Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Лютий » 24 » Молитви » Пояс і миро св. Філомени
09:18
Пояс і миро св. Філомени

Пояс св. Філомени

У ранній Церкві дівиці, які в особливий спосіб берегли свої душ й тіла від гріха, одягали подібні пояси на знак духовної і тілесної чистоти. Саме тому пояс трактували як символ благочестя, як знак умертвлення й покори. Практика підперізування пояса в честь святого сягає часів раннього християнства. Перші згадки про таку практику між побожними християнами знаходимо в життєписі св. Моніки. На Близькому Сході пояси одягалися людьми в честь святих, імена яких вони носили, як знак приналежності до них і посвяти їм. З розвитком християнського благочестя вірні почали носити пояси в честь св. Філомени, архистратига Михаїла, св. Йосифа та інших.

Звичай носіння пояса св.Філомени розвинувся внаслідок численних Божих ласк, які християни отримували через заступництво святої. Завдяки поясу св. Філомени сталося безліч різноманітних чудес. Св. Іван Віаней, священик з Арсу, теж завжди заохочував вірних носити цей пояс.

Практика носіння пояса святої Філомени виникла внаслідок великої віри у здатність святої Філомени оберігати віддану їй душу від злих сил, різного роду хворіб та гріховних упадків, особливо від упадку в гріх нечистоти. 15 вересня 1883 року ця благочестива практика була схвалена Конгрегацією у справах культу. Сам Папа Лев XIII носив пояс св. Філомени та надав спеціальне благословення для всіх, що носять цей пояс. Пояс св. Філомени потрібно носити обв’язаним навколо тіла. Він зітканий із вовни та забарвлений у два кольори: червоний і білий. Червоний колір символізує мучеництво, а білий -чистоту та благочестя св. Філомени. Ця побожна практика розповсюджена по всьому світі, щоб вірні, які носять пояс святої, могли отримати захист та силу для ведення духовного життя. Кожного дня вірний, який одягає пояс, повинен промовляти наступну молитву.

Перша молитва тих, які носять пояс св. Філомени

Свята Філомено, мученице за віру і чистоту! Дай мені таку душевну силу, завдяки якій ти змогла встояти перед різними нападами лукавого. Прошу тебе, діво й мученице, випроси для мене таку ж щиру любов та відданість Христові, завдяки яким ти змогла подолати напади злого, щоб носячи твій пояс і покладаючись на твою допомогу й заступництво в цьому житті, я зміг (змогла) перебувати з Богом у Небі. Амінь.

Коротке молитовне зітхання

Свята Філомено, дівице й мученице, молися за нас, щоб через твоє могутнє заступництво ми отримали та зберегли таку чистоту душі й тіла, яка приведе нас до досконалої любови до Бога. Амінь.

Друга молитва тих, які носять пояс св. Філомени

Свята Філомено, найчистіша дівице і преславна мученице, яку Бог об’явив світові, щоб повернути й утвердити віру, оживити надію та розпалити любов у серцях усіх людей. Ось я стою перед тобою! Прийми, милостива дівице, мої смиренні молитви та випроси для мене чистоту, задля якої ти пожертвувала всіма земними благами. Випроси, також, і Божу благодать, яка допомогла тобі перенести жорстокі муки. Охороняй мене у всіх небезпеках життя, допомагай мені зберегти чистоту мого стану та будь при мені в останній хвилині мого життя, яке з довір’ям поручаю твоїй опіці. На знак довіри до тебе ношу твій святий пояс в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Умови носіння пояса св. Філомени

Кожен вірний, хто носить пояс св. Філомени, мусить постійно молитися до св. Філомени, випрошуючи через її заступництво потрібні Божі ласки.

Постійно остерігатися різних спокус та нагод до них, а також вправлятися у чеснотах.

Засвідчувати своїм життям любов до Богородиці та заохочувати ближніх до посвяти їй та св. Філомені.

Пояс св. Філомени має бути освячений священиком.

Після того, як людина отримала пояс, освячений священиком, потрібно повсякчасно носити його пов’язаним навколо талії. В особливих випадках, коли не можемо постійно мати пояс на собі, дозволяється: перед сном зняти і покласти його під подушку; вдома, для зручности, повісити пояс над дверима, а при виході з дому - покласти у гаманець. Людина, яка носить цей пояс, віддала своє життя під охорону св. Філомени. Тому, покладаючись на неї, мусимо вірити, що ця свята здатна захистити нас від неволі гріха та згубного впливу безбожного світу. Св. Філомена утримає людину від гріха та допоможе їй зберегти чистоту душ й тіла. Її пояс захоронить особу від різноманітних хвороб та небезпек, а якщо хтось і захворіє, то св. Філомена допоможе йому оздоровитися від недуги.

Обіцянка повного відпущення гріхів для тих, хто носить пояс св. Філомени

Святіший Отець Папа Лев ХІІІ благословив і схвалив цю християнську практику, наділивши її великими привілеями. На підставі документу, виданого 14 березня 1893 року, кожен, хто носить пояс св. Філомени та молиться до Бога через її заступництво, отримує 100 днів відпусту дочасних кар за вчинені гріхи: в день, коли особа перший раз одягає пояс:

25 травня - у річницю віднайдення нетлінних мощей св. Філомени в катакомбах св. Прискилли.

11 серпня - на свято св. Філомени.

15 грудня - в річницю схвалення Апостольським Престолом практики носіння пояса св. Філомени.

У хвилину смерти.

Щоб осягнути усі згадані відпусти (окрім відпусту у хвилину смерти), маємо приступити до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії, і помолитися в наміренні Святішого Отця Папи Римського: 3 «Отче наш» і 3 «Богородице Діво».

Миро св. Філомени

Урочисте перенесення тіла св. Філомени відбулось 11 серпня 1805 року. Її нетлінні мощі зложено у святині, зведеній на її честь у місті. Мугано (Італія). Саме в цей, день під час Служби Божої одна побожна жінка, молячись перед іконою святої й уповаючи на її заступництво, виявила, що її син був зцілений через миро, яке витікало зі святих мощей.

Про чудодійну сила мира св. Філомени вперше чуємо із розповіді про жінку з місцевості Авелла, яка, сповнена довіри до Милосердного Бога, вмочила палець у миро св. Філомени і ним помазала очі своєї сліпої дитини. Дитині вмить повернувся зір, на подив усіх присутніх. Багато людей були оздоровлені. Побожна жінка з Франції мала велику надію на св. Філомену. Майже три роки вона страждала від хвороби очей, але недуга прогресувала дуже швидко. Біль став таким нестерпним, що жінка не могла навіть заснути. Тоді вона відвідала святиню св. Філомени у Мугано. Під час подорожі хвора розпочала відмовляти Дев’ятницю до св. Філомени. Вона помазала свої очі миром святої. На дев’ятий день, після закінчення Дев’ятниці та участі у Святій Літургії, жінка була чудесно оздоровлена.

Миро св. Філомени є чудодійним лком від різноманітних духовних та фізичних недуг. Хто з вірою в Божу Всемогутність і Милосердя використовуватиме цей могутній лік, той через заступництво св. Філомени зможе осягнути потрібних йому ласк.

Миро св. Філомени освячують щороку на її празник, у другу неділю січня. Це відбувається під час урочистої Служби Божої за участю єпископа, духовенства та численної кількості вірних. Освячене миро змішують із миром, яке виткає з мощей святої. Змшане миро зберігають на цих мощах упродовж 15 днів, після чого його розсилають на численні прохання вірних. Миро зберігається в маленьких посудинках, на яких є емблема Всесвітньої Організації Живої Вервиці. Це миро віруючі використовують для оздоровлення від різноманітних недуг, для прогнання злих сил та отримання Божого благословення й захисту.

Після помазання миром св. Філомени потрібно відмовити коротеньку молитву, укладену св. Іваном Віанеєм, священиком з м. Арс у Франції:

Символ Віри.

3 «Отче наш» на прославу Пресвятої Трійці.

13 «Богородице Діво» (після кожного «Богородице Діво» потрібно промовити: «Свята Філомено, моли Бога за нас!»

Заключна молитва

Свята Філомено, молися за мене тепер і в годину моєї смерті. Свята Філомено, улюблена донько Христа і Марії, молися за нас, що до тебе прибігаємо!



Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 7219 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Філомени, Миро, молитва, святої, пояс, свята Філомена, Молитви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика