Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Липень » 2 » Життя Святих » Життя святого Апостола Юди Тадея
11:26
Життя святого Апостола Юди Тадея
Святий Юда-Тадей був одним із дванадцяти Апостолів Ісуса Христа. Батьком його був Алфей, тобто Клеоп, брат святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а матір'ю – Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої. В Євангелії читаємо, що Марія Клеопова безстрашно стояла під хрестом разом з Матір'ю Страждальною і Марією Магдалиною. Вона була дуже побожною жінкою. Її чоловік Клеоп був одним із тих, які сміливо розповідали про Христове Воскресіння. Саме йому разом з іншими вірними учнями з'явився Ісус Христос по дорозі в Емаус. Набожність батьків, а також спорідненість зі Святою Родиною, стали причиною, що і святий Тадей відзначався надзвичайними чеснотами. Коли настала пора апостольської діяльності Ісуса Христа, святий Юда-Тадей став його ревним учнем. Хоча він і був близьким родичем Спасителя, ніколи цим не чванився і називав себе слугою Христовим. Через збіг обставин носив він також таке саме ім'я, як Юда Іскаріот, через що виникла довголітня кривда для святого Юди-Тадея. Не дивлячись на його великі заслуги для віри і мученицьку смерть, люди забули про нього, вважаючи його за Юду-зрадника. Тепер установлено (після довгих століть та наукових досліджень), що Юда-Тадей і Юда Іскаріот – це дві різні особи.

В Євангелії від святого Йоана (Йо. 16, 22) читаємо, що при Тайній Вечері, після відходу Юди, один з Апостолів звернувся до Ісуса Христа із запитанням: "Господи, що ж сталося, що Ти маєш нам об'явитися, а не світу?” Св. Матей (Мт. 10, 3), перелічуючи імена дванадцяти Апостолів, називає Тадея і Його брата Якова, синів Алфея. А св. Марко (Мр. 3, 14–19), розповідаючи, як Христос вибрав Апостолів з натовпу, що супроводжував Його, пише, що Ісус покликав дванадцятьох, щоби були з Ним і йшли проповідувати, і дав їм владу виздоровлювати від недугів і виганяти бісів. Тут Євангелист називає імена апостолів: Петро, Яків, Йоан, Андрей, Филип, Вартоломей, Матей, Тома, Яків Алфеїв, Тадей, Симеон Кананія і Юда Іскаріот.

Після Вознесіння Христового святий Тадей голосив слово Боже в Галилеї, Самарії та Юдеї, а пізніше – в Аравії, Сірії і Месопотамії, навчав також у Персії, а вінець мучеництва здобув у Суантре. Дата смерті святого Юди-Тадея невідома, одначе певним є те, що він жив ще у 65 році і тоді написав своє "Соборне Послання”. Це "Соборне Послання” Юда-Тадей написав по-грецьки. Змістом його є застереження вірних перед фальшивими науками єретиків. Ось цитати з нього: "Хай милосердя, мир і любов вам примножаться! Любі, докладаючи всієї пильності написати вам про наше спільне спасіння, вважаю за конечне написати вам, щоб заохотити вас боротися за віру, раз назавжди передану святим. Бо до вас просмикнулись деякі люди, що були здавна призначені на засуд: безбожні, які благодать Бога нашого обертають на розпусту й відрікаються від нашого єдиного Владики і Господа Ісуса Христа” (1, 2-4). А відтак, перелічивши відступників, облесників і безбожників, пише: "Ви ж, любі, що будуєтеся вашою найсвятішою вірою і молитеся у Св. Дусі, бережіть себе самих у любові Божій, очікуючи милості Господа нашого Ісуса Христа для вічного життя. Тих, що вагаються, старайтеся переконати; інших рятуйте, вириваючи з вогню; до інших майте повне страху милосердя, ненавидьте навіть одежу, забруднену тілом” (1, 20-23). Апостол закликає вірних до єдності й любові у Дусі Святому і до молитви. Згідно з Його наукою, єретиків належить вважати за осуджених через їхні помилки. Тих, які наражені на небезпеку занепаду у вірі, необхідно оберігати, вириваючи з вогню пороків, а над тими, що вагаються, треба мати милосердя, щоб не повторювати помилок не без власного страху, а також безнастанно боротися з думками, словами і вчинками, які роблять душу неначе сплямленою шатою.

У цьому посланні звертає на себе увагу виняткова лагідність і сердечність автора. Віддзеркалюється в ньому також увесь характер святого Тадея, найвірнішого і терпеливого слуги Ісуса Христа. Помер він останнім з Апостолів, бо в цьому посланні є така згадка: "Ви ж улюблені, пам'ятайте слова, сказані перед тим Апостолами нашого Господа Ісуса Христа” (1, 17). Хоча це послання написане старою мовою, як усе Святе Письмо, воно однак є зрозумілим і промовляє до людей нашого століття.

Святий Юда-Тадей, як і зрештою кожен Апостол, терпів багато переслідувань, але під час своїх подорожей продовжував навертати багато поган і славився чудами, які формували ревних визнавців Христової віри. Своє працелюбне життя закінчив він у мученицькій славі. Побожне передання свідчить, що його забито палицями. Тіло Тадея перевезено до Риму і захоронено в Соборі св. Петра, потім – в Лятеранській Базилиці, яка носить назву Матері Церков Християнських. У каплиці св. Павла висить прекрасний образ св. Юди-Тадея, якого вшановують у Римі як покровителя купців.

Загалом, культ св. Тадея дотепер ще мало розповсюджений, небагато є церков, які носять його святе ім'я. "Набожність в честь Юди-Тадея, – пише великий шанувальник святого о. прелат С. Шпетнар, – була протягом століть у забутті. Культ святого Тадея багато потерпів через однакове ім'я з Юдою Іскаріотом. Але тепер культ святого Юди-Тадея починає широко розповсюджуватися”. Про це пише також Ернест Гелло у своїй книжці "Обличчя святих”: "Чому ж, якщо ми відкриваємо щораз нові зірки на небесному склепінні, не могли би ми відкривати їх на іншому, величному Небі?”

Набожність в честь св. Тадея поширилася за останній час у цілому світі. Факти стверджують, що коли хтось в найбільш важких життєвих обставинах звертається до святого Тадея, той напевно одержує ласки, які просить, а також отримує зміцнення душі, щоб нести свій хрест радо з підкоренням волі Божій. Це є Божа воля, щоб ми при надзвичайно важких обставинах, у справах складних і в людському розумінні повністю безнадійних, приходили саме до святого Тадея.


Молитва до святого Юди-Тадея, яку можна відмовляти у кожній потребі

Святий Юдо-Тадею, близький родичу з Найсвятішою Матір'ю Божою, великий Апостоле і Мученику, славний Чудотворче, що помагаєш своїм шанувальникам, які вірують у Твоє успішне заступництво перед Богом у важких особливих обставинах, порятуй мене, благаю, прийди до мене з допомогою. Ти, що одержав від Бога привілей помагати у розпачливих і безнадійних обставинах, змилуйся наді мною. Моє життя – це безустанна хресна дорога. Кожен день приносить мені смуток і горе, а серце моє сповнюється болем, бо у всьому знаходжу лише страждання. У цій постійній боротьбі бракує мені вже сил, занепадаю духом, тривога і розпука огортають мою душу, і здається мені, що Провидіння Боже про мене забуло. Чи ж твоя доброта не змилосердиться над моїми злиднями? Благаю, вислухай мене! Випроси у Бога те, що прошу (назвати прохання), а я до кінця життя з вдячністю буду шанувати Тебе, як мого особливого Опікуна і буду дякувати Богові за отриману через Тебе ласку й поширювати по світі пошану Твого імені.

ЛІТАНІЯ ДО СВЯТОГО ЮДИ-ТАДЕЯ
взята зі стародавньої книжки 1794 р.

Киріє елейсон!

Христе елейсон!

Киріє елейсон!

Христе, послухай нас.

Христе, вислухай нас.

Отче з неба, Боже – змилуйся над нами.

Сину Відкупителю світу, Боже – змилуйся над нами.

Духу Святий, Боже – змилуйся над нами.

Свята Тройце, єдиний Боже – змилуйся над нами.

Свята Маріє, Мати Божа – молися за нами.

Святий Йосафате – молися за нами.

Святий Йосифе – молися за нами.

Святий Тадею, радосте Твоїх святих батьків – молися за нами.

Святий Тадею, прикрасо Святої Родини – молися за нами.

Святий Тадею, близький родичу Ісуса, Марії і Йосифа – молися за нами.

Святий Тадею, що виховувався в Назареті разом з Ісусом Христом, нашим Спасителем – молися за нами.

Святий Тадею, якого Ісус Христос вибрав на Апостола – молися за нами.

Святий Тадею, який став вірним наслідником Христовим – молися за нами.

Святий Тадею, який на Тайній Вечері одержав з глибокою шаною Найсвятіші Тайни – молися за нами.

Святий Тадею, який в день Зелених Свят разом з іншими Апостолами прийняв Духа Святого – молися за нами.

Святий Тадею, який своїми проповідями багатьох поган навернув до правдивої Христової віри – молися за нами.

Святий Тадею, який за ласкою Духа Святого творив великі чудеса – молися за нами.

Святий Тадею, який погордив погрозами безбожних, безстрашно ширив правдиву Христову віру – молися за нами.

Святий Тадею, який з апостольською ревністю направлявся до Персії голосити слово Боже – молися за нами.

Святий Тадею, який своїм посланням освітив Церкву Святу, – молися за нами.

Святий Тадею, який з вінцем мученика був прийнятий до вічної слави, – молися за нами.

Святий Тадею, який за святу Христову віру поніс смерть мученичу, – молися за нами.

Святий Тадею, який в день страшного суду будеш разом з Ісусом Христом нас судити, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, ми, Твої діти, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб Ти стеріг всіх вірних у витриванні в правдивій вірі Христовій, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб Ти звелів усім християнським правителям дати мир і злагоду, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб Ти випросив у Бога навернення всіх заблуканих і невірних, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб віддалив від нас всякі грішні думки і підступні спокуси сатани, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб всіх, хто Тебе почитає, звелів Ти взяти під свою опіку і захист, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб зберіг нас від тяжких гріхів і небезпечних нагод до них, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб боронив нас від злих наклепницьких язиків, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб Ти перед нашою смертю звелів нам прийняти Найсвятіші Тайни, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб в останній годині зміцнив нас і зберіг від напастей злого духа, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб випросив Ти для нас у Божого Судді, Ісуса Христа, ласкавий вирок, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб запровадив нас у Країну вічної радості, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, щоб Ти надав допомогу всім душам християнським, а особливо Твоїм почитателям, просимо Тебе, вислухай нас!

Святий Тадею, наш Опікуне і Заступнику, просимо Тебе, вислухай нас!

Агнче Божий, що береш на себе гріхи світу, вислухай нас, Господи!

Агнче Божий, що береш на себе гріхи світу, прости нам, Господи!

Агнче Божий, що береш на себе гріхи світу, помилуй нас, Господи!


Молитва

Просимо Тебе, Всемогутній і Милосердний Боже і Спасителю наш, щоб ми через заслуги і заступництво Святого Тадея, Твого вибраного Апостола, якого ми набожно почитаємо, змогли доступити Твого Божого благословення.


ПОДЯЧНА МОЛИТВА

О Найдобріший Ісусе Христе, наш Господи, Спасителю! В поєднанні з незбагненною небесною славою, яка з Пресвятої Тройці спливає на все людство, на Пресвяту Богородицю, на всіх Ангелів і Святих, величаю Тебе і складаю подяку за ласки і дари, якими Ти обдарував Твого вибраного Апостола, що мав щастя належати до Твоєї Родини, благаю Тебе, ради заслуг заступництва святого Юди-Тадея, подай мені ласку і допомогу у всіх потребах, особливо в годині смерті, проти злобних витівок сатани. Амінь.

"Отче наш...”, "Богородице Діво...”, "Слава: і нині...” (по З рази).

Святий Тадею, прийди мені з допомогою, щоб я міг (могла) повіки звеличувати милосердя Господнє.

Ціле своє життя буду Тобі вдячний (вдячна) і залишуся ревним Твоїм шанувальником. Амінь.


МОЛИТВА ДО СВЯТОГО АПОСТОЛА ЮДИ-ТАДЕЯ

О святий Юдо-Тадею, що був гідний належати до родини Спасителя, Пресвятої Діви Марії і Святого Йосифа, прибігаю до Тебе через Найсвятіше Серце Ісуса, хочу приносити Богу славу за ласки, Тобі уділені. Впавши на коліна, прошу Тебе покірно, через Найсвятіше Серце Ісуса, споглянь на мене милосердно, не погорди моєю смиренною просьбою, щоб моє довір'я не було захитане. Тобі Бог уділив ласку зі своїм могутнім заступництвом приходити до людей з допомогою у безнадійних обставинах. О, прийди до мене з поміччю, щоб я міг (могла) звеличити Боже милосердя на віки віків. Амінь.

Усе життя буду Тобі вдячний (вдячна) і стану Твоїм (Твоєю) ревним шанувальником.

Святий Тадею, особливий Опікуне в безнадійному становищі, молися за нас! Амінь.

www.ukrgazeta.cz


Схожі матеріали:

Категорія: Життя Святих | Переглядів: 9868 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Святий Юда Тадей, Молитви, Життя святих, Апостол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Романа (05.12.2014 22:52) [Матеріал]
Сталася у мене біда і знову прибігаю до допомоги святого Тадея, неустанно молюсь йому і прошу його заступництва і вірю у Боже милосердя. Також молюсь нашим опікунам Отцю Піо, святому Антонію, Святому Шарбелю, Святій Марті та Філомені, Матроні, Аліпії, матері Терезі, Миколаю Чудотворцю, Миколаю Чернецькому, святому Юрію, Йосифу та Йосафата, Серафиму Вирицькому, Благовірним Петру і Февронії, та нашій небесній матінці Марії.
Приношу щиру подяку за їх поміч та заступництво, прошу помочі у моїй скруті і вірю у швидку поміч Господню.
Святі мої опікуни і заступники моліть Бога за нас і не дозвольте мені зневіритись бо впадаю я у відчай

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика