Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Липень » 09
У наш час мало хто звертає увагу на те, чим є Літургія. Багато приходять на Службу Божу лише тому, що так приписано Церквою. Інші, бо так їх навчили і це увійшло у їхню звичку. Є й такі, які говорять: "А навіщо мені іти до церкви, якщо я й вдома можу помолитися.”

Найлогічнішим тут є третій випадок. У перших двох люди приходять до церкви, але все ж таки не розуміють для чого, бо вони це роблять лише з обов’язку. Ті ж, хто належить до третьої групи мають лише обмежене поняття літургії. Це правда, що літургія є молитвою, також п ... Читати далі »

Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1827 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

Коли наступає смерть, душа людини розлучається з тілом і переходить у світ духів, а тіло розкладається і розсипається в порох.
Св. Павло називає смерть "відходом" (II Тим. 4, 6). Хвилина смерті — то хвилина спасіння душі (М. Лат.). Після смерті тіла дух повертається до Бога, який його дав людині (Еккл. 12, 7). Смерть — це подорож до вічності (св. Золот.). Тому помиляються ті, які стверджують, що після смерті людини душа переходить в тіло іншої людини або тварини (так вважали давні єгиптяни). Тіло померлих розкладається — з землі виникло, у землю й обертається (Буття 3, 19). Але в день страшного суду усі тіла воскреснуть. Смерть — це сон у надії швидкого в ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 3247 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

Марія не лише Цариця Неба і святих, Вона також має владу над пеклом і сатаною, бо перемогла його Своїми чеснотами. Уже на початку світу Бог заповідав пекельному змієві, що його переможе Цариця і Вона буде мати над ним владу: "Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою; (…) Вона розчавить тобі голову” (Бут. 3, 15 Влг.). А хто ж ця жінка, ворог сатани? Хто ж інший, як не Марія, що, за свідченням св. Кипріяна, завжди його перемагає і сокрушає Своєю глибокою покорою і святим життям? Тій жінці була дана обітниця стати Матір’ю Ісуса Христа. Зверніть увагу на те, що Бог сказав: "Я покладу ворожнечу між тобою і жінкою”, а не: "Кладу” ворожнечу, аби відзначити, що ця переможна жінка ... Читати далі »
Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 2470 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

95.  Прийшов хтось до авви Силуана на Синайську гору. Побачивши, що браття працюють, він сказав старцеві: Працюйте не на ту їжу, яка проминає (Йо. 6, 27): Марія вибрала кращу частку (Лк. 10, 42). Старець сказав своєму учневі: Захаріє, подай братові книгу й відвели його до подорожньої келії. Як настала дев'ята година, брат прислухувався під дверима, чи не посилають, кликати його до трапези. Але, що ніхто його не кликав, він сам став, пішов до старця і каже йому: Авво, невже твої браття сьогодні не їли? — їли, — відповів старець. — Чому ж мене не покликали? — спитав брат. — Тому, — відповів старець, — що ти чоловік духовний і не потребуєш такої поживи; а ми, як тілесні хочемо їст ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 1973 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

1.  Авва Антоній сказав: Є люди, що виснажили своє тіло подвижництвом, а одначе віддалилися від Бога, бо не мали розсудливосте.
2.  Деякі браття пішли до авви Антонія оповісти йому про декотрі явління, які вони бачили, і довідатися від нього, чи вони були правдиві, чи від демонів. З ними був віслюк, і він згинув по дорозі. Тільки-но вони прийшли до старця, він випередив їх і мовив: Чому це у вас на дорозі згинув молодий віслюк? Браття спитали його: Як ти, авво, довідався про це? Демони показали мені, відповів їм старець. Тоді браття кажуть йому: Ми про це саме прийшли спитати тебе; ми бачимо явління, і вони часто бувають правдиві; — чи не помиляємось ми? Ста ... Читати далі »
Категорія: Повчання, настанови | Переглядів: 2317 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

Немає на землі людини без гріха, тому кожному з нас необхідне відпущення гріхів.
Відпущення гріхів для нас заслужив Спаситель своєю смертю на хресті. Крім того, Він дав Апостолам і їх наступникам право відпускати гріхи.
Немає для людини на землі більшої радості, аніж усвідомлення того, що її гріхи відпущені. Ніщо нас так не тривожить, як гріх.
 Відпущення смертних гріхів отримуємо через Хрещення і Покуту, а легких — через добрі справи, здійснені в стані ласки. Такими добрими справами є молитва, піст, милостиня, участь у Службі Божій, приймання Св. Причастя, користання з відпустів, вибачення образ і зневаг і т. п.
Немає гріха, якого би Бог не вибачив тут, ... Читати далі »
Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 1754 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)

Вівтарні перегородки, які майже зникли в епоху літургійної реформи після Другого Ватиканського Собору, знову повертаються в американські католицькі храми.

Архітектори знову стали включати вівтарні перегородки у проекти нових храмів як засіб виділити сакральний простір вівтаря, на якому здійснюється Євхаристія, і підсилити побожне ставлення до нього з боку віруючих.

Відновлення вівтарних перегородок у старих церквах, де вони раніше були зняті, майже повсюдно зустрічає позитивний відгук серед духовенства і мирян.

Категорія: Традиціоналізм | Переглядів: 1668 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Дата: 09.07.2011 | Коментарі (0)


Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
rtb
Яндекс.Метрика