Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Вересень » 13 » Демонологія, містицизм » Сатанізм у гущі зла (VІІ)
21:51
Сатанізм у гущі зла (VІІ)
8. АЛАЙСТЕР КРОВЛІ
В Ордені Весткотта виріс Алайстер Кровлі (нар. 1875 р.) — як неофіт був утаємничений 18.ХІІ 1898 р. і дуже швидко підіймався по щаблях утаємничень.
Вивчав йогу в Індії, Цейлоні й у Бірмі. Робив усякі експерименти, використовуючи психоделічні наркотики, шукав зв'язків, які змогли б «відчинити стропила душі», щоб у такий спосіб, у дусі вивчити світ, що знаходиться поза матеріальним світом. Він провів ніч у Царській Кімнаті великої піраміди в Єгипті. Незабаром, 14. III. 1904 р. у своїй кімнаті, поблизу музею Боулак у Каїрі, відправив магічну церемонію, в якій викликав єгипетське божество мудрості, бога Тота. Після цього, оголосив світові, що дух, який називається Айвасс або Айваз, посланець, переказав йому спеціальне послання. Він навчав: «Ви повинні знати, що вибраний священик і апостол безконечного простору є князем-священиком».
Бестії, а його дружині, яка називається Жінкою у Пурпурі, дана всяка влада. «Вони зберуть моїх дітей у своїй вівчарні; вони принесуть славу зірок від своїх сердець».
Кровлі твердить, що справжнє відродження магії наступило саме у 1904 p., із «започаткуванням цього окультного струму викликало коловорот, пологові болі нового еону, по-робочому названого на ймення Рівноночі богів. Така подія повторюється у періодах із відступами менщ-більш 2000 років». Таким чином, ідеї «Ню Ейдж» (New Age), які проповідували теософи, набрали магічної сили та люциферного виміру. Сам Кровлі твердить, що Айваз є «святим ангелом-хоронителем, якого потрібно утотожнювати із християнським дияволом Сатаною».
Маючи 28 років, під час свого перебуваня у Каїрі, Кровлі сформулював теорію і практику, що називалась «меджік» (magick). Він твердив, що через застосування відповідної сили можна викликати будь-яку зміну, порядок. Всесвіт є зрівноважений і внутрішньо та досконало пов'язаний. Він також, між іншим, стверджував: «Кожна людина має право виконати свою волю без клопотів, що це може суперечити волі інших, бо коли вона буде знаходитись у відповідному для себе місці, то інші будуть відповідати за те, що переходять їй дорогу (Меджік, XXI). Він волав: «Роби, що захочеш. До цього проводить весь закон» (Меджік, XXI). Кровлі вважав, що існує перевтілення (реінкарнація), а також закон Карми. Він був своєрідним «удосконалювачем» у виконанні магічних заходів. А для цього використовував цілий арсенал «магічної зброї», або апаратів, за допомогою яких він міг підкоряти стихії та духів. А такими інструментами були: «посвячені» стилети, чаші, мечі та палиці. Його лякало, що навіть незначна переміна жесту може потягнути катастрофічні наслідки ворожіння чи сеансу. Він навіть убив свого помічника, який не виконав його доручень, які він давав під час одного з ритуалів. На його думку, жертва з крові людини була наймогутнішою методою для досягнення бажаної цілі магічних царемоній. Він писав: «Щоб досягнути найбільші духовні дії, для цього потрібно вибрати відповідну жертву, яка містить у собі найбільшу і найчистішу силу. Діти чоловічої статі із досконалою невинністю є найбільш відповідною і задовільною жертвою... майже для всіх цілей жертва з людей є найкраща» (Меджік, 95-96).
Кровлі назвав себе «Божою Дитиною», «Антихристом», «Папою Нового Еону». Він заснував власний магічний орден «Argentinum Astrum» («Срібна Зоря»), видавав теж свій журнал «The Equinox» («Рівноніччя»). Нав'язав відносини із діючим у Німеччині Братством Світла др-а Карма Кельнера, відомого під езотеричним іменням Ордену Святині Сходу (Ordo Templi Orientis — О.Т.О. (який називався також «Темплярії Оріенту») оголосив, що він посідає «ключ, який відчиняє усі герметичні та масонські таємниці, передовсім науки сексуальної магії, яка з'ясовує усі, без винятку, секрети природи, цілу символіку масонства, а також усі системи релігії».
Кровлі був прийнятий до О.Т.О, у Берліні. Йому «уділено» втаємничення і оголошено його «найвищим і святим королем Ірландії, Іонії і Цілої Британії у межах Санктуарія Гнози», тобто провідником британської Філії О.Т.О., яку називали Mysteria Mystica Maxima (М.М.М.) «Великі Містичні Містерії».
Під кінець Кровлі не був у стані логічно і зрозуміло висловлюватися. Помер у крайній нужді 1947 p., а О.Т.О. існує до нашого часу. Під керівництвом Кеннета Гранта 1977 року воно продовжувало своє існування, а сам Грант став його наслідником 1946 р. тобто у рік перед смертю Кровлі. «Срібна Зоря» втаємничила майже 100 прихильників Кровлі. Серед найбільш впливових були: Норман Мюдд — професор математики у Блоемфонтейні; Віктор Нойбург — «поетичний батько» британських письменників Ділана Томаса і Памелі Гансфорда Джонсона; Ayстін Спейр — артист-ілюзіоніст, стипендіат Королівського Коледжу Мистецтв. Кровлі започаткував також ряд товариств сексуальної магії у США.
Багатотомні твори «Великої Бестії» (чергова назва, яку приписав собі Кровлі) в наш час перекладаються у численних видавництвах під ауспіціями (за старанням) Ізраеля Регарді, колишнього секретаря Кровлі. Ще за життя Кровлі, до його учнів належав «брат» Ахад, тобто Шарль Стенфельд Джоне, автор трьох книг, які пояснюють сучасні інтерпретації магічної символіки. Вкінці Ахад визнає Кровлі Паном Еону. З приводу цього Джеральд Йорк писав: «Золотий Світанок» видав на світ свого першого псевдо-Месію».
Сатанізм Кровлі був позв'язаний із колами масонерії, з деякими її ложами.
Деякі дослідники масонерії твердили, що у сатанізмі існують 4 явних ступені, після яких наступають таємні, які позначаються цифрами від 33 до 96. Останнє втаємничення мало відповідати культові сатани, а тим часом 33-ій ступінь відповідає культові Бафомета.
Статуя Бафомета ніби мала бути перевезена до святині сатаністів у Чікаго на нещасному «Титаніку». Новоорлеанський щоденник «Морнінг Стар» повідомляв, що Френч Меккі, повернувшись з Ірландії розповів журналістам, що конструктор «Титаніка» був безбожником, який на спідній частині корабля вирізав свій лозунг: «Ні Бога, ні Господа!» Цей напис показався, коли корабель перевернувшись затонув разом зі своїм конструктором.
У 1923 р. Чеслав Чинський, окультист і маг, заснував «Гурток Мартиністів». Його злочинні дії викрила поліція, коли виявила ряд самогубств, учинених при загадкових обставинах. Біля жертв знайдено картки, де було написано, що вони змушені сатаною відібрати собі життя. Слідство натрапило на сліди філії секти Чинського у Варшаві, Закопаному, Катовицях і Сосновці.
Сатаністи «найвищого ступеня втаємничення» називалися «illuminati» («ілюмінати») — чисті шанувальники Сатани. Вони цілком віддавали сатані свою свободу й особистість. Вони з'являються неначе «ангели світла», а вдійсності є «ангелами темноти».

Сатанізм у гущі зла
о. Анджей Зволінський
переклад - о. Іван Козовик
Ів-Франківськ, 1996

Схожі матеріали:

Категорія: Демонологія, містицизм | Переглядів: 2262 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Сатанізм у гущі зла, окультизм, магія, ордени, ВОРОЖІННЯ, мартиністи, кровлі, титанік, Демонологія, срібна зоря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика