Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2014 » Листопад » 16 » Секти, культи, окультизм » ХТО ТАКІ СВІДКИ ЄГОВИ, або Примусити вірити не можна
12:56
ХТО ТАКІ СВІДКИ ЄГОВИ, або Примусити вірити не можна

Хто такі Свідки Єгови? Що ми знаємо про них? І чому вони так наполегливо втручаються у наше життя? На ці питання нелегко, але можна відповісти.

 У виникненні й утвердженні релігійної секти «Свідки Єгови» велику роль відіграли соціальні умови життя, політичні та економічні фактори. Відомо, що єговізм, як релігійна організація, сформувався і поширився в США і виник на основі масового страху перед майбутнім. На основі невдоволення людьми умовами життя виникли філософські школи, які проповідували безглуздість людського переживання. Саме в такий час у США виникло багато шкіл релігійних провісників. З’явилися суперечності навколо пророцтв про наближення кінця світу і про «тисячолітнє царство». Ці ідеї підтримувалися значною частиною населення США і згодом сформувалася секта «Свідки Єгови», яку очолив Чарльз Рассел. Ця організація запозичила з іудаїзму ім’я Бога Єгови, уявлення про страшний суд і назвали його єврейським словом Армагедон (місце, де відбудеться останній Божий суд).

Так у 1884 році в штаті Пенсільванія зареєструвалася організація «Міжнародне товариство дослідження Біблії», членами якої були американські мільярдери. З виникненням організації розпочався новий етап в розвитку єговізму. Центр єговізму – Бруклін став видавати книги, брошури, журнали, листівки, які розповсюджувалися 165 мовами в багатьох країнах світу.

У психології єговістів сформувалося негативне ставлення до людей іншої віри. Вони закликають людей до своєї секти, мотивуючи тим, що нас чекатиме страшний суд, якщо ми не належатимемо до їхньої віри, не називатимемо Господа Бога Єговою. Сектанти залякують віруючих, особливо дітей, Армагедоном. Настання Армагедону викликає страх, особливо в тих, хто пережив лихоліття війни, голоду чи стихійного лиха.

Гортаючи сторінки Біблії, можна знайти багато жахливих подій – війни, голод, смерть, але ніхто не знає, як саме, коли і де прийде кінець світу.

Від початку свого існування єговісти інтерпретують усе по-своєму. Вони маніпулюють свідомістю людей, розповідаючи байки про кінець світу, про райське життя — людство живе разом з тваринами, немає ні слабких, ні сильніших, усі розмовляють однією мовою і всі – щасливі. Єговісти нав’язують нам свою віру в ідеальне життя, де не буде ні смерті, ні хвороби, а настане рівновага в навколишньому світі. А бути цього звісно не може, бо від часу заснування світу були сильніші і слабші, були голодні і ситі… І на цьому тримається світ, бо таким його створив наш Господь.

«Свідки Єгови» вбачають сенс життя в поширенні єговізму. Вони обіцяють нам царство Христа. Тому у віровченні єговістів постає питання про вибір «або злого світу», або «світу свідків». Якщо ми приєднаємося до них, то обов’язково матимемо вічне життя.

Читаючи інаковірцям Біблію, вони не знаходять нічого цікавішого, окрім писання про вічне життя. Вони не закликають людей бути добрими і милосердними, жити в любові та злагоді. Іноді вчення єговістів дивує своєю безглуздістю. Вони вважають, що не можна звертатися до лікаря, робити переливання крові, бо коли кров була певний час поза тілом, вона вже є нечистою і цього гріха ми повинні остерігатися, інакше не потрапимо до раю. Своїми безглуздими ідеями вони задурюють голови молодому поколінню. Сектанти не думають про духовне збагачення, про розцвітання нації, а живуть однією надією на Єгову. Вони стоять осторонь життя країни – не беруть участь у виборах, не служать в армії і навіть зараз, в часі війни, коли уся країна переживає за своє майбутнє, вони залишаються байдужими. Як же вони помиляються, коли думають, що можуть красти, вбивати, і це їм минеться, і матимуть вічне життя у царстві Єгови. Вони не знають такого поняття як каяття та закони Божі. ВІРИТИ – це не тільки читати Біблію і ходити до церкви, це, насамперед, любити ближнього і бути милосердними та справедливими. Не можна примусити вірити, як це роблять єговісти. Вони заставляють своїх дітей постійно молитися, не вникаючи в зміст молитви. Але ж молитва – це розмова з Богом. Вони вивчають напам’ять окремі тези з Біблії, цим самим заставляючи нас повірити їм, що вони знають Біблію. В свідомості свідків ми бачимо тільки бажання вічного життя. Вони впевнені, що за заслуги перед Богом вони мають  право на одержання тілесного безсмертя.

Я часто спостерігаю за діяльністю єговістів, бо їх «розвелося» дуже багато. Це в радянський час заборонялася будь-яка релігія, а нині вір в кого хочеш. Єговісти живуть своїм життям, в своєму світі. Зациклені на собі, на своєму близькому оточенні. Вони всі рівні – брати і сестри, як вони себе називають. Нема ні субординації, ні поваги, ні слабших, ні сильніших. Єговісти готові за свою віру життя віддати.

Страшно поглянути, як єговісти «запудрюють» мізки молодому поколінню. Моя подруга не була глибоко віруючою людиною, але час від часу з родиною відвідувала греко-католицьку церкву. Проте, сама того не відаючи, потрапила під вплив єговістів і затягнула туди малолітню доньку. Пояснюю, що не можна того робити, бо згодом у дитини може розвинутися шизофренія, адже Бог є один. Не можна вірити двом Богам, так само, як жити в двох світах чи двох квартирах водночас. У її квартирі святі ікони тісно переплітаються з «Вартовою баштою» свідків Єгови. Дитина не розуміє як має діяти, на користь якої віри зробити свій вибір. Прошу подругу зрозуміти, що якщо вона не хоче послухати мене і залишити свідків Єгови, то повинна все-таки зробити якийсь вибір. Бо неможливо молитись Богу і сатані водночас. Як переконати подругу зупинитись на Христовій вірі — я не знаю. Не можу. Не вдається.

Не дозволяйте своїм дітям слухати проповіді сектантів, незалежно від того, хто це: свідки Єгови, біле братство чи інші секти. Їхні ідеї суперечать законам Божим, протистоять усім канонам християнської віри. Коли ваша дитина потрапить під вплив сектанта, ви не тільки не зможете спілкуватися з нею, але й можете втратити її. Поясніть дитині, що для повноцінного життя необхідна повноцінна праця, а не безглузда надія на безсмертя.

Релігійна ідейність єговіста – це одна з найвиразніших рис їхньої свідомості. Вона виявляється в духовному світі і щоденній поведінці. Більшість єговістів керуються в своєму житті ідеями, які виражають сутність їх віри. Наприклад, усі без винятку чекають того дня, коли відбудеться конгрес свідків Єгови. В той час вони можуть залишити без хліба сім’ю, а померлу людину – на катафалку. Не смійтеся, я бачила на власні очі подібні ситуації.

Релігійна ідейність єговіста є своєрідною призмою свідомості віруючих, через які проходять всі їх спонукальні сили: мотиви, інтереси, орієнтації та прагнення. Індивідуальна свідомість єговіста досить складна. «Свідки Єгови» вирізняються між собою ступенем переконливості, особливостями релігійних вірувань, характером релігійних уявлень, установок та релігійних орієнтацій. Вони – практичні психологи та неабиякі психоаналітики, адже аби-хто не в змозі володіти навіюваннями та маніпуляціями. А цей фактор переконливості здатен стати рушійною силою у вашій свідомості і занапастити не одну душу.

Що стосується моєї подруги, то вона запевняє, що відчуває важливу емоційну підтримку від свідків. На що я знаходжу вагому відповідь – готова завжди прийти на допомогу, і не тільки емоційну…

Багато сектантів вдаються до гіпнозу. Чи володіють свідки Єгови таким даром, наразі сказати можу, але знаю одне: вони можуть заволодіти вами – змінити уподобання, ідеї та помисли, а від цього міняється ваш спосіб життя, ваші стосунки з рідними та близькими.

 Наталія ХАРІВ / http://www.novazorya.if.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 3802 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: вартова башта, єговісти, Свідки Єгови, секти і культи, секта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика