Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Липень » 2 » Секти, культи, окультизм » Папа Римський відлучив від церкви 29 черниць зі Львівщини
12:09
Папа Римський відлучив від церкви 29 черниць зі Львівщини
Причиною відлучення стала відмова монахинь визнавати Папу Римського, а також їх підтримка самопроголошеної Української правовірної грекокатолицької церкви

Папа Римський Бенедикт XVI відлучив від церкви 29 черниць монастиря Святого пророка Іллі в Брюховичах Львівської області. Причиною цього стала відмова монахинь визнавати Папу Римського, а також їх підтримка самопроголошеної Української правовірної грекокатолицької церкви, пише "Коммерсант-Україна".

Декрет понтифіка про відлучення черниць від церкви був виданий 29 червня.

Як повідомляється, конфлікт між монахинями та генеральним управлінням Святого Василя в Римі, якому підпорядковувався монастир, почався в квітні 2007 року. Тоді священики УГКЦ, громадяни Чехії Антонін Догнал, Роберт Обергаузер, Річард Шпіржік і громадянин України Василь Гітюк створили в Свято-Благовіщенському монастирі села Підгірці Львівської області Українську правовірну греко-католицька церква (УПГКЦ) і назвали себе "Підгорецькими монахами".

Догнал проголосив себе єпископом і почав проводити богослужіння, під час яких називав Папу Римського Бенедикта XVI та предстоятелів УГКЦ єретиками. За це в травні 2009 року всі вони були відлучені від церкви верховним трибуналом Ватикану.

Ще в листопаді 2008 року черниці монастиря Святого пророка Іллі в Брюховичах публічно заявили про свою підтримку Догнала і про підпорядкування синоду єпископів УПГКЦ. Вони відреклися від церковної ієрархії, і розірвали зв'язок з генеральним управлінням Святого Василя в Римі.

За словами промотора (секретаря) справедливого трибуналу Львівської архиєпархії УГКЦ Михайла Палія, за церковними канонами ці дії є гріхом, і черниці не можуть належати до церкви.

"Ми неодноразово зверталися до них з пропозицією прийняти статут УГКЦ, направили їм два канонічних попередження, але вони проігнорували всі звернення", - зазначив Михайло Палій.

У свою чергу прес-секретар члена синоду УГКЦ Любомира Гузара Ігор Яців повідомив, що на початку 2011 року від імені Гузара було оприлюднено наступне застереження віруючим: "Секта Догнала є ворогом нашої церкви, оскільки створили її люди, які називають себе" підгорецькими ченцями ", не є католицькими священиками і монахами і відлучені від церкви".

Наразі керівництво Львівської архиєпархії УГКЦ намагається в рамках церковного процесу виселити черниць з будівлі монастиря, оскільки вони відмовляються прийняти декрет Папи Римського. Разом з тим в УГКЦ вважають, що сестри і далі будуть проводити свою релігійну діяльність, оскільки в правовому полі церква не може претендувати на власність монастиря і виселяти черниць. Складність полягає ще й у тому, що половина сестер - громадяни Словенії та Чехії.

ТСН



Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 1993 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: секта, УПГКЦ, УГКЦ, Бенедикт XVI, черниці, Україна, церква, Папа Римський, догналівці, підгорецькі монахи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика