Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Вересень » 10 » Секти, культи, окультизм » Як працюють сучасні секти
15:16
Як працюють сучасні секти
Нещодавно звинувачення зажадало п'ятнадцяти років ув'язнення для нігерійського проповідника і глави секти «Посольство Боже» Сандея Аделаджі. Мається на увазі гучна справа щодо King's Capital - фінансової піраміди, що розорила кілька сотень вкладників. Аделаджі закидають цілий ряд кримінальних статей, в числі яких «Шахрайство в особливо великих розмірах», «Створення злочинної організації», «Підробка документів» і не тільки, адже слідчі зібрали матеріалів аж на півтори тисячі томів і, схоже, це не межа.

Так, як все-таки змінилося це поняття - «секта». Якщо на початку дев'яностих неофіт у славу гуру закладав у ломбард все наявне в сім'ї золото, то згодом в хід пішли продані квартири, нечувані кредити, самогубства. Більше того, сектанти стали вершити цілі державні перевороти! Не секрет, що частково завдяки «Посольству Божому» в Україні з'явився міф про «помаранчеву революцію», коли зомбований пастором натовп, який він довгі роки натаскував кричати «Ісус!», Оселилася на Майдані і з таким же фанатизмом почала волати «Вітя!» і «Юля!». А божевільні (від постійної промивки мізків) очі пастви сприймалися як одухотвореність і бажання боротися з «кучмізмом». Згодом, після провалу цього проекту, за аналогічною схемою стали проходити передвиборні тури Тимошенко. «Ви повинні зробити правильний вибір, проголосувавши за мене», - закликала Юлія Володимирівна. «Ви повинні зробити Божий вибір, пустивши в серце Ісуса!» - Наполягав Аделаджа. В обох випадках натовп біснувався, люди плакали від щастя, побачивши ідола, билися в екстазі, браталися і молилися.

Але секта пастора Сандея - найбільш розкручене шахрайське підприємство, тоді як на Україні діють й інші, менш відомі, але не менш шкідливі деструктивні громади. І кожен вважає, що його-то точно їх вплив обійде стороною. А потім все відбувається «якось випадково». Причому, давно доведено, що набагато легше захиститися від аферистів, ніж згодом покинути секту. Сподіваюся, що наведені нижче поради допоможуть когось протверезити ...

Отже, найчастіше зомбування починається з того, що з'являється Він! На вигляд звичайний - в натовпі ви б не звернули на нього уваги, - але запевняє, що прийшов звідти і знає, як туди потрапити. А вірні апологети Його вже висять у вас на ліктях і змовницьки шепочуть в обидва вуха, що ви маєте справу з людиною великою, яка пам'ятає свої попередні втілення і має регулярний контакт з «вищим розумом». А потім ви дізнаєтеся, що є Ми, а є вони, і у Нас з ними немає нічого спільного, бо вони не бажають здавати Йому десятину своїх доходів. Але ви-то, молодець, ви-то будете регулярно приносити «малість грошей», тим самим «очищаючись від скверни» ... Так прокиньтеся ж! Відкрийте очі! І навіть не думайте бігти в банк за кредитом. Згадайте краще, як все починалося. Вже не з безневинного чи питання «Чи вірите ви в Бога?», Заданого в маршрутці ввічливим хлопцем? Або з чіпко вчепленої вам у рукав бабульки (адже старушенція всього лише і хотіла, що подарувати вам кілька брошур про діяння Єгови)? А може, в черзі до вас підійшов одухотворений мужик і ласкаво натякнув: «Судячи по характерному фіолетовому світінню в районі вашого третього енергетичного центру, ви - обраний. Довіртеся мені, я бачу аури »? А може, - зараз це взагалі в порядку речей - вам прийшло дивне послання в соціальній мережі із запрошенням вступити в якусь окультну групу? .. І ось ви вже на «проповіді». Вітаємо, ви потрапили в секту!

Що їм від вас потрібно?

Які цілі переслідують сектанти при спілкуванні з новачками?

Перше, що їм необхідно, це «намалювати» психологічний портрет людини, щоб виявити його вразливі місця. Сектанти спробують зібрати якомога більше інформації про ваше коло знайомств, поглядів і звичках, а головне, будуть, що називається, без мила лізти в душу, щоб докопатися до ваших страхів - предметі подальшої спекуляції.

Друге. Змусити людину змінити погляди і діяти в потрібному секті напрямі («увірувати»).

І третє. Завербувати людини, тобто звернути в адепти.

Навіть розмовляючи з вами на нейтральні, що не мають ніякого відношення до культу секти теми (політика, кіно, спорт), сектанти переслідують тільки ці три цілі.

Як вони "чіпляють"?

У кожної секти є свій метод вербування. Якщо до вас підходять і пропонують «назвати ім'я Бога», знайте - перед вами свідки Єгови. Питають, чи віруючий ви, - представники так званої «Церкви Христа». Пропонують безкоштовно посидіти з дитиною, тобто послуги няньки - євангелісти.

Багато релігійних сект часто прикриваються суто світськими іменування. Наприклад, якщо вас запрошують на безкоштовні курси англійської мови, майже напевно виявиться, що це чергова секта, в якій вам просто збираються читати по-англійськи Біблію (або Книгу Мормона), методично вселяючи, що й жити ви повинні так, як вам кажуть на цих уроках.

Ще одне улюблене прикриття - «екологічні форуми» і «школи спілкування». Наприклад, тоталітарна секта Муна діє під вивіскою «Міжнародного руху« Жінки за мир у всьому світі », а послідовники оккультиста Штейнера -« Гуманітарного руху «Новий Акрополь».

В деякі секти людей вербують під виглядом псевдореабілітаціі. Це стосується колишніх ув'язнених, наркоманів і алкоголіків. У даному випадку одна залежність підміняється іншою - прихильністю до певного культу. Тут в якості самого яскравого і небезпечного прикладу можна навести вже згадану церкву «Посольства Божого». До речі, коли Аделаджа масово охмуряв українців, у сусідній Росії його діяльність була заборонена «через пропаганду деструктивного культу», також йому було заборонено в'їзд на територію Російської Федерації. У нас же - картина маслом! Не стану розписуватися за інші міста, а от моя рідна Одеса дізналася про Аделаджі більше десяти років тому, коли паркани заполонили плакати з його портретами і написами «Ісус любить тебе».

Ніякий КВН не зрівняється з уявленнями, які проповідник давав на стадіонах та інших концертних майданчиках. До чорного ходу тоді підвозили псевдокалік, яких нігерієць «виліковував» від паралічу, а у парадних воріт його традиційно зустрічала юрба бабок, які плюють в проповідника і норовили гупнути його розп'яттям: «Бий нечистого! Це сам Сатана з'явився, як сказано у Святому Письмі! ». «Сеанси зцілення» завжди закінчувалися танцями в стилі «Ланца-дріца-гоп-ца-ца-за небесного батька» (каліки теж танцювали) та зборами десятини.

Іноді доводиться чути: «Але що поганого в тому, що люди вірують? Хіба не чудово, що замість того, щоб красти і колотися, вони ходять на проповіді? ». На перший погляд в цьому дійсно немає нічого поганого, і в щирості адептів не доводиться сумніватися. Чого не скажеш про щирість ватажків цієї організації і йому подібних.

До речі, психологами давно доведено, що наскільки наркотична залежність важче алкогольної, настільки культова залежність важче наркотичної.

Як вони «обробляють»?

У всіх без винятку сектах використовуються прийоми під кодовими назвами «Медовий місяць» і «Бомбардування любов'ю». Це коли лжепророки культивують у свідомості новачка ілюзію про його винятковості: треба ж, яка непересічність! Вселяють людині, що він усім потрібний, що його всі люблять (навіть якщо насправді любити його немає за що). Привітність і захват, які вони виявляють, часто виходять за розумні межі. А сенс у них один - прив'язати неофіта до себе, до нової організації, до нових знайомих. Але як майстерно ні зображували б любов приставлені до новачка адепти, запам'ятайте - це гра! Єдина радість, яку вони дійсно можуть відчувати, це радість від охмуренія нової жертви.

Їх кінцева мета

Для всіх без винятку сект характерні «принцип десятини», тобто, регулярні грошові побори. І чим більше дохід адепта, тим солідніше внесок у «спільну справу». Для того-то сектанти і промацують коло знайомств своїх «парафіян»: уявляєте, яку «десятину» може відвалити ваш брат, успішний підприємець! Або ось у дружини вашої кільце на руці золоте, а у куми - будинок. Навіщо він їй одній? А у друзів ваших з «Однокласників» - що ни малюнок, то з курорту або на тлі дорогої машини - оп-па! Треба б їх по-швидкому розкуркулити, тобто, «звернути у віру», вселити, що гроші та майно - «це прах, який застилає очі і роздуває його».

Чому від них важко піти?

Після «бомбардування любов'ю» людина стає психологічно залежним від секти. При цьому міняються його життєві принципи, цінності, відносини з близькими («космос, всесвіт, музика сфер, а там - поза секти, внизу - якесь безглузде копирсання і шурхіт»). І коли «гуру» розуміє, що «клієнт дозрів», тобто потрапив на гачок, то свідомо починає створювати у нього різного роду фобії, зокрема боязнь виходу із секти.

Людина починає боятися зовнішнього світу. Йому вселяють, що якщо він покине секту, то не зможе без неї жити, покінчить з собою (як варіант - знову почне пити чи приймати наркотики). У людини з'являється почуття, що припинивши спілкування з сектою, він втратить шанс, що він мріяв потрапити ТУДИ, майже тримав за руку свою мрію, а без секти він – НІЩО і до кінця життя буде перебувати в незнанні. Страх - ось головний гачок, яким вони спекулюють.

«Техніка безпеки» при спілкуванні з ними

Якщо незнайома людина в абсолютно не придатною для цього обстановці намагається заговорити з вами про «високі матерії», а вам слабо його послати, то для початку попросіть його представитися. Нехай він розповість історію своєї громади і ясно висловить своє ставлення до віросповідання, до якого ви ставитеся (або до атеїзму, якщо ви атеїст). Адже, наприклад, ті ж п'ятидесятники, що відрізняються найжорстокішими методами впливу на психіку, теж щиро вірять в Бога, тільки по-своєму тлумачать Біблію, але відразу цього можна і не зрозуміти.

Іншими словами, при розмові з вербувальником намагайтеся з'ясувати не тільки те, що є спільного у його віри з іншими конфесіями, але й відмінності. Вони можуть здатися вам незначними, на їх меншовартості може наполягати і сам вербувальник. Але якщо вони так вже й незначні, то навіщо ж через них відділятися від всієї церкви?

Обов'язково задайте співрозмовнику наступні питання: «Якщо я вступлю у вашу організацію, то як повинен буду змінити своє життя? Чи повинен я кинути навчання або роботу? Пожертвувати свої заощадження і власність? Розірвати відносини з близькими та друзями? ». Задавайте ці питання впевнено, навіть нахабно - сектанти самі віднесуть від вас ноги.

Поцікавтеся: «Чи виступає хтось проти вашої організації, і якщо так, то які аргументи він висуває?». Швидше за все, у відповідь ви почуєте щось на кшталт: «Ви знаєте, є такі дивні люди, які називають нас тоталітарною сектою - кажуть, що у нас промиті мізки, і називають нас« зомбі ». Уявляєте! Але хіба я схожий на зомбі з промитими мізками? ». На це можна поставити зустрічне запитання: «А як, по-вашому, повинні виглядати зомбі з промитими мізками?». Будьте впевнені, ворог капітулює.

І на закінчення ще про одне правило: ніколи не давайте «зомбі» ваша домашня адреса і телефон - спокою не буде ні вдень, ні вночі. А також не полінуйтеся забити в Google назву організації, яку він представляє, - гарантовано дізнаєтеся багато нового і зрозумієте, яких руйнівних наслідків вам вдалося уникнути.

Тетяна Геращенко

ia-prometei.org.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 3282 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Посольство Боже, секти і культи, секта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика