Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2012 » Червень » 23 » Молитви » Молитви перед Службою Божою
22:08
Молитви перед Службою Божою
1) Поклін. О Святий над Святими! Оце запрошуєш мене  до Твоєї вечері, хочеш подати мені до спожити небесний корм і ангельский хліб; дійсно не кого іншого, лише себе самого, Хліб житя, що зійшов з неба і дає житя світови! О невидимий Творче неба, Боже! як чудесно поступаєш  з нами! як мило  та   ласкаво обходишся з Твоїми вибраними, котрим подаєш себе самого на корм в Пресьв. Тайні. Веселися душе моя і благодари Бога за так великоліпний дар і надзвичайну потїху, яку полишив тобі на сій долині сліз

2) Боязнь.
Страхом наповняють мене, Господи, мої беззаконя і від принятя так високої Тайни відпихає мене нечиста моя совість. Взивають мене солодкі Твої слова, але і пригнітає мене множество моїх беззаконній. Ким бо я є, Господи, щобим відважився приступити до Тебе? Як смівбим прийти до Тебе, коли є  свідомий сего, що нема нічого доброго на мені? Як введу Тебе до моєї душі, коли я так часто ображав найласкавійше Твоє лице, яке почитають Ангели і Архангели, перед котрим переймаються страхом Сьвяті і праведні.

3) Покора.
Як відважусь приступити до Тебе? Чиж не Ти, Господи, мій Сотворитель і Відкупитель, Цар неба і землі? А хтож я? Нужденний черв земний, порох і попіл, що ще гіршого, непослушний і невдячний зглядом Тебе грішник
Помяни однак, Господи, що Ти, Владика всього сотвореного, приняв єси зрак раба, прийшов  до нас і дружелюбно спілкувався з грішниками і митарями; вкінці смирив  себе аж до смерти, смерти же хрестної. Се Твоє смиренє, прошу, нехай спонукає Тебе, щоби  не погордив мною нужденним і покірним. Прийди проте ласкаво до мене і прийми мене, що зближаюсь до Тебе.

4) Жаль. Згрішив, Господи, згрішив; змилосердись наді мною і прости мені. Щож можу зділати за мої беззаконя, як не покірно їх визнавати і як не благати горячо Твого ласкавого прощеня? Молю Тебе, мій Боже, вислухай мене ласкаво. Мержуся всїми моїми гріхами; не хочу вже більше їх допускатися; жалую за них і жалувати буду, доки мого житя. Прости мені мої гріхи, Імени ради Твого святого. Вручаюсь Твому милосердю ; віддаюся в Твої руци. Всі мої гріхи, які поповнив я від дня, колим міг перший раз згрішити, аж до сеї хвилі', спали огнем Твоєї любови; змий всі мої плями; очисти мою совість від всякого гріха і приверни мені Твою ласку, яку стратив я через гріхи, прощаючи мені все цілковито і приймаючи мене мплосерно поцілунком мира.-
        
5) Віра. Вірую і визнаю, що Ти еси присутний в Пресьв. Євхаристиї, Боже мій, Святий над Сьвятими, Творче всего і Господи Ангелів. Чого не в силі поняти, в тім полягаю певно і безпечно на Тобі, Боже Всемогучий, бож Ти не обманеш мене, мій Боже. І наколи би Твої діла були такі, щоби їх легко міг зрозуміти людський розум, тоді не булиби чудні і невисловимі. Як чудні Твої діла, Господи! Як могуча Твоя сила! Як невисловима Твоя правда! Сказав  бо, і все сталося; а то сталося, що Ти сам приказав.
0 добрий Ісусе! вірую кріпко і визнаю живою вірою, що Ти сам, рівний Богу Отцю в славі і силї, правдивий Бог і чоловік, дійсно і реально еси присутний в цій сьв. Тайні. Ти бо, Правда сама, сказавєсь: Се єсть Тіло моє! Вірую у все, що обявив нам Син Божий. Нема нічого правдивійшого від сего слова правди. Господи, допоможи мому невірю, Ти сам умножи і укріпи мою віру.

6) Надія. Надіючись на Твою доброту і велике Твоє милосерде, Господи, приступаю хорий до мого Цілителя і Спасителя, спраглий
і жаждущий до жерела житя, убогий до Царя неба, раб до Владики, сотворінє до Сотворителя, опущений до свого ласкавого Утїшителя. Маю непохитну надію, що в сій Тайні доступлю духовної ласки; що душа моя відзискає утрачену сьвятість, що вернеся їй зогиджена гріхом краса і що вкінці моє серце і моє тїло заховаєсь непорочним.
0 Ісусе Христе! Єсьм вправдї порохом, попелом і грішником, але Ти еси Отцем щедрот і Богом всякого потішена. Хто є в силї поняти Твоє милосерде? Чиж не Ти кличеш
до    себе    „струдженних і обтяжених "аби їх успокоїти? Чиж не Ти моє прибіжище? До кого піду? Ти один „маєш слова життя вічного" Ти сам в силї мене потішити  у всіх моїх злиднях. Єсьм вправдї слабий і немічний, але Ти еси моїм спасенєм „ не потребують здорові лікаря але хворі". Коли Ти, лише переходячи, цїлив всіх; коли тінь сьв. Петра уздоровляла хорих; чиж не маю надіятись, що вилічиш мене від всіх моїх немочий, коли лише війдеш в мою душу і замешкаєш в мені в цілій повноті' Божества ?
Коли проте нічого не знаю, крім Твоєї ласкавости, встаю і іду до Тебе, Отче, мій і прибіжите моє!, уповаючи, що це Причастє буде мені скріпленям і помноженням віри, надії і любови; найсильнїйшпм заборолом проти напастий моїх ворогів; прогнаням лукавих мислий; викоріненям моїх пороків і гріхів; спасенною вправою в богоугодних ділах і чеснотах; а вкінці задатком вічної моєї слави. Ця надія глубоко в мені вкорінена, бо Ти, Боже, милосерний і многомилостивий, а в обітницях найвірнїйший.

7) Любов. Милий мій Ісусе! Уділи мені ласку, щобим для Тебе полишив всіх моїх дорогих осіб  а любив Тебе лише одного над все і задержав Тебе як мого друга в житю і смерті.  Без Тебе бути — страшне пекло; з Тобою бути — солодкий  рай.   0 скарбе благий !   0    Добро висше всякого добра! Боже мій і все! Розуміючому досить сказано, а любячому мило є часто  їх  повтаряти.   Очисти, розвесели і оживи мого духа і зі всїми єго силами, щоби пригорнувся до Тебе в радісних звеличаннях.
0 пресолодкий Спасителю, Ісусе Христе. Як сильною була Твоя любов, що спровадила Тебе з лона Отця на цю долину сліз, щоби приняв людске тіло, перетерпів безконечні Муки і поніс хрестну смерть, і то все для нас, нужденних людей, для нашого спасеня! Яка величезна любов! Міг  погубити, а волїв спасти! Ми винні, а Ти невинний поносиш кару, щоби винних освободити! З любови проте до нас воплотився, а маючи відходити з сего сьвіта до Отця, в доказ Твоєї до нас любови, полишив  нам сю сьв. Тайну, щоби в зовсім новий і чудесний спосіб на завсїди оставати з нами, для котрого щастєм є, перебувати з людскими синами. 0 Господи! на як велику любов заслугуєш, коли то все дїлаєш лише з любови до нас! Люблю проте Тебе, Владико, кріпосте моя, прибіжище моє і Спасе мій! О Боже любови! Перебуваючий в любови, в Тобі перебуває. Бажаю приняти Тебе в сій сьв. Тайні, щоби ще кріпше зєдинитись з Тобою узлом любови. Хтож розлучить мене від любови Христа, мого Спасителя? Дай Боже, Щоби не могло сего зробити ні житє, ні смерть, нї ніяка твар.

8) Бажаня.
О Господи, в Тобі міститься все, чого можу і повинен я бажати. Ти моє спасене і відкуплене, Ти моя надія і сила, Ти моя честь і слава! Бажаю  приняти Тебе з як найбільшою побожністюі почестю. Бажаю впровадити Тебе в мій дім щобим заслужив з Закхеєм на Твоє благословеня і, почислення мене до синів Авраама. Моя душа  прагне Твого Тіла; моє серце бажає злучитись з Тобою. Не відвертай Твого лиця від мене! Не відтягай Твого посїщеня! Не уймай Твого потішеня! Прийди до нищого Твого раба і возвесели єго; прийди і насити мене Твоєю присутністю! Доки се не наступить, моє щастя не буде повне.

9) Візване. 0 найсьвятїйша Ласко, що нищого духом раба робиш богатим в чесноти і дари, прийди, зступи до мене в сій хвилі з Твоїм потїшенєм, нехай не мучиться моя душа посухою мого серця.- Господи і Боже мій, благаю Тебе, випереди Твого слугу благословеннм Твоєї солодости, щобим удостоївся гідно і побожно приступити до взнеслої Тайни! Притягни моє серце до Себе і освободи єго з тяжкого отупіня. Що небудь ще недостає, добрий Ісусе, пресьвятий Спасителю, доповни за мене щедро і ласкаво. Дозволь Твому нужденному жебракови почути в сьв. Причастю хоть трохи того сердечного чувства Твоєї любови, щоби моя віра кріпшала, надія на Твою доброту зростала, а любов, раз совершено розпалена і небесною манною покріплена, ніколи не ослабала.

10) Просьба о ласки.
Боже вічний, для заслуг Твого Сина, уділи мені ласку до достойного відслуженя Служби Божої і принятя не лише пресьв. Тайни, але і єстества та сили сеї пресьв. Тайни. Жертвую Тобі покору і сьвятість преславної Приснодїви Мариї, горячу побожність всіх Сьвятих, щоби їх заслуги доповнили то, чого недостає моїй немочи.
Владико Ісусе, будь милостивий мені грішному. Дозволь мені справувати св. Тайну Твого Тіла і Твоєї Крови так достойно, щобим осягнув з неї обильні овочі' і силу проти всіх напастий сьвіта, тіла і диявола; щобим стерігся гріхів, а надівсе щобим ревнїйше виповняв чесноти мому званю найконечнїйші, а то: любов, покору, читоту, ревність.. і щобим старався Тобі щораз ліпше і вірнїйше служити.

11) Молитва до Св. Духа. Душе ласки і милосердя, Душе Святий, Боже! Оце приступаю до св. Престола, до місця страшного і страхом переймаючого. Позаяк без Тебе моя служба не може бути милою, тож прошу Тебе,  приготови  мене  Твоєю  силою і Твоїм дійством до достойного приношеня цеї жертви. Війди  отже до мого серця і зділай мене достойним! Прийди, Очистителю скверни і Ісцїлителю ран, прийди найсв. Душе і усунь від мене все то, що Тобі, Отцю і Синови в мені не подобається. Влий в мене найдорожші скарби Твоїх дарів, щоби скріплений ними міг я свято відправити цю безкровну жертву і потім свято по волі Ісуса Христа жити. Амінь.

12) Молитва до Прч. Діви.
О непорочна і на віки благословена, чудна і недостижима Діво, Богородице Мариє, наймилїший Храме Бога, святине Св. Духа, ворота небесного царства, через котру — по Бозі — жиє цілий світ. Приклони, Мати милосердя, уши Твоєї доброти на мої негідні просьби і будь для мене, найнуждекнїйшого грішника, ласкавою і милосерною заступницею; а надівсе в сій хвилі, коли маю жертвувати предвічному Отцю Твого Сина а нашого Господа, Ісуса Христа, щобим зміг сю жертву принести достойно і благонриятно. Амінь.

13) Молитва до св. Йосифа. Блаженний мужу, св. Йосифе, що удостоївся Бога, якого многі царі  бажали  видїти і не виділи, чути і не чули, не лише видїти і чути, але носити, цілувати, одягати і хоронити! Молись за нами, блаженнії Йосифе, щоби ми стали достойними Христових обітниць.
Господу помолімся! Боже, котрий вручив нам царске священство, зволь, просимо Тебе, удостоїти нас чистим і нескверним серцем і непорочним дїйствуванєм служити св. Твому Престолови, як блажений Йосиф удостоївся Твого єдинородного Сина, зродженого з Прч. Діви Мариї, своїми руками обходити і носити, щобисьмо приняли нині достойно пресьв. Тіло і Кров Твого Сина і заслужили на вічну нагороду в будучім віці, о тім нашім Господі' Ісусї Христї. Амінь.
Відпуст: 100 днїв за відмовлене сеї молитви перед Службою Божою.

14) Молитва до Ангелів і Святих.
Ангели, Архангели, Начала, Власти, Престоли, Господьства, Сили, Херувими і Серафими і всі Святі Божі, надівсе наші дорогі Покровителі, будьте ласкаві вставитись за вашим смиренним слугою, щобим міг цю жертву достойно принести Всемогучому Богу на честь і славу Єго Імени, на  користь для себе і цілої Його святої Церкви. Амінь.

15) Намір. 0 всевишній і всемогучий Боже! В честь і славу найвисшого Твого Величества; в память найсвятїшого життя, мук і смерти Ісуса Христа, мого Спаса-в подяку за всі Твої дари і добродійства уділені мені, нужденному грішникови і цілій св. Церкві; на переблаганя за мої безчисленні беззаконя; за здоровлє і спасене моє і моїх найблизших (рідних, близьких і знайомих); на поміч і полекшу померших (рідних, близьких і знайомих);  і пр. і пр. бажаю я, негідний грішник відправити і приняти найсв. Тайну Тіла і Крови Твого Сина. Дійсно, Владико, в Тобі однім міститься все, що може наситити бажаня мого серця. Щож бо є для мене в небі і чогож бажавбим від Тебе на землі. Чиж не Ти сам, Господи, будеш „нагорода наша дуже велика ".

Щотижнева газета для греко-католиків
2008 р.


Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 3488 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: молитва, Служба Божа, Молитви | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика