Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Грудень » 20 » Секти, культи, окультизм » Що таке група Догнала і хто за нею стоїть (IІІ)
17:07
Що таке група Догнала і хто за нею стоїть (IІІ)
Запитання від Микола
  • Слава Ісусу Христу! Вельмишеновний Отче! Маю великий сумнів, чи поступив я по-християнськи, коли дуже серйозно посварився із добрими знайомими через отих самозванних розстриг. А було це так: в цих знайомих була дочка, яка хворіла важкою формою раку. Лікарі в онкодиспансері радили негайно зробити операцію, але тут появилися "доброжичливці", які сказали, що є "великий чудотворець Ілля з Підгірців", який як тільки вдарить посохом об підлогу, то всі хвороби враз відступають. Ці люди привезли до дочки того шарлатана, який за добрі "пожертвування" нічого не зробив і хвора померла. Він і його шайка застосовували, на мою думку, гіпноз та якісь прихотропні препарати, бо батьки померлої стали фанатиками "підгорецьких". Вони вимагали від нас зректися Папи Бенедикта та УГКЦ, бо інакше нашу родину проклене якийсь "паралельний собор" і ми підемо до пекла.Приносили також їхню макулатуру, яку я віддав отцеві Миколаю Фредині. Я страшенно розсердився і сказав, що можу прийти туди тільки для того, щоб кинути гранату в їхню кодлу. З того часу ми тримаємося на відстані і не підтримуємо з ними ніяких контактів. Чи поступили ми правильно з точки зору Християнської моралі? За відповідь щиро буду вдячний.
  • З моменту виходу нашої Церкви з підпілля неодноразово робилися спроби розколоти суспільство. В 1989-1990- рр. такі спроби робилися ззовні шляхом дискредитації нашої Церкви і налаштуванням вірних, що мовляв УГКЦ є «польською» Церквою, а нашому народові потрібна «козацька» Церква. Коли міжконфесійні протистояння вщухли, наступила черга для таких спроб із середини, які штучно були створені в 2003 р. Деякі неприхильні до нашої Церкви мас-медії на своїх сторінках почали нагнітати настрої, що в УГКЦ виник розкол. Я навів Вам ці моменти, щоб Ви мали кращу панораму усвідомити собі технологію провокування розколів. Тактика «самозванних розстриг», як Ви влучно окреслюєте групу Догнала, є набагато рафінованішою і підступнішою. Ваші свідчення і пережиття яскраво підтверджують, як «недоброзичливці», спекулюючи на людському горі, заманюють у свою секту невинних людей і намагаються їх відірвати від Католицької Церкви. Вони застосовують наступні методи впливу: контролюють мислення своїх жертв і виполіскують їм мозок. Через цих розстриг Ви втратили друзів. Ви дуже добре поступили, що звернулися до о. ректора Миколи Фредини. Так завжди поступайте, коли виникнуть у Вас деякі сумніви. Впадання у гнів не є виходом для налагодження справедливості. Робімо це шляхом молитви і усвідомлення своїх ближніх, щоб вони не потрапили у тенета догналівців, чи інших ворохобників. Дякую за Ваше запитання і за турботу про долю нашої Церкви.
  • Запитання від Андрій

  • Слава Ісусу Христу! Впр. о. Віталію чи можете погодитися, що Отці Василіяни не виправдили надій нашої Церкви і дана ситуація є лиш завершеня багатьох проблем Чину. О. Глуховецький, віділення спільноти о.Планчака, поділи на любимчиків ігуменів... і.т.д, і вкінці підгорецькі і ніодного єпископа Василіянина в Україні за 20 років Андрій. В минулому Василіянин.
  • Лише частково можу погодитися і ствердити, що Апостоли також не виправдали сподівань Спасителя у момент Його ув’язнення і зо страху порозбігалися. Ми, духовні особи часто не виправдовуємо сподівань Спасителя, Котрому ми цілопально посвятилися. За останні 20 років ЧСВВ в Україні пережив чимало труднощів і проблем, найболючішими з яких були неприємні події з о. Глуховецьким, відходом з нашого Чину о. Планчака. Бажаю бути щирий з Вами і ще додати, оскільки це не є ні для кого жодним секретом, випадок з о. Григорієм Гриньковим, котрий наробивши проблем у нашій Українській Провінції зо страху щез з України і наостанок ще покинув наш Чин. Ніяка земна спільнота, а також і монаша не є ідеальною, де існують розподіли на любимчиків і небажаних. У попередніх запитаннях, які Ви напевно читали, лунало багато критики на наш Чин. Критики ніколи не потрібно боятися і проблеми не можна ховати під килим, бо інколи хтось може під нього підглянути і оприлюднити не дуже приємні для вуха і ока речі. На мою думку, головною причиною проблем були роки до 1996 р., коли провінційний провід не прислухався до порад мудрого Протоархимандрита о. Ізидора Патрила, загострив стосунки з Єрархією, нагнітав розходження в обрядовому питанні. Чимало тоді було маразму у діях тодішнього проводу, над чим о. Патрило уболівав і дуже терпів. Провиною декотрих наших єромонахів було налаштовування с. Любові Ільницької на конфлікт з вищою настоятелькою, а також необґрунтовані звинувачення у проповідях «прогріхів» Єрархів і працівників єпархіальних Курій. Цими думками живився молодий у ці роки о. Ковпак, що його згодом підштовхнуло до радикальніших дій. Ці слова я пишу з болю і не для того, щоб когось образити. Саме ці причини не дозволяють нашому Чинові в Україні ще і сьогодні остаточно викарабкатися з нашарувань минулих років. За останні 20 років у житті Української Провінції ЧСВВ було багато позитивних моментів, які не можна применшувати. Більшість Отців і Братів нашої Провінції дуже сумлінно і відповідально трудяться. Провінція збагатилася впродовж 2 останніх років вишколеними священиками.
    Стосовно групи Догнала наша Провінція не відчуває жодної провини. Нам їх накинули згори. Усі провінційні радники були категорично проти перебування цієї групи в Україні. На жаль, тодішний Протоігумен, о. Йосиф Будай, не прислухався до нашої думки й одноосібно вирішив поставивши нас перед доконаним фактом.
    І на останок Ви запитуєтеся, чому не має «ні одного єпископа Василіянина в Україні за 20 років»? Це питання виникало також серед Отців і Братів нашої Провінції, а також серед світських священиків і мирян. Можу Вам порадити у цьому питанні звернутися за консультацією і роз’ясненням до о. Порфірія Підручного, ЧСВВ.
    Щиро дякую Вам за цікаві і нелегкі для відповіді запитання. Моліться за Василіянський Чин, щоб він успішно трудився на славу Божу, для добра нашої Церкви і народу.
  • Запитання від євген

  • В с. Підгірці Бродівського району Львівської області "група Догнала" незаконно користується римо-католицьким костелом, що у віданні Львівської картинної галереї.Невже представникам УГКЦ, РКЦ за погодженням із місцевою владою не можна звільнити , " очистити" від сектантів цей намолений віками храм - архітектурну перлину про яку догналівці взагалі не дбають,навіть деревця- берізки на даху не зрізали.Є приклад Чорткова, як можна очистити місто, храми від цих сектантів.Чому тут бездіють офіційні чинники УГКЦ, отці-василіяни, влада (патріотична як на Львів) не виганяють цих "змій", що отруюють духовний світ багатьох чад церкви
  • З огляду на деструктивні дії групи Догнала, Церква мусить поставити собі запитання, чому деякі вірні звертаються до сект, а також чому ця група «незаконно користується римо-католицьким костелом, що у віданні Львівської картинної галереї», як Ви запитуєтеся. Церква не може обмежитися лише виключно до захисту, як було досі, Вона мусить перейти до наступу, що тепер буде робити. Найкращим засобом «очищення» є розвінчання справжніх задумів і метод діяльности сект і нових релігійних рухів і виявлення їх облуди і фальшу. Вірність Христові зобов’язує Церкву зайняти таку поставу. З іншої сторони Католицька Церква має відповісти на пекельну атаку сект обрахунком сумління, а саме: що у діях та вчинках її членів шкутильгало і сьогодні шкутильгає? Молитва, обрахунок сумління і чуйність, а не силові втручання доможуть очистити і позбутися тих «зміїв»", «що отруюють духовний світ багатьох чад Церкви». Велике спасибі за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви.
  • Слава Ісусу Христу! Дорогий отче! В м. Золочеві,що на Львівщині, а це недалеко Підгірців,є монастир отців-василіян.Багато кругом греко-католицьких храмів, однак догналівці тут не зустрічають ніякого опору, священники не роз'яснюють мирянам всю пагубність цієї секти в яку вступають все нові та нові члени. В Золочеві вже є кілька "висвячених" самозванними єпископами священників, які так і прагнуть влізти в ту чи іншу громаду,скерувати її до секти.Ці " священники" ,їх " монахині" весь час на людях, торгують на вході до базару в м. Золочеві, мають "підпільні" в приватних будинках церкви, ритуали і щоденно перетягують на всій бік все нових та нових людей. Їхні монахині із м. Брюховичі, м. Тисмениці, с.Пробіжна Чортківського району вербують на "реколекції", "науки" молодь, в основному добру та щиру із числа греко-католиків. Їх рух "Українська молодь Христові" має сотні послідовників. Не кажучи вже про сильний їх медіа-ресурс, Інтернет-ресурси, друк газет, листівок, брошур, фанатично налаштованих прихильників та прихильниць,як відома багатьом " Оля з Золочева (теж торгує біля базару із їхніми "священниками"). Як отче спинити цю навалу на нашу безборонну паству, в умовах коли, наприклад, золочівські,бродівські і т.д. священники ,монахи бездіють, і навіть раніше скритно їм у цьому сприяли, коли ті кілька років поспіль возили людей на свої так звані "реколекції".Тепер же самі підгорецькі мають своїх" бойовиків", автобуси " Неоплани" ( Ви напевно знаєте про це із подій в Чорткові, коли ті хотіли захопити храм УГКЦ).Як боротися і протидіяти цій "чумі", яка на очах розростається і множиться. Дякую за відповідь!
  • Із ситуацією у Золочеві я загалом ознайомлений. У Вашому місті пережив приємні і незабутні хвилини під час виходу нашої Цекви з-підпілля, викладаючи у Василіянській семінарії і душпастирюючи тут 2 роки тому. Час від часу відвідую наш Золочівський монастир. Як синкел у справах мирян і монашества запитаю Ваших місцевих священиків, «чи роз'яснюють вони мирянам всю пагубність цієї секти в яку вступають все нові та нові члени». Наскільки мені відомо, вони це роблять, однак виникає запитання, чи роблять це достатньо. Також відомо мені про «самозваних священиків», що походять із Золочева і району. Про так звані «підпільні церкви», як Ви про це пишете, необхідно повідомити о. декана М. Сукмановського та ігумена єрм. Т. Кушку, ЧСВВ. Як зупинити «цю навалу» прошу почитати у попередніх відповідях, бо не бажаю повторюватися. Як захист від цієї нечистої навали, пропоную ознайомитися з думками учасниці реколекцій, організованих "Групою Догнала" - "Я зрозуміла, що їм непотрібно людей, які думають, вони прагнуть оволодіти людиною”, опублікованих на цьому сайті. Велике спасибі за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви. Щире вітання Золочеву!
  • Запитання від Володимир, Львів

  • Слава Ісусу Христу! Маю можливо не так питання, як можливо пропозицію, яку, якщо вважаєте за потрібне, внесіть на рівні Єпархі. Як виникає зі свідчення учасника реколекцій організованих "групою Догнала", жертв, які попали в тенета цієї секти і не можуть вибратися з цієї пастки вже власними силами є багато. Тому пропоную вдарити дзвони на сполох. ПРОПОЗИЦІЯ: Нехай усі релігійні засоби масової інформації розпочнуть збирати свідчення людей, котрі потерпіли як духовно, психічно так і матеріально від цієї зграї шахраїв, і нехай про це почують усі. Можливо це допоможе перестерегти інших від цієї небезпеки.
  • Дзвоном на сполох є ця конференція. Цим дзвоном є також Ваші слова. Наш християнський обов’язок вимагає домагати ближньому у біді, тим більше тим невинним жертвам, які потрапили у тенета цієї секти. У попередніх відповідях мовилося, як це практично має виглядати, тому не вважаю за потрібне повторюватись. Ваша пропозиція є дуже цінною, якою обов’язково скористаються масмедія нашої Церкви. Велике спасибі п. Володимире за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви.
  • Запитання від Степан П.

  • Отче, наскільки законним є перебування цілої купи "сестер" (настільки 'контемплятивних', що їздять по світі і шарпаються з людьми) і приїжджих отців на території України? Невже нема якогось закону, який би раз і назавжди покінчив з їхньою присутністю в Україні? Порушення громадського спокою, побиття і напади на громади, самозахоплення церков, якісь незрозумілі протести, священнодіяння без державного на це права... хто вони такі, щоб себе так поводити? На них нема юридичної управи? Може б пасувало звернутися до цивільних адвокатів тим, що є Пастрирями свого стада, щоб не допустити діяльності "вовків"??
  • На сьогодні мільйони наших краян опинилися на чужині, щоб прогодувати свої родини в Україні. Інколи в масмедіях країн, де тимчасово проживають наші краяни повідомляється, як за невеликий проступок їх депортують. На жаль, наша влада набрала у рот води і мовчить, як нахабні чужинці глумляться над їх громадянами. Бажано це запитання поставити владі. Щоб не запізно вона схаменулася! Не маю більше чого додати. Слово за владою! Велике спасибі п. Степане за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви.
  • Запитання від Ephraim

  • Glory be to Jesus Christ! Venerable Father Vitalij, OSBM! In addition to my previous wishes, I would like to ask you a question today. Could you please tell me what the Basilian Fathers do in the monastery in Pidhirci to fight the attacks of the heretics?
  • Dear Brother Ephrem, you asked the question what our fathers are doing to fight the heretics? Well, first and most importunately they are praying and celebrating the Divine Liturgies that Heavenly Father will open their minds to the truth. As you know they are not living in our monastery, but they are living in the village in somebody’s house.
  • Запитання від євген

  • Слава Ісусу Христу! Шановний отче, що Вам відомо про діяльність монастиря сестер в м. Тисмениця, вул. Сагайдачного,21 Івано-Франківської області ( індекс 77400), що підтримує підгорецьких самозванців,які поштою розсилають людям листівки " Апостолят молитви" - "молитовні сторожі" (анонімних, без підписів авторів),до яких групами приїздять на "молитовні вихідні , реколекції" , тощо сотні людей із всієї України.Якого чину ці монашки, де вони там взялись, яке відношення до них Ватикану, кому вони підпорядковуються? Те ж саме хочеться від Вас взнати про жіночі монастирі в м.Брюховичі ( під Львовом)та с. Пробіжна Чортківського району, які вірно служать підгорецьким.Звідки вони там, якого чину вони, кому підпорядковуються??? Чого Ватикан допускає таке відверте шельмування ними проводу УГКЦ і зокрема глави УГКЦ кардинала Гузара, чому відкрито не засудить їх деструктив?
  • Про «монастир» в м. Тисьмениця мені відомо, що там перебувають прихильниці групи Догнала. В одній із попередніх відповідей я розповідав, що в Брюховичах біля Львова перебувають «сестри» зі Словаччини, які знаходяться під безпосереднім впливом Догнала. Напевно частина з них перебуває в Тисьмениці. Раніше вони входили до Сестер ЧСВВ. Ці сестри перебували у контемплятивному монастирі біля Рима у Альбано. Вже тоді вони відмовлялися від духівників, окрім прибічників Догнала і постійно спротивлялися тодішній матері архимандрині Альфонсі, аж доки вони одного дня не щезли з Італії і переселилися у контемплятивний монастир в Брюховичах, а також в Тисьменицю. В цих «монастирях» окрім догналівок зі Словаччини є також з України. Ці догналівки у чернечій рясі відзначаються агресивністю, закликають вірних ходити на їхні відправи, бо у наших храмах не має «живого Бога». Вони влаштовують різні демонстрації з транспарантами і вимогами зареєструвати їхню секту. У розмові з ними відчутний агресивний фанатизм, адже вони запрограмовані своїм гуру Догналом. Вони не прислухаються до іншої думки і годі з ними вести якийсь діалог. Дуже боляче, що до них потрапляють молоді дівчата, яких одразу обробляють психотехніками Догнала. Апостольська Столиця (Ватикан) цілковито підтримує провід нашої Церкви і зокрема Блаженнішого Любомира. Ватикан відкинув і не визнає домагання догналівців, які є спрямовані проти Католицької Церкви. Доводжу до Вашого відома, що секта Догнала у своїх опусах нападає на світлу пам'ять папи Івана Павла ІІ. Велике спасибі Вам п. Євген за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви.
  • Запитання від Степан

  • Преп. отче, як відому ширшому загалу провідники догналітів перебувають в Україні незаконно, чинять розбрат, розпалюють міжрелігійну ворожнечу. Держава абсолютно не реагує на пряме порушення закону. Чому так відбувається. Чи "підгорецькі отці" не є справою рук державних органів, як засіб боротьби з УГКЦ
  • Необхідно мати незаперечні факти, щоб стверджувати наявність підтримки догналівців зі сторони деяких урядовців. Відомо лише, що їх підтримували 2 депутатів Верховної Ради. Їх діяльність є звичайно корисною недругам нашої Церкви і Української Держави. У багатьох людей доброї волі небезпідставно виникає запитання, хто їх підтримує і надає кошти на пропаганду розбрату і ворожнечі між вірними? Зверніть увагу на такий момент, про що я повідомляв в одній із попередніх відповідей. Сьогодні мільйони наших краян опинилися на чужині, щоб прогодувати свої родини в Україні. Інколи в мас-медіях країн, де тимчасово проживають наші краяни, повідомляється, як за невеликий проступок їх карають і депортують. На жаль, наша влада набрала у рот води і мовчить, як нахабні чужинці глумляться над їх громадянами. Бажано це запитання поставити владі. Щоб не запізно вона схаменулася! Чому використовую такі гострі слова, бажаю Вам з’ясувати. Як Вам напевно відомо, у деяких країнах мали місце випадки самоспалення жертв секти під впливом їхнього лідера. Не відомо, що може стрілити у голову Догналу! Отож, до неприємних інцидентів треба бути готовим. Не маю більше чого додати. Слово за владою! Велике спасибі Вам п. Степане за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви.
  • Запитання від Микола

  • Слава Ісусу Христу! Отче Віталію, в одному із своїх останніх листів до прем’єр-міністра Канади Стівена Гарперу керівники догналівської деструктивної секти прямим текстом зазначили, що, для прикладу, теперішній наш Глава УГКЦ та ректор УКУ є в тісних контактах... із масонськими ложами та підтримують гомосексуалізм. Що це нібито загальновідомі речі. Також екскомуніковані лжепророки звинувачують Гарпера за те, що він своїм недавнім жестом у Львовів, їх відвідавши, дав себе поставити немовби в погане світло; є або масоном, або гомосексуалістом. Логіка, як кажуть, "залізна" в них. Як ви думаєте, отче, чи повинні такі авторитетні люди, про яких мова, висловлювати свій протест публічно, не миритися з цим, якщо це наклепи, може якось притягувати їх до суду за публічні образи честі, наклепи. Це всіх стосується, бо така тактика самосвятів - лити потоком наклепництво, компрометувати, а себе весь час відбілювати (гроби побілені). Як бачимо, УГКЦ тепер неабияк є переслідуваною від різного типу збоченого сектантства. Бачимо, що мовчання на таке не веде до добра. Може знову створити якийсь комітет по рятунку УГКЦ, як це було колись, чи організувати якісь антидогналівські католицькі братства при наших церквах, укласти їм певний статут, аби давати ворожим силам нарешті гідну відсіч. Наперед вдячний!
  • Високі урядові особи загалом є досвідченими людьми. Вважаю нижчим їхньої гідности відповідати на запитання пройдисвітів і авантюристів. Прем’єр-міністр Канади, маючи кваліфікованих радників, не може брати до уваги писання членів деструктивної секти, адже він напевно є досвідчений політик.
    За наклепництво і публічні образи честі у цивілізованій країні притягують до відповідальності. Погоджуюся з Вашими словами, що «УГКЦ тепер неабияк є переслідуваною від різного типу збоченого сектантства». Звичайно годі мовчати і займати позицію «моя хата з краю», коли догналівський ворог глумиться над моєю Церквою і народом. Обома руками підтримую Вашу ініціативу. Тішуся, що маємо таких вірних! Велике спасибі Вам п. Миколо за Ваші запитання і за турботу про долю нашої Церкви.

  • РІСУ

    Схожі матеріали:

    Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 2133 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: підгорецькі отці, догналівці, підгірці, група Догнала | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

    Відправляємо:


    Молитовні прохання
    500

    Підпишіться на оновлення:





    Пошук на сайті



    Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
    2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
    Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
    Яндекс.Метрика