Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Червень » 4 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 04/06/2015
11:31
Актуальні публікації на 04/06/2015
Синод єпископів про сім’ю не змінюватиме вчення Церкви

Префект Конгрегації у справах Божого культу і дисципліни Таїнств каже, що після жовтневого Синоду єпископів про сім’ю не варто сподіватися на будь-які революційні зміни у справі допуску до Причастя розлучених, які живуть в новому зв’язку. Кардинал Роберт Сара чітко зазначив, що у цій сфері не може бути жодних змін, бо не можна змінювати Євангеліє.

Глава ватиканської дикастерії, відповідальної за літургію і таїнства, говорив на цю тему під час дебатів про сім’ю в Папському латеранському університеті. Він визнав, що люди, слухаючи Папу Франциска, могли отримати сподівання на основоположні зміни, але такі зміни – неможливі. Кардинал Сара висловив жаль з приводу єпископів і кардиналів, котрі виступають проти слів Христа. Стверджуючи, що нікого не слід позбавляти Євхаристії, вони трактують її як звичайний харч. «Тут основною проблемою є втрата віри, – сказав ватиканський кардинал. – Якщо не знаємо, що приймаємо в Євхаристії, то можемо уділяти Причастя і тим, хто порушив союз з Христом, однак тоді ми обманюємо людей». Кардинал Сара нагадав, що розбиття подружжя є важким гріхом, і без правдивого покаяння не можна приступати до Причастя. Якщо чинимо це – допускаємо святотатство.

Кардинал, родом з Гвінеї, зазначив, що поділи навколо цього питання виникають перш за все на Заході. В інших країнах цього не видно. «В моїй Африці, наприклад, ми непохитні, бо бачили місіонерів, котрі вмирали за віру». Кардинал Сара сподівається, що майбутній Синод Єпископів спричиниться до відбудови єдності католиків на Заході. Він наголосив, що, поважаючи сучасну ментальність в повноті, ми маємо вміти іти проти течії, усвідомлюючи, що відмова від проголошення Євангелія буде означати кінець Церкви.



 
Єпископ Станіслав Широкорадюк: Краще втратити територію, ніж сотні тисяч людей
В ефірі Радіо Марія єпископ Станіслав Широкорадюк розповів, що, на його думку, Україні нині краще домовлятися, ніж зазнати багато втрат на війні. Ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії не переймається втратою територій. Наситяться вони ще тим «рускім миром» і ще будуть проситися назад, — переконаний український ієрарх.

«Я щойно повернувся з Німеччини і проводив там конференції, на прес-конференції виступав. І я дякував Європі. Ми не відчуваємо себе самотніми. То неправда, що нас покинули. То правда, що Європа хоче бути дипломатичною, дуже багато робить для дипломатії.

Військові генерали категоричні, їм каски тиснуть, вони хочуть йти в атаку. Але, що краще – якось чекати і боронитися, щоб менше було тих жертв, бо гинуть люди?

Хто його знає, що краще: чи йти в атаку і втратити тисячі й тисячі, чи сотні тисяч людей. Я не знаю. Я вважаю, що це той найкращий варіант з найгіршого сценарію, який є. Сценарій дуже поганий, але він з найгірших – найкращий. Ми молимося кожної Служби Божої за всіх, що загинули. Я бачу людей, які приходять молитися за людей, що загинули. От запитаймо тих людей, що їм краще – дальше приходити у чорних хустках на такі богослужіння, щоб діти гинули, чи дальше домовлятися. Може хтось скаже, що це буде непопулярним.

Краще втратити ту територію, ніж сотні тисяч людей.

Та територія ще повернеться. Наситяться вони ще тим «рускім миром» і ще будуть проситися назад. Але нам в Україні треба лад навести. От тут – в корупції нашій, в проблемах, реформах, а все спихають на війну», — сказав єпископ Станіслав Широкорадюк. / http://www.credo-ua.org



Референдум в Ірландії – поразка для людства (кард. Паролін)
 

Результати ірландського референдуму на підтримку визнання подружжям зв'язок осіб тої самої статі є «не лише поразкою християнських засад, але поразкою людства» - заявив держсекретар Ватикану кардинал Паролін.

«Цей результат мене дуже засмутив; Церква повинна взяти до уваги цю реальність, зміцнюючи свою заангажованість і все своє зусилля щодо євангелізації, також нашої культури» - сказав П’єтро Паролін під час розмови із журналістами у Римі.

Щодо приготувань до майбутнього синоду єпископів на тему родини, який відбудеться восени, єрарх зазначив: «Сім’я залишається в центрі уваги і ми повинні зробити все, щоб її боронити, берегти і розвивати». «Майбутнім людства і церкви, також перед лицем певних подій цих днів, залишається сім’я. Атакувати її було би те саме, що руйнувати фундамент будинку майбутнього» - вважає держсекретар.



У Нігерії вбили ще одного священика
 

У Нігерії вбили ще одного священика. Це сталося в неділю в штаті Ондо під час нападу на автомобіль, яким їхав священик.

Автомобіль, в якій їхали о. Гудвіл Онієка і його молодший брат з Лагоса до Угбе-Акоко, зупинила група озброєних чоловіків  на дорозі Ово-Оба-Акоко.

Як сказав водій, якому вдалося залишитись живим, нападники вийшли з кущів і вистрелили кілька разів у сторону автомобіля, намагаючись зупинити його. Водій хотів протаранити блокаду, але це було неможливо, він утік, вистрибнувши з автомобіля. Цього не встигли зробити, однак, пасажири. Коли одна з куль нападників потрапила в бак з бензином, машина загорілася. Священик і його брат загинули у вогні.



В Іспанії католицьку школу покарали начебто за гомофобію
 

Якщо батьки дітей довідаються про вашу орієнтацію, можуть виникнути проблеми – це, здавалося б, невинне застереження коштувало католицькій школі Доброго Пастиря в Санлукар-де-Баррамеда в Іспанії 123 тис. євро. Таким штрафом її покарав Верховний суд Андалусії за начебто гомофобію директора щодо вчителя гомосексуаліста.

Його працевлаштували як заміну до 12 грудня 2013 року. Коли контракт закінчився, він передав справу до суду, відтворюючи записану таємно розмову з директором. Суд дав школі урок. 123 тис. євро є серйозним ударом для будь-якого навчального закладу, особливо в період кризи. І католицькі школи, звичайно, це добре запам'ятають. Батьки теж, особливо якщо школа збільшить плату за навчання.



Німецький уряд не погодив легалізацію «шлюбів» гомосексуалістів та всиновлення ними дітей

 

Німецький уряд вирішив зміцнити права одностатевих пар, однак, не згоден легалізувати «шлюби» гомосексуалістів чи всиновлення ними дітей. Опозиція критикує урядові рішення як недостатні та вказує на приклад Ірландії.

Законопроект, що підготувало міністерство юстиції, яким керує СДП, передбачає додати до правил, що регулюють питання, пов'язані з подружжям, слова «життєвий партнер». Ці поправки стосуються 23 законів і розпоряджень. Закон повинен прийняти бундестаг.

Міністр юстиції Хайко Маас (СДП) визнав, що «кінцева мета», якою є «ліквідація всіх форм дискримінації, ще не досягнута». Опозиція говорить про «косметичні зміни».

Геї та лесбіянки з 2001 року можуть зареєструвати в РАГСі свої стосунки, які не тотожні з шлюбом.
Організації геїв вимагають, насамперед, повного права на усиновлення дітей. У цій справі має висловитися Федеральний конституційний суд.

Уповноважена уряду у справах боротьби з дискримінацією Крістін Луедерс критикує рішення, що прийняв уряд, як недостатні, вказуючи на більш далекосяжні рішення у Великобританії, Франції, Іспанії і останнім часом в Ірландії.

У цій останній країні легалізували одностатеві шлюби позаминулої п'ятниці під час загальнодержавного референдуму. За легалізацію проголосувало 62 відсотки виборців при явці понад 60 відсотків. Конституційна реформа, яку підтримали ірландці, передбачає, що шлюб відтепер визначатиметься як зв’язок «двох осіб, незалежно від статі». Традиційно католицька Ірландія, таким чином, стане 19 країною у світі та 14 в Європі, де легалізовані одностатеві шлюби. Ірландія є також єдиною країною, що вирішувала це питання шляхом загальнодержавного референдуму, а не через парламент.

Рішення ірландців мобілізувало прихильників таких рішень у Німеччині вжити заходів щодо зрівняння одностатевих зв’язків з гетеросексуальним шлюбом. За таке рішення виступають не тільки опозиційні партії: Зелені та Ліві, але також спільно правляча СДП. Проти зрівняння прав висловилася канцлер Меркель та її ХДС і ХСС.

Віце-голова ХДС Томас Штробль сказав, що уряд не планує в цій каденції (до 2017 року) жодних додаткових законодавчих змін щодо партнерських зв’язків.


 
 
 
Кардинал Берк: «Ірландія пішла далі язичництва»
 

Ірландія пішла далі, ніж язичництво, і «кинула виклик Богу», легалізувавши одностатеві шлюби, заявив кардинал Реймонд Берк - один  найвисокопоставленіших єрархів Церкви.

Як повідомляє британське видання The Tablet, Кардинал Берк, нещодавно призначений Патроном Мальтійського ордена, у своєму виступі перед Товариством Ньюмена (католицьким товариством Оксфордського університету) розповів, що йому важко зрозуміти, коли та чи інша нація переосмислює шлюб.

Помітно схвильований, він продовжував: «Я хочу сказати, що це виклик, кинутий Богу. Це просто неймовірно. Язичники могли терпіти гомосексуальну поведінку, але вони ніколи не наважувалися говорити, що це шлюб».

В цілому 1,2 млн осіб проголосували за внесення змін до конституції, щоб дозволити одностатевим парам одружуватися; проти цієї пропозиції було подано 734 300 голосів. Це робить Ірландію першою країною, що вводить одностатеві шлюби за допомогою всенародного голосування. / http://catholicnews.org.ua



 
В США морпеха уволили за отказ удалить из компьютера цитаты из Библии

В США младшего капрала Корпуса морской пехоты Монифу Стерлинг (Monifa Sterling) понизили в звании до рядового и уволили со службы за отказ удалить библейские цитаты из компьютера, передает со ссылкой на телеканал Fox News издание Лента.ру.

Стерлинг наказали за отказ выполнить приказ командира. При этом и суд первой инстанции, и апелляционный суд признали, что американский закон о свободе вероисповедания не применяется в отношении ее дела, так как «размещение Священного Писания не является открытым выражением своих религиозных убеждений».

Сержант потребовала, чтобы Стерлинг удалила из компьютера отрывки из Священного Писания, однако та отказалась это сделать. При этом, как отмечает Майкл Берри (Michael Berry), представитель Liberty Institute, в настоящее время представляющий интересы женщины, другим пехотинцам разрешили размещать на рабочем столе компьютера то, что они хотели. «Это конфликт между Монифой и ее командиром, которая не любит Библию», — заявил он.

«Если правительство может запретить морским пехотинцам размещать цитаты из Священного Писания, они могут попытаться запретить им делать религиозные татуировки или ходить в церковь по воскресеньям. К тому же запрет на свободное выражение религиозных убеждений противоречит конституции», — заявил адвокат.

Как отмечает телеканал, в настоящее время Монифа Стерлинг ищет работу.




В США методистская церковь может разрешить гей-свадьбы
 

Объединенная методистская церковь США планирует внести изменения в свою многолетнюю практику отношения к однополым бракам, сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на Сhristian Рost.

Совет церкви, который утверждает изменения до вынесения их на рассмотрение Генеральной конференцией, запланированной на следующий год, поддержал поправку в устав, в соответствии с которой священники смогут сочетать однополые пары, а гомосексуалисты смогут служить в церкви.

Генеральная конференция пройдет в 2016 году в штате Орегон.

«Если поправку утвердят, то священники смогут без страха потерять поддержку в церкви, проводить церемонии бракосочетания на свадьбах однополых пар, а также открыто говорить о своей ориентации», -сообщается на сайте объединения.

Джон Ломперис, директор курса об объединенных методистах в Институте религии и демократии, рассказал изданию The Christian Post, что внесение подобных изменений – «не очень хорошая идея».«Поправка заменит нынешнюю библейскую политику объединения, касающуюся брака и сексуальности, и будет иметь такие же негативные последствия, как и вепископальной, церкви», — сказал он.

Ломперис также считает, что Генеральная конференция не поддержит вышеперечисленные изменения.




Английская священница предложила официально изменить пол Всевышнего

Священнослужитель англиканской церкви Эмма Перси предложила употреблять слово «она» применительно к Богу, сообщает «Девятый канал».

Перси, активистка организации Watch, ратующей за гендерное равенство в церкви, пояснила, что использование местоимения «он» при разговоре о Боге является проявлением сексизма. «Когда мы говорим о Боге как о мужчине, мы предполагаем, что мужчины больше уподоблены Богу, чем женщины. Если же мы говорим, что и мужчины, и женщины созданы по образу Бога, то и называть его нужно в мужском и женском роде», — отметила священнослужительница.

Председатель Watch Хиллари Коттон заявила, что предложение Перси уже обсуждалось на высоком уровне в англиканской церкви. По словам Коттон, священнослужители сейчас работают над более феминизированными литургиями. «Мы находимся на самом раннем этапе обсуждения вариантов изменения языка богослужений. Это трудная задача, на решение которой уйдут годы», — сказала Коттон.

Пресс-секретарь англиканской церкви подчеркнул, что любые изменения в богослужениях будут принятый только с согласия Верховного синода, и что подобные предложения рассматриваются также специальной литургической комиссией.

В конце прошлого года Верховный синод англиканской церкви окончательно одобрил рукоположение женщин в сан епископов. / http://mirvam.org




Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1177 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ліберастія, суспільні проблеми, Переслідування християн, актуальні публікації, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика