Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Липень » 2 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 02/07/2015
11:54
Актуальні публікації на 02/07/2015
Джихадизм і ґендер

Настали часи війни з небезпечними ідеологіями Заходу, які загрожують не тільки тілу, але й душі.

Є «час на війну і час на мир», каже мудрий Еклезіаст. Маємо час війни з міжнародним ісламським тероризмом. Що гірше, скидається на те, що це лише початок… Але також треба сказати голосно: маємо час війни з небезпечними ідеологіями.

Такою ідеологією є ґендер. Скінчився вже час розповідання казочок, ніби ґендер це сучасна наука, яка займається суспільно-культурними аспектами сексуальності та значенням статевості людини. Зовсім навпаки: це ідеологія, яка прагне повністю зруйнувати сенс біблійної істини, що Бог створив людину як чоловіка і жінку (пор. Бут1, 27). Ґендер має з наукою стільки само спільного, скільки труди Леніна і Сталіна — з будуванням справедливого суспільства. Цій ідеології необхідно противитися послідовно і різними способами. Особливо ж у галузі освіти.

Якщо ми не прокинемося вчасно, то дійдемо до абсурду, як у Швеції. Одна шведка-католичка дізналася від сина, що у школі вчителька сказала дівчаткам і хлопчикам пороздягатися та обмінятися одягом. Обурена пані пішла до школи, аби заявити: вона не бажає, щоб її дитина брала участь у таких заняттях. Натомість вчителька пригрозила, що в такому разі дитину у неї відберуть. Ну бо таке законодавство: існують затверджені шкільні програми, і якщо батьки з ними не погоджуються, то це означає, що вони не доросли до ролі батьків. Лівацький тоталітаризм в усій красі!

Отож саме пора вийти на війну з ґендером. В Італії, здається, пробудження настає. Батькам доводять до свідомості, чим ідеологія ґендеру є по суті. Нещодавні антиґендерні маніфестації вже принесли свої наслідки. Варто послатися на рішення нового бургомістра Венеції, який розпорядився усунути ґендер із публічних освітніх закладів. Ідеться, зокрема, про те, що попередня влада заборонила користуватися в шкільній адміністрації словами «мама» і «тато», звелівши використовувати терміни «родитель 1» і «родитель 2». Новий бургомістр ствердив, що якщо хтось хоче, аби його вдома діти називали номером один чи номером два, то нехай це собі робить, але більшість батьків хочуть — і мають на це право, —залишатися мамою і татом.

Діячі ґендеру не стинають голів, як джихадисти. Але їхня ідеологія отруює мізки й душі, нищить людську автентичність і здорові стосунки.

 

 

США: триває гостра дискусія про гомошлюби

Після вироку Верховного суду США, який на минулому тижні легалізував одностатеві подружжя в усій країні, у багатьох консервативних штатах на Півдні виникли спроби протиставлення таким шлюбам, виходячи з мотивів релігійної свободи.

Після рішення суду, яке завершило багаторічні спори щодо визнання одностатевих зв’язків шлюбами для всіх 50 штатів, багатьма містами Північної Америки прокотилася хвиля радості прихильників гомосексуальних зв’язків. Водночас же у штатах консервативного Півдня і Середнього Заходу виникли заклики скасувати цю постанову, змінивши американську конституцію. Республіканський сенатор Тед Крус із Техасу закликав прийняти поправку, яка заборонить подружжя осіб однієї статі.

Однак — і це визнають інші республіканці — це малореальне, оскільки зміна конституції вимагала би підтримки понад двох третин голосів Конгресу і ратифікації з боку трьох чвертей штатів США. «Це не вдасться, — сказав глава республіканської більшості в сенаті Мітч МакКоннел. — Я завжди вважав, що подружжя це інституція між одним чоловіком та однією жінкою, але Верховний суд вирішив інакше. Тепер це закон цієї держави».

У більшості графств 13 консервативних штатів, де одностатеві подружжя досі були нелегальні, урядовці — хоч і дуже неохочо — допасувалися до вироку Верховного суду і почали вділяти шлюби геям і лесбіянкам. Влада штату й урядовці визнають, що не можуть ігнорувати постанови Верховного суду і поступово впроваджують його в дію. Але багато республіканців у Конгресі та представники властей консервативних штатів уже заявили, що протидіятимуть одностатевим шлюбам і захищатимуть релігійну свободу.

В Техасі та Лухзіані представники властей прямо порадили урядовцям, які вділяють шлюби, аби вони — якщо мають застереження релігійного характеру — відмовляли у наданні таких шлюбів. «Кожен, хто в ім’я своїх релігійних переконань відмовить уділення шлюбу одностатевій парі, має на це право, а в разі судового позову ми будемо його захищати», — заявив у неділю генеральний прокурор штату Техас Кен Пакстон. Оскільки відмова визнати шлюбом гомосексуальну пару може коштувати чималого штрафу й навіть судового позову, Пакстон обіцяв таким урядовцям безкоштовну адвокатську допомогу.

В Алабамі верховний суття штату Рой Мур, противний гей-подружжів, підписав інструкцію, щоб не видавати шлюбних документів гомосексуальним особам упродовж 25 днів. У деяких графствах навіть затримано уділення шлюбів узагалі, також і нормальним гетеросексуальним парам. Також у Луїзіані губернатор Боббі Джіндал сказав: ті урядовці, хто має «моральні застереження», не повинні вчиняти всупереч своїй вірі, та обіцяв, що Луїзіана підпорядкується постанові Верховного суду допіру тоді, коли отримає інструкції від федерального суду.

Очікується, що консервативні штати, які зрештою будуть змушені погодитися з вироком Верховного суду, підуть шляхом Північної Кароліни, де ще раніше федеральний суд постановив скасувати заборону одностатевих подружжів. Але після того, як працівники цивільних установ загрозили звільненням з праці, парламент штату ухвалив закон, який дає їм право відмовляти в уділенні шлюбів гомосексуальним парам, якщо це незгідне з їхньою релігією.

«Релігійна свобода — це те, на чому збудовано нашу країну. Паломники прибули в Америку, бо були переслідувані в Європі за свої релігійні переконання», — сказала голова коаліції на захист релігійних цінностей у Північній Кароліні Темі Фітцджеральд. Вона заявила, що їхня та подібні організації надалі боротимуться за свободу релігії, так, щоб захищати християн, мусульман чи індуїстів «від дискримінації з боку уряду».

Експерти нагадують, що постанова Верховного суду жодною мірою не зобов’язує жодну з Церков уділяти Таїнство Шлюбу одностатевим парам. Тим не менше, вони визнають, що, попри вирок Верховного суду, дебати на тему гей-подружжів у США ще не завершилися. Зокрема, разом із легалізацією одностатевих шлюбів у глибоко релігійних штатах виникнуть нові спори: наприклад, про визнання батьківських прав. / http://catholicnews.org.ua





В детских садах Италии учат о гендерной идеологии

Гендерная идеология, утверждающая, будто пол, мужской или женский, не задан биологически, а является социальным конструктом, и его можно выбирать и менять, кому, как захочется, навязывается всё более агрессивно.

Ее навязывание распространяется и на детей в детских садах, у которых не развита способность анализировать и принимать решения, и они не развиты даже с биологической точки зрения. Кроме того, несмотря на наличие у родителей права следить за воспитанием своих детей, проталкивание гендерной идеологии идет безо всякого уведомления родителей о программе воспитания и без их согласия.

Проект, инициированный и профинансированный местными учреждениями Триеста и нацеленный на борьбу с так называемыми «гендерными стереотипами», вызвал в Италии весной нынешнего года бурю протестов. Название этой инициативы — «Игра уважения», она представляет собой упражнение, рассчитанное на детей в возрасте от 3 до 6 лет. Проведена она была в 45 садиках Триестского региона с целью «сенсибилизировать учащихся в отношении равенства между мальчиками и девочками».

В тренинг входит «Мемория» («Память») — классическая игра по приведению, чего-либо в порядок, в данном случае картинок с учителями-мужчинами, женщинами-поварами, пожарными женского пола и мужчинами, гуляющими с детской коляской. В другой игре использовали картинки со слоном — на скейтборде, с портфелем, нянчащим детей, готовящим еду, а затем детей спрашивали, как они думают: какой слон занимается этой деятельностью, самец или самка?

Протест родителей и некоторых политиков вызвали те игры, в которых детям предлагали обследовать тела друг друга и в которых предусматривались переодевания. Основные возражения противников игр таковы: игра в переодевание создает путаницу в уме детей в том, что касается половой идентичности; здесь совершается уничтожение различий между мальчиками и девочками; местом, в котором постигают различия между полами, должна быть семья, а не школа. Приведем далее интервью Амедео Россетти, отца ребенка, посещающего школу, охваченную данным проектом.

 

 

Филиппины против однополых браков

Филиппины не признают однополые браки»,- заявил пресс-секретарь правительства Эрминио Колома Младший в интервью местному радио.

«Наши законы ясны. Семейный кодекс признает только брак между мужчиной и женщиной. Гражданский кодекс Филиппин заявляет, что законы, касающиеся прав и обязанностей семьи или статуса, состояния и правоспособности лиц, являются обязательными для граждан Филиппин, проживающих и за рубежом»,- заявил пресс-секретарь президента, через два дня после полной легализации однополых браков на территории Соединенных Штатов.

Католические епископы страны отметили, что «церковь будет продолжать поддерживать Божье учение».

Архиепископом Сократ Вильегас, президент Епископской конференции заявил: «Брак- это союз между мужчиной и женщиной, где они дополняют друг друга. Мы против однополых браков, но по прежнему не будем дискриминировтаь в церкви лесбиянок, геев, трансексуалов, бисексуалов, продолжая надеятся на спасение их душ. Церковь приветсвеует всех».

«Ни один епископ или другой священнослужитель не будет расспрашивать у человека о его сексуальной орентации перед тем, как послужить ему. Мы не будем выбирать кому служить, мы будем стараться помочь каждому получить спасение», — добавил архиепископ.

 

 

Христианская больница может стать мусульманской молитвенной комнатой

Почти 5000 человек подписали петицию против превращения христианской больницы в мусульманскую молитвенную комнату.

Духовная команда капелланов в Северном Манчестре решила внести изменения в деятельность католической часовни, заменив больницу на молитвенные комнаты, в основном мусульманские.

Сегодня в римско-католической часовне Святого Рафаэля пока проводятся богослужения, но вскоре это прекратится. За этим предложением стоит Гед Мерфи, святой отец прихода Святого Патрика и прихода Святого Малахия говорится, что часовня хорошо использовалась, высоко ценилась пациентами, персоналом и посетителями в качестве «ценного ресурса, в котором люди особенно нуждались находясь на низком уровне жизни».

В связи с закрытием больницы Святого Рафаэля, сотрудники  обратились к приходам за помощью в уходе за капелланами, так, как христианская больница станет местом, где будут молиться мусульмане.

«Помимо мусульман, комнаты для поклонения и прославления будут предоставлены также евреям, протестантам и одна комната для атеистов, которая будет называться «Тихая комната», — заявил Гед Мерфи.

Судьба больницы пока неизвестна.

 

 

В Иерусалиме без разрешения раввина не состоятся никакие христианские собрания

Теперь муниципалитет Иерусалима должен получать согласие городского раввина для проведения каждого христианского собрания в городе.

Подобное решение было принято после того, как «ультра-ортодоксальные» иудеи харидим обвинили христиан в насильственных обращениях во время Всемирной конференции Empowered21, состоявшейся 20-25 мая в здании спорткомплекса Pais Arena.

«Собрание тысяч христиан со всего мира – это на самом деле массовое шоу насильственного обращения иудеев в Христианство с помощью приезжих миссионеров»,- заявили «ортодоксальные» иудеи и направили жалобы властям.

Мэр Нир Баркат заявил: «Принято решение, что каждое следующее собрание – если есть озабоченность по поводу незаконной миссионерской деятельности – будет допускаться только по согласованию с главным городским раввином и юристами муниципалитета».

Будет ли это решение распространяться только на представителей протестантских общин, или же ужесточение коснется и исторических христианских Церквей — Православной, Католической и др., пока неизвестно. / http://prochurch.info



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1139 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ліберастія, суспільні проблеми, ісламізація, актуальні публікації, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика