Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Вересень » 1 » Суспільні проблеми » ЗАХИСТИТИ ІСТОРИЧНУ ПРАВДУ
17:54
ЗАХИСТИТИ ІСТОРИЧНУ ПРАВДУ

Політичні події і заяви державних високопо садовців за останні місяці змушують кожного християнина та кожну чесну людину глибоко задуматися над історією, сьогоденням та майбуттям нашого народу, обдарованого Богом мовою, землею та вірою. А разом з тим напрошуються висновки, що свобода, яку ми, українці, здобули так несподівано і негадано, потребує ще охорони, захисту та скріплення, а, можливо, навіть нашої жертви – передовсім працею та молитвою. Свободу повинен захищати кожний християнин, оскільки тільки у свободі може сказати Богові своє «так» і тільки у свободі може виявити любов до Бога та до своїх ближніх. Тому нам, як християнам, зовсім не байдуже, як поводиться держава, оскільки більшість із нас пам’ятають, як держава нищила Церкву та віру, а також душу та сумління християн, тим самим перешкоджаючи їм осягати вічне життя, до якого вони призначені.

Насамперед йдеться про заяви вищого керівництва держави, включно із Президентом України, про те, що Голодомор 1932-33 років не був геноцидом українського народу, а спільною трагедією радянських народів. Політика, яка применшує весь трагізм тих подій, безпосередньо влучає в саме серце українства, яке так завзято старалися знищити різного роду «сусіди», організовуючи масові знищення саме українського селянства та інтелігенції. Говорити про спільну трагедію – це нівелювати історичну пам’ять про цілеспрямований удар саме на український народ, тим самим применшуючи й значення трагедії, та її наслідки. Народ, для котрого історію пишуть чужинці на угоду різним політичним цілям, залишається відірваним від свого історичного коріння, не здатний подбати про своє теперішнє та майбутнє. Яка мета заяв про те, що Голодомор – не геноцид нашого народу? Єврейський народ, який постраждав під час другої світової війни, був одним із багатьох народів, які страждали. Політика тотального винищення проводилася також і щодо циганів, інших народів. Однак, нікому й на думку не спаде через це заперечити Голокост, назвавши його «спільною трагедією багатьох народів». Найбільш вражає те, що така ініціатива виходить з уст саме українських державних посадовців, котрі, насправді, повинні були б якнайбільше дбати про те, щоб не була страчена пам’ять про цю жахливу сторінку історії нашого народу.

Друга заява – не менш драматична: про те, що немає потреби перекладати іноземні фільми українською мовою та про запровадження російської як другої державної мови. З цього приводу необхідно ствердити, що, якщо якась мова потребує захисту в Україні – то це українська мова. Переважна більшість друкованих видань виходить російською, радіо та телеефір переважно заповнені російськомовними програмами. Переважно таке бажання виправдовують тим, що, мовляв, «все одно, якою мовою говорити». Якщо «все одно», то чому б не говорити українською? Запроваджуючи, як державну, мову сусідньої держави, Україна тим самим підписалася б під вироком про скасування своєї незалежності. А втративши свободу, втратила б можливість для своїх громадян не тільки визнавати себе тими, ким вони є, а й осягати спасіння та Боже Царство.

Якщо споглядати на останні події з християнської точки зору, то ми не можемо стояти осторонь того, що відбувається. Господь Бог дав наму посідання чудову землю і дарував мову, якою ми вперше звертаємося до своєї матері, якою мати навчає дитя молитися, якою говоримо «Отче наш» до Небесного Отця, прохаючи Його небесної ласки. Насамперед всі ми покликані молитися за навернення тих осіб, котрі зайняли відповідальні посади в нашій країні, щоб вони владу, яку їм делегував народ, спрямовували на покращення життя цього народу і розширення його прав і свободи. Також ми повинні молитися за весь народ, щоб кожний українець зокрема, кожний громадянин нашої держави, глибоко перейнявся відповідальністю за країну та за своїх братів і сестер. Як важливо сьогодні стати на сторожі справедливості, щоб не допустити до нівелювання історичної пам’яті нашого народу. Молімося всі, щоб Господь Бог благословив наш народ і подав ласку навернення для всіх, хто повинен дбати про людей та про країну.

Ієромонах Корнилій ЯРЕМАК, ЧСВВ

http://osbm.in.ua/



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1434 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Місіонар, Ієромонах Корнилій ЯРЕМАК, ЧСВВ, політика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика