Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Вересень » 25 » Повчання, настанови » Треба витривало молитися
00:48
Треба витривало молитися
Наші молитви мають бути покірні та повні довір'я, але це не вистачає, щоб запевнити собі остаточну витривалість і спасіння душі. Якщо хтось молиться час від часу, то отримає від Бога поодинокі ласки. Якщо молитва не є постійна, то вона не виєднає остаточної витривалости. Остаточна витривалість вміщає в собі багато різних ласк, тому вимагає постійної молитви, що має тривати аж до смерти. Ласка спасіння не є окремою ласкою, але ланцюгом численних ласк, що лучаться в одне з остаточною витривалістю. Отож цьому ланцюгові ласк мусить відповідати ланцюг наших молитов. Якщо через занедбання молитви розриваємо ланцюг молитов, то тим самим рвемо ланцюг ласк, що виєднують спасіння. А наслідок цього такий, що не спасемо своєї душі.
Щоправда, ніхто з нас не годен вислужити собі остаточної витривалости, як навчає Тридентійський Собор: «Ніхто не годен дати нам її, хіба Той, Хто має силу утвердити людину, щоб вона ніколи не захиталася. Все таки Св. Августин твердить, що цю велику ласку витривалости можна виєднати молитвою: «Цей Божий дар можна випросити собі молитвою». А отець Суарес додає, що хто молиться, той напевно дістане її.
Св. Тома каже, що треба постійно молитися, щоб заслужити собі на ласку остаточної витривалости і спасіння: «По хрещенні людина і мусить невпинно молитися, щоб могла дістатися до неба. Спаситель часто наставав на цю правду: Треба завжди молитися і не зневірюватися. Уважайте і завжди моліться, щоб змогли уникнути того всього, що має відбутися, і потім стати перед Сином Людським.
Подібні вказівки знаходимо так само в Старім Завіті. Сирах каже: Нехай ніщо не стримує вас від невпинної молитви! Товія каже: Завжди благословляй Бога і прохай Його, щоб керував твоїми кроками. Апостол Павло впоював у своїх учнів, щоб ніколи не залишали молитви: Невпинно моліться! Будьте витривалі та чуйні в молитві. А до свого учня єпископа Тимотея Св. Павло написав: Хочу, щоб мужі всюди молилися. Бог напевно бажає дати нам витривалість і спасіння, але на думку Св. Ніля дає їх тільки тим, що постійно благають їх у Нього: «Він подає Свої добра тим, що витривало моляться». При помочі молитви численні грішники навертаються до Бога та доступають : пробачення. На жаль згодом вони перестають благати ласки витривалости, тому вертаються до гріха і так затрачують все.
СВЯТИЙ АЛЬФОНС ЛІГУОРІ


Схожі матеріали:

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2403 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Молитви, СВЯТИЙ АЛЬФОНС ЛІГУОРІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика