Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Серпень » 06
«ІДІТЬ, ОТЖЕ, І ЗРОБІТЬ УЧНЯМИ ВСІ НАРОДИ: ХРЕСТЯЧИ ЇХ В ІМ'Я ОТЦЯ І СИНА І СВЯТОГО ДУХА» (Мт. 28, 19).
Хто прочитав два попередні розділи і керується власним розумом, незапрограмованим брошурками Свідків Єгови, той мав можливість переконатись, що Ісус Христос є Всемогутнім Богом. Святий Дух також є Богом. Свідки Єгови не заперечують, що Бог Отець є Богом. Святе Письмо нас вчить, що є три Божі Особи: Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий.
Сина Божого і Святого Духа Свідки Єгови не визнають за Бога. Тому часто можна від них почути, що католики вірять у трьох Богів. Подібний закид не має жодної підстави, тому що Святе Письмо розрізнює три Божі Особи. Вони ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 2342 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

Людина, сповідаючись, свідчить, дає знак віри. Визнаючи гріх, вона визнає Божу святість. Таке усвідомлення св. Сповіді дуже важливе. Визнання гріха – це визнання Божої любові і святості. Це суть св. Тайни Покаяння, у якій Господь, виявляючи гріх, лікує зранену душу, у якій Бог любові і святості оздоровлює хвору душу.

Чому ця Тайна має назву „Покаяння”? Це слово нагадує нам міру нашого особистого навернення, яке ми започаткували у св. Тайні Хрещення. Кожен каянник носить в собі досвід гріха, що, немов ярмо, не дає наблизитись до Бога, віддаляє від Нього.

Покаяння – ... Читати далі »

Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 2476 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

Дівчині трохи більше двадцяти років. Звичайно, їй хотілося б вийти заміж, створити власну сім'ю. Але вона не відчуває, що готова до одруження. Можливо, вона думає, що до неї ніколи не прийде це почуття. Проблема лише загострюється, коли її друзі, сестри й брати, особливо молодші за неї, створюють сім'ї...

А її все ще з'їдають сумніви. Чи варто їй взагалі зустрічатися з чоловіками? Можливо, краще перестати морочити голову собі і їм та навчитися жити самій, намагаючись принести користь суспільству? Але що станеться, якщо в якийсь момент вона зрозуміє, що все-таки потребує власної сім'ї, але буде в ... Читати далі »

Категорія: Подружжя | Переглядів: 2140 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

Влада і значення кожної матері такі великі, що, навіть якщо її син монарх і користується необмеженою владою над усіма громадянами своєї держави, вона не підлягає його верховенству.
Господь Ісус сидить тепер у Небі по праву руку Отця, тобто – як пояснює св. Тома – займає його як людина, у силу Свого поєднання із Особою Слова, найвищою владою над усіма, а потім і над Марією. Однак суттєвий і той факт, що наш Спаситель під час Свого земного життя так принизив Себе, що став слухняним – за свідченням св. Луки – Пресвятій Владичиці: "І був їм слухняний” (2, 51). "А навіть очевидно, – як мовить св. Амброзій, – що Господь Ісус, як обрав Марію Своєю Матір’ю, зобов’язаний був с ... Читати далі »
Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 3113 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

1.  Оповідли про авву Арсенія, що пізно в суботу на світанку недільного дня він лишив сонце поза собою і простягав руки свої до неба та молився доти, поки сонце не засяяло йому в обличчя; після того він сідав.
2.  Браття питали авву Агатона, кажучи: Яка чеснота в подвижництві вимагає найбільшої праці? Він відповів: Простіть мені, я думаю, що немає більшої праці, як молитися Богові без розсіяння; бо завжди, як чоловік хоче молитися, ворог старається відволікти його, бо демони знають, що ніщо так не протидіє йому, як молитва до Бога. І в кожному подвизі, який би не звершував чоловік, під час його сповнювання отримує він заспокоєння, а молитва до останнього від ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2096 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

На пізнанні закону формується совість. Совість -  це усвідомлення того, чи якась справа є дозволена законом, чи не дозволена.
Це усвідомлення породжується в нас розумом. Якщо ми беремось за якусь справу, він підказує, як ми повинні чинити згідно з відомими нам законами.
 Розум, отже, породжує в нас усвідомлення самого закону і наших обов'язків щодо закону. Це усвідомлення називаємо совістю. Отже, совість — це вплив розуму, що спонукає нашу волю до добра. Через те, що совість звертає нашу увагу на Божу волю, багато Святих називають її також "голосом Божим". Совість — це голос Бога, котрий проголошує себе законодавцем і суддею (св. Тома з Акв.). Совість, як ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 1933 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)

На самому початку, коли Бог творив землю, шостого дня Він створив чоловіка і дав йому в поміч жінку: « І створив Бог людину на Свій образ; на Божий образ сотворив їх. І благословив їх Бог і сказав їм: Будьте плідні й множтеся і наповняйте землю та підпорядковуйте її собі» (Бут. 1.27-28).

Від самих початків стає явним, як Бог любить людину і піклується про неї. Також від самого початку чоловік і жінка живуть разом, мають певне майно, яке Бог їм подарував. У наш час, через Таїнство подружя пара прийняла Божу любов, в них замешкала Божа любов, яка підняла вище людську любов. Тайна подружжя з'єднує ... Читати далі »

Категорія: Подружжя | Переглядів: 2111 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 06.08.2011 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика