Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Січень » 30 » Молитви » Молитви та набожества до святої Філомени
14:34
Молитви та набожества до святої Філомени
Пояс св. Філомени

У ранній Церкві дівиці, які в особливий спосіб берегли свої душі й тіла від гріха, одягали подібні пояси на знак духовної і тілесної чистоти. Саме тому пояс трактували як символ благочестя, як знак покори. Практика підперізування поясом в честь Святого сягає часів раннього християнства. Перші згадки про таку практику між побожними християнами знаходимо в життєписі св. Моніки. На Близькому Сході пояси одягалися людьми в честь святих, імена яких вони носили, як знак приналежності до них і посвяти їм. З розвитком християнського благочестя вірні почали носити пояси св. Філомени, архистратига Михаїла, св. Йосифа та інших. Звичай носіння пояса св.Філомени розвинувся внаслідок численних Божих ласк, які християни отримували через заступництво святої. Завдяки поясу св. Філомени сталося безліч різноманітних чудес. Св. Іван Віаней, священик з Арсу, теж завжди заохочував вірних носити цей пояс. Практика носіння пояса Святої виникла внаслідок великої віри у здатність святої Філомени оберігати віддану їй душу від злих сил, різного роду хворіб та гріховних упадків, особливо від упадку в гріх нечистоти. П’ятнадцятого вересня 1883 року ця благочестива практика була схвалена Конгрегацією у справах культу. Сам Папа Лев XIII носив пояс св. Філомени та надав спеціальне благословення для всіх, що носять цей пояс. Пояс св. Філомени потрібно носити обв’язаним навколо тіла. Він зітканий із вовни та забарвлений у два кольори: червоний і білий. Червоний колір символізує мучеництво, а білий – чистоту та благочестя св. Філомени. Ця побожна практика розповсюджена по всьому світі, щоб вірні, які носять пояс святої, могли отримати захист та силу для ведення духовного життя. Кожного дня вірний, який одягає пояс, повинен промовляти наступні молитви.

Перша молитва

 "Свята Філомено, мученице за віру і чистоту! Дай мені таку душевну силу, завдяки якій ти змогла встояти перед різними нападами лукавого. Прошу тебе, діво й мученице, випроси для мене таку ж щиру любов та відданість Христові, завдяки яким ти змогла подолати напади злого, щоб носячи твій пояс і покладаючись на твою допомогу й заступництво в цьому житті, я зміг (змогла) перебувати з Богом у Небі. Амінь”.
Коротке молитовне зітхання
 "Свята Філомено, дівице й мученице, молися за нас, щоб через твоє могутнє заступництво ми отримали та зберегли таку чистоту душі й тіла, яка приведе нас до досконалої любови до Бога. Амінь”.

 Друга молитва

 "Свята Філомено, найчистіша дівице і преславна мученице, яку Бог об’явив світові, щоб повернути й утвердити віру, оживити надію та розпалити любов у серцях усіх людей. Ось я стою перед тобою! Прийми, милостива дівице, мої смиренні молитви та випроси для мене чистоту, задля якої ти пожертвувала всіма земними благами. Випроси, також, і Божу благодать, яка допомогла тобі перенести жорстокі муки. Охороняй мене у всіх небезпеках життя, допомагай мені зберегти чистоту мого стану та будь при мені в останній хвилині мого життя, яке з довірою поручаю твоїй опіці. На знак довіри до тебе ношу твій святий пояс в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь”.

Умови носіння пояса св. Філомени

Кожен вірний, хто носить пояс св. Філомени, мусить постійно молитися до неї, випрошуючи через її заступництво потрібні Божі ласки. Постійно остерігатися різних спокус та нагод до них, а також вправлятися у чеснотах. Засвідчувати своїм життям любов до Богородиці та заохочувати ближніх до посвяти їй та св. Філомені. Пояс св. Філомени має бути освячений священиком. Після того, як людина отримала пояс, освячений священиком, потрібно повсякчас носити його пов’язаним навколо талії. В особливих випадках, коли не можемо постійно мати пояс на собі, дозволяється перед сном зняти і покласти його під подушку; вдома, для зручности, повісити пояс над дверима, а при виході з дому – покласти у гаманець. Людина, яка носить цей пояс, віддала своє життя під охорону св. Філомені. Тому, покладаючись на неї, мусимо вірити, що ця свята здатна захистити нас від неволі гріха та згубного впливу безбожного світу. Св. Філомена допоможе їй зберегти чистоту душі й тіла. Її пояс захоронить особу від різноманітних хвороб та небезпек, а якщо хтось і захворіє, то св. Філомена допоможе йому оздоровитися від недуги.

Обіцянка повного відпущення гріхів для тих, хто носить пояс св. Філомени


Святіший Отець Папа Лев ХІІІ благословив і схвалив цю християнську практику, наділивши її великими привілеями. На підставі документу, виданого 14 березня 1893 року, кожен, хто носить пояс св. Філомени та молиться до Бога через її заступництво, отримує 100 днів відпусту дочасних кар за вчинені гріхи (в день, коли особа перший раз одягає пояс): –25 травня – у річницю віднайдення нетлінних мощей св. Філомени в катакомбах св. Прискилли. –11 серпня – на свято св. Філомени. –15 грудня – в річницю схвалення Апостольським Престолом практики носіння пояса св. Філомени. –у хвилину смерти. Щоб осягнути усі згадані відпусти (окрім відпусту у хвилину смерти), маємо приступити до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії, і помолитися в наміренні Святішого Отця Папи Римського: 3 «Отче наш» і 3 «Богородице Діво».

Миро св. Філомени

Урочисте перенесення тіла св. Філомени відбулось 11 серпня 1805 року. Її нетлінні мощі зложено у святині, зведеній на її честь у місті. Мугано (Італія). Саме в цей, день під час Служби Божої одна побожна жінка, молячись перед іконою святої й уповаючи на її заступництво, виявила, що її син був зцілений через миро, яке витікало зі святих мощей. Про чудодійну силу мира св. Філомени вперше чуємо із розповіді про жінку з місцевості Авелла, яка, сповнена довіри до Милосердного Бога, вмочила палець у миро св. Філомени і ним помазала очі своєї сліпої дитини. Дитині вмить повернувся зір, на подив усіх присутніх. Багато людей були оздоровлені. Побожна жінка з Франції мала велику надію на св. Філомену. Майже три роки вона страждала від хвороби очей недуга прогресувала дуже швидко. Біль став таким нестерпним, що жінка не могла навіть заснути. Тоді вона відвідала святиню св. Філомени у Мугано. Під час подорожі хвора розпочала відмовляти Дев’ятницю до св. Філомени. Вона помазала свої очі миром святої. На дев’ятий день, після закінчення Дев’ятниці та участі у Святій Літургії, жінка була чудесно оздоровлена. Миро св. Філомени є чудодійним засобом від різноманітних духовних та фізичних недуг. Хто з вірою в Божу Всемогутність і Милосердя використовуватиме його, той через заступництво св. Філомени зможе осягнути потрібних йому ласк. Миро св. Філомени освячують щороку на її празник, у другу неділю січня. Це відбувається під час урочистої Служби Божої за участю єпископа, духовенства та численної кількості вірних. Освячене миро змішують із миром, яке витікає з мощей святої. Змішане миро зберігають на цих мощах упродовж 15 днів, після чого його розсилають на численні прохання вірних. Миро зберігається в маленьких посудинках, на яких є емблема Всесвітньої Організації Живої Вервиці. Це миро віруючі використовують для оздоровлення від різноманітних недуг, для прогнання злих сил та отримання Божого благословення й захисту. Після помазання миром св. Філомени потрібно відмовити коротеньку молитву, укладену св. Іваном Віанеєм, священиком з м. Арс у Франції: Символ Віри. 3 «Отче наш» на прославу Пресвятої Трійці. 13 «Богородице Діво» (після кожного «Богородице Діво» потрібно промовити: «Свята Філомено, моли Бога за нас!»
Заключна молитва: Свята Філомено, молися за мене тепер і в годину моєї смерті. Свята Філомено, улюблена донько Христа і Марії, молися за нас, що до тебе прибігаємо!

Акафіст до св. Філомени

Вступна молитва
Свята Філомено, дівице й мученице, яку Бог прославляє багатьма чудами, яку намісник Ісуса Христа назвав покровителькою Святої Вервиці і дітей Марії! Ти являєш нам з висоти Небес, що твій святий голос не може залишатись у Бога невислуханим, та що ми можемо з певністю покладатися на твою поміч. Вимоли для нас ласку залишитись вірними Христові аж до смерти. Амінь”. Господи, помилуй нас! Христе, помилуй нас! Господи, помилуй нас! Господи Отче Небесний, помилуй нас! Господи Сину, Відкупителю світу, помилуй нас! Господи Душе Святий, помилуй нас! Свята Маріє, Царице Діво, молися за нас! Св. Філомено, від народження рясних ласк повна, молися за нас! Св. Філомено, вірна Марії послідовнице, молися за нас! Св. Філомено, нове Церкви світло, молися за нас! Св. Філомено, добрий для дівиць прикладе, молися за нас! Св. Філомено, найдосконалішої покори храмино, молися за нас! Св. Філомено, ревністю Слави Божої запалена, молися за нас! Св. Філомено, любови Ісуса жертво, молися за нас! Св. Філомено, сили і наполегливості взірче, молися за нас! Св. Філомено, чесноти прихильнице, молися за нас! Св. Філомено, найгероїчніших чеснот дзеркало, молися за нас! Св. Філомено, мучеництва твердосте, молися за нас! Св. Філомено, на подобу Небесного Жениха терням увінчана, молися за нас! Св. Філомено, стрілами пронизана, молися за нас! Св. Філомено, Богородицею скріплена, молися за нас! Св. Філомено, чудом в ув’язненні зцілена, молися за нас! Св. Філомено, ангелами в муках заспокоєна, молися за нас! Св. Філомено, що замість царських розкошей мучеництво у Христі вибрала, молися за нас! Св. Філомено, що свідків свого мучеництва навернула, молися за нас! Св. Філомено, що лють мучителів своїх виснажила, молися за нас! Св. Філомено, невинних захиснице, молися за нас! Св. Філомено, молоді заступнице, молися за нас! Св. Філомено, нещасних прибіжище, молися за нас! Св. Філомено, хворих і слабких зцілення, молися за нас! Св. Філомено, що нечистоту світу поборюєш, молися за нас! Св. Філомено, що утверджуєш віру і надихаєш віруючих, молися за нас! Св. Філомено, чиє ім’я на Небесах прославлене і якого пекло боїться, молися за нас! Св. Філомено, що неймовірні чуда явила, молися за нас! Св. Філомено, у Бозі всесильна, молися за нас! Св. Філомено, що у славі царюєш, молися за нас! Св. Філомено, дітей Марії заступнице, молися за нас! Св. Філомено, Святої Вервиці покровителько, молися за нас! Агнце Божий, що береш на Себе гріхи світу, бережи нас, Господи! Агнце Божий, що береш на Себе гріхи світу, милостиво вислухай нас, Господи! Агнце Божий, що береш на Себе гріхи світу, помилуй нас, Господи! Молися за нас, свята великомученице Філомено, щоб ми стали достойними обіцянок Христових. Господеві помолімся! Молимо Тебе, Господи, через заслуги св. Філомени, дівиці та мучениці, милої очам Твоїм, завдяки її досконалій чистоті і вправлянню у всіх чеснотах! Прости нам гріхи наші і обдаруй потрібними ласками, особливо (тут вкажіть те, чого просите). Амінь.
Заключна молитва: Преславна Дівице й мученице, свята Філомено! Ось я припадаю перед твоїм троном, на якому Пресвята Трійця вподобала Собі посадити тебе. Уповаючи на Твою допомогу, благаю: стань моєю заступницею перед Богом. Зволь із висоти Небес споглянути на свого (свою) покірного (-у) слугу. Обручнице Христова, підтримай мене в терпіннях, зміцни мене у спокусах, хорони мене в небезпеках, які постійно оточують мене. Випроси мені потрібних ласк, а зокрема (тут вкажіть ласку, якої потребуєте). Свята Філомено, будь при мені в годині моєї смерті. Амінь.

Вервиця до св. Філомени

На розп’ятті:
Символ Віри.
На трьох наступних зернятках: три «Отче наш» на прославу Пресвятої Трійці.
На тринадцятьох зернятках, які символізують 13 років життя св. Філомени: "Свята Філомено, моя заступнице після Богородиці! Молися за мене тепер і в годину моєї смерти. Свята Філомено, улюблена донько Христа і Марії, молися за нас, що до тебе прибігаємо. Амінь”.
На медальйоні: Свята Філомено, взоре для наслідування, що так відважно пролила свою кров за Христа! Дякую Господеві за всі ласки, якими Він наділив тебе за земного життя, а особливо – в годину твоєї смерти. Прославляю Його за честь і силу, якими увінчав тебе, і молю тебе: випроси в Нього ласки, про які прошу через твоє заступництво. Амінь. Свята Філомено, покровителько Живої Вервиці та дітей Марії, моли Бога за нас!
Величання на честь св. Філомени: Радуйся, свята Філомено, ангельське дитя Неба! Радуйся, свята Філомено, самоцвіте серед святих дівиць! Радуйся, свята Філомено, трояндо мучеництва! Радуйся, свята Філомено, квітко мучеників, що випромінюєш пахощі Неба! Радуйся, свята Філомено, взоре віри й надії! Радуйся, свята Філомено, що навертаєш серця до Бога! Радуйся, свята Філомено, що вийшла із темних катакомб, щоб просвітити наші душі! Радуйся, свята Філомено, могутня чудотворице! Радуйся, свята Філомено, що молишся за нас до Христа й Богородиці! Слава, любов, честь, благословення Богу Отцю, що покликав тебе! Слава Богу Синові – Ісусові Христові, що за Свою обручницю вибрав тебе! Слава Богу Святому Духові, що провадив і освятив тебе! Честь і пошана Пречистій Діві Марії, Матері твоїй, якій ти була найдорожчою і вірною донькою! Благословенний Ангел, який хоронив тебе! Мир і благословення на всіх, що взивають і люблять тебе! Амінь.

Ласки і чуда святої Філомени
Український Центр Молитовного братства "Жива Вервиця”



Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 8187 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: пояс святої Філомени, Молитви, Життя святих, свята Філомена, Миро, Вервиця, Акафіст, Життя святої Філомени | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика