Нунціатура Святого Престолу у США оголосила про призначення двох священиків вікарними єпископами Далласської єпархії. Один з них - 56-річний настоятель церкви св. Рити в Далласі монсеньор Марк Зейтц.

Нещодавно монс. Зейтц зробив незвичайний і шляхетний крок - став донором, пожертвувавши парафіянці своєї церкви нирку.

Керрі Гелінг страждає діабетом все життя. Через це захворювання вона втратила частину ноги, перенесла чотири інфаркти, і могла існувати тільки на апараті штучної нирки. Лікарі обіцяли їй тільки два роки життя. Протягом багатьох років Гелінг відмовляли в трансплантації нирки, проте врешті-решт медичне управління Далласу дозволило пересадку, але з умовою - жінка повинна була сама шукати донора. Кері прийшла до монс. Зейтца і попросила його помолитися, а клірик вирішив сам здати аналізи, в результаті яких з'ясувалося, що його нирка жінці підходить.

«Це був благодатний досвід, - згадує монс. Зейтца. - Бог дав мені можливість відчути себе ближче до Господа, якому я служу, і який віддав за нас не одну нирку, а все своє життя. Я закликаю всіх, хто володіє даром доброго здоров'я, ділитися ним з іншими ».

КРЕДО