Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Травень » 28 » Повчальні історії, притчі » Ті, що відмовились від аборту
09:46
Ті, що відмовились від аборту
Лікарі напророкували Вікторії, що дітей у неї ніколи не буде. Коли жінка завагітніла первістком, запевняли, що дитина «нормальною» не народиться — треба робити аборт. Зробити аборт Вікторії радили й перед двома наступними пологами. Сьогодні у неї троє здорових діток, народжених всупереч «професійним» порадам івано-франківських медиків. Хіба не вартує така сміливість нагороди?

Щаслива історія франківчанки Вікторії далеко не єдина. На жаль, таких сміливих жінок значно менше, ніж тих, які наважуються зробити аборт, прислухаючись до рекомендацій гінекологів. Здавалося б, лікарі повинні будь-яким способом намагатися зберегти життя — нехай ще не народженої дитини, натомість медики цинічно відправляють на аборти жінок, нажаханих непідтвердженими діагнозами. Не послухати медиків і народити у такій ситуації — сміливий вчинок, на який наважується не кожна жінка.

Ситуація, яка сьогодні панує у жіночих консультаціях, — абсурдна, наголошують активісти руху «За життя». Момент, коли жінка дізнається, що вона вагітна, — один із найщасливіших у її житті.«Замість того, щоб вітати кожну вагітну із тим, що вона стане матір’ю, у консультаціях жінок часто зустрічають словами: «Ну що, будемо зберігати чи ні?» — відзначає керівник руху Любомир Стринаглюк. Він наголошує, що така постановка питання сама собою наштовхує жінку на сумніви. Лікарям довіряють, а якщо медик радить зробити аборт, стримати від цього кроку може лише стійка позиція жінки народити або ж релігійні переконання. Якщо жінка не була налаштована народжувати і вагітність стала для неї сюрпризом, незворушне запевнення лікарів, що дитина не народиться здоровою, і питання «Навіщо вам інвалід?» діють як вказівка до виконання. У тому особливому емоційному стані, в якому перебувають вагітні, жінка значно легше прийме необдумане рішення, про яке потім може шкодувати.

Вікторія не сумнівалася ні секунди. «Ще у 18 років лікарі сказали мені, що дітей не буде, — розповідає жінка. Вона була дуже щаслива, коли завагітніла вперше, але лікарі одразу остудили цю радість діагнозом, що дитина не буде нормальною. Вікторія ризикнула ще більше й вирішила народжувати вдома. Всупереч порадам зробити аборт вона народжувала тричі. Тепер виховує трьох здорових діток: 10, 5 і 3 рочки. Її сестра Олена також народила всупереч рекомендаціям медиків. Коли вона пішла робити аналізи, лікарі запевнили її, що дитина не буде здоровою, і натякнули, що краще зробити аборт. «Нашому синочку 5 років, він здоровий і ми всі щасливі, тому не хочеться згадувати минуле», — каже Олена.

Історія Олі — про моральний тиск збоку довколишніх. Дівчина виховувалася у школі-інтернаті. Завагітніла у 15 років. «Всі були проти того, щоб я народжувала. Директор і вчителі постійно наполягали, щоб я зробила аборт», — згадує Оля. Вона не хотіла позбуватися дитини і знайшла підтримку у сестер-монахинь з Містечка милосердя Святого Миколая, що у Крихівцях. «Я пішла туди жити. Мене всіляко підтримували, і я народила здорову і гарну дівчинку», — каже Оля. Незабаром вона вийшла заміж за тата своєї дитини і сьогодні має щасливу родину.

Франківчанці Наталі, яка має інвалідність, лікарі також порадили зробити аборт. Жінка не послухала медиків, натомість поклалася на Бога і народила вже двох здорових діток — її синочкові 5 років, донечці — 3 місяці. Усіх цих жінок об’єднало не лише природне бажання мати дитину, а й чітка християнська позиція. Інколи життя матері має компенсувати народження дитини. Згідно з Божим законом, мама має пожертвувати собою заради життя дитини. Жертовність цих жінок винагородилась сторицею.

У тому, що дітей дає Бог, переконалися також Христина із чоловіком Ігорем. Вони мріяли про донечку, планували її появу, але Бог дав їм сина. Одного, другого й третього. На цьому подружжя не зупинилося, і Бог таки подарував їм дівчинку. Сьогодні Христина з Ігорем виховують чотирьох діток і запевняють, що вже не можуть уявити собі життя, без такої великої і дружньої родини. Троє хлопців обожнюють свою маленьку сестричку і обіцяють захищати її від будь-яких негараздів. «Не припиняйте вірити, і Бог винагородить вас за ваші молитви», — радить Христина усім жінкам. І додає, що чим більше дітей, тим щасливіша родина.

У той час, коли багато діток народжуються з вадами, а багато не залишаються живими, наважитися народити дитину всупереч прогнозам лікарів — мужній вчинок, наголошує учасник руху «За життя» Світлана Карпова. Вона працює дитячим лікарем у реанімації і бореться за життя малюків, яким матері подарували шанс народитися. Зі сльозами на очах пані Світлана від імені усіх медиків просить вибачення у матерів за всі неприємні слова, які вони почули від лікарів під час вагітності, за наполягання робити аборти і пророкування дітей-інвалідів: «Нехай на вашому життєвому шляху зустрічається побільше лікарів-християн, які вітатимуть вашу вагітність і будуть підтримувати вас у бажанні народити дитину всупереч будь-яким несприятливим обставинам!»
http://family-institute.org.ua


Схожі матеріали:

Категорія: Повчальні історії, притчі | Переглядів: 1555 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: дитини, суспільні проблеми, Аборт, вбивство, цікаві історії, настанови, гріх, повчання, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика