Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Квітень » 15 » Секти, культи, окультизм » Хто такі харизмати?
21:58
Хто такі харизмати?
В сьогоднішньому світі багато всіляких сект і релігійних угрупувань, які відривають наших християн українців від традиційної християнської віри - Православної чи Католицької. Багато з них появилися і в Івано-Франківську. Однією з найбільш небезпечних є секта харизматів. І не тільки тому, що у світі вона трактується як відверто тоталітарна секта, а в деяких країнах навіть заборонена. Вона небезпечна тим, що намагається маскуватись під різним виглядом, навіть під так званий харизматичний рух в лоні традиційної Церкви, використовуючи для цього участь у різних спільнотах.

Одним із таких угрупувань в нашому місті стала ніким не визнана група сектантів харизматичного тоталітарного полку, яка діє під орудою лідера-жінки, Орисі Іваночко, та її помічниці доньки Росини Іваночко, яка кілька років тому покинула греко-католицький монастир у Львові.

Ця група намагається різними методами втягнути в своє коло підлітків, потребуючих малозабезпечених осіб, старших людей з клубу Синьйорів, молодих недосвідчених священиків, переважно греко-католицького обряду. Все це здійснюється під маркою благодійності та духовності, роздачі гуманітарної допомоги, поширення (а частіше продажу) невинних на перший погляд книжечок та брошур, перегляду релігійних фільмів протестанського спрямування, спільних трапез, нічних чувань тощо.

Головна мета всіх цих дій звичайно одна - ГРОШІ, (готівка). Так звана "десятина", про яку постійно мусується, нагадується і вимагається здавати від усього заробітку в розмірі 10 відсотків кожного місяця. Просять грошей навіть у пенсіонерів. При цьому застосовують різні практики: чудесного "зцілення" під дією Святого Духа, вигнання бісів і диявола, благословіння покладанням рук і т.д.

Звичайно, багато людей не знають цих хитрих прийомів, і через брак інформації впадають в тенета хитрих вожаків релігійного екстазу.

Хто ж такі харизмати?

Це течія сектантського спрямування, яка свого часу відкололася від руху протестантських церков п'ятидесятників. Послідовники цієї тоталітарної віри проповідують звичайні протестантські істини: відкидають Богородицю і святих Божих угодників, виступають проти ікон і чудотворних мощей, не признають святості освячених предметів та води і т. д. Проте, є в харизматів і нікому непритаманні особливості, які, власне, і несуть в собі величезну небезпеку - це їхні спеціальні молитви і "говоріння на мовах".

Харизмати не лише вірять в можливість безпосереднього спілкування з Богом, але й намагаються здійснювати в своїй культовій практиці це спілкування з Богом, отримати Його дар, благодать, так звану харизму.   

Молитва за словами керівника секти - це особливого роду мистецтво, за допомогою якого вірних постійно утримують в полоні релігійного фанатизму, оберігаючи від впливу оточуючого середовища. Тому лідери харизматичних сект приділяють велику увагу виконанню особливих правил і вимог при здійсненні молитви. Вірні повинні добровільно відмовитися від усіляких роздумів і сумнівів. Така сліпа віра повинна бути у вірних при здійсненні харизматичних молитв.

Але одної сліпої віри замало: вірні повинні підкорити і своє тіло - під час молитви закривати очі, щоб не відволікатися на сторонніх осіб, відмовитися від усяких думок і помислів. Під час таких фанатичних молитв "на ангельських мовах" харизмати нічого не чують і не бачать, що довкола них відбувається. Мешканець міста Кіровограда Гайдук розповідає, що його жінка сектантка-харизматка-фанатка, коли молиться, нічого не помічає довкола. Одного разу, щоб вона опам'яталася і прийшла до тями, він вилив на неї відро води, але вона навіть не поворохнулася.

Здійснюючи молитви за такою практикою, вірні неприродньо збуджуються, напружуючи всю свою нервову систему до межі, готуючи себе цим самим до прийняття "Святого Духа" і "Говоріння на різних мовах" (точніше до гуготіння і дикого завивання). Харизмати і їх "браття"- п'ятидесятники визнають моління на мовах та хрещення Святим Духом "духовною банею" для вірних. Ці первинні молитви є лише початком сектанських практик, а кінцевим етапом є молитва до очманіння. З такою молитвою наші пересічні християни майже не знайомі. Нею сектанти-харизмати добиваються "чудесних видінь", "одкровень", "пророцтв", "видінь Ісуса Христа". Нещасні, які отримали таке "хрещення", моляться вже особливою молитвою, "молитвою в Святому Дусі", особливості якої полягають в тому, ЩО ЦЯ молитва провадиться ніби-то на "різних мовах", розібрати чи розрізнити які ніхто не може. Сектанти кажуть, що це не прості людські мови, а мови ангельскі, ніби так ангели виють і бубонять. Такий жахливий для нормальної людини вид молитви харизмати називають особливим даром "Святого Духа".

Релігійний екстаз в харизматів не виникає сам по собі. Керівники секти свідомо розхитують психіку віруючих, підтримуючи в них постійне нервове напруження. Вони добре знають, що тільки таким чином можна досягнути того, щоб нормальна людина почала вити не своїм голосом на сектанських зборищах Такі сходки відбуваються часто в задушливих напівтемних приміщеннях, супроводжуються тривалими читаннями Псалмів та цитат з Біблії, найчастіше про речі, вигідні тільки цим сектантам.

Традиційно сектанти-харизмати здійснюють молитви по-особливому, а саме з піднятими догори руками. Вони кажуть, що саме так заповідав молитися Апостол Павло. На перший погляд це виглядає несуттєво. Але таку практику ми знаходимо у гіпнотизерів і різного роду цілителів і шарлатанів. Таким чином вони гіпнотизують своїх пацієнтів, вриваються в їхні душі і підкоряють їх волю. Молитва харизматів триває недовго, супроводжується бурними проявами екстазу, беззмістовним бурмотінням, галюцинаціями, явно вираженими патологічними симптомами нервово-психічного розладу, які подаються вірним як "дари Святого Духа", які нібито вказують, що на них зійшов дух Божий. В цьому якраз і полягає таємниця так званої "молитви в Святому Дусі". Багатократне її здійснення викликає сильне нервове спустошення організму віруючого і сприяє в подальшому швидкому входженню нещасного в релігійний екстаз. Далі це вже стає звичним явищем.

 
Релігійний екстаз.

З моменту появи страшної тоталітарної секти харизматів, їх культ завжди був пов'язаний з масовими психозами і колективними галюцінаціями. Релігійний екстаз у харизматів часто супроводжується судорожними рухами, у зв'язку з чим в народі їх називають ТРЯСУНАМИ. Судоми проявляються по різному: судорожні плачі, сміх, крик, голосіння, ікота, власні істерії. Досліджуючи особливості екстатичних сект хлистів, скопців, мальованців - "братів" наших фанатів-харизматиків, академік В.М. Бехгєрєв писав: "Хоча істеричні судороги досить таки різні по своєму зовнішньому вигляду, але найбільш часто спостерігається наступна картина. Серед загального шуму, крику, безладу, одні падають, немов вражені блискавкою, інші піднесено і жалібно вигукують, плачуть, підстрибують, плескають в долоні, топають ногами, тягнуть себе за волосся, створюють найрізноманітніші звуки і писки. Судомні рухи такого плану не раз тривають до повного виснаження суб"єкта."

Ці слова академіка повністю підходять і до харизматів. Судомні рухи вони пояснюють сходженням на них "Святого Духа". Поява таких судомних проявів у будь-кого з віруючих викликає особливе захоплення і радісне піднесення. Таке збудження охоплює спочатку психічно слабших, а потім і всіх інших. Тоді нещасні кажуть, що вони "забувають про себе", "бувають поза собою". Лідер секти, як правило, прикидається і контролює ситуацію з користю для себе. В такі моменти нещасним вірним легко навіяти, що вони одержимі бісом чи Святим Духом.

У чому ж полягає загадка таких явищ? Що до цього взагалі має Святий Дух??? Психологи пояснюють виникнення такого стану шляхом чергування процесів  перезбудження і гальмування в підкірці головною мозку. Цей стан часто виникає в наркоманів після прийняття опіуму чи кокаїну. А християни-віруючі і священики особливо дуже добре знають про "витівки" диявола, який намагається всілякими методами відтягнути людей від правдивої віри, задурманити їх наркотою різного роду: матеріальною і духовною.

Варто зазначити, що серед харизматів часто трапляються психічно хворі особи. Так у Львові був випадок, коли мати сімох дітей Стефанія Ласкіна, член секти трясунів зійшла з розуму, а її сестра півроку лікувалася в психіатричній лікарні. Куди вона потрапила відразу після молитви та "розмови на мовах".

Керівники харизматів намагаються підтримувати психіку віруючих в розладнаному стані. Нормальну людину тяжко змусити виконувати всі вимоги, які ставить перед ними секта. Відірвати людину від звичного суспільного життя, довести її до стану істерії, коли їй легко навіяти бредові ідеї, включно до віри, що в нього поселився Святий Дух. Колись Гольбах говорив  про подібних духовидців, що це "улюбленці бога, яким він любить показувати картинки свого чарівного ліхтаря. Звичайно він показує свою забавну іграшку полуумним, шахраям, істерикам". Це дуже близько відноситься до харизматів. А хто цей бог, що показує картинки, ревні християни звичайно знають - ім"я йому - легіон, князь тьми.

Як вберегтися від піступних "вовків в овечих шкурах", які кожний свій рух і подих спрямовують на те, щоб затягнути свої жертви в пастку релігійного фанатизму і змусити їх платити "десятину".

Найперше потрібно виявити їхні справжні переконання. Це можна лекго зробити, поставивши кілька запитань:
  • Чи вірите, що Матір Божа Пречиста Діва Марія Непорочно зачата і є нашою Небесною Матір"ю і покровителькою?
  • Чи визнаєте святих мучеників і святих богоугодних праведників нашими небесними заступниками?
  •  Чи признаєте святість чудотворний мощей, ікон, місць об"явлення Пресвятої Пречистої Діви Марії ?
  • Чи поклоняєтеся святому житвотворящому Хресту Господньому ?  
  • Якщо єпископи УГКЦ благословляють харизматів "молитися на мовах", то чому вони не позволяють їм "гуготіти" в приміщенні церкви, або самі ніколи не відвідують їхні зборища ?
  • Навіщо молитися на чужих і взагалі незрозумілих нікому мовах, коли можна це робити на українській рідній мові?
  • Якщо Дух Святий був зісланий на апостолів в час Пятидесятниці, щоб вони йшли в народи і проповідували Слово Боже, то яка потреба Святого Духа «сходити» в напівтемних душних приміщеннях на зборища харизматів, які часто провадять неосвічені і малограмотні шарлатани?
Ці прості на перший погляд запитання відразу ніби лакмусовий папірець покажуть вам справжнє обличчя і переконання «ревних проповідників зішестя Святого Духа» на кого попало за їхнім велінням.

І, звичайно, ми не можемо забувати про нашу молитву. Тільки молитва і тверда віра в Господа нашого Ісуса Христа не дадуть нам впасти в блуд, що його несуть харизмати.

Андрій Микитин



Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 12719 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: харизмати, секти і культи, тоталітарні секти, харизматичні секти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика