Для картопляної скоринки:
1 кг картоплі
2 столові ложки вершкового масла ½ склянки сметани
1 чайна ложка часникового порошку
¾ чайної ложки солі
¼ чайної ложки перцю
1 стакан тертого сиру чеддер
Для начинки:
1 середній зелений кабачок, нарізаний кружками
1 середній жовтий кабачок, нарізаний кружками
1 червоний болгарський перець, нарізаний шматочками
¼ чашки зеленої цибулі, дрібно нарізаної
250 г свіжих грибів, нарізаних крупними шматочками
1 чашка нарізаних помідорів
2 столові ложки вершкового масла
½ чайної ложки базиліка
½ чайної ложки орегано
½ чайної ложки часникового порошку
1 чайна ложка солі
1/4чайной ложки перцю
Приготування:
1. Очистіть, наріжте і відваріть картоплю.
2. Наріжте овочі, як зазначено в списку інгредієнтів.
3. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла в сковороді і додайте кабачки, червоний перець і зелену цибулю. Тушкуйте протягом 3 хвилин, а потім додайте гриби і помідори. Готуйте, поки гриби не стануть м’якими.
4. Перекладіть овочі на друшляк і злийте рідину. Поверніть овочі в сковороду і додайте базилік, орегано, часниковий порошок, сіль і перець. Добре перемішайте. Викладіть овочі в круглу форму для випічки. Розігрійте духовку до 180С.
5. Коли картопля звариться, розімніть її з маслом, сметаною, часниковим порошком, сіллю і перцем.
6. Вкладіть картопляне пюре на овочі в форму для пирога. Натріть сир і посипте зверху.
7. Випікайте протягом 20 хвилин або до золотистої скоринки.
Смачного!