Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Жовтень » 19 » Публіцистика » Тим, хто хоче грати певну роль у сучасному світі
21:32
Тим, хто хоче грати певну роль у сучасному світі
«Бо яка користь людині, коли вона придбає ввесь світ, а душу свою занапастить?» (Мк.8: 36)

Наш час особливо характерний тим, що майже немає людей, які дбають по-справжньому про спасіння своєї душі і про спасіння душ своїх ближніх, відповідним чином влаштовуючи своє особисте життя і направляючи свою громадську діяльність.

Але дуже - дуже багато людей, які, не задовольняючись даним їм від Бога життєвим жеребом і не бажаючи смиренно нести «свій послух», прагнуть грати якусь особливу, визначну роль у сучасному житті. І в цьому своєму, часто нестримному, прагненні «зробити хорошу кар'єру» взагалі забувають про те, що зовсім не це важливо, а головне - це спасіння душі для життя вічного, забувають слова Христові: «Бо яка користь людині, коли вона придбає ввесь світ, а душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?» (Мк. 8:36-37).

Біда, що зі словами Христа - Спасителя, навіть з числа тих, хто носить ім'я «християн», тепер рідко хто рахується, згадуючи їх тільки тоді, коли це стає вигідним для тієї чи іншої власної користі, часто при цьому криво тлумачачи їх і всіляко зловживаючи ними. Отцівське передання, яке дійшло до нас з глибини віків, свідчить, що сам Антихрист буде користуватися у вигідних для нього ситуаціях євангельськими висловами і навіть буде накладати на непокірних йому церковно - канонічні заборони, підводячи той чи інший їхній вчинок під злочин, як порушення тих чи інших церковно - канонічних правил.

Початок цього ми вже бачимо тепер. Наприклад: в ім'я якихось сумнівних «вищих цілей», в ім'я «миру» і «єдності» закликають об'єднатися з людьми, які якраз і є головними ворогами миру, а «єдність» розуміють тільки як беззастережне підпорядкування собі, заради більш зручного досягнення своїх особистих або яких-небудь темних закулісних інтересів. Та й чого тільки не придумають в наші дні, під лицемірним прикриттям певних високих  «ідеалів» і «вищих цілей», сучасні люди, що живуть у брехні, брехнею просочені і брехню навколо себе сіють!

Ось усвідомлюючи всю реальність такого положення, яке склалося в світі  і бачачи те, що всюди тепер у світі відбувається, необхідно поставити питання: чи корисно і потрібно прагнути до якогось висунення в сучасному світі, навіть щиро ставлячи собі добру мету, а не просто якісь кар'єрні інтереси? Чи не краще залишатися в тіні простою і непомітною «маленькою» людиною?

Звичайно, є ті хто відчуває себе досить сильним і дерзає зробити виклик світовому злу, щоб повести рішучу боротьбу з ним.  Це може бути доброю і святою справою. Але перш, ніж іти на таке, потрібно добре зважити і розрахувати свої сили і можливості, як вчить про це св. Євангеліє (Лк. 14:28-32), щоб самому не опинитися переможеним і захопленим на шлях служіння цьому злу. З багатьма це вже не раз траплялося! Замість того, щоб продовжувати боротьбу проти зла, вони опинилися в полоні у нього і самі повинні були, замість боротьби, так чи інакше співпрацювати з ним, зробившись, таким чином, зрадниками.

Треба знати, що світове зло вже  настільки опанувало світом і таку здобуло силу, що не допустить висунутися і зайняти яке-небудь видатне місце, будь-яку відповідальну посаду і чільне становище, тому, хто сам не підпорядкований цьому злу, а тим більше - тому, хто виявляє намір з ним боротися.

Антихрист

Фреска Луки Синьореллі. Антихрист і диявол.

Згадаймо сказані понад 100 років тому застережливі слова нашого духоносного святителя і наставника християнського благочестя Єпископа Ігнатія (Брянчанінова):

Відступництво попущено Богом: чи не спокусись зупинити його немічною рукою твоєю...

Але що ж тоді робити? Невже плисти за загальною течією? Самому включитися в це стихійний рух загального Відступництва?

Жодним чином .

А що ж?

«Усунься, охоронись від нього сам», говорить далі святитель: «і цього з тебе достатньо. Ознайомся з духом часу, вивчи його, щоб по можливості уникнути впливу його» («Отечник»).

Ось дійсно богомудра настанова, що найбільше підходить до часів, які ми переживаємо, коли стаємо свідками повсякденного майже повального відступу від Христа і запеклої боротьби з Ним!

Тільки люди духовно - сліпі можуть зараз не бачити, куди йде сучасний світ, в повному розумінні слова на заколення слугами світового  зла, які напружено і спішно працюють для якнайшвидшого воцаріння над світом ворога Христового - Антихриста. Ці слуги зла самим безжальним і жорстоким чином усувають зі свого шляху всіх, хто не йде з ними в ногу, хто їм заважає. Готується проголошення нової спільної для всіх людей світової релігії, вживаються заходи до створення єдиної світової держави. Над усім цим згідно і посилено працюють, як сучасні політики, так і діячі так зв. «екуменічного руху» та їх однодумці і попутники. Правдиві християни ними зневажаються , піддаються глузуванню і всіляко звідусіль, де вони можуть бути впливовими, відсторонюються.

Все це робиться під такими прекрасними на перший погляд гаслами «миру всього світу» і «єднання всіх»!

Але ці лукаві, улесливі гасла дуже нагадують нам горезвісні «свободу, рівність і братерство» і всі ті, близькі їм, привабливі обіцянки, які рясно поширювали перед революцією слуги світового зла, що кинули нашу нещасну Батьківщину - Росію в страшну криваву прірву.

Красиві, привабливі для наївних людей, слова, але одночасно - прямо протилежні  до цих слів справи!

Що ж ми бачимо в сучасному світі в його ділах?

Владу майже всюди захоплюють, усіма доступними їм засобами, страшенні злочинці, які не мають ні сорому, ні совісті, хоча іноді лицемірно прикривають своє справжнє обличчя. Різними способами прагнуть вони викорінити віру в Бога і християнську моральність. До цього саме, якщо уважно розібратися, спрямовані тепер явно чи приховано всі державні постанови і заходи. На наших очах безмірно зростає жахлива безсоромна розпуста і кричуща до неба, нечувана ще в недавньому минулому, майже повсюдна страшна злочинність.

Горезвісна «свобода» перетворилася на свободу лише для злочинців, яким тепер все можна, все дозволено, тому що влада дуже поважає їхні «конституційні права». Злочини свої, найшаленіші і найжорстокіші вони здійснюють безкарно, і управи на них, захисту від них знайти неможливо. Мало того: покаранню піддають тепер уже не злочинців, а тих, хто має сміливість захищатися від їхніх нападок!

Від усього жаху, що твориться нині,  складається цілком природне враження, що «власть імущі» не тільки не хочуть припиняти злочинів і приборкувати злочинців, але навпаки - всіляко протегують ім.

І це тепер так, не дивлячись на інколи дуже красиві слова, робиться у всіх областях і сферах сучасного життя, не виключаючи і самої вищої - релігійно - церковної.

Який тут розрахунок у сучасних вершителів доль людства і чим все це викликано - можна тільки здогадуватись!

І в той же самий час всіх чесних людей, що не втратили совість і насмілюються виступати з викриттям та осудженням всього цього незліченного і все більш зростаючого  зла сучасного життя, і хто, у міру своїх сил і можливостей, бореться з ним, піддають бойкоту і переслідуванню, аж до фізичного знищення.

Хто ж із справді чесних людей в такій реальній моторошній обстановці, що нагадує щось на зразок передодня пекла на землі, ризикне домагатися грати роль сучасного життя - робити собі кар'єру, якщо він не продав вже свою душу цим слугам прийдешнього Антихриста, які так владно вже всім у цьому світі розпоряджаються і абсолютно безкарно творять всякого роду беззаконня і злочини?

Ось над цим варто серйозно задуматися!


Архієпископ Аверкій (Таушев)
pravoslavnews.com.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1519 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: настанови, повчання, публіцистика, актуально, сучасні проблеми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика