Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Серпень » 4 » Секти, культи, окультизм » Дайте відповідь, сектанти…
08:40
Дайте відповідь, сектанти…

Вселенська Церква почала свій розвиток за 50 днів після смерті Господа нашого Ісуса Христа і вже дійсно є проповіданою по всій Вселенній. Запис про це є у другому розділі книги Діянь. