Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Грудень » 16 » Суспільні проблеми » Порожній храм
17:33
Порожній храм
Влада робить церкві ведмежу послугу, коли хоче перетворити її на частину державної машини.

Інформація про законопроект, в якому пропонується звільнити від податків будівництво київського храму Святого Воскресіння, - його проводить УПЦ Московського патріархату - збіглася з появою відкритого листа УПЦ Київського патріархату, в якому церква звинувачує владу у втручанні в свої внутрішні справи на користь УПЦ МП.

Можна, звичайно, сперечатися відносно доцільності звернення церковників до президента Віктора Януковича, стверджувати, що це не влада, а УПЦ КП заполітизовує проблеми внутрішньоцерковних стосунків, але коли йдеться про податки, крити нічим. Адже виходить, що громадяни України - незалежно від того, парафіянами яких церков і людьми яких віросповідань вони є - повинні на власні гроші оплачувати будівництво найвищого в Європі православного храму. Нагадаю, до речі, що події відбуваються в одній з найбідніших країн цієї самої Європи, що фактично живе на кредити міжнародних фінансових організацій і намагається вичавити з власних громадян все, що можливо, щоб звести кінці з кінцями.

Мені скажуть, що не можна бути таким матеріалістом, що саме в таких ситуаціях і потрібні нові храми. Але тоді чому лише одній конфесії? Чому нікому у фракції Партії Регіонів не приходить в голову звільнити від податків будівництво храмів взагалі - і УПЦ МП, і УПЦ КП, і УАПЦ, і УГКЦ, і протестантських домів молитви, і мечетей, і синагог? Перед законом в нашій країні всі рівні - і президент Віктор Янукович, котрий є прихожанином УПЦ МП і майже відкрито ігнорує релігійні почуття своїх співгромадян, що відносяться до інших православних общин і інших віросповідань, і будь-який інший громадянин України, що сповідує, припустимо, іслам. Адже для кримського татарина ця релігія має не менш глибоке коріння, ніж православ'я для Януковича.

Я ще можу уявити собі, що можна пояснити атеїстові, чому він оплачує будівництво храму, хоча і насилу - ну, в кінці-кінців, йдеться про давню історичну і духовну традицію. Але я абсолютно не розумію, як пояснити греко-католикові чи мусульманинові, чому його будівництво оподатковується, а будівництво храму УПЦ МП - ні. Ось так і провокується розкол суспільства, співавтором якого є влада.

І ще одна обставина, про яку нерідко доводиться розмовляти з прихожанами і священиками Московського патріархату, - і про яке знати не знають представники влади, котрі є, звичайно ж, всього лише атеїстами зі свічками в руках. Влада робить церкві ведмежу послугу, коли хоче перетворити її на частину державної машини - справжній церкві це абсолютно не потрібно, тому що приводить до відтоку віруючих, до прагнення об'єднати в єдине ціле дію чиновника і священика. Але влада-то міняється, а церква залишається.

РПЦ вже пройшла через випробування одержавленням - і, в результаті, її священики з подивом спостерігали за появою цілого прошарку людей, що знищує храми і готовий повірити догмам людиноненависницької ідеології. Зараз в Росії з РПЦ знов намагаються зробити державну церкву, не помічаючи, до яких невиправних процесів в суспільстві і самій церкві приводять ці спроби. А тепер і в новій українській владі - чи то через недогляд, чи то через некомпетентність - теж намагаються встати на цей шлях, далекий і від Бога, і від людини.

Віталій Портніков
Milites Christi Imperatoris



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1638 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: УГКЦ, політика, державна політика, Україна, УПЦ, УАПЦ, МП, партія регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика