Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2011 » Квітень » 19 » Публіцистика » Чому плакав Спаситель?
17:42
Чому плакав Спаситель?
«І як наблизився і побачив місто, Він над ним заплакав, кажучи: «Якби й ти цього дня зрозуміло те, що веде до твого миру! Але тепер воно закрите перед твоїми очима! Бо прийдуть дні на тебе, і вороги твої валом тебе оточать і тебе обляжуть, і стиснуть тебе звідусюди; вони розчавлять тебе й твоїх дітей, які будуть у тобі, і не зоставлять у тебе каменя на камені, за те, що ти не зрозуміло часу твоїх відвідин».

(Єв. від Луки)

Плач — це не тільки вияв великого смутку, муки і болю. Це не лише знак слабкості, безсилля, безвихідності, приречення, розпачу і відчаю, а й свідчення відкритості, щирості, глибокого співчуття і співстраждання, коли розважаємо про плач Спасителя при в’їзді до Єрусалима. Його зранене серце і сльози на очах — це знак безмежної любові до свого творіння, заради чого Він добровільно йде у це місто, щоб принести Себе в жертву за викуплення гріхів на голгофському хресті.


Та ніхто не міг зрозуміти причини цих гарячих і болючих сліз. Більшість захоплена загальним, піднесеним, радісним святковим настроєм, нагодою і великою честю супроводжувати Того, про Кого вже три роки говорила вся Палестина як про великого Пророка, Вчителя і Чудотворця, Який багатьох зцілив і деяких воскресив, а вчора воскресив померлого Лазаря. Стрічали Ісуса з пальмовими гілками і окликами: «Осанна! Благословен Той, Хто йде в ім’я Господнє, цар Ізраїлів!». У цей час вони вірили, що власне цей Ісус і є  посланий для них небом їхній цар, і надіялися, що Він врятує з неволі свій народ. То чи хотіли б вони бачити і знати, чому Цей їхній Тріумфатор плаче? Звичайно що ні. Він Переможець, а переможці не плачуть.

А що могли думати про плач Свого Вчителя ті, які залишили все і пішли за Ним? Вони  свідчили Йому свою вірність, любов і запевняли, що ніколи і ні за яких причин і обставин не покинуть Його. Чи згідні були вони на Його муки і хресну смерть, про які Він не раз говорив їм? Звичайно ні! Вони надіялися, що все буде добре і ніякої трагедії не станеться. Невже Той, Хто повелівав вітрам і втихомирював бурі, Хто зцілював всяку недугу і навіть воскресив померлих, і цього разу не вийде Переможцем? Так, вони визнавали Його Сином Божим, та, очевидно, не хотіли, щоб Він був і Сином Людським. При першому важкому випробуванні їхньої віри вони виявляли сумнів щодо Нього. Їм потрібно було пережити ще Голгофу і, що найважливіше, дочекатися третього дня після Його смерті. І вже тільки тоді вони почнуть добре усвідомлювати і розуміти все, що вчив Ісус і що звершив. Та повною мірою до кінця їм відкриється смисл переможного і тріумфального в’їзду Спасителя до Єрусалима після Його повернення на небо, до престолу Свого Небесного Отця, звідки зійде на них всепереможна сила Святого Духа. Це буде початком їхнього тріумфального походу, походу Його Церкви, а насправді це в них і через них продовжиться похід Сина Божого — Спасителя світу в усі кінці землі до кожного народу, щоби в серці кожної людини знову принести Себе як Голгофську жертву, тільки після звершення якої може настати і настає спасіння. Цим і завершується земний тріумф правди, добра, миру, справедливості й любові, який воістину ніколи не закінчується, бо триватиме вічно.

www.galychyna.if.ua


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1758 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: настанови, Бог і Людина, Голгофа, повчання, Ісус Христос, публіцистика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика