Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 21 » Московська психіатрія (МП) » Тепер Конституцію згвалтують, щоб зробити приємне Патріарху Кирилові?
15:28
Тепер Конституцію згвалтують, щоб зробити приємне Патріарху Кирилові?

Конституція України декларує рівне ставлення держави до релігійних конфесій. Можливо, коли коаліція "Стабільність та реформи" перепише Основний Закон на смак людини, яка посідає посаду Президента, в ній з"явиться стаття про те, що всі конфесії рівні, але та, в якій молиться Янукович - рівніша. Доти ж всі спроби влади зробити де-факто державною церквою УПЦ МП, вивищити її над іншими православними юрисдикціями (УПЦ КП та УАПЦ) та над над УГКЦ - антиконституційні.

Днями Президент Янукович вже втретє зустрінеться з Патріархом Кирилом. Принаймні, це анонсують представники РПЦ. Зате й досі він не знайшов часу для окремих зустрічей з Патріархом Київським та всієї України Філаретом чи з Верховним Архієпископом УГКЦ кардиналом Гузаром. Нема місця й часу в президентському графіку і для загальної зустрічі із Всеукраїнською Радою Церков. Вже півроку цю авторитетну організацію кухарі з Банкової годують "завтраками".

Нова влада зруйнувала політику відносного (саме відносного, бо, за правило, УПЦ МП завжди користалася особливими симпатіями урядовців) балансування держави між різними церковними юрисдикціями. Її започаткував Кучма. Після того, як в його відстутність в країні та в бутність на господарстві глави адміністрації Табачника, міліція напала на похоронну процесію Патріарха Володимира, тодішній глава держави переглянув свою політику ігнорування непідмосковських православних церков.
Тепер влада повернулася до курсу на однобічну орієнтацію не просто на УПЦ МП, а на її радикальне проросійське крило і на саму РПЦ.

Ходять наполегливі чутки, ніби в гострому приступі кирилофілії влада задумала лихе - якнайшвидше передати УПЦ МП Софію Київську та Верхню Лавру. Для цього минулого тижня Олесь Довгий із грубим порушенням регламенту пропхав через Київраду рішення про зречення Києвом від права власності на музейну частину Лаври й передачу її в управління держави.

Тепер у Азарова розв' язані руки, і він хоч завтра на засіданні Кабміну може провести рішення КМУ про поступову передачу Софії та Верхньої Лаври УПЦ МП, а музеї - перевести до Мистецького Арсеналу.

Кілька тижнів тому Уряд на прохання Києво-Печерської Лаври вже наказав забратися геть лікарні, яка рятує хворих на СНІД та туберкульоз.

Рішення про передачу Лаври та Софії може бути ухвалене КМУ, незважаючи на негативну реакцію ЮНЕСКО та УПЦ Київського Патріархату та УАПЦ, які мають не менше прав на цю спадщину, ніж УПЦ МП, бо всі вони є правонаступниками українського екзархату РПЦ радянских часів.

Сподіваюсь, що Уряд все ж таки не наважиться ухвалити настільки одіозні рішення. Попередні Президенти та Уряди слушно виходили з того, що Лавра та Софія будуть повернуті Православній Церкві лише тоді, коли буде подолано її розкол.

Блог Олега Медведєва

Джерело матеріалу - www.christusimperat.org



Схожі матеріали:

Категорія: Московська психіатрія (МП) | Переглядів: 1631 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: московська психіатрія, політика, комунізм, МП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика