Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Грудень » 8 » Молитви » ЖИТТЯ СВЯТОЇ ФІЛОМЕНИ
16:26
ЖИТТЯ СВЯТОЇ ФІЛОМЕНИ
Ім'я святої Філомени — діви-мучениці відоме християнам-католикам усього світу. Це одна з найдивовижніших чудотворниць Христової Церкви.
Її чудеса вражають своєю чудотворною силою. Свята Філомена співчуває тим, хто в біді, й обдаровує своїми духовними ласками. Матеріальні благословення, поміч у грошових труднощах (зокрема, якщо хтось носить її шнурочок або медальйон, на знак свого довір'я в її охорону), успіх у справах, предивні уздоровлення, світло надії, всілякі навернення, утіха родинам, яких спіткало лихо, — все це ласки, які вона одержує для тих, хто просить у неї помочі. Свята Філомена — сильна і повна доброти чудотворниця. Через її могутню молитву до Бога кожен може отримати Божі щедроти.
Вона сама була дитиною, випрошеною в Бога. Її батьки — правителі однієї з держав Греції, — ставши християнами, ущасливились появою на світ дитини, про яку так довго молились, ще коли були поганами. Тому дали їй ім'я Філомена, що означало «Дитина Світла», а з грецької перекладалось як «Улюблена».
Відтоді, як знайдено її маленьке тіло в катакомбах 25 травня 1802 року, і до сьогоднішнього дня вона огортає чудодійною любов'ю тих, хто приходить до неї.
Батьки виховували маленьку святу дуже побожно. Вперше вона причащалась, коли їй було п'ять років. В одинадцять Філомена присвятила себе присягою досмертної чистоти Цареві всіх святих, бо тільки Йому належало її чисте, молоденьке, невинне серце. Молодій святій, яка щоденно зростала в ласці й чеснотах, залишилось лише два з половиною роки життя.
Коли їй виповнилось дванадцять, батько вирушив у дорогу до Риму, до цісаря Діоклитияна, який погрожував йому війною. Він так палко любив свою дитину, що взяв її зі собою із матір'ю. Діоклитиян, побачивши прекрасну дівчинку, одразу ж вирішив одружитись із нею, а батькові обіцяв золоті гори, коли б тільки віддав йому свою донечку. Батьки тішились, що таким чином можуть запевнити собі мир, і вимагали, щоб вона згодилась. Та Філомена відмовилась із причини свого обіту. Цісар намагався всіма способами прихилити її до себе, але даремно. Побачивши, що нічого не вдіє ні обіцянками, ні переконаннями, ні ласками, ні просьбами та захоплюючими пропозиціями, почав, як переслідувач, погрожувати лютим гнівом. На це вона відповіла, що не боїться. З неопанованою люттю цісар наказав закувати дівчинку у важкі кайдани і кинути в льох під цісарською палатою. Там щодень приходив до неї, намагаючись добути від неї згоду. Сорок днів мучилась так у в'язниці. Окрім хліба і води не мала більше іншої поживи.
На тридцять сьомий день страждань з'явилась їй Преблагословенна Діва Марія та звістила, що їй доведеться ще перенести муки з любови до її Сина, якому Філомена віддала своє серце. Пречиста Діва пообіцяла їй свою материнську поміч і сказала, що пришле їй Святого Архангела Гавриїла, щоб їй допомагав і додавав сили, і що вийде з мук переможно. На сороковий день, за наказом цісаря, її жорстоко бичували, і так страшенно збили, що тіло її було, мов одна жива рана. Дівчинку знову кинули до в'язниці, щоб у самотності вона там померла. Однак Бог послав до неї двох ангелів , які облили її рани небесним бальзамом і цілковито повернули їй здоров'я і силу.
Цісар, надзвичайно здивований, знову намагався по-різному переконати її дати згоду, але даремно. Оскаженілий через невдачу, наказав прив'язати їй до шиї залізний якір і втопити в річці Тібр. Наказ виконано, — але знову два ангели врятували Христового борця-діву. Вони розірвали шнур, яким був прив'язаний до шиї якір, і винесли її на берег річки на очах здивованих людей.
Катюга-цісар, мов колишній єгипетський Фараон, наказав волікти молоденьку мученицю як чарівницю вулицями Рима і вбити опісля стрілами з луків.
У неї стріляли й знову при смерті кинули до в'язниці. І тепер небесний лікар вилікував свою дитину-борця. Несамовитий зі злості цісар наказав знову цілитись у неї, однак стріли не хотіли вилітати з луків. Він закричав, що це чарівниця, й у лютій злобі наказав запалити стріли і стріляти в неї, але Бог знову вчинив чудо для своєї любої дитини. На цей раз стріли полетіти в протилежний бік і вбили кілька лучників. Побачивши це, Діоклитиян наказав зрубати чимскоріше голову святій мучениці, яка полетіла в небо й одержала там тяжко добутий чудовий вінець слави. Було це в п'ятницю, 10 серпня, о третій годині після полудня.
Її гріб знаходиться в катакомбах св. Прискіллі. Катакомби — це кількаповерхові підземні коридори й проходи в Римі, де християни в перші сторіччя переслідувань переховувались, проводили Богослуження та ховали своїх померлих і замучених. У тих катакомбах спочиває близько шести мільйонів християн. Довжина цих підземних коридорів і проходів сягає кількасот миль. Певні частини були названі іменами тих мучеників, яких там було знайдено. Наша молоденька мучениця похована в коридорі, що має ім'я святої Прискіллі. На її гробі знайдено символи її мучеництва: пальмову гілку, лілію, бич, три стріли (дві з них звернені в протилежний бік), одна з яких ніби палає від вогню, і якір. Дещо її крови, що її знайдено в запечатаному гробі коло тіла у склянній посудині, заховало від часу знайдення 25 травня 1802 року до тепер чудесний вигляд золота, срібла й самоцвітів. У час перенесення її тіла до містечка Муняно, недалеко від Неаполя, 10 серпня 1805 року, відбувалось багато різних чудес. Церква, де поховані тлінні останки св. Філомени, є місцем предивних чудес. Коли молитись до неї, то вона рясно зливає свої ласки, й тому її церкви знаходяться в усіх країнах. Кажуть, що її найбільше чудо — це незвичайна швидкість, з якою набожність до неї поширилась у цілому світі. В її честь побудовано церкви, організовано релігійні згромадження, сиротинці, лічниці, товариства, братства. Немає верстви людей, яким би вона не допомогла. Особливою любов'ю огортає вона дітей. Її опіка для священиків, монахів і монахинь у справах духовних і матеріальних є напрочуд дивна. Хворим завжди співчуває, для знесилених від роботи матерів вона надзвичайно добра й чуйна. Апостольський Престол проголосив її Покровителькою дітей Марії та Живої Вервиці. Її дорога — справа релігійного виховання. Вона по-особливому благословить місійну працю серед поган та приводить до навернень. Багато таких, які їй завдячують поверненням до побожного життя та щасливою смертю. Вона допомагає лякливим, убогим і потребуючим грошей та їжі.
Філомена була проголошена святою після довгих приготувань, коли за її наявним заступництвом раптово виздоровіла Преп. Павліна Жаріко, яка створила Товариство Поширення св. Віри й Товариство Живої Вервиці. Проголосив її святою Св. Отець Папа Григорій XVI, назвавши її Чудотворницею Дев'ятнадцятого сторіччя. Тисячі готові засвідчити, що вона заслуговує називатись так і сьогодні, бо ж її чудеса не менш численні і сьогодні дивують усіх, як і колись.

ДЕВ'ЯТНИЦЯ ДО СВЯТОЇ ФІЛОМЕНИ
Ось я тут, перед Тобою, увінчаною подвійною короною дівицтва і мучеництва, сидячою на блискучому троні, на якому посадила Тебе Превелична Божа Тройця. Я підношу до Тебе благально свої руки. Яким величним образом сили й витривалости стала Ти для Неба й Землі, для ангелів і людей тоді, коли цісарі переслідували Христове стадо й залили Церкву кров'ю так многих мільйонів мучеників! Навіть найжорстокіші муки не змогли ні трошки зменшити тієї відданости, з якою Твоє великодушне серце посвятило себе Небесному Любимцеві, що був Твоєю радістю. Тепер же ж Твій Господь нагороджує Тебе за Твої страждання, постановивши прославити Тебе могучістю Твого заступництва. Від раннього ранку до пізнього вечора, від далекої півночі аж до краю півдня, по цілому світі розходиться слава Твоїх чудес; маси людей збираються довкола Тебе, щоб укритись під крилами Твоєї охорони.
Тому, о преславна Мученице, до Тебе я звертаюсь, до Тебе благально підношу свої руки. Ах, зволь поглянути з висот небесної країни на мене, твойого покірного поклонника. О, чиста Дівице, о, свята Мученице, потіш мене в моїх стражданнях і спокусах, піддержуй мене в пробах і переслідуваннях, будь при мені в небезпеці; — над усе й зокрема в страшну годину смерти, коли прийдеться мені боротись проти пекельних сил, молися за мене в тій хвилині, що від неї залежить моя вічність.
Шнурочок св. Філомени
Набожність до св. Філомени може набувати різних форм. Одна з них — найбільш розповсюджена - це так званий її шнурок. Ця набожність значно поширилась, бо Свята добула багато ласк для всіх тих, хто шукав її заступництва. Апостольський Престол схвалив уживання шнурка тільки тоді, коли він зроблений за приписами. Його найчастіше використовують, як пояс. Його дають без окремих обрядів-церемоній, однак перед тим, як його носити, треба, щоб був посвячений. Коли він зносився і потрібен новий, то і його треба обов'язково посвятити. Такий шнурок можуть носити й діти, навіть маленькі. Бажано, щоб усі
батьки подбали про такі шнурки для своїх дітей, бо вони є великою охороною проти всякого роду лиха й випадків.
Вбираючи той шнурок, кожний нехай постановить собі постійно почитати св. Філомену, щоб заслужити собі на охорону проти всякого лиха душі й тіла та добути через неї досконалу чистоту, дух віри, які так потрібні в теперішні часи лукавства, та ласку перемагати себе так, щоб жити справжнім християнським життям. Носити на собі той шнурок — це певний засіб берегти й плекати чесноту святої чистоти.
Ті, які носять шнурок св. Філомени, добре зроблять, якщо кожного дня будуть проказувати цю молитву: "Свята Філомено, Діво й Мученице, молись за нас, щоб ми через Твоє могутнє заступництво одержали таку чистоту ума й серця, щоб довела нас до досконалої любови Бога. — Амінь".
Святіший Отець Папа Лев XIII поблагословив і схвалив ту набожність і тому наділив її многими й великими відпустами. На підставі заяви, яку він видав 14 березня 1893 року, кожний, хто має на собі той шнурочок та набожно й розкаянно прокаже ту молитву, одержує 100 днів відпусту.
Шнурок св. Філомени дуже часто був оруддям пречудних уздоровлень та інших дивовижних
речей, тому він став дуже популярним і приносить предивні добра хворим, пригніченим і всім тим, хто мусить боротись проти якоїсь великої спокуси.
Ось приклади. Настоятелька одного відомого монастиря кілька років мала звичку давати шнурок св. Філомени хворим, а серед них також своїм сестрам. Вона розповідає, що свята Філомена чудом допомагає, бо, за винятком двох, трьох, усі хворі виздоровіли; щодо тих двох-трьох було ясно, що їм найкраще було відійти до Бога.
Один священик, що був важко хворий, одягнув на себе шнурок св. Філомени, прирікаючи водночас поширювати набожність до неї. Він видужав і того самого дня зміг встати.
Молитва тих, які носять шнурок св. Філомени
О найчистіша Дівице, Преславна Мученице, свята Філомено, що Бог у своїй предвічній силі наче її об'явив світові в цих наших лячно-погубних днях, щоб відродити віру, піддержати надію та розпалити любов у християнських серцях, ось я тут у Твоїх стіп. Зволь, премилостива Дівице, прийняти мої покірні молитви та випросити мені ту Чистоту, що Ти її так полюбила, що аж віддала за неї найпривабливіші земні приємності; випроси мені ту силу душі, через яку Ти змогла опертись найстрашнішим нападом горя й страждань; ту палаючу любов до Ісуса, що не могли її загасити у Твойому серці найтяжчі муки. Хорони мене у всіх випадках мойого життя від усіх духовних й тілесних небезпек. Будь при мені також у моїй останній хвилині життя, яку я з довір'ям поручаю Твоїй, повній доброти, любові, бо ж за життя я люблю Тебе та ношу Твій святий шнурок на знак моєї особливої набожности до Тебе, улюблениці Ісуса й Марії. Амінь.
Повні відпусти для тих, хто носить шнурок св. Філомени
1. Удень, коли перший раз одягають його.
2. 25 травня — в річницю віднайдення тіла св. Філомени в катакомбах св. Прискіллі.
3.11 серпня — в свято св. Філомени.
4. 15 грудня — в річницю схвалення шнурка св. Філомени Апостольською Столицею.
5. У хвилину смерті.
Щоб отримати ті відпусти (за винятком відпусту в годину смерті), треба бути висповіданим, запричащатись та в якійсь церкві помолитись у наміренні святішого Отця.

ВІЗВАННЯ - ЄКТЕНІЯ , ДО СВ. ФІЛОМЕНИ
(Тільки для приватного вживання)
Господи, умилосердись над нами! (2 рази).
Христе, умилосердись над нами! (2 рази).
Господи, умилосердись над нами! (2 рази).
Боже, Отче небесний, умилосердись над нами!
Сину Божий, Спасителю світа, умилосердись над нами!
Боже, Духу Святий, умилосердись над нами!
Пресвятая Тройце, один Боже, умилосердись над нами!
Святая Маріє, Царице Дівиць, - молись за нас!
Свята Філомено, - молись за нас!
Свята Філомено, від колиски наповнена великими ласками, молись за нас!
Свята Філомено, храме найдосконалішої покори, молись за нас!
Свята Філомено, жертво Христової любови, молись за нас!
Свята Філомено, прикладе сили й терпіння, молись за нас!
Свята Філомено, непереможний борче за чистоту, молись за нас!
Свята Філомено, дзеркало найгероїчніших чеснот, молись за нас!
Свята Філомено, тверда й неустрашна серед мук, молись за нас!
Свята Філомено, збичована, як Твій небесний Обручник, молись за нас!
Свята Філомено, прошита градом стріл, молись за нас!
Свята Філомено, в кайданах утішена Божою Матір'ю, молись за нас!
Свята Філомено, в чудесний спосіб вилікувана у в'язниці, молись за нас!
Свята Філомено, ангелами піддержана серед мук, молись за нас!
Свята Філомено, що вибрала радше упокорення й смерть, ніж славу трону, молись за нас!
Свята Філомено, що навернула свідків свойого мучеництва, молись за нас!
Свята Філомено, що вичерпала лють своїх катів, молись за нас!
Свята Філомено, покрове невинних, молись за нас!
Свята Філомено, покрове юнацтва, молись за нас!
Свята Філомено, прибіжище обездолених, молись за нас!
Свята Філомено, здоров'я хворих і немічних, молись за нас!
Свята Філомено, нове світло Войовничої Церкви, молись за нас!
Свята Філомено, що повалила безбожність наших часів, молись за нас!
Свята Філомено, що відродила віру й сміливість вірних, молись за нас!
Свята Філомено, якої ім'я славне в небі, а страшне в пеклі, молись за нас!
Свята Філомено, що виявилась найблискучішими чудами, молись за нас!
Свята Філомено, могуча в Бога, молись за нас!
Свята Філомено, що царюєш у славі, молись за нас!
Ягня Боже, що усуваєш гріхи світу, услиши нас, Господи!
Ягня Боже, що усуваєш гріхи світу, прости нам, Господи!
Ягня Боже, що усуваєш гріхи світу, помилуй нас, Господи!
Молись за нас, Свята Філомено, щоб стати нам гідними Христових обітниць.
Благаємо Тебе, Господи, простити нам наші гріхи за молитвами святої Філомени, Діви й Мучениці, що завжди була милою Твоїм очам через свою визначну чистоту й виявом усякої чесноти. Амінь.

МОЛИТВА
Преславна Дівице й Мученице, Свята Філомено, ось я припав перед троном, на якому уподобала собі Пресвята Тройця посадити Тебе. Повний довір'я у Твоє заступництво, благаю Тебе вставитись за мною в Бога. Ах, зволь поглянути з висоти небесної країни на мене, свойого покірного поклонника. Обручнице Христова, піддержуй мене в терпіннях, зміцнюй мене в спокусі, хорони мене в небезпеках, що оточують мене, випроси мені потрібні мені ласки, а зокрема... (тут згадайте окрему ласку, якої бажаєте). Надівсе, будь при мені в годині моєї смерти. Амінь!
ВЕРВИЦЯ СВ. ФІЛОМЕНИ
Ця вервиця має три великі зернятка, тринадцять малих і на кінці хрестик. На хрестику прокажіть «Вірую», щоб одержати ласку правдивої і непохитної віри. На кожному великому зернятку прокажіть «Отче наш» в честь Трьох Божих Осіб Пресвятої Тройці, щоб подякувати за ласки, уділені Св. Філомені, й за всі ласки, одержані через її заступництво. На малих зернятках, — а їх є тринадцять, на пам'ятку тринадцяти років, які св. Філомена прожила на землі, — прокажіть на кожному цю молитву: «Радуйся, Свята Філомено, яку я по Марії вважаю заступницею у Твого Божественного Обручника, заступайся за мною тепер і в годині смерти. Св. Філомено, люба дочко Ісуса й Марії, молись за нас, що прибігаємо до Тебе. Амінь.»
Наприкінці промовте:
«Радуйся, о Преславна, свята Філомено, що так відважно пролила свою кров за Христа. Я благословляю Господа за всі ласки, що Він Тобі дав у Твоїм житті, а зокрема в Твоїй смерті. Я хвалю й славлю Його за честь і силу, що ними Тебе увінчав, та благаю Тебе випросити мені від Бога ті ласки, про які я прошу через Твоє заступництво. Амінь.»
ВЕЛИЧАННЯ В ЧЕСТЬ СВЯТОЇ ФІЛОМЕНИ
Радуйся, Філомено, ангельська дитино неба. Радуйся Філомено, самоцвіте серед святих Дівиць. Радуйся, Філомено, рожо почервоніла у власній крові. Радуйся, Філомено, квітко Мучеників, що віддихаєш пахощами неба. Радуйся, Філомено, взоре Віри й Надії. Радуйся, Філомено, що добуваєш всі серця своєю добротою. Радуйся, Філомено, що вийшла з темних катакомб просвітити наші душі. Радуйся, Філомено, могуча чудотворнице. Радуйся, Філомено, що молишся за нас до Ісуса й Марії. Слава, любов, честь, благословення Богу Отцю, що призначив Тебе, Богу Сину, що вибрав Тебе за свою Обручницю, Богу Духу Святому, що провадив і усвятив Тебе, Марії, Твоїй Матері, якій Ти була дочкою, дорожчою понад прочих. Благословенний Ангел, що хоронив Тебе. Мир і вічні благословення всім, що взивають і люблять Тебе. Амінь.
ДЕВ'ЯТНИЦЯ ДО СВ. ФІЛОМЕНИ, ДІВИ Й МУЧЕНИЦІ
Молитва на кожний день дев'ятниці
О преславна, Богом улюблена Діво й Мученице, св. Філомено! Враз із Тобою я тішусь могучістю, що Бог дав Тобі для слави свойого імени, для збудування своєї Церкви, та щоб нагородити заслуги Твойого життя й смерти. Це втіха моя бачити Тебе так великою, так чистою, так великодушною, так вірною Ісусу Христу й Його Євангелію, так блискуче нагородженою на небі й землі. Заохочений Твоїм прикладом жити життям міцної чесноти, повний надії, коли бачу нагороду за Твої заслуги, постановляю наслідувати Тебе в униканні всього, що зле, і в повному послусі Божим заповідям. Поможи мені, велика Святице, Твоїм могутнім заступництвом. Зокрема добудь мені назавжди непорушну чистоту, незламну серед усякого роду напастей силу душі, великодушність, що не відмовить Богу ніякої жертви, та, як смерть, сильну любов для віри Ісуса Христа, для святої католицької Церкви і для Святішого Отця, Батька всіх вірних, Пастиря пастирів та їхньої пастви, Намісника Ісуса Христа над цілим світом.
З усім запалом моєї душі благаю Тебе про всі ті ласки, й в додатку прошу Тебе про оці інші добра з однаковим довір'ям, що їх одержу через Твоє могуче заступництво. (Ось тут скажіть Святій простодушно, з довір'ям і покірно, що вам потрібно).
Певно, Бог такий добрий, для якого Ти віддала своє життя й свою кров, той Бог такий добрий, що такий великодушний для Тебе й через Твоє заступництво, такий великодушний для нас у своїх дарах і ласках, той Бог такий добрий, що так полюбив мене, що аж умер для мене та навіть віддав себе мені під видами Євхаристійними, з певністю ніколи не буде глухим на. Твої молитви та на мої заклики, хіба що Він сам у якийсь інакший спосіб старається зробити мені добро. Повний довір'я я складаю всю мою надію в Нім і в Тобі. Амінь.
Перший День
1. Подумай, що св. Філомена була Діва... Діва в такому світі і в такі часи... Діва, що не зважала на переслідування... Діва аж до смерти... Який це приклад! Чи можливо мені роздумувати про це й не червоніти?... Яка причина мого сорому? Який лік на це?
2. Упокорись з причини, що доводить тебе до стиду, коли думаєш про Її дівичу чистоту.
3. Іди на Службу Божу в її честь і відвідай якийсь її образ.
Другий День
1. Подумай, що св. Філомена була й ніколи не переставала бути Дівою... Тому що знала, як опановувати спокусливі бажання тіла... як при виникненні певних відчуттів зберігати скромність Ісуса Христа, тримаючись здалеку від обманливого світу та від небезпечних нагод. Чи ти наслідуєш її в тім усім? Які в тебе джерела спокус... немочей... занепокоєнь... твоїх упадків? Намагайсь усунути ті джерела.
2. Уникай усього, що тобі пошкодило... Бережи тепер усе те, що ти на своє нещастя занедбував щодо чистоти.
3. Те саме, що першого дня.
Третій День
1. Подумай, що св. Філомена оберігала й примножувала завжди свою любов до чистоти через молитву, що є багатим джерелом духовного життя... через св. Тайни, в яких душа обмивається
в крові Ісуса Христа та живиться Його Пресвятим Тілом, Божественним зародком християнської чистоти... пам 'ятаючи, що члени Її тіла - це члени Тіла Ісуса Христа, й що її тіло - це храм Святого Духа... Чи правда те, що в тебе ті самі засоби? Як ти їх використовуєш?
2. Подвой запал усіх своїх молитов... Час від часу кажи собі: " Мої члени тіла,- це члени Ісуса Христа... храм Св. Духа."
3. Так, як першого дня.
Четвертий День
1. Подумай, що св. Філомена - це Мучениця... що мусила страждати... багато страждати... страждати на смерть... і що в усіх тортурах виявила незламну терпеливість... Чи страждання й терпіння в тебе завжди йдуть у парі?... Тобі тільки зрідка доводиться страждати... і то страждати небагато... ніколи до тієї міри, щоб аж вмерти з того... Яка ж причина, що ти такий немічний? Чи ти бажаєш лікарства для тієї немочі? Яке лікарство собі вибереш?
2. Переноси терпеливо ті біди, незгоди й болі, що Господу сподобається на тебе зіслати сьогодні.
3. Так, як першого дня.
П'ятий День
1. Подумай, що св. Філомена постраждала в муках для Ісуса Христа... Від неї намагались вирвати віру... хотіли довести до того, щоб вона зламала свої хресні обіти... хотіли намовити іти за прикладом ідолопоклонників та апостатів... Що ж іншого бажають від тебе при багатьох нагодах диявол, світ, твоє тіло й твоє власне серце, як такої самої невірности? Всякий рід тієї невірности є зневагою Бога... Чи то справді пусті страхи доводять тебе до того, що ти деколи невірний у своїх обов'язках, або зраджуєш свою віру?... Будь нарешті відважним!
2. Щоб перемогти людський згляд, скажи собі час від часу: Краще Богу подобатись ніж людям.
3. Так, як першого дня.
Шостий День
1. Роздумай, що св. Філомена, вмираючи за Христа, мусила пристосувати до свого життя засаду Спасителя: «Хто не погордить своїм батьком, своєю матір'ю і навіть своїм власним життям з любови до Мене, не може бути моїм учеником». Вона не завагалась... Вона пожертвувала всім, не зважаючи на голосний спротив крови й натури. Чи ми даємо пізнати по собі, в далеко менш важких обставинах, що ми гідні Ісуса Христа? Якщо деколи обставини так склались, що треба було нам вибирати між Богом і створінням тільки через Бога. Усуньмо подалі від себе всяку безладну любов.
3. Так, як першого дня.
Сьомий День
1. Роздумай, що св. Філомена, вмираючи за Ісуса Христа, мусила переносити насмішки, кпини та наруги своїх переслідувачів, своїх катів і більшости тих, що були свідками її мук... Все ж її великодушність через те не змаліла, не перервалась, вона з не меншою радістю привселюдно визнала свою віру... Якщо світ дав би тобі пити подібну чашу, чи була б у тебе відвага випити її гіркоту з такими самими почуваннями?... Ах! Чи мають якесь значення кпини, зневаги, найнесправедливіші й найкривавіші переслідування світу?... Чи може хоч щось збезчестити душу, що одержує честь від Бога? Не лякайся нічого... Іди далі своїм шляхом... Він провадить просто до посідання вічної слави.
2. Не дозволь, щоб змінилось твоє серце, коли звертаються до тебе гострим словом, коли тобі говорять в лице грубі, в'їдливі і зневажливі слова.
3. Так, як першого дня.
Восьмий День
1. Роздумай, що св. Філомена, померши з Любови до Ісуса Христа, для всього на цьому злощасному світі, увійшла в радість вічного життя... Так, я певний, що вона говорила в своєму серці: «Найвищий Суддя дасть мені вінець справедливости, що мені його приобіцяв в нагороду за проминаючі добра, які я жертвую з любови до Нього». Вона вмирає... І ось Вона в Божому місці зо Святими, що йдуть за Агнцем... чи я намагаюсь мати такі думки, коли мені доводиться чимось пожертвувати?... Яке враження ті думки роблять на мою душу?... В який бік вони мене перехиляють?... Ах! Святі, щоб добути все, мали звичку говорити: «Хай усе пропаде... а я, що я скажу?»
2. Зробім сьогодні постанову зробити якусь жертву... Охоче з веселим серцем робім усе, що зв'язане з нашими обов'язками.
3. Так, як першого дня.
Дев'ятий День
1. Роздумай, що св. Філомена, пожертвувавши всім на цьому злощасному світі для Ісуса Христа, одержала за те від Нього на тім світі в стократ більше, ніж давала! Яку славу! Яку могутність! Яка то велич покірна у Її стіп! Які маси людей ідуть до Її різних храмів! Які свята в Її честь! Які ознаки пошани для Неї! Які гарячі бажання, щоб посісти Її мощі! Саме так Бог виповнює свої приречення. Ах, коли ми так само вірно додержували Йому своїх приречень! Коли ми не даємо Йому слави, що Йому належиться, чи не позбавляємо себе великих заслуг і ласк на цьому й на другому світі?... Тому будьмо відважні... Будь вірним Богу, щоб Бог був вірний тобі.
2. Зроби сьогодні якесь мале, милосердне діло в честь св. Філомени. Приготуй добру Сповідь гідно прийняти Господа Ісуса Христа в св. Причасті.
3. Так, як першого дня.
МОЛИТВА
Боже, що у своїй великій могучості розбудив мучеників навіть серед немічних невіст, дай, благаємо Тебе, щоб ми, святкуючи урочистість Твоєї благословенної Діви й Мучениці, ішли за її прикладом і через Неї дійшли до Тебе. Через Господа Нашого Ісуса Христа, що з Отцем і Духом Святим живе й царює один Бог в досконалій Тройці на віки вічні. Амінь.
Олій св. Філомени
Олій з ламп, що горять перед мощами св. Філомени, послужив хворим і немічним із надзвичайним успіхом. Ось ласка, яку отримала одна жінка за допомогою олію св. Філомени.
Три роки хворіла вона на хворобу очей й біль був такий гострий, що не могла ні їсти, ні спати. Повітря й світло так мучили очі, що аж кричала з болю. Лікар робив для неї все, що тільки міг, але нарешті заявив, що нема надії. Бідна жінка мала набожність до св. Філомени. Почала дев'ятницю до неї та очі натирала олієм св. Філомени. В часі дев'ятниці біль ставав гірший і так було аж до ранку дев'ятого дня. Її дочка мусила допомагати їй ходити в хаті. Останього дня бідна жінка найняла Службу Божу за себе, й коли по Службі Божій зняла з очей пов'язку, нараз зір відновився і вона стала цілком здоровою.
Ласки від св. Філомени
Ось деякі ласки, які одержали ті, що мали набожність до св. Філомени. Це буде відповідним закінченням книжечки про Святу Чудотворницю.
* * *
Одна одинадцятирічна дівчинка хотіла бути вчителькою. Батьки на це згодились і послали її
до вищої школи. Школа була далеко, три милі від дому й дівчинка мусила туди їздити автобусом. Одного вечора, після науки, повертаючись додому, вона зайшла в автобус саме за кількома хлопцями й дівчатами. Але коли ступила на східці, автобус раптово рушив, — дівчинка налякалась і так впала зі східців, що задні колеса автобуса її переїхали. Автобус сам важив 5 тонн і на додаток було в ньому 25 пасажирів, однак дівчинка не втратила свідомости. Лікар, що саме в час випадку був поблизу, думав, що колеса переїхали тільки ноги дівчинки, та, оглянувший, переконався, що жодна з кісток не була поламана. Дівчинка сказала своє ім'я й адрес і її відвезли додому. Батько забрав її з автобуса й заніс до хати, де одразу її поклали в ліжко. Вона впиралась, кажучи, що їй нічого не бракує, але батько послав по місцевого лікаря й священика. І тепер лікар сказав, що немає поламаних кісток, але не хотів вірити, що автобус переїхав її. Більше не міг сказати нічого про її стан, бо дівчинка дуже терпіла від пережитого. Священикові не було досить судження лікаря, проте він настоював, щоб дівчинку забрали до лікарні й зробили рентген. Поїхала до лікарні, де їй дали остані св. Тайни й зробили для неї все, що могли. Наступного дня її прооперували, бо була кровотеча в шлунку. За 18 днів вона повернулась додому і через 2 дні пішла пішки 5 миль до Люрдської Печери подякувати Пречистій Діві... Після усього, що трапилось, переконались, що дівчинка мала на собі чудотворний медальйон і медальйон св. Філомени. Коли автобус їхав через неї, вона виразно чула, що ті медальйони були під колесами. Це вони чудом її врятували.
