Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Вересень » 19 » Секти, культи, окультизм » СВІДКИ ЄГОВИ. ХТО ВОНИ? (2)
00:37
СВІДКИ ЄГОВИ. ХТО ВОНИ? (2)
ЗАСНОВНИКИ ЄГОВІЗМУ.
РАССЕЛ.
Товариство свідків Єгови заснував 1872 року у Пенсільванії конгренаціоналіст Чарльз Тейз Рассел. Він покинув працю в пасмантерії, відрікся ортодоксального протестантизму батьків, самостійно почав вивчати Біблію, а також організовувати групи, які досліджували Святе Письмо. Його заступники двічі змінювали назву товариства. Спочатку вони називалися расселітами, згодом стали міжнародними дослідниками Біблії, а у 1931 р. прийняли назву свідків Єгови. Останню назву запозичили з Книги Ісаї, де Єгова говорить: «Ви є моїми свідками»(43,10). Рассел багато подорожував, оголошуючи своє післанництво як у Сполучених Штатах, так і в Європі. Для пропаганди свого вчення організував численні товариства. 1879 рік став видавати «Вартову башту Сіону» і «Вісник присутності Христа». В цей же час засновує організацію під назвою «Трайтове Товариство (Tract Society) і Біблійне Вартової Башти» (Watchtower Bible) та сам стає її головою. Рассел був об'єктом численних скандалів та порушень закону (це торкалося передовсім його розлучення з дружиною, з якою він провів 18 років подружнього життя, а також звинувачення в обмані при продажу «Чудотворної пшениці», за яку він вимагав високої ціни.
Крім того, його пророцтва про кінець світу 1914 року не сповнилося і це стало причиною відходу від товариства численних його прихильників. У той час Рассел визнав, що у визначенні дати кінця світу він помилився, але помилка його незначна, бо ж, як він твердив, кінець світу мав би наступити у 1918 році.
РУТЕРФОРД.
Після смерті Рассела у 1916 році його заступником став Джозеф Франклін Рутерфорд, юрист із Міссурі, який захищав Рассела у декількох судових процесах з владою.
Основні релігійні концепції Рассела, на яких спиралося Товариство Башти, Рутерфорд розгорнув у доктринну систему. В час його керівництва (26 років) свідки Єгови розвинули сучасну ієрархічну систему. Вони користуються у значній мірі авторитативною формою керівництва, а доктрина зберігає відносно достатню єдність, хоч вряди-годи у цій доктрині відбуваються певні модифікації.
КНОРР.
У 1942 році наступником Рутерфорда став Гомер Кнорр із Алентави, що у Пенсільванії. Зарубіжні місії стали головним заняттям Кнорра. За допомогою преси спопуляризував ідеї руху. Під його керівництвом «перетлумачено»Біблію (проте не з оригінальних мов, але з іншого англійського тлумачення). Ця Біблія є єдиною версією, яку свідкам Єгови дозволено читати. Більше того, свідки, звичайно, не читають усієї Біблії, а тільки її уривки.
Кнорр помер у 1977 році, не діждавшись сповнення пророцтва про кінець світу, який мав наступити у 1974 році.
ДІЯЛЬНІСТЬ.
Свідки Єгови одержують хрещення під час церемонії занурення у воді, і, таким чином, вони стають слугами Єгови.
Вони зорганізовані у групи, в яких часто зустрічаються, щоб вчитися та готуватися для душпастирської праці.
Кожний член зобов'язаний розповсюджувати науку товариства, передовсім за допомогою преси та відвідування домів.
Наука єговістів впливає на їх своєрідну поведінку. Отож, визначають Люцифера володарем землі, який збудував видиму частину свого царства засновуючи церкви, капіталістичні організації та громадські товариства, вони чинять опір церковній владі (передусім Католицькій Церкві), відмовляються від військової служби, відданню шани прапорам, а також не беруть жодної участі у різних заходах світської влади. Вони не дають згоди на переливання крові, навіть тоді, коли це слід зробити для врятування життя, бо ж вони своєрідно інтерпретують уривок Святого Письма з Книги Левіт: «Хто б то не був, чи з дому Ізраїля, чи з приходнів, що пробувають між вами, що їстиме хоч яку б кров,— я повернуся проти того, що їстиме кров, і викоріню його з-поміж його людей» (17,10).
Свідки Єгови проводять свою діяльність за допомогою легальних корпорацій: Watchower Bible і Tract Society Ірс. (Нью-Йорк) а також International Bible. Вони мають свого (!) директора, який є їхнім міжнародним лідером.
Підкреслюючи відмінність між організацією, та поодинокими свідками Єгови, наміри яких «не можуть бути осуджені — бо Ісус сказав: «не судіть і не будете суджені» (Лк. 6, 37), буде правильним, і, навіть необхідним, розглянути їх учення.
Ми повинні серйозно поставити собі таке питання: «Чи науки свідків Єгови є християнськими — тобто, чи вони згідні з науками Ісуса Христа, апостолів католицької, протестантської й ортодоксійної Церкви — не згадуючи про великі екуменічні народи — автентичних інтерпретаторів Біблії?». Сьогоднішнє порівняння прямує до найбільшого об'єктивізму, передаючи, навіть, ті науки свідків Єгови, які самі собі суперечать. Те, що тут написано,— це результат обширних студій і великого досвіду.

Книга Роберта Рейнольда "Свідки Єгови. Хто вони?"
переклад - о. Іван Козовик
Івано-Франківськ, 1996 р.)


Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 1556 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: вчення свідків єгови, Свідки Єгови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика