1 упаковка тесту філо або листкового тіста
300 гр волоських горіхів
200 гр вершкового масла цедра лимона (за бажанням)
100 гр меду (для заливки)
200 гр цукру (для заливки)
200 гр води (для заливки)
В якості начинки можна використовувати сир в будь-яких комбінаціях
Пахлава з волоськими горіхами з тіста філо.
Горіхи перемолоти в блендері, частину залишити великими для прикраси.
Тісто філо розморозити.
Вершкове масло розтопити.
На деко викласти 2 шари тіста, змастити олією.
Потім ще два шари тіста і знову масло.
Посипати горіхами і трохи цедрою лимона.
Так укласти всі тісто з горіхами, вийде 3-4 горіхового шару.
Верхній шар тіста так само змастити маслом, розрізати на квадрати або ромби.
На кожен покласти половинку волоського горіха.
Запекти в духовій шафі до золотистої скоринки 20-25 хвилин, при температурі 180 градусів.
Поки пахлава запікається зробити заливку.
Воду, цукор і мед прокип'ятити на повільному вогні 5-7 хвилин.
Дістати пахлаву з духовки.
Залити пахлаву сиропом і дати постояти для просочення.
Приємного апетиту!