* * *
Один хлопчина впав з гойданки та так сильно вдарився в голову, що 4 дні не міг навіть заговорити... Його мати дістала шнурок св. Філомени й вбрала йому його та розпочала дев'ятницю до святої за видужання дитини. Дев'ятниця ще не закінчилась, а хлопчина зовсім здоровий бігав, як раніше.
* * *
Одна пані 25 років страждала від гострого ревматизму, її приятелька добула шнурок св. Філомени та передала хворій жінці. Вона обвинула ним ногу та разом із приятелькою почала дев'ятницю до св. Філомени. Дев'ятого дня жінка змогла піти до церкви на Службу Божу й від того часу ревматизму ніколи не мала.
* * *
Одна мати дуже зажурилась, бо її дочка важко захворіла. В неї була хвора нога й лікар сказав, що єдиний вихід — це довгий час перебувати в лікарні й приймати лікування. Вернувшись від лікаря, вона постановила почати дев'ятницю до св. Філомени. Мати добула шнурок св. Філомени й приклала до хворої ноги, пообіцявши, що зробить якусь жертву й прилюдно оголосить результат, якщо дочка зможе далі працювати. Дівчина чудом видужала й не втратила жодної години праці.
МОЛИТВИ ДО СВ. ФІЛОМЕНИ
О Боже, що піддержуєш нас заслугами й прикладом Блаженної Філомени, Діви й Мучениці, дай у свому милосердю, щоб ми, зміцнені в вірі й любові, ніколи не були відлучені від Тебе будь-якою спокусою. В ім'я Христа Господа нашого. Амінь.
* * *
Преславна Діво й Мученице, св. Філомено, ось я навколішках у стіп Твойого трону, на якому Пресвята Тройця зволила посадити Тебе. Повний довіря у Твою охорону я благаю Тебе заступитись за мною в Бога. Ах! З висот Твоєї небесної країни зволь зглянутись на твого покірного слугу. Обручнице Ісуса Христа, потіш мене в моїх турботах, зміцни мене в моїх спокусах, хорони мене в усіх небезпеках, що оточують мене зо всіх боків. Випроси потрібні мені ласки, зокрема (тут згадай своє окреме намірення), а особливо будь при мені в годині моєї смерти. Амінь.
* * *
О Преславна Діво й Мученице! Богу сподобалось розповсюдити Твою славу предивними чудесами, й тому ми звертаємось до Тебе з повним довір'ям. Випроси нам, щоб ми через Твій приклад сміло боролись проти всього, що противне царюванню Ісуса Христа в наших серцях, щоб ми прикрасили їх чеснотами, що подібні до Твоїх ангельських чеснот, яких Ти досконалий взір; і щоб ми, розпалені любов'ю Ісуса, безнастанно йшли шляхом, який Він нам вказав, аж до кінця, щоб ми колись взяли участь у вічному щасті через Ісуса Христа, Господа Нашого, що з Отцем і Духом Святим живе й царює, один Бог, в досконалій Тройці, на вічні віки. Амінь.
* * *
О преславна свята Філомено, що засяла в Церкві Святій блиском досконалої чистоти й життям
найгероїчніших чеснот з любови до Ісуса — Нашого Спасителя, випроси нам від свого Божественного Обручника ласку заховати назавжди несплямленим дорогоцінний скарб чистоти, та великодушно жити життям чеснот нашого стану, щоб ми, пішовши Його слідами за Твоїм прикладом у земному житті, змогли, разом із Тобою, тішитись вічно Його славою.
* * *
Свята Філомено, щаслива Діво, украшена всім чаром невинности і крім того прикрашена мученичою пурпурою, випроси нам ласку знати, як перенести всі страждання й пожертвувати всім для щастя бути вірними Богу аж до смерти, щоб посісти Його навіки в райських радощах.
* * *
О свята Філомено, вірна Діво й славна Мученице, що так сміло вибрала невидимі добра святої вічности замість видимих дібр цього світу, випроси нам живу віру, палку любов і завжди зростаючу набожність, щоб ми, бувши в нашому житті вірними слугами Господа Нашого Ісуса Христа, заслужили собі по смерті щастя оглядати Його лицем в лице в житті вічному. Амінь.
uniat.ucoz.com


Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 8905 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: девятниця, Молитви, свята Філомена, Життя святих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика