Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2009 » Жовтень » 6 » Секти, культи, окультизм » Чи треба дискутувати зі Свідками Єгови? (Софія Клімовська)
17:37
Чи треба дискутувати зі Свідками Єгови? (Софія Клімовська)
Чи треба дискутувати зі Свідками Єгови?
Дискусія зі Свідками Єгови важка й неможлива, оскільки їх вуха й серця герметична закриті перед будь-якою логічною й богословською аргументацією. Ось як про це сказав В. Шнель, колишній Свідок Єгови: Jx мозок позбавлений логічного мислення". Р. Соляк у книзі „Пророки з Брукліна" (с. 37) твердить, що через постійне „прочищення
Через тривале „студіювання" „Вартової башти" і коментарів, писаних і видаваних анонімними авторами Товариства „Бортової Башти", не тільки мислення, а й уся психіка окремих Свідків підлягає такій зміні, що за ту вигадану „правду" вони навіть готові віддати власне життя.
У листі Христини з околиці Гожова Великополь-ського читаємо: „Волію втратити руку або ногу, аніж віру в запевнення Єгови, об'явлене через „Вартову Башту", чи обіцяний рай. Якщо потраплю в рай, рука чи нога мені відросте. Якщо втрачу віру в „Вартову Башту", згину в Армаґедоні і не побачу раю". Ось така духовна пожива пливе брудним каналом з Брукліна, отруює душі багатьох шляхетних людей і закриває їм очі на джерело Правди.
„Вартова Башта" глибоко переконала кожного рядового Свідка, що він опанував „єдино правильне" розуміння Святого Письма. У розмовах з віруючими людьми, свої твердження Свідки нібито обґрунтовують Святим Письмом, намагаються довести, що живуть згідно зі Словом Божим і згідно з Ним навчають, хоч насправді - це звичайне маніпулювання текстами Святого Письма. В організації Свідків Єгови ніхто не може мати власної думки, сумнівів, ніхто не може говорити інакше, ніж вчить „Вартова Башта", бо йому відразу дорікають або виключають зі збору. Божена Нойрберґ і Едвард Шведка у,; відкритому листі до Свідків Єгови в 1988 році написали: „Кожна вільна думка, самотужки винесене з
Біблії переконання, кожен сумнів трактовані як зараза і як зараза «вогнем і мечем» знищені".
Нема, отже, нічого дивного, що з цими людьми не можна нормально говорити, оскільки вони дозволили відібрати у себе не тільки, як читаємо далі в листі, „духовну волю, але й звичайну людську гідність". Автори листа стверджують: „Ми є майже статистичними номерами, повинні спухати і докладно повторювати науку, працювати й мовчати /.../. Це формує з рядових членів організації здисципліновану, але залякану армію бруклінських невільників, які сліпо виконують усі розпорядження".
Свідки Єгови є завзятими фанатиками, сліпо прив'язаними до своєї організації. Вони керуються не розумом, а грішми, золотом, становищем, примусом, страхом, „ненавистю до всіх так званих людей зі світу /.../, і надією, що колись будуть «вищими»"(Р. Соляк „Пророки з Брукліна", с. 59). „Поза цим слідкують, щоб котрийсь із них не виборсався з цього виру" (там же, с. 43). Димова завіса фанатизму заслонила їм очі, обмежила розумові горизонти, охолодила їхні серця до потреб людей інших поглядів. Вони стали сліпим знаряддям Товариства „Вартова Башта" в боротьбі з Церквою в сучасному світі.
їх поведінка позначена нетолерантністю та наполегливістю в пошуках нових учнів, і випливає не з щирої любові до Бога, а з бажання запевнити собі прихильність керівників і ласку в день Армаґедону.
Фанатизм знищив їх правдиву віру і релігію разом із почуттям братньої любові до інших віросповідників, оскільки екуменізм, як вони вважають, є справою сатани.
У бесідах з людьми інших поглядів Свідки Єгови діють на засадах несподіваності, захоплення зненацька, щоб заімпонувати співрозмовникові і підкреслити свою перевагу в розумінні Святого Письма. Дискусій вони, як правило, не люблять, хоч ніби й провокують і заохочують до них. Прагнуть, щоб люди покірно вислуховували їх проповіді, сплановані заздалегідь.
Свідки Єгови багато пророкують, хоч їх пророцтва не збуваються. Адже Святе Письмо застерігає, що „А пророк, який насмілився б вістити в моєму імені щось, чого я йому не заповідав, або промовляти в ім'я інших богів, - такому пророкові смерть /.../ Коли пророк промовив у ім'я Господнє, а його слово не збулось і не справдилось - то це слово не від Господа; самовільно відважився пророк говорити: ти його не бійся" (Втор. 18, 20-22; Єр. 28, 9).
Йозеф Верескі з Любліна у відкритому листі застерігає людей від таких пророків, як Свідки Єгови, пишучи: „Протягом багатьох років я був діючим каламутником „Євангелія" з Брукліна й інших осередків злочинної організації, замаскованої Біблією, організації антихристової й антилюдської, фабрики наклепів і визначення термінів кінця світу. Застерігаю
і буду застерігати від тих, що обіцяють «рай на хмарках»".
Святе Письмо також застерігає від фальшивих учителів: „А коли хтось навчає інакше й не притримується здорових слів, слів Господа нашого Ісуса Христа та побожної науки, той засліплений гордістю, нічого не розуміє, хворий на пусті змагання та словесні суперечки" (1 Тм. 6, 3-4), і  „якщо хтось до вас приходить і цього вчення не приносить, того до хати не приймайте і не вітайте. Бо, хто його вітає, той бере участь у його лихих вчинках" (2 Йо. 1, 10-11). Тому за пропозицію Свідків Єгови навчити вас Божого Слова треба впевнено, але з любов'ю, подякувати. Якщо й після цього не хочуть виходити з вашого дому, можна запросити їх до спільної молитви, тоді відразу вийдуть, боячись стати співучасниками ідолопоклонства у їх розумінні вашого наміру.
Свідки не мають Божого Духа, оскільки зреклися його і воюють з Ним. Тому Святий Дух не може пробитися крізь шкаралупу зневіри до їх розуму, щоб перетворити Свідків Єгови в дітей світла. Однак про спасіння Свідків треба дбати, бо вони - наші брати і сестри, які, на жаль, потрапили в сіті облуди й вибрали дорогу, що веде до загибелі.- Важливим засобом навернення Свідків Єгови є молитва. Ісус сказав, що деяких злих духів можна вигнати з людини тільки молитвою і постом (пор. Мр. 9, 29; Мт. 17, 21). За Свідків Єгови треба часто молитися, щоб їх серця відкрилися для Правди, якої вони не знають. Навернення Свідків Єгови дуже нелегке, але можливе.

http://www.hram.kiev.ua/index.php?mode=books&cat=10&parent=277&id=281


Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 2251 | Додав: traducionalist | Теги: СЕКТА СВІДКІВ ЄГОВИ, ХТО ТАКІ СВІДКИ ЄГОВИ, Свідки Єгови, єговісти, РАСЕЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика