Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Травень » 10 » Традиціоналізм » Папа Римський Бенедикт XVI має намір покласти край «екстравагантним» месам
22:09
Папа Римський Бенедикт XVI має намір покласти край «екстравагантним» месам


Папа Бенедикт XVI має намір покласти край літургійним зловживанням в Церкві, повідомила 25 лютого 2008 р. італійська газета «La Stampa», інформуючи про те, що понтифік звертається до священиків із закликом «служити літургію з гідністю». Газета підкреслює, що Ватикан має намір покласти край, так званим, «екстравагантностям» під час святих мес, як це тлумачать у Ватикані. «Свята меса – це не шоу» - вважає Бенедикт XVI.

 

«La Stampa» наводить вислів секретаря Конгрегації культу Божого архієпископа Альберта Малкольма Ранджіта, який нагадує, що «Меса – це не спектакль, але жертва, дар і таємниця», і обіцяє введення більшого ладу в питаннях, що стосуються її відправлення.

 

Відповідно до цих обіцянок запроваджено буде безумовну вимогу становлення на коліна перед Причастям, проповіді не продовжуватимуться більш, чим 10 хвилин і повинні бути пов'язані з читаннями з Євангелія на конкретний день. Облатку неможливо буде приймати на руку, як тільки у вуста прихожанину, що стає на коліна, а не тому, що стоїть. Заборонені будуть всі елементи обряду, не відповідні вченню Католицької Церкви.

 

«La Stampa» підкреслює, що хвилювання Ватикану викликає недостатня повага до Євхаристії. «Деякі священики своєю непояснимою екстравагантністю зловживають при відправленні літургії так, як ніби вона є їх особистою власністю, а не Церкви», - сказав секретар Конгрегації культу Божого. Архієпископ Ранджіт додав: «Кінець зловживанням і особистим інтерпретаціям».

 

Літургійна реформа в Католицькій Церкві стала наслідком рішень II Ватиканського собору, що бажав «модернізувати» Церкву відповідно до потреб часу. Основними елементами реформи стали скорочення і спрощення богослужінь, проведення служб на національних мовах, звернення священика під час служби лицем до тих, що моляться. Священики отримали право на свій розсуд включати в здійснення служб ті або інші елементи (наприклад спів під гітару). У багатьох випадках була скасована практика обов'язкового прийняття причастя тільки стоячи на колінах.

 

Також слідством реформи була відміна служіння «Трідентськой меси», тобто меси за уставом Трідентського собору (XVI ст.) на латині. Минулого року папа видав розпорядження, що дозволяє служити «Трідентськую месу», що було розцінено, як ще одне підтвердження схильності Бенедикта XVI до консервативно-традиціоналістських поглядів. Раніше нинішній папа скасував вживання офіційного титулу «Патріарх Заходу», найбільш прийнятного для православної свідомості, а також був одним з авторів ватиканського документа, що скасовував практику вживання терміну «Церкви-Сестри» відносно не-католицьких Церков. Документ встановлював, що єдиною дійсною Церквою є Римська Католицька Церква, тому вживання вказаного терміну відносно не-католицьких Церков, в першу чергу Православних, неправильне.

 

«Українське Православ'я» -

за матеріалом «Портал-Credo.Ru»

http://uniat.ucoz.com/



Схожі матеріали:

Категорія: Традиціоналізм | Переглядів: 1785 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Бенедикт XVI | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика