Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Лютий » 20 » Життя Святих » Життя святої Філомени
14:26
Життя святої Філомени

Сьогодні над загальним розвитком людства і християнства нависли чорні хмари модернізму та матеріалізму, що призвели до великої духовної кризи, що просякнула всі прошарки релігійного, суспільного та культурного життя і спровокувала втрату моральних цінностей та ослаблення віри в Бога. Свята Філомена сьогодні як ніколи є Новим Світлом для християн цієї доби. Цей титул був наданий Філомені парохом із Арсу Іваном Марією Віанеєм, святим священиком, сповідником і покровителем священиків. Іван Віаней мав великий дар - бачити душ й серця всіх людей. Знову і знову у своїх проповідях він не переставав повторювати: „Припадіть до святої Філомени, Бог не відмовить святій Філомені жодної ласки, яку вона попросить”. Упродовж багатьох років кожен Папа після смерті святого Івана Марії Віанея у зверненнях до священиків постійно нагадував: „Наслідуйте духовність святого пароха з Арсу - Івана Віанея”.

Ім’я святої Філомени перекладається як „Донька Світла”. Вона є просвіченням темряви безбожництва та морального занепаду сучасности. Вона є покровителькою Дітей Пречистої Діви Марії. Місією святої Філомени є притягнути всіх людей до Непорочного Серця Марії через наслідування властивих їй геройських чеснот: чистоти, покори й любови. Свята Філомена є якорем надії для всіх християн у сучасному світі. Ця свята випросить для нас Божу благодать через активну участь у духовній родині Всесвітньої Організації “Жива Вервиця”. Участь у Живій Вервиці принесе Божу благодать, надію, духовну силу для наслідування нашого Божественного Спасителя та Пречистої Діви Марії, через приклад життя та духовности святої Філомени, покровительки Всесвітньої Організації Живої Вервиці. Тому закликаю Вас, усіх людей доброї волі, стати членами Живої Вервиці, звертатися до святої Філомени з довір’ям, і заохочувати як найбільшу кількість людей ставати членами Живої Вервиці для спасіння наших душ, душ наших рідних та знайомих, а також для спасіння усього людства.

Візьмімо до серця девіз святої Філомени: „Нехай Господь Бог прославляється у всі часи і поміж усіма народами!”


Життя святої Філомени

Cвята Філомена залишається однією з найбільших чудотвориць Христової Церкви в наш час. Її популярність поміж християнами зумовлена численними чудами, які стаються за її посередництвом - раптовими та легко отримуваними. Через них св. Філомена дає зрозуміти, що вона в особливий спосіб співпереживає з нашими нуждами й готова допомогти тим, які важко хворіють, переживають різного роду життєві труднощі, негаразди в особистому житті, або ж наділені великими випробуваннями назагал. Знову і знову чуємо про нові, отримані через св. Філомену духовні ласки, матеріальний добробут, зцілення від різноманітних, часто невиліковних недуг, успіхи в праці, навернення (особливо серед людей, які носять на собі її пояс або медальйон, як вияв довіри до неї і віддання себе під її опіку). Усе це - ласки, яких св. Філомена випрошує в Бога для тих, хто звертається до неї у молитві за допомогою. Молитви св. Філомени мають велику силу, так що через її заступництво можемо випросити незбагненних милостей і щедрот. Недаремно Папа Пій XII сказав: «Святій Філомені ще ні в чому не відмовлено».

Св. Філомена народилася 10 січня 289 року в місті Нікополісі (Греція), за правління імператора Діоклеціяна. Її батьки були високими посадовцями однієї з провінцій Римської імперії. Ставши християнами, завдяки ревним та постійним молитвам, вони, неплідні, випросили в Господа дитину. Дівчинці дали ім’я Філомена, що означає «Дитина Світла», а за грецьким перекладом - «Улюблена». Батьки дали їй християнське виховання. Перше Святе Причастя Філомена прийняла в п’ятирічному віці. Будучи одинадцятирічною, вона посвятила своє життя Христові. Відтепер лише Йому належало її чисте, невинне серце.

Коли Філомені виповнилось дванадцять років її батько вирушив до Риму, щоб умилостивити цісаря Діоклеціяна, який погрожував йому війною. Він так палко любив своїх дружину та доньку, що не бажав ні на мить розлучатися з ними і взяв їх обох зі собою у подорож до Риму. Імператор Діоклеціян, побачивши прекрасну дівчину захотів негайно одружитися з нею, обіцяючи батькові взамін за неї великі статки й мир.

Батьки Філомени зраділи, що так легко зможуть запевнити мир з імператором, і вимагали від Філомени згоди на одруження. Проте, Філомена відмовила їм, пам’ятаючи про свою посвяту Богові. Імператор намагався переконати її, але все було намарно. Побачивши, що нічого не може вдіяти ні обіцянками, ні переконуваннями, він почав погрожувати дівчині. Філомена сміливо відповіла йому, що не боїться жодних погроз. З непогамовною люттю імператор наказав ув’язнити дівчину, позбавивши її звичної поживи, окрім хліба й води. Не відмовляючись від свого бажання одружитися з нею, імператор відвідував Філомену щодня. Ув’язнення дівчини тривало 40 днів. Під час ув’язнення Філомені з’явилася Пречиста Діва Марія, щоб підготувати її до близьких мук, які на неї чекали. Богородиця запевнила дівчину у своїй материнській опіці, обіцяючи допомогу Архангела Гавриїла, що підтримуватиме її у майбутніх стражданнях. Імператор наказав жорстоко бичувати Філомену. Після бичування важко зранену Філомену знову вкинули до в’язниці, сподіваючись на її повільну й болісну смерть. Однак, Бог послав Філомені двох ангелів і оздоровив її. Тоді здивований імператор знову почав переконувати Філомену одружитися з ним. Проте, усі спроби були даремними. Оскаженілий від чергової відмови імператор наказав вкинути дівчину із прив’язаним до шиї якорем у річку Тібр. Наказ імператора виконали, але знову, за допомогою ангелів, Філомена була врятована. Ангели розірвали кайдани і винесли її на берег, що викликало жах і подив усіх присутніх. Нелюдяний мучитель наказав ганебно волочити Філомену вулицями Рима, після чого -“прошити” дівчину стрілами. Господь Бог і цього разу порятував дівчину від смерти. Це ще більше розлютило імператора. Тому він наказав стріляти в Філомену запаленими стрілами. Та стріли, які вилітали із луків, повертася до лучників, убиваючи їх. У великому страсі Діоклеціян наказав відрубати Філомені голову. Це сталося 10 серпня 302 року о третій годині пополудні, в п’ятницю - у той же час, коли помер наш Спаситель. Душа св. Філомени була піднята до Божого Престолу і отримала нев’янучий вінець слави.

Тіло Філомени поховали у катакомбах св. Прескилли, в яких спочили тіла понад шести мільйонів християн. Мощі св. Філомени віднайдено 25 травня 1802 року під час археологічних досліджень катакомб св. Прискилли в Римі. Дослідники знайшли добре збережений гріб. На гробі була викарбувана фраза: «Мир з тобою, Філомено». Під цим написом зображені: символ мучеництва Філомени - Пальмова галузка, символ її чистоти - лілія, та знаряддя її тортур - бич, три стріли, полум’я та якір. Усередині гробу знайшли нетлінні мощі тринадцятилітньої дівчини та ампулу із кров’ю святої.

1805 року священик Дон Франціско, прибувши до Рима із новопризначеним єпископом, отримав мощі мучениці Філомени для того, щоб урочисто перенести їх до святині у місто Мугано, поблизу Неаполя (Італія). Перенесення мощей відбулось 11 серпня 1805 року. У базиліці, в якій спочило тіло святої, звершилось безліч різноманітних чудес, які призвели до того, що 35 років від часу віднайдення мощей, 1837 року, Папа Григорій ХVI підніс «Чудотворицю XIX століття мученицю Філомену» до гідності святої. Чуда за посередництвом Філомени не перестають дивувати людство впродовж багатьох століть. Свята Філомена є покровителькою молоді та дітей, зберігаючи їх у чистоті. Вона, також, допомагає молодим подружжям у народжені та вихованні дітей, приносить надію жінкам у безплідді, є підтримкою для породіль, стає порадницею та утішителькою для засмучених матерів, які благають її про заступництво у вирішенні матеріальних та духовних проблем родини. Філомена є опікункою сиріт та вбогих, великою заступницею і покровителькою студентів, допомагає людям навернутись від гріха, розраджує безнадійно хворих, допомагає священикам у місійній діяльності, відвідує знедолених та ув’язнених. Одним із найбільших почитателів св. Філомени був св. Іван Віаней - парох селища Арс (Франція), а також - св. Юліан Еймард, св. Петро Чанел, св. Антоній Марія Кларет, св. Джон Ньюман, св. Меделін Софія Бейрет, св. Євпраксія Пелетьєр, св. Франциск Ксав’єр Кабріні, блаженна Анна Марія Тайджі, а особливо - блаженна Павліна Марія Жаркот - засновниця Всесвітньої Організації Живої Вервиці та товариства «Поширення Віри». Вона провадила досить активну релігійну діяльність, незважаючи на важку й затяжну хворобу. Проте, після відвідин Павліною святині св. Філомени у місті Мугано, була чудесно оздоровлена. Папа Григорій ХVI особисто став свідком чудесного зцілення Павліни Жарікот. Преподобна Павліна Жарікот із вдячності до св. Філомени почала активно ширити набожність до неї по всьому світі.

Вселенські Архиєреї також були великими почитателями св. Філомени.

Папа Лев XII (1823-1829) висловлював велике захоплення та набожність до св. Філомени, надавши благословення на найменування престолів на її честь та проголосив святу «Великою чудотворицею XIX століття».

Папа Григорій XVI (1831-1846) офіційно благословив усезагальне почитання святої та виявив свою особливу посвяту Філомені, надавши їй титул «Покровителька Живої Вервиці». Чин Божественної Літургії і молитви для прослави св. Філомени були затверджені цим же папою 1835 року.

Папа Пій IX (1846-1878) був чудесно оздоровлений за посередництвом св. Філомени та проголосив її «Покровителькою дітей Марії».

Папа Лев XIII (1878-1903) здійснив два паломництва до святині св. Філомени перед тим, як був вибраний з-поміж кардиналів на Вселенського Архиєреєя. Після проголошення його Папою він подарував для цієї святині хрест та схвалив офіційну діяльність Братства св. Філомени, а згодом підніс це братство до гідності «Архибратства св. Філомени». Папа Пій X (1903-1914) у різноманітній спосіб популяризував почитання св. Філомени та постійно заохочував вірних просити допомоги в Господа через її заступництво. Слуга Божа із Неаполя сестра Марія Луїза від Христа, яка мала велику набожність до св. Філомени, заснувала згромадження Сестер Богородиці Смутку і св. Філомени. На честь св. Філомени зведено багато церков, засновано релігійні згромадження, найменовано безліч лікарень, сиротинців та товариств.



Схожі матеріали:

Категорія: Життя Святих | Переглядів: 1738 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: свята, Філомена, Життя святих, Життя святої Філомени | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика