Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Червень » 18 » Молитви » НАБОЖЕНСТВО ДО СВЯТОГО ДУХА
11:45
НАБОЖЕНСТВО ДО СВЯТОГО ДУХА
Мала Арабка: розжарене залізо

Вона бачила Святого Духа. Бачила, як Він палав. Розмовляла з Ним. Співала… підносячись над липами. Мала наскрізь пробите серце. Жила попри перерізане горло. Нова свята.

«Вмираю, бачила мого Бога! Бачила вогненну Горлицю. Зверніться до вогненної Горлиці, до Духа Святого, який дає початок усьому», — закликала Мала Арабка, нова свята Церкви. Вона казала: якщо священик раз на місяць відправить Святу Месу в намірі Святого Духа, то «Він прийде вилікувати хворих і збудити тих, що поснули».

Краплі тобі вистачить!

Я опинився перед завданням, яке неможливо виконати. Намагання викласти у двох абзацах найбільш незвичну біографію, про яку тільки чув, загрожують інвалідністю або вікіпедізацією, у стилі переказу «Володаря перснів»: «Гобіт має вкинути перстень у дірку. Він іде з цією метою цілі три томи, аж нарешті йому це вдається».

Кількості надприродних дарів, якими була обсипана Маріам Бауарді (нар. 5 січня 1846 р.), в Кармелі знана як Марія від Ісуса Розіп’ятого, вистачило б на всі молитовні групи Центрально-Східної Європи, і ще би залишилося.

Сама про себе вона казала: я «Маленьке Ніщо», а знайомому священику радила: «Прошу, будьте малим, аби не входити до Неба самотнім. Прошу, будьте малим, і Ви здобудете багато душ».

«Маленьке Ніщо». Може, як коротка візитка, цього вистачить?

14 листопада 1871 р.: «Сьогодні зранку я страждала, бо не відчувала Бога. Мені здавалося, що моє серце немовби з заліза. Не могла думати про Бога, прикликала Святого Духа і сказала: "То Ти даєш нам пізнати Христа. Апостоли довго перебували разом із Ним, не розуміючи Його, але однієї краплі Тебе вистачило, аби вони Його зрозуміли. І Ти зробиш так, щоби я Його також зрозуміла. Прийди, моя втіхо, прийди, моя радосте, прийди, мій мире, моя сило, моє світло. Прийди й освіти мене, аби я знайшли джерело, з якого маю напитися. Краплі Тебе мені вистачить,аби Ісус показався мені таким, який Він є”. (…) І я відчула в серці доторк розжареного заліза. Дух Святий ні в чому мені не відмовляє…»

Я Тебе геть не розумію!

Вона стала кармеліткою. Отримала дар левітації. Коли сестри у французькому Кармелі споживали вечерю, мати-настоятелька з наставницею новіціату помітили, що Маріам зникла. Її шукали по всьому монастирю. Раптом почули відлуння десь із саду: «Любов, о любов…» Вибігли назовні — й стали, як укопані. Маріам підносилася над розложистими липами. У Франції це повторилося вісім разів.

— Ця дівчина була так захоплена Святим Духом, любов’ю, що всі закони природи лускали, як мильні бульбашки. Вона дозволяла любові нести себе, — почув я у кармелітському монастирі у Вифлеємі, який збудувала Мала Арабка.

«Духу Святий, освяти мене. Що я маю вчинити і в який спосіб знайти Ісуса? Учні були неосвічені, були разом з Ісусом і не розуміли Ісуса. Я також перебуваю в домі Ісуса і геть Його не розумію. Найменша справа непокоїть мене, викликає тремтіння; я надто вразлива, недостатньо великодушна, аби присвятити себе Ісусові… О Духу Святий, коли Ти дав їм промінь світла, учні немовби зникли. Вони не були тим, чим досі. Їхню силу було відновлено, жертви стали для них легкі. Вони пізнали Ісуса більше, ніж коли були разом із Ним. Джерело миру, світла, прийди й освіти мене. Я голодна, прийди мене нагодувати; я спрагла, прийди мене напоїти; я сліпа, прийди мене освітити; я вбога, прийди мене збагатити; я неосвічена, прийди мене повчити. Духу Святий, ввіряю себе Тобі…»

Місце борні

Потрапивши на Святу Землю, вона почула: «В колисці батька мого, Давида, поставиш мені дім». Оселилася у Вифлеємі.

Кармель виглядає як міцний замок, нагадує башту Давида. Його розташування, конструкція були записані у небесних планах, а Маріам пильнувала, щоби до йоти було дотримано розпорядження Верховного Архітектора. Монахині доти й не здогадувалися, що це місце споконвічно називалося Узгір’ям Давида, бо на ньому знаходиться грот, де Давид був помазаний на царя.

Маріам пророчо бачила, що саме у цьому місці відпочивала Марія незадовго перед пологами, що сюди приходив сам Ісус, перш ніж розпочати 40‑денну борню з демоном у пустелі. Тут же перебував і Давид перед битвою з Голіафом.

«Господь показав мені все. Я бачила вогненну Горлицю. Зверніться до вогненної Горлиці! Моя участь — мир. Моя частка — хрест і мир. Натомість болі та знеохочення це участь ворога й тих, хто слухає неприятеля. Дітям дають молоко, молоко, яке пахне любов’ю, молоко, заправлене любов’ю… Я бачила мого Бога, бачила мого Бога. Вмираю, я бачила мого Бога… Бачила об’єкт моїх прагнень, бачила об’єкт моєї любові, бачила об’єкт мого життя… Бачила перед собою Горлицю, а над нею — келих, що проливався так, немовби в ньому було джерело. Те, що виливалося з келиха, зрошувало Горлицю і обмивало її. Разом із цим я почула голос, який виходив із цього прекрасного світла. Голос сказав: "Якщо хочеш мене шукати, пізнати й піти за мною, — прикликай Світло, тобто Духа Святого, який осяяв моїх учнів і який освічує всіх людей, хто Його взиває… Воістину, воістину кажу вам, хто прикликатиме Святого Духа, шукатиме мене і знайде мене, — знайде мене через Нього. Його свідомість буде ніжна, як польові квіти. Якщо це буде батько або мати, то мир запанує у його родині. Мир буде в його серці як у цьому, так і в майбутньому світі. Не помре в темряві, але у мирі”.

Було мені сказано, що в усьому світі треба встановити те, щоби священик раз на місяць відправляв Святу Месу про Святого Духа. Всі ті, хто братимуть у ній участь, отримають особливі благодаті та світло. Я почула: "Гаряче прагну, аби ти сказала, що всі священики, які раз на місяць відправлять Святу Месу про Святого Духа, вшанують мене. А хто мене вшанує і візьме участь у цій Святій Месі, буде вшанований самим Святим Духом; і матиме в собі світло; в глибині його душі буде мир. То Він сам прийде вилікувати хворих і збудити тих, що поснули… А на доказ цього всі ті, хто відправлятиме ці Святі Меси, або братимуть у них участь, і хто взиватиме Святого Духа, не вийдуть із цієї Меси, не зазнавши цього миру у глибині своєї душі. Й не помруть у темряві”.

Я почула голос: "Світ і чернечі спільноти шукають нового в молебнях, а занедбують справжній молебень від Утішителя. Через це залишаються у помилках, у поділах, через це немає ані миру, ані світла. Не прикликають світло, як воно має бути прикликане, а саме воно об’являє нам істину. Занедбують цей молебень навіть по семінаріях… Тривають переслідування, заздрість поміж чернечими спільнотами. Через це світ залишається у темряві… Кожен, у світі чи у спільнотах, хто прикликатиме Святого Духа, не помре у помилках. Кожен священик, який поширюватиме цей молебень, отримає світло, коли говоритиме про це іншим”». CREDO

 

 

МОЛЕБЕНЬ ДО СВЯТОГО ДУХА

Священик: Благословен Бог наш завжди, нині повсякчас, і навіки вічні.
Люди: Амінь.
(Всі клякають, співають: Царю Небесний, Утішителю, Душе Істини, що всюди єcи і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші (Всі встають).
Люди: Святий Боже, святий кріпкий, святий Безсмертний, помилуй нас (3 р.)
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь
Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші Імені Твого ради.

Господи, помилуй (Зр.)
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь
Отче наш, Ти, що є на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде царство Твоє, нехай буде воля твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш щоденний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.
Священик: Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки вічні.
Люди: Амінь

(Співає тропар)
Благословенний Ти, Христе Боже наш, що рибалок премудрими появив, пославши їм Духа Святого, ними Ти полонив вселенну, Чоловіколюбче, — слава Тобі!
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь
Коли Ти, Всевишній, зійшов і мови змінив, то поділив між собою народи. Коли ж вогненні язики Ти роздавав, то до з'єднання всіх призвав; тому однодушно славимо Пресвятого Духа.
Величання
Величаємо Тебе, Життєдавче Христе, і почитаємо Святого Твого Духа, що Його від Отця послав Ти божество Своїм учням.
Стих: Небеса сповідають славу Божу, і діло рук Його проголошує твердь небесна.
Стих: Духом уст Його —він сила їхня.
Стих: Вогонь іде поперед Ним, і палить Його ворогів навкруги.
Стих: Пошлеш Твого Духа, і постануть, і обновиш обличчя землі.
Стих: Господь силу людям Своїм дасть, Господь поблагословить людей Своїх миром.
Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь
Священик: Будьмо уважні. Мир всім, премудрість, будьмо уважні.
Люди: Дух Твій благий наставить мене* на землю праву.
Стих: Господи, вислухай молитву мою, зваж на моє благання в твоїй правді і вислухай мене.
Священик: Господу помолімся.
Люди: Господи, помилуй (3 р.)
Священик: Боже наш, Ти є святий і пробуваєш між святими, тому віддаємо Тобі славу, Отцеві, і Синові, і Святому Духові, нині і завжди і навіки.
Люди: Амінь. Нехай кожне живе сотворіння прославляє Господа.
Стих: Хваліть Бога в Його святинях, хваліть Його на Його могутнім троні.
Священик: Помолімся Господу Богу, щоб удостоїтися почути читання святої Євангелії.
Люди: Господи, помилуй (Зр.).
Священик: Премудрість! Стоячи слухаймо святу Евангелію.
Мир  всім.
Люди:І Духові Твоєму.
Священик: Читання святої Євангелії від Івана.
(Читає Євангелію Ів.зач.65; гл .20,19-25)
Люди: Слава Тобі, Господи, слава Тобі.
 
Благання
1.Духу Святий, що при сотворенні вселенної наповняв всесвіт, прийди і просвіти нас.
(За кожним благанням співають: Царю Небесний, Святий Душе, прийди, наповни, провадь і просвіти нас.
2. Духу Святий, що натхнув Авраама покинути місто Ур і оселитися в Ханаані, прийди і просвіти нас.
3. Духу Святий, що помішав мови у Вавилоні і так вчинив народи, прийди і просвіти нас.
4. Духу Святий, що через Мойсея вивів ізраїльський народ з неволі, дав десять Заповідей і провадив сорок років через пустиню; прийди і просвіти нас.
5. Духу Святий, що натхнув пророків пророкувати прихід Месії; прийди і просвіти нас.
6. Духу Святий, що благовістив Пречистій Діві Марії, що стане Матір'ю Спасителя; прийди і просвіти нас.
7. Духу Святий, що у виді голуба при хрещенні Ісуса в Йордані зійшов на Нього; прийди і просвіти нас.
8. Духу Святий, що запровадив Ісуса на пустиню, де провів 40 днів і ночей на пості й молитві; прийди і просвіти нас.
9. Духу Святий, що укріпляв Ісуса в терпіннях в Гетсиманії, на Хресній Дорозі й на Голготі; прийди і просвіти нас.
10. Духу Святий, що зійшов на апостолів у виді вогненних язиків; прийди й просвіти нас.
11. Духу Святий, що просвіченням Своїм дав апостолам дар різних мов, неустрашимість перед ворогами і силу витривання; прийди й просвіти нас.
12. Духу Святий, що провадиш Церкву, як корабель до щасливої пристані; прийди і просвіти нас.
Стихири на стиховні
Царю Небесний, Утішителю, Душе Істини,
що від Отця походиш і на Сині спочиваєш,
прийди і вселися в нас та настав нас на всяку Істину
і спаси, Благий, душі наші.

Стих: Серце чисте сотвори в мені, Боже, і духа правого обнови в нутрі моєму.

Прийди, Ти Єдиний Святий Душе,
і освяти та очисти нас від всякої скверни.
Прийди, Ти єдиний воістину Живий,
і зціли нас від смерті,
яка нас здолала.
Прийди, Світло Істини,
і вселися в нас вічним замешканням.

Стих: Не відкинь мене від лиця Твого, і Духа Твого Святого не відійми від мене.

Прийди, Світло Істини,
життя вічне, таємнице прихована,
скарбе невимовний,
Особо для людини незбагненна,
блаженство безконечне, сонце незахідне,
істинне сподівання тих, що мають спастися,
пробудження тих, що перебувають у сні.
Воскресення мертвих.
Прийди, Могутній, що повсякчас все твориш,
відживлюєш і перетворюєш одним Своїм дотиком.
О невидимий та цілковито неосяжний і невідчутний.
Ти, що завжди залишаєшся непорушним
і кожної миті цілий переміщуєшся та приходиш до нас, лежачих у пеклі,
хоч Ти понад усі небеса.
Прийди, Ім'я жадане та повсюди повторюване,
але сказати про Тебе, хто Ти, чи знати—який Ти або якого роду, нам рішуче відмовлено.

Глас 8:  Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь

Прийди, Душе святий, радосте вічна,
віночку нев'янучий Великого Бога і Владики.
Прибіжище недоступне, царська багрянице і священної величі деснице,
Тебе забажала й прагне моя вбога душа.
Одинокий, до одинокого, бо бачиш, що самітний Ти,
що відділив мене від усього та вчинив мене самітним на цій землі.
Ти став моїм прагненням та спонукав мене прагнути Тебе —Тебе, цілком недосяжного.
Прийди подиху мій та моє життя,
 потіхо моєї нещасної душі.
Прийди, радосте моя, моя славо, моя безконечна насолодо...
Священик:  Покірно схиливши свої голови і коліна, Господу помолімся.

Молитва до Святого Духа
Святий Боже, Душе Істини й мудрості! Ти —благий Бог, що Тобі поклоняємося і Тебе славимо як на Небі, так і на землі. Ти любиш праведних і милуєш грішних. Господь, наш Спаситель, зіслав Тебе у світ, запрошуючи всіх до спасіння, що його Він здійснив, виконуючи волю Небесного Отця. Прийди і вселися в нас. Очисти нас від наших гріхів. Утіши нас у наших скорботах і випробуваннях. Веди нас по дорогах праведності, збережи нас у Твоїй святості, щоб ми могли жити в єдності з Тобою і дійти до єдності віри і пізнання Твоєї неосяжної слави. А нас усіх, що від одного хліба і чаші причащаємося, з'єднай на спільноту з Тобою. Покланяємося Тобі у глибині нашого єства, бо хоч Ти Бог від віків, уселяєшся тут, на землі, в наших душах. Благословенний Ти на віки вічні.
Амінь
Благальна єктенія
Священик: Помилуй нас, Боже, по великому Твоєму милосердю, молимося, вислухай і помилуй.
Люди: Господи, помилуй (3р.).
Священик: Ще молимося за святішого, вселенського нашого Архиєрея (ім'я), Папу Римського, і за Блаженнішого Патріарха нашого Кир (ім'я), і за боголюбивого нашого Єпикопа Кир (ім'я), за всіх священиків, ченців, за наших духовних отців і братів у Христі, щоб зберегли нам віру й любов бездоганну, щоб стали храмом і оселею Св. Духа, молимося, вислухай нас і помилуй.
Люди: Господи, помилуй (3 р.).
Священик: Ще молимося, щоб ми прийняли прощення гріхів і пізнання духовної благодаті, та щоб не позбавлено нас Святого Духа в грізний і справедливий день Суду Христового, Господи, вислухай нас і помилуй.
Люди: Господи, помилуй (3 р.).
Священик: Ще молимося, щоб Святий Дух провадив нашу Церкву в часі переслідувань, беріг від моральних і духовних упадків, провадив дорогою справедливості, любові й правди, Господи, вислухай нас і помилуй.
Люди: Господи, помилуй (3 р.).
Священик: Ще молимося, щоб зросло число почитателів Св. Духа, та щоб благословенні були ті, що почитають Його. Господи, вислухай і помилуй.
Люди: Господи, помилуй (3р.).
Священик: Ще молимося за тут приявних людей, що ждуть на велике милосердя та благодать Святого Духа та його обильне милосердя, за тих, що дають нам милостиню й за всіх християн, Господи, вислухай і помилуй.
Люди: Господи, помилуй (3 р.).
Священик: Вислухай нас, Боже, ради милосердя і щедроти і чоловіколюбія Свого Єдинородного Сина, й Святого Духа, з яким Ти благословенний нині, повсякчас і на віки віків.
Люди: Амінь
Священик: Премудрість.
Люди: Благослови.
Священик: Христос, наш правдивий Бог, і Святий Дух є благословенний й препрославлені повсякчас, нині і завжди, і на віки вічні.
Люди: Амінь. Боже, закріпи віру католицьку на віки.
Священик: Пресвята Богородице, спаси нас.
Люди: Ти чесніша від Херувимів і незрівняно славніша від Серафимів, бо породила Боже Слово, не переставши бути Дівою. Тому прославляємо Тебе, як дійсну Богородицю.
Священик: Слава Тобі, Христе Боже, наша надіє, слава Тобі.
Люди: Слава: І нині: Господи, помилуй (3 р.).
Благослови
Священик: Христос, істинний Бог наш, що в огненних язиках зіслав з Неба Пресвятого Духа на святих Своїх учнів і апостолів, молитвами Пречистої Своєї Матері святих славних і всехвальних апостолів і всіх святих, помилуй і спаси нас, як благий і чоловіколюбець.
Люди: Амінь



 
АКАФІСТ ДО СВЯТОГО ДУХА
Кондак 1
Владиці Вселенної, Всесильному Життєдавцю ми, охоплені страхом і трепетом, співаємо цю величальну і благальну пісню. А Ти, що знаєш найсокровенніші помисли наші, не відверни лиця свого від нас, не покинь ворогам на поталу тих, що взивають до Тебе:
О Небесний Царю, вселися у нас!
Ікос 1
О Животворящий Господи, Тобою дано життя всякому створінню, все, сотворене Тобою, добре і доцільне, все в любові і гармонії створив Ти, і тому Вселенна повсякчасно співає Імені Твоєму:
Царю Небесний, предвічна безсмертна Любове!
Царю Небесний, створив Ти з любові Вселенну,
Царю Небесний, Ти все сотворив для любові,
Царю Небесний, в любові Ти всіх нас єднаєш.
Царю Небесний, Ти Господь Всесильний,
Царю Небесний, Ти Всюдиприсутній,
Царю Небесний, Ти Тайна незбагненная,
Царю Небесний, Ти Премудрість предвічная.
Царю Небесний, Ти всіх обдаровуєш ласками,
Царю Небесний, Ти Гармонія Всесвіту,
Царю Небесний, Ти встановив всі закони,
Царю Небесний, в Тобі все живе обновляється,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 2
Коли сотворив Ти людину, Всесильний, то створив Ти її на святий і предивний Свій образ, дав Ти їй душу розумну, свобідну й безсмертну, здатність Ти дав їй співати Тобі: "Алилуя!"
Ікос 2
Бачачи все, створене Тобою, Владико, і відчуваючи та розуміючи велич і силу творіння, наші прародичі піснею Тебе, Творче, прославили, кажучи:
Царю Небесний, предивний могутній наш Творче!
Царю Небесний, в премудрості все сотворив Ти,
Царю Небесний, Тебе прославляє Вселенна,
Царю Небесний, пісню Тобі все співає!
Царю Небесний, Тобі зеленіють дерева,
Царю Небесний, Тобі пахнуть квіти і трави,
Царю Небесний, для Тебе лунає спів птаства,
Царю Небесний, в Тобі вся звірина радіє!
Царю Небесний, в Тобі пізнаємо ми Всесвіт,
Царю Небесний, з Тобою нам мило і любо,
Царю Небесний, для Тебе ми прагнемо жити,
Царю Небесний, завжди хочемо бути з Тобою!
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак З
Палаючи злобою і заздрістю, Сатана спокусив Адама і Єву, і вони, заповідь єдину порушивши, втратили здатність співати: "Алилуя!"
Ікос З
За непослух справедливо караючи, незбагненну милість явив Ти, Владико, до непокірних створінь Своїх, обіцяючи їм Божественного Спасителя. І ми, подивляючи безконечне Твоє милосердя, прославляємо Тебе словами:
Царю Небесний, Ти Бог милосердя,
Царю Небесний, Ти Любов незбагненная,
Царю Небесний, Ти вселяєш надію,
Царю Небесний, Ти даруєш нам радість!
Царю Небесний, Ти обіцяв нам Месію,
Царю Небесний, Ти об'явив про Спасителя,
Царю Небесний, Ти обновив Адама.
Царю Небесний, Ти явив нову Єву.
Царю Небесний, у Тобі до раю вертаємось,
Царю Небесний, у Тобі до Царства підносимось,
Царю Небесний, у Тобі синівство повернене,
Царю Небесний, у Тобі гріхи усі прощені,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 4
Спасенний задум щодо нас сповняючи, покликав Ти, Несказанний, Авраама на батька народу вибраного, і він, дар віри від Тебе отримавши, вигукнув: "Алилуя!"
Ікос 4
Дивні і незбагненні діла Твої, Господи! Нашого ради спасення наділив Ти різними дарами слуг Твоїх, і ми не перестанемо дивуватися Твоїй премудрості, з глибини взиваючи до Тебе:
Царю Небесний, Ти Авраамова віра,
Царю Небесний, Ти Ісаака покора,
Царю Небесний, Ти благословення Ізраїля,
Царю Небесний, Ти милосердя Йосифа,
Царю Небесний, Ти надія Мойсея,
Царю Небесний, Ти молитва Арона,
Царю Небесний, Ти Самсонова сила,
Царю Небесний, Ти побожність Давидова,
Царю Небесний, Ти Соломонова мудрість,
Царю Небесний, Ти Єреміїні сльози,
Царю Небесний, Ти Товитова праведність,
Царю Небесний, Ти Даниїлова кріпость,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 5
Явився Ти Мойсеєві кущем незгоряючим, Володарю, щоб ним вивести вибраний народ із неволі єгипетської, виведи нас із неволі гріха, Господи, щоб ми, врятовані Тобою, вічно співали Тобі: "Алилуя!"
Ікос 5
Стовпом вогненним світив Ти серед ночі, просвічуючи дорогу Своєму народові до Землі Обітованної, веди до Царства Твого і нас, що взиваємо:
Царю Небесний, Ти вогонь незгасаючий,
Царю Небесний, Ти світло у темряві,
Царю Небесний, освіти й обігрій нас,
Царю Небесний, запали в нас Свій полумінь!
Царю Небесний, з'єднай нас, роз'єднаних,
Царю Небесний, збратай нас, розбратаних,
Царю Небесний, дозволь нам палати любов'ю,
Царю Небесний, дозволь нам світитися вірою,
Царю Небесний, зміни нам серця затверділії,
Царю Небесний, прообрази нас, знедолених,
Царю Небесний, відновися в нас, немічних,
Царю Небесний, веди нас до вічності,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 6
У безмежній милості Своїй Ти постійно відновлював обітницю Спасителя, Всевишній, тому всі пророки, натхнені Тобою, хвалу воздавали Тобі, співаючи: "Алилуя!"
Ікос 6
Довгі роки готував Ти людей до приходу Месії, Премудросте, і ми, перечитуючи священнії книги, з подивом взиваємо:
Царю Небесний, Ти говорив через пророків,
Царю Небесний, Ти розповів про Месію,
Царю Небесний, Ти провістив прихід Христа Господа,
Царю Небесний, Ти об'явив усі правди про Нього.
Царю Небесний, Ти оспівав Христа-Бога в Давидових псалмах,
Царю Небесний, Еммануїла явив Ти устами Ісаї,
Царю Небесний, Ти благодать предвістив Єремією,
Царю Небесний, Єзекиїлом звістив Ти Єдиного Пастиря.
Царю Небесний, Міхеєм прославив Ти Вифлеєм-місто,
Царю Небесний, устами Малахії Ти предсказав Пречистую Жертву,
Царю Небесний, знак Йони Ти дав, дні скорботи звіщаючи,
Царю Небесний, прихід Свій звістив Ти пророком Йоілом,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 7
У час заповіджений покликав Ти, Всеблагий, Пренепорочну до Богоматеринства, і Вона, спасенне "Так!" промовляючи, заспівала в душі: "Алилуя!"
Ікос 7
Страх і трепет охопив усі сили небесні, коли вони побачили Божественне втілення, а ми, прославляючи одне з найбільших Таїнств, із вдячністю кличемо:
Царю Небесний, для Тебе нема неможливого,
Царю Небесний, Ти протиріччя поєднуєш,
Царю Небесний, Ти вчинив дівственне лоно родючою нивою,
Царю Небесний, Ти дав початок пречистому Тілові,
Царю Небесний, це чудо Вселенна оспівує,
Царю Небесний, радіє земля з небесами,
Царю Небесний, Ти зірку чудесну засвічуєш,
Царю Небесний, Ти небеса відкриваєш,
Царю Небесний, Ти зіслав радість предивную,
Царю Небесний, Ти явив звістку пречудную,
Царю Небесний, рід людський Ти облив благодаттю,
Царю Небесний, Ти зло всякеє знищив любов'ю,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 8
Безмежно люблячи нас, Свої створіння, і знаючи всі немочі наші, дав нам Спаситель святі Тайни, щоб ми, повсякчас Духа Добра відчуваючи, співали: "Алилуя!"
Ікос 8
Безмір милосердя показав Ти, Творче, даруючи нам у Тайнах життя вічне, і ми, від ярма гріховного звільняючись, прославляємо Тебе словами:
Царю Небесний, Ти здійснюєш Святії Таїнства,
Царю Небесний, Ти обливаєш нас благодаттю,
Царю Небесний, Ти змиваєш прокляття,
Царю Небесний, Ти нас в Христа одягаєш,
Царю Небесний, Ти припечатуєш душу печаттю довічною.
Царю Небесний, Ти нищиш кайдани гріховнії,
Царю Небесний, Ти робиш нас храмом Своїм,
Царю Небесний, Ти світлом Божественним душу просвічуєш,
Царю Небесний, Ти даєш нам одежу невинності,
Царю Небесний, Ти священиків дарами наповнюєш,
Царю Небесний, Ти злучуєш в Собі два тіла в Людину єдиную,
Царю Небесний, Ти відчиняєш нам Царство Небеснеє,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 9
О безмежная Ріко Божества, що із Отця тече через Сина! Неосяжна доброта Твоя, з якою виливаєш дари на тих, що співають Тобі "Алилуя!"
Ікос 9
Воістину, царські дари Твої, Всесвятий, і ми, щедроти Божественні без заслуги приймаючи, співаємо:
Царю Небесний, подателю Божої мудрості,
Царю Небесний, Ти Розум предвічний,
Царю Небесний, Ти досконалая Рада,
Царю Небесний, Ти непорушная Кріпость,
Царю Небесний, Ти всіх обдаровуєш,
Царю Небесний, просвіти нас Знаннями,
Царю Небесний, навчи нас Побожності,
Царю Небесний, навчи Страху Божого,
Царю Небесний, Ти неустанна Молитва,
Царю Небесний, Ти для вірних Утіха,
Царю Небесний, Ти Джерело благодаті,
Царю Небесний, Ти Вершина Святості,
О, Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 10
Що може бути солодше від плодів Предвічної Любові, від Твоїх плодів, Всесильний? Тому ми, немічні та грішні, благаємо Тебе: зроди їх у нас, Владико, щоб ми всім серцем співали Тобі: "Алилуя!"
Ікос 10
Без Тебе ми ніщо, Божественний Душе, без Тебе ми втрачаємо і людську подобу, без Тебе ми не можемо бути Божим образом, тож прилинь до нас, що молимось До Тебе:
Царю Небесний, Ти кличеш у нас "Авва, Отче!"
Царю Небесний, Ти даєш щастя Любові,
Царю Небесний, Ти все переповнюєш Радістю.
Царю Небесний, Ти Мир у серцях поселяєш.
Царю Небесний, Ти Милосердя і Лагідність,
Царю Небесний,' Ти Терпеливість і Віра,
Царю Небесний, Ти Добротливість всехвальная,
Царю Небесний, Ти Поміркованість мудрая,
Царю Небесний, Ти відкриваєш нам очі,
Царю Небесний, Ти усі тайни являєш,
Царю Небесний, Ти чудеса усі твориш,
Царю Небесний, Ти Святий Вічний Дух Істини,
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 11
Коли зійшов Ти, Царю, вогненими язиками на Апостолів, - сповнилися вони Тобою, Володарю, і, силу дивную відчувши, заспівали разом: "Алилуя!"
Ікос 11
Новий твір показав Творець, породивши з Духа святую Церкву, щоб ми в одному Дусі могли через Христа доступитися до Вітця і єдиними устами славити Господа, кличучи:
Царю Небесний, Ти вінець людського спасення,
Царю Небесний, Ти печать на ділі Божого Сина,
Царю Небесний, Ти зродив Церкву святую,
Царю Небесний, Ти навіки у Ній поселився,
Царю Небесний, Ти живиш Христовеє Тіло,
Царю Небесний, паломницю Церкву Ти стверджуєш Вірою,
Царю Небесний, страждущу Церкву Ти кріпиш Надією,
Царю Небесний, прославлена Церква в Тобі веселиться,
Царю Небесний, Ти всім благовість проголошуєш,
Царю Небесний, Ти Люд Божий освячуєш,
Царю Небесний, Ти Обручницю Агнця прикрашуєш,
Царю Небесний, Творче Нового Єрусалиму, до Тебе взиваємо:
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 12
Убогою й обмеженою людською мовою неможливо виразити неосяжність слави Твоєї, Господи, і ми, діла Рук Твоїх, цілим єством своїм співаємо Тобі: "Алилуя!"
Ікос 12
Дивний, Незбагненний Ти, Царю Небесний, і хоча б ми принесли Тобі стільки пісень, що зернин піску в пустині і що крапель води в океані, не здолали б подякувати Тобі, о Всеблагий, бо кожен добрий помисл і кожен вчинок любові є даром з висот, що Тобою сходить від Отця через Сина. Тож прийми Твоє від Твоїх, що взивають до Тебе:
Царю Небесний, Великий Могутній наш Боже!
Царю Небесний, Ти співпрестольний Отцеві і Синові,
Царю Небесний, з Отцем і зі Сином Тобі поклоняємось,
Царю Небесний, в Отцеві зі Сином Тебе прославляємо!
Царю Небесний, в Тобі життя вічнеє,
Царю Небесний, Ти все оживляєш,
Царю Небесний, Ти Вогонь незгасимий,
Царю Небесний, Ти Світло пречуднеє!
Царю Небесний, Ти заквітчуєш рід людський Вірою,
Царю Небесний, Ти зелениш світ Надією,
Царю Небесний, Ти плодоносиш Любов'ю,
Царю Небесний, Тебе ми смиренно благаємо:
О Небесний Царю, вселися у нас!
Кондак 13
О Небесний Царю, що все наповняєш силою Своєю, прийми нинішнє моління наше, глянь на нас ласкавим оком і вилий щедроти Свої на тих, що співають Тобі: "Алилуя!"

 
Молитва
Всесильний Господи! Не відвертай лиця Твого від нас, але прийми цей скромний дар від смиренних рабів Твоїх. Владико, дозволь нам жити в Тобі і для Тебе, пізнавати і досконало виконувати пресвяту волю Твою. Вчини нас плодоносними гілками у винограднику Твоєму, щоб ми щедрими плодами покаяння дякували Тобі за дари, які посилаєш нам. Дай добрі покликання до монашого і священичого стану, благослови багатостраждальний народ наш і завжди будь з нами. Господи Сил, щоб ми повсякчас оспівували і прославляли пресвяте й величне Ім'я Твоє Отця, і Сина, і Святого Духа.
Амінь




 
Дев'ятниця до Святого Духа
 
Перший день
Молитва
(Любов - це невгасимий, палаючий вогонь.)
(У цій та наступних дев'ятнщях підзаголовок молитви того чи іншого дня служить також темою для молитовних розважань на цей день дев'ятниці)
Мій Боже, я досі нічого для Тебе не вчинив. Горе мені! Моя остиглість спонукує Тебе відкинути мене. Святий Душе, розігрій моє холодне серце і розбуди в мені бажання подобатися Тобі. Зрікаюся власної волі і постановляю радше померти, ніж вчинити Тобі прикрість.    
Ти з'явився у вигляді язиків, тому я зрікаюся задля Тебе мого язика, щоб більше не зневажати Тебе. Ти дав мені його Тебе ним прославляти, а я користувався ним, щоб ображати Тебе й спонукувати інших робити так само! Всім серцем каюся у цьому. Заради Ісуса Христа, який протягом Свого земного життя так сильно Тебе прославляв, допоможи мені, щоб і я на майбутнє славив Тебе, взивав на допомогу і розповідав про Твою доброту та любов, якою і люди повинні любити Тебе.
Моє найвище Благо, люблю Тебе. Мій люблячий Боже, люблю Тебе.
Маріє, Ти - обручниця Святого Духа. Виєднай мені цей святий вогонь любові.
 
Другий день
Молитва
(Любов – це світло, що просвічує.)
Святий Душе, вірю, що Ти істинний Бог, рівний Богові Отцеві й Синові. Поклоняюся і визнаю, що Ти - давець світла, яким допоміг мені пізнати зло, котрого я допустився, ображаючи Тебе, і показав, що я зобов'язаний любити Тебе. Дякую за це і гірко жалкую, що образив Тебе. Я заслужив на те, щоб бути залишеним Тобою у темряві, але бачу, що Ти не покинув мене. Святий Душе, просвічуй мене й далі і помагай щораз краще пізнавати Твою безмежну доброту. Водночас дай мені силу всім серцем любити Тебе на майбутнє. Збільш Свої ласки для мене. Нехай вони переможуть і змусять мене нікого не любити, крім Тебе. Вчини це заради заслуг Ісуса Христа.
Моє найвище Добро, люблю Тебе, люблю Тебе сильніше за себе самого. Хочу повністю належати Тобі. Прийми мене і не допусти, щоб я коли-небудь покинув Тебе.
Моя Мати Маріє, помагай мені своїм заступництвом.
 
Третій день
Молитва
(Любов — це вода, яка гамує душевну спрагу.)
Разом із самарянською жінкою, мій Ісусе, благаю Тебе: "Пане, дай мені цієї води", тобто Свою любов, щоб я міг забути про землю і проживати тільки для Тебе, моя безмежна Любове.
Зроси те, що сухе, тобто мою душу, котра, як висохла земля, що нічого не родить, за винятком паростків і колючих гріхів. Господи, наводни її Своєю ласкою, щоб породила плід Твоєї слави, поки покине цей світ у годині смерті
Джерело живої води, безмежне Добро, як часто я промінював Тебе на земні насолоди, які позбавили мене Твоєї любові! Краще б я помер, ніж мав образити Тебе! Мій Боже, на майбутнє не бажаю нікого більше, тільки Тебе. Допоможи мені бути вірним Тобі
Маріє, моя надіє, оберігай мене завжди під своїм покровом.

Четвертий день
Молитва
(Любов - це плодоносна роса.)
Святий і Божественний Душе, не хочу більше жити для самого себе. Бажаю використати решту своїх днів на землі, щоб любити Тебе та подобатися Тобі. Тому благаю Тебе: прийди до мого серця і навчи мене належно розважати. Скріпи мене, щоб я не припиняв їх під час духовної посухи. Дай мені духа молитви, тобто ласку завжди молитися й молитися так, щоб мої молитви були милими Тобі.
Гріхи вже було погубили мене. Однак бачу, що Ти ласкаво поступаєш зі мною. Ось тому знаю, що бажаєш для мене спасіння і святості. Я теж хочу стати святим, щоб подобатися Тобі та щораз більше любити Тебе. Моє найвище добро, люблю Тебе. Моя Любове, люблю Тебе і тому повністю присвячуюся Тобі.
Маріє, моя надіє, чувай наді мною.

П'ятий день
Молитва
(Любов - це життєдайний відпочинок.)
Мій Боже, скільки разів я зневажав Твою волю, щоб чинити те, що подобалося мені! Шкодую, що так поступав. Господи, хочу відтепер всім серцем любити Тебе! Господи, говори, бо Твій слуга слухає. Скажи, чого бажаєш від мене, на майбутнє. Хочу це виконувати. Твоя свята воля буде моїм єдиним бажанням і любов'ю.
Святий Душе, поможи, бо я немічний. Ти такий добрий, тому як я можу любити щось інше більше, ніж Тебе?! Своєю святою любов'ю опануй всі мої почування. Зрікаюся всього, щоб уповні віддати себе Тобі. Прийми мене і помагай мені.
Моя Мати Маріє, надіюся на Тебе.
 

Шостий день
Молитва
(Любов - це чеснота, що скріплює душу.)
Мій Боже, я так часто запевняю, що люблю Тебе, але нічого не роблю задля Твоєї любови. Це означає, що не люблю, або дуже слабо люблю Тебе Мій Ісусе, пошли мені святого Духа, щоб укріпив мене для страждань з любові до Тебе і допоміг трудитися для Тебе, перш ніж помру. Дай мені силу любити страждання, бо я численними гріхами заслужив собі на пекло.
Мій Боже, Ти - сама доброта і любов. Бажаєш мешкати в моїй душі, з якої я так часто Тебе проганяв. Прийди, замешкай, візьми і вчини її Своєю. Мій Господи, люблю Тебе, і це знак, що Ти коло мене, точнісінько так, як казав св. Іван "Хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог у нім". Перебуваючи зі мною, збільш любов, яка лучить мене з Тобою, щоб я не бажав, не шукав і не любив нікого, крім одного Тебе, і ніколи не віддалявся від Твоєї любові. Мій Ісусе, хочу бути Твоїм.
Маріє, моя царице й заступнице, виєднай мені любов і витривалість.

Сьомий день
 Молитва
(Бог мешкає в душі через любов.)
Мій Боже, я знаю, що Ти хочеш, аби я повністю належав Тобі Я так часто проганяв Тебе зі своєї душі, а Ти все-таки вертався до мене. Запануй у моїй душі, бо повністю віддаюся Тобі. Мій Ісусе, візьми мене і не дозволь, щоб на майбутнє я жодної хвилини жив без Твоєї любови. Ти бажаєш, щоб я був Тобою, і я не бажаю нікого, тільки Тебе. Ти хочеш моєї душі, і моя душа не хоче нікого, тільки Тебе. Ти любиш мене, не дозволь, щоб я віддалявся від Тебе.
Царице неба, покладаю на Тебе свою надію.
 

Восьмий день
Молитва
(Любов - це духовні в'язи.)
Мій дорогий Ісусе, Ти дійсно заслуговуєш на мою любов, бо дуже дорого заплатив за неї. Я був би дуже невдячним, якщо б слабо любив Тебе або намагався ділити своє серце між Тобою і сотворінням. Адже Ти віддав життя і пролив Свою кров за мене!
Хочу від усього звільнитися, щоб любити тільки Тебе одного. На жаль, я заслабкий, щоб виконати це бажання. Ти викликав його в моїй душі, тому поможи здійснити його.
Мій любий Ісусе, зрани моє бідне серце Своєю любов'ю, щоб я завжди тужив за Тобою і любив Тебе. Дай, щоб завжди шукав, бажав і знаходив Тебе у своїм житті.
Мій Ісусе, тільки Тебе і нікого іншого не бажаю. Дай, щоб під час земного життя і передовсім у хвилині смерті, я міг повторювати: "Ісусе, нікого іншого не бажаю, за винятком Тебе одного".
Моя Мати Маріє, вчини, щоб від сьогодні я не бажав нічого, крім одного Бога.
 

Дев'ятий день
Молитва
(Любов - це найбільший скарб.)
Мій Боже, колись я не бажав Тебе, а тільки шукав себе самого і власних задоволень. Через це стільки разів покидав Тебе, своє Найвище Добро. На щастя, слова пророка Єремії потішають мене, бо він каже: "Господь ласкавий... для душі, яка шукає Його"(Плачі: 3, 24). Він запевняє мене, що Ти доб¬рий для тих, що шукають Тебе.
Мій любий Господи, тепер бачу, як погано я чинив, коли покидав Тебе. Всім серцем шкодую про це, бо розумію, що Ти - мій безмежно цінний Скарб. Покидаю все, бо хочу тільки Тебе одного любити. Мій Боже, моя Любове, люблю Тебе, бажаю Тебе і зітхаю за Тобою.
Святий Душе, прийди до мене і Своїм святим вогнем знищ у мені всяке почування, яке Тобі не до вподоби. Допоможи мені повністю належати Тобі. Нехай перемагає все, щоб я став таким, щоб подобатися Тобі.
Моя заступнице і Мати Маріє, помагай мені своїми молитвами.

Десятий день
(Закінчення)
 
(Якщо у поясненні чи примітках немає спеціальних вказівок що¬до терміну проведення дев'ятниці, то це означає, що девятниця відмовляється вірними (приватно чи колективно) один раз впродовж дев'яти (десяти) днів підряд).
Молитва
(Мудрість і досконалість - це засоби, що допомагають любити Бога та стати святим.)
Мій дорогий Спасителю, Ти бажаєш моєї любові і велиш всім серцем любити Тебе. Так, мій Ісусе, хочу всім серцем любити Тебе. Мій Боже, довіряючи Твоєму милосердю, скажу Тобі, що мої минулі гріхи не лякають мене, бо ненавиджу їх більше, ніж всяке інше зло. Ти ж забуваєш зневаги, коли душа щиро кається і любить Тебе. З Твоєю допомогою сподіваюся любити Тебе більше, ніж інші, бо найсильніше зневажив Тебе.
Мій Господи, Ти хочеш, щоб я був святим, і я так само бажаю стати святим, щоб подобатися Тобі. Безмежна Доброто, люблю Тебе і тому повністю віддаюся Тобі. Відтепер будеш моїм єдиним добром і предметом любові. Моя Любове, прийми мене, вчини, щоб повністю належав Тобі і вже ніколи не чинив Тобі прикрощів. Дай, щоб я трудився для Тебе, як Ти трудився для мене під час Свого земного життя.
Маріє, прелюба Обручнице Святого Духа, виєднай мені любов і вірність Богові.
 
Коротке пояснення:
Ця дев'ятниця збагачена великими чудами і дарами, особливо даром Святого Духа, що є даром, який Ісус Христос вислужив нам Своїми страстями...  Святий Дух, це Любов, якою Отець любить Сина, а Син Отця. Тому дар любові (найбільший дар, який Бог може дати нашим душам) приписуємо якраз Святому Духові. Як пише св. Павло: „Любов Божа запанувала в наших серцях через Святого Духа, що Його дано нам" (Рим.5.5.). Отож годиться під час цієї дев'ятниці призадуматися над важливістю Божої любові, щоб розбудити в собі бажання здобути її... Ваш Небесний Отець подасть Святого Духа тим, хто прохатиме Його (Лк.11.13). Очевидно, це є дуже серйозна дев”ятниця, яка відмовляється, зокрема, у потребі отримати Духа Святого, випросити в Бога-Духа Святого дар любові та інших подібних потреб.).
 

 
 
 
МОЛИТВИ ДО СВЯТОГО ДУХА
 
Молитва до Святого Духа
 
Царю небесний, утішителю, Душе істини, що всюди є і все наповнюєш Скарбе добра і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші.
 
 
Молитва Папи Івана XXIII
 
Святий Духу, Утішителю, вдоскональ в нас те, що розпочав Ісус; дай, щоб молитва, яку ми звертаємо до Тебе від імені всього світу, була палкою, невтомною та наполегливою.
Дай нам глибоке внутрішнє життя; апостольський запал, простертий на всі народи, бо вони відкуплені Христовою Кров'ю і є Його спадкоємцями.
Знищ нашу вроджену пиху й піднеси нас на вершину святої покори, справжнього страху Господнього та великодушної відваги.
Нехай ніякі земні прив'язаності не перешкоджають нам здійснити наше покликання; нехай через нашу недбалість не буде порушено закони справедливості; нехай нашу любов не обмежують тісні егоїстичні міркування.
Дай, щоб ми шукали і любили істину, були готові задля неї на жертву, навіть на хрест і смерть.
Нехай усе буде згідне з останньою молитвою Сина до Отця і тим струменем Твоєї любові, Святий Духу, яка з волі Отця і Сина спливає на Церкву, на окремі душі й цілі народи..
Амінь
 
 
Молитва на Зіслання Святого Духа
 
Коли Ти, Христе Спасителю, вознісся на небо, Ти обіцяв Своїм Апостолам й Ученикам зіслати з неба Утішителя Святого Духа, що мав їх навчити всякої правди.
Ти сповнив, Христе, ту обітницю. Ти зіслав з неба Святого Духа на святих Своїх Учеників й Апостолів і ми в величний день Зіслання Святого Духа обходимо ту світлу й велику пам'ятку цієї великої і святочної хвилини. Вона для нас не чужа й не далека, бо кожний з нас стається також учасником цього небесного Дару.
Ми приймаємо Твого Святого Духа у св. Тайні Миропомазання, ми приймаємо Його в кожному побільшенні освячуючої благодаті.
Тоді Ти зіслав Свого Святого Духа видимим способом, у вигляді вогнених язиків, але невидимим способом зсилаєш Його на нас усіх при кожному доброму ділі, при кожній молитві, а передовсім тоді, коли з освячуючою благодаттю, з любов'ю дітей звертаємося до Отця Небесного й Дух Твій Святий проливається в наші серця любов'ю до Бога й любов'ю до ближніх.
Через те наші тіла й наші душі є храмом Святого Твого Духа.
Твій Дух з нами перебуває й наставляє нас на правильні дороги християнського життя.
Віднови в наших душах той храм Твого Святого Духа.
Віднови в наших душах те перебування Його Божою любов'ю.
Хочемо бути Твоїми вірними слугами, хочемо сповнити Твої заповіді, хочемо до смерти витривати у святій Вірі й любові до Бога й ближніх.
Як у щоденних молитвах, так і сьогодні про це просимо: „Серце чисте створи в мені, Боже, й Дух правий обнови в утробі моїй. Не відкинь мене від лиця Твого й Духа Твого Святого не відійми від мене. Віддай мені радість спасення Свого й Духом владичним утверди мене” (Пс. 50)
З тим самим проханням звертаємося й до Святого Духа кожної днини в році, а особливим способом в Його велике і світле свято.
Небесного Царя, Утішителя, Духа Правди взиваємо щодня: прийди і вселися в нас й очисти нас від усякої скверни і спаси, Святий Душе, наші душі, відкуплені Христовою кров'ю.
Амінь.
 
 
Молитва до ДУХА СВЯТОГО
 
Господи, Царю небесний, Душе істини й Душа душі моєї, поклоняюся Тобі й молю Тебе: настанови мене, укріпи мене, будь моїм керуючим та вчителем
Навчи мене тому, що мені треба робити.
Повідаймені, Господи, всі повеління Твої, я вже обіщяю їх виконувати  таз любов'ю прийму все, що мені буде послано Тобою.
Одного лише прошу у Тебе: навчи меня завжди творити волю Твою.
 
 
Молитва до Святого Духа
 
О Духу Святий, душе моєї душі, люблю Тебе, освячуй мене і провадь мене, зміцнюй, розраджуй і навчай, що маю робити, наказуй мені.
Усьому підкоряюсь, чого від мене вимагатимеш, прагну все прийняти, що допустиш у моєму житті, дай мені тільки пізнати Твою святу волю.
Амінь.
 
 
Молитва про дари Святого Духа
 
Святий Духу Боже, Духу Отця і Сина, з покорою перед Божим Престолом Твоїм, перед обличчям Неба і землі, посвячуюся Тобі та віддаю Тобі душу і тіло моє.
Обожнюю світло Твоєї нескінченної чистоти, досконалість Твоєї справедливості, сили Твоєї любові. Ти — світло і сила моєї душі, у Тобі живу, думаю та ділаю, аби невірністю Твоїй ласці не засмучував Тебе, не грішив проти Тебе і вчини так, щоб безнастанно, вслухаючись у голос Твій, йшов за Твоїми натхненнями.
О Духу Святий,  подателю дару мудрості, освячуй мене.
О Духу Святий,  подателю дару розуму, навчай мене.
О Духу Святий,  подателю дару поради, керуй мною.
О Духу Святий, подателю дару сили, зміцнюй мене.
О Духу Святий, подателю дару вміння, просвіти моє невігластво.
О Духу Святий, подателю страху Божого, увільни мене від усякого гріха.
О Духу Святий, подателю дару миру, обдаруй мене миром.
Благаю Тебе, Духу Святий Боже, уділи мені сили, щоб у кожній хвилині життя керувався добротою і благими намірами, упокоренням і вірністю, терпеливістю і любов'ю, радістю і поблажливістю.
Амінь.
 
 
Акт посвяти себе Духові Святому
 
Духу Святий, Духу Божий, Духу світла і любові!
Посвячую Тобі розум мій, серце моє, волю мою і усього себе в житті та у вічності. Вчини, щоб розум мій завжди був готовий до прийняття натхнень, які походять від Тебе з Неба і науки св. Церкви, котрою Ти непомильно керуєш; щоб серце моє завжди палало любов'ю до Бога та ближнього, а воля моя завжди погоджувалася з Волею Божою; щоб усе моє життя було вірним наслідуванням чеснот Господа нашого і Відкупителя Ісуса Христа, яким з Отцем Небесним і Тобою нехай завжди буде честь і слава.
Амінь.

 
 
Святий Духу, надихни мене
 
Святий Духу, надихни мене,
Любове Божа, поглинь мене, на правильну дорогу,  запровадь мене.
Маріє Мати, зглянься на мене, З Ісусом благослови мене.
Від усякого злого, від усякого блуду, від усякої небезпеки, збережи мене.
Амінь.
 

Молитва до божественного Святого Духа
 Прийди, святий Духу, наповни серця Твоїх вірних, і вчини, щоб у них горів вогонь Твоєї любові.
Влий Свого Духа, і хай буде нове створіння.
Відповідь: І Ти оновиш обличчя землі.
Помолимося:
О Боже, Ти просвітив серця вірних світлом Святого Духа. Даруй, щоб ми через цього Духа були завжди по-справжньому мудрі й раділи у Його втісі. Через Христа Господа нашого.
Амінь

 
Прийди, святий Духу!
Прийди, Святий Духу, і зійшли з неба промінь Твого світла.
Прийди. Батьку бідних, Подателю божественної благодаті і світло наших сердець.
Ти утішитель і захисник, люблячий Гість наших сердець, несказаний утішитель..
Ти відпочинок під час праці. Легкий вітерець у спекотний день та утішитель у скорботі.
О радісне Божественне світло.
Освіти цілковито серце твого вірного.
Без Тебе не може бути в людині а ні непорочності, а ні доброти.
Прийди і звільни нас від гріха, звільни нас від спокуси і зціли наші рани.
Даруй, щоб ми подолали свою впертість, свою апатію, і тримай нас на стежині добра..
А тим, хто вірить в Тебе і довіряє Тобі, даруй Свої сім святих дарів.
Як нагороду доброчесності, дай їм вічну радість і щастя.
Амінь
 
 
О Святий Духу
О святий Духу, любове Отця і Сина, надихай мене завжди, щоб я думав(ла) про те, про що мені слід думати, як я повинен(на) це сказати, що я  повинен(на) говорити, що я повинен(на) писати, як я повинен(на) діяти, що мені слід робити, щоб шукати Твоєї слави, добра для душ і моєї власної святості.
Амінь
 
 
Святий Духу, Боже любові
Святий Дужу, Боже любові, Даруй мені: розум, який знає Тебе; глибоке прагнення шукати Тебе; мудрість, щоб знайти тебе, життя, яке подобається Тобі; стійкість, яка остаточно має Тебе.
Амінь
Св.Тома Аквінський
 
 
Молитва до святого Духа
О Святий Духу, дай мені велике серце, відкрите на Твоє тихе і міцне, і надихаюче слово, закрите на всі дрібні амбіції, далеке від будь-якого жалюгідного людського змагання, насичене значенням святої церкви!
Велике серце, яке хоче стати схожим на Серце Господа Ісуса!
Велике і міцне Серце, щоб воно могло любити кожного, служити кожному, страждати з кожним! Велике і міцне серце, щоб подолати всі спокуси, всяку нудьгу, всяке виснаження, розчарування, всякі образи!
Велике і міцне серце, постійне навіть у жертві, коли це необхідно!
Серце, радістю якого є битися разом з серцем Ісуса Христа, і покірно, вірно та рішуче чинити волю отця.
Амінь
Папа Павло VI

 
 
Молитва за влиття Святого Духа
Прийди, Святий Духу, розпали в мені наново вогонь Твоєї любові, наповни мене вірою, Господи, і Своїм світлом.
Відкрий усі мої гріхи і непорядок, звільни мене, Господи, і вчини мене новим створінням.
Освяти мій дух і душу, онови також усе, ким я є, мої почуття, розум, вуха, очі, губи і вчинки.
Учини мене здатним жити Словом нашого Господа Ісуса Христа в усіх Його вимірах.
А зараз, Святий Духу, дай мені Свої дари, щоб я міг(могла) краще служити Царству Божому, люблячи без відмінності усіх моїх братів і сестер.
Але понад усе вилий на мене дар прославлення, щоб у всьому і за все я міг(могла0 прославляти господа, нашого Бога, В ім.’я Ісуса.
Амінь
«Той буде вас хрестити Духом Святим і вогнем» (Лк.3:16с).
 
 
Молитва про дари Святого Духа
Святий духу, дару мені дар мудрості, щоб я міг(могла) більше і більше радіти божественними речами і, запечатаний(на) вогнем Твоєї любові, міг(могла) з радістю надавати перевагу речам неба перед тими, які є у світі. І хай я завжди буду з’єднаний(на) з Христом, страждаючи у світі за Його любов.
Святий Духу, даруй мені дар внутрішнього зору, щоб я, просвітлений(на) небесним світлом Твоєї благодаті, міг(могла) добре зрозуміти високі правди спасіння і вчення святої віри.
Святий Духу, даруй мені дар ради, який так потрібний на стежках бурхливого життя, щоб я завжди міг(могла) вибирати те, що найбільше подобається Тобі, слідувати у всьому за Твоєю божественною ласкою і знати, як допомогти ближньому доброю порадою
Святий дужу, даруй мені дар мужності, щоб я міг(могла) зневажати людську увагу, триматись подалі від гріха, практикувати чесноти зі святою палкістю, зустрічати нестерпні болі переслідування і навіть саму смерть з терпеливістю і навіть радісними духом, не відкинути Христа словами чи вчинками.
Святий духу, даруй мені дар знання, щоб я все більше і більше міг(могла) знати власну нікчемність і слабкість, красу чеснот і неоціненну вартість душі, щоб я завжди міг(могла) чітко бачити підступи диявола, тіла і світу, щоб уникати їх.
Святий Духу, даруй мені дар побожності, щоб розмова з Тобою у молитві могла стати джерелом насолоди і щоб я міг(могла) полюбити Бога тією близькою любов’ю мого отця, Найсвятішої Марії та всіх моїх братів і сестер у Христі Ісусі.
Святий Духу, обдаруй мене даром страху Божого, щоб я завжди міг(могла) пам’ятати, з усім благоговінням і глибокою повагою, про Твою божественну присутність, тремтіти разом з ангелами перед Твоїм божественним маєстатом і не боячись нічого, крім того, щоб не подобатись Твоїм святим Очам!
Прийди Святий Духу, залишайся зі мною і вилий свої божестаенні благословення на мене.
В ім’я Ісуса.
Амінь
 

http://molytva.at.ua/


Схожі матеріали:

Категорія: Молитви | Переглядів: 3106 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: молитва, Святий Дух, Молитви, Акафіст, молебень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика