Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу

Головна » 2012 » Березень » 15 » Суспільні проблеми » Абортована Україна
22:05
Абортована Україна
Щоб зробити аборт, українок відправлять за дозволом в церкву, а лікаря посадять

Розмовами про заборону абортів Україна рухається шляхом африканських країн та країн мусульманського світу.

Церква знову заговорила про заборону абортів в Україні. Статистика свідчить, що близько 40% українок репродуктивного віку хоча би раз у житті штучно переривали вагітність. Священнослужителі наголошують, що на цей крок, в основному, наважуються жінки 25-35 років, які перебувають у шлюбі і вже мають дітей.

Медики у своїй більшості проти тиску на жінок; вони при цьому кажуть, що кількість абортів і без того щороку зменшується. Феміністки говорять про те, що заборона абортів - це наступ на право вибору жінки і громадянина. Прибічники ж заборони штучного переривання вагітності наголошують на іншому праві – праві на життя, якому суперечать легальні аборти, - інформує християнський портал КІРІОС з посиланням на tsn.

Україна перетворюється на місце вбивства?

А почалася нова хвиля боротьби з абортами в Україні з заяв церковників. Глави Української Греко-католицької і Римо-католицької Церкви в Україні звернулися до Верховної Ради із закликом заборонити в Україні аборти. За їх даними, щорічно внаслідок абортів гине близько 2 мільйонів ненароджених дітей: тобто, за 20 років незалежності ми недорахувалися 40 мільйонів потенційних мешканців.

Також, як наголосив архієпископ Святослав Шевчук, легалізовані аборти приваблюють в Україну громадянок держав, де аборти заборонені. Таким чином, Україна перетворилася на місце вбивства дітей з Європи. За словами голови УГКЦ, "якщо б у Верховній Раді були свідомі борці за людське життя, то у нас би вже давно були прийняті відповідні закони".

За кілька днів нардеп від БЮТБ Андрій Шкіль (медик за фахом, утім - член комітету ВР з питань закордонних справ) виступив із відповідною законодавчою ініціативою. Він вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує заборонити аборти, крім тих випадків, коли це загрожує життю вагітної жінки.

Як зізнався нам нардеп, до написання законопроекту його підштовхнули заяви церковнослужителів.

На думку Андрія Шкіля, не існує принципової різниці між убивством ще не народженої і вже народженої людини. Він уважає, що лікарів, які роблять аборти, потрібно карати або штрафом (від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або громадськими роботами на термін від 100 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2-х років або позбавленням волі на такий самий термін.

"З погляду теорії права, легальне проведення абортів є узаконеним запереченням права на життя – першого й засадничого з усіх основних й невідчужуваних прав людини", - каже Шкіль.

"Я - медик, і у мене немає скептичного ставлення до заборони абортів. Я підтримую ініціативу колеги", - зізналася нам член комітету ВР з питань охорони здоров'я Лілія Григорович.

При цьому, нардеп вважає, що винятків не уникнути: на її думку, дозвіл на аборти - з огляду на медичні протипоказання та інші фактори - має давати спеціальна комісія, до якої, окрім медиків, має неодмінно входити священнослужитель.

Разом з тим, вона висловила свої серйозні сумніви  щодо прийняття цього законопроекту найближчим часом.

"Ніхто цей законопроект сьогодні-завтра не прийме. 20 років не можемо медстрахування запровадити; так що будемо реалістами", - зазначила п. Григорович.

Утім, уже навіть сам факт підняття цієї дискусії, на її погляд, уже є великим позитивом у вирішенні проблеми абортів.

"Добре, що Церква зробила таку пропозицію. Мене увесь тиждень усі допитуються: "як же це ми без абортів? Що ж ми будемо робити?" Такі розмови стукають до розуму, до душі, ця ідея сіє велике просвітництво", - каже Лілія Григорович.

МОЗ не погоджується з цифрами

А от у МОЗ, як кажуть, "вбагнети" сприйняли ініціативи церковників і політиків. Фахівці міністерства підрахували, що протягом останніх 7 років кількість абортів в країні скоротилася більше, ніж на третину. А інформація, розповсюджена у засобах масової інформації стосовно того, що в Україні щорічно реєструється близько 2 млн абортів, за їх твердженням, - чи не вдесятеро перебільшена.

У МОЗ звітують: якщо в 90-х роках цим методом намагались "регулювати" кількість дітей в сім'ї близько 1 млн жінок, то тепер абортів нараховується не більше 200 тисяч на рік. А на фоні зниження частоти абортів, вимальовується стійка тенденція до зростання частоти пологів.

Головний акушер-гінеколог України В'ячеслав Камінський також переконаний, що законність абортів дає змогу тримати ситуацію під контролем. На його думку, якщо депутати таки ухвалять рішення, зростання кількості кримінальних абортів та жіночої смертності не уникнути.

Такої ж думки дотримується і голова профільного комітету у ВР Тетяна Бахтєєва. За її словами, Україна не готова до такого кроку.

"Заборона абортів – це, по-перше, не демократично. Це - порушення права жінки як громадянина. Я - категорично проти. Тим більше, що зараз ця проблема досить добре врегульована; обстановка досить спокійна і не потребує втручання таким законопроектом", - заявила нам п. Бахтєєва.

У той же час, за її даними, сьогодні є інша проблема: 2 мільйони пар зареєстровані як безплідні. Багато з них не проти штучних методів запліднення, утім не у всіх вистачає коштів.

"Є програми із фінансування репродуктивного здоров'я, вони фінансуються. Відповідні центри із штучного запліднення є у Києві, у Харкові. Бажано, звісно, щоб вони були у всіх регіонах, щоб можливість отримати безкоштовну допомогу була надана більшій кількості людей", - вважає Бахтєєва.

Якщо не заборона, то що?

"Державна політика охорони здоров'я населення спрямована на профілактику небажаної вагітності, таким чином - на профілактику аборту", - зазначають у МОЗ.

Лілія Григорович дорікає спеціалістам з міністерства їхньою - дуже низькою "просвітницькою діяльністю". А Тетяна Бахтєєва вважає, що альтернативою абортам має стати популяризація різноманітних засобів контрацепції.

"Завжди треба підходити дуже індивідуально до кожної жінки. Сьогодні є безліч методів - і медикаментозні, і інші - все дуже індивідуально. Але завжди це дуже ефективний спосіб попередження небажаної вагітності, який не наносить шкоди організму", - каже Бахтєєва.

Одне іншому не заважає, - каже Лілія Григорович. На її думку, українці самі почнуть частіше замислюватися над засобами контрацепції, якщо знатимуть, що аборт є поза законом.

"Ми по-іншому почнемо дивитися на людське життя, посиляться засоби контрацепції. Бо аборти – це вже остання річ. Знаючи, що аборт заборонений, потенційні батьки будуть більше думати про те, як уникнути незапланованої вагітності", - каже Григорович.

Закордонний досвід


Аборт прирівнюється до вбивства і на нього діє повна заборона в Афганістані, Венесуелі, Гватемалі, Гондурасі, Єгипті , Індонезії, Іраку, Ірані, Ірландії, Лівії, Сирії, ОАЕ та ще в низці країн африканських країн. З деякими обмеженнями і застереженнями по медичним, соціально-економічним показникам – в Алжирі, Аргентині, Болівії, Бразилії, Ізраїлі, Кенії, Мексиці, Польщі, Індії, Англії, Ісландії, Японії. У деяких країнах аборти дозволяються у випадку зґвалтування.

Свобода аборту діє у більшості європейських країн, включаючи Францію, Австрію, Чехію, Швецію, Бельгію, Німеччину, Італію, а також в Австралії, Канаді, КНР, в Монголії та на Кубі.

А от у Росії кілька років тому була прийнята поправка до закону "Про рекламу", яка обмежує рекламу медичних послуг із штучного припинення вагітності.

Наталія Мелещук (Джерело)


Україна перетворилася у звалище вбитих дітей Європи, – Глава УГКЦ

Майже стільки ж ненароджених немовлят, скільки людей живе в Україні, вбили через аборти від 1991 р. повідомив молоді під час зустрічі у Тернополі 4 березня глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

«За 20 років незалежності України ми свідомо і добровільно вбили 40 мільйонів людей. Це означає, що з карти зникла ще одна така країна, як Україна. Ми вивчали постабортивний синдром. Те явище завжди спихають на жінку, але насправді гріх аборту заторкує все суспільство. Це і жінка та її родина, і лікар. Він теж зазнає важких тортур. І це відображається на його сім’ї, дітях. Коли 40 мільйонів вбили, то ті діти, які народилися – вцілілі, ті, яких не торкнулася вбивча рука їхніх батьків. Це те, що Католицька Церква називає структурами гріха,» – пояснив під час зустрічі з молоддю Тернополя Глава УГКЦ.

Україна перетворилася у звалище вбитих дітей Європи, адже сюди їдуть позбуватися дітей вже й жінки із країн, де аборти заборонені, сказав першоєрарх.

«Коли держава покликана захищати добро суспільства, то це добро вимагає заборонити такі вбивства. Зазвичай людина дякує лікареві, який зробив їй добре, провівши операцію. Але за аборт не подякувала ще жодна жінка. Бо підсвідомо вона переживає біль зраненого материнства,» – сказав Святослав Шевчук.

Єпископи УГКЦ та РКЦ спільно закликають державу заборонити аборти. Аборти – одна з причин масового безпліддя сімей. Але навіть оте безпліддя у нас в країні, як наголошує владика, намагаються подолати неправильним шляхом через штучне запліднення.

«Для того, щоб отримати одну дитину, потрібно 3-4 вбитих ембріони. Адже запліднюють одразу декілька яйцеклітин, а потім обирають один ембріон. Інші заморожують. Але вони мають термін зберігання. Виникає питання, що з ними робити? І тут приходять люди, які готові їх купити. Людськими ембріонами торгують. Є фірми, які роблять з них жіночу косметику! Тому Католицька Церква не приймає це, бо це не ліквідовує проблеми безпліддя. А ще ж буває, що коли проводять штучне запліднення, то розвиваються два ембріони. І от коли жінка «замовляла» одного, іншого абортують. Є і таке явище як сурогатне материнство. Тобто, виходить, що бізнес-леді не мають часу виношувати власну дитину», - описані проблеми потрібно вирішувати шляхом виховання молоді, каже Блаженніший Святослав.

«У школах хотіли впровадити різні варіанти статевого виховання, які нам за великі гроші пропонує Європейський Союз. Вони зводяться до того, щоб отримати максимум задоволення за мінімум відповідальності. Там навіть практичні заняття передбачені, рольові ігри…»,– зазначив Глава УГКЦ.

Тому не дивно, що Церква не сприймає таке «виховання». Вона розробила програму «Тіло – храм Святого Духа», згідно з якою сексуальність не виймається штучно з усього комплексу людських стосунків, а подається інтегровано у них.

Водночас Глава УГКЦ закликає батьків відігравати більшу роль у вихованні дітей.

«Адже є теми, про які не може говорити ні катехит, ні вчитель, а тато й мама. Радянська система усувала батьків від виховання дітей, а тепер часто вони самоусуваються,» – підсумовавав Глава УГКЦ. І таку ситуацію потрібно змінювати. (Джерело)



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 2657 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Україна, суспільні проблеми, Аборт, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика