Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Липень » 23 » Наука Церкви » Будьте пастирями своїх дітей
13:20
Будьте пастирями своїх дітей

Науки для подругів

Стережіть дітей. Христос сказав про Себе: «Я пастир добрий». Добрими пастирями для своїх діточок мають бути також батько і мати. А добрий пастир є провідником овечок, є їхнім сторожем, і якщо овечка загубиться, добрий пастир не спочине, доки її не відшукає.

Будьте провідниками дітей у любові до Бога. Старайтеся довести їх до того, щоб вони любили Бога більше, ніж цілий світ – більше, ніж вас, своїх батьків. «Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю» (Мт. 22, 37). Учіть їх також любити ближнього: «З того усі спізнають, що мої ви учні, коли любов взаємну будете мати» (Йо. 13, 35).

Правдиву любов до Бога ми показуємо тим, що виконуємо Божі Заповіді. Пильнуйте ж дітей, щоб вони виконували десять Божих Заповідей.

 

Десять Божих Заповідей і виховання дітей

І Заповідь. Виховуйте дітей у дусі святої віри. Нехай діти ніколи не пропускають ранішньої або вечірньої молитви. Навчіть їх поводитися пристойно й побожно в Божому домі. Припильнуйте, щоб ніколи не занедбували катехизму. Призвичаюйте їх, щоб у неділі та свята читали вдома якусь релігійну книжку.

ІІ Заповідь. Не дозволяйте дітям присягатися Богом або вимовляти Боже ім’я чи святих без пошани. Карайте дітей, якщо вони вимовляють якийсь проклін.

ІІІ Заповідь. Ведіть дітей у святковий день на Службу Божу. Не дозволяйте дітям того дня виконувати тяжку працю. Але  й самі стережіться, щоб висиджуванням у неділю в корчмі чи деінде не дати дітям сміливості так само зневажити святковий день.

ІV Заповідь. Живіть так зразково, щоб діти мусіли вас шанувати, любити й слухати. Пошану здобувайте собі поведінкою без докорів, любов – пожертвуванням для добра дітей, послух – розумними розпорядженнями.

V Заповідь. Ніколи не допускайте ворожнечі вдома. Схиляйте дітей до взаємної поступливості та люб’язності. Вчіть їх берегти здоров’я, бережіть їх перед схильностями до пиття алкоголю і куріння тютюну. Не дозволяйте їм знущатися над звірятами. У ставленні до прислуги нехай діти вчаться чемності, до недужих і калік – милосердя. Самі ж остерігайтесь усього, що б могло дітям дати поганий приклад і бережіть дітей перед згіршенням від чужих людей.

VІ Заповідь. Пильнуйте невинність дітей. Не дозволяйте їм найменшу нескромність у поведінці! Нагадуйте їм про всюдисущого Бога. Стежте, щоб не потрапили в якісь таємні гріхи, що руйнують душу й тіло. Гостро карайте за найменшу провину в цій справі.

VІІ Заповідь. Виховуйте дітей у справедливості. Карайте за найменші присвоєння чужої власності. Не дозволяйте, щоб діти робили шкоду в чужому саду або на чужому полі. Якщо продавець помилився, відішліть дитину, щоб віддала те, що він дав через помилку.

VІІІ Заповідь. Карайте дітей за неправду, але карайте без гніву й без пристрасті. Не дозволяйте дітям говорити зле про кого-небудь. Ніколи не послуговуйтеся дітьми для вивідування чи підслуховування чужих таємниць.

ІХ Заповідь. Навчіть дітей коротких зітхань до Бога або коротких молитов і кажіть їм, щоб ці зітхання чи молитви часто повторювали, як під час праці, так і під час відпочинку, а це захистить їх від поганих думок.

Х Заповідь. Виховуйте дітей так, щоб привчалися до ощадливості, невибагливості в одязі та щоб з того, що мають, були завжди вдоволені.

 

Наказуйте своїм дітям в ім’я Боже. Скажіть їм: «Діти, ви мусите слухати батьків, бо такою є Божа воля». І так виховаєте дітей сумлінними людьми.

«Глядіть, щоб ви ніким з оцих малих не гордували: кажу бо вам, що ангели їхні на небі повсякчас бачать обличчя мого Небесного Отця» (Мт. 18, 10).

Молитовник християнської родини. – Х.: Логос, 1991. – 680 с.

www.saintjosaphat.org



Схожі матеріали:

Категорія: Наука Церкви | Переглядів: 1375 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: наука для подружжя, виховання дітей, науки для подругів, сімя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика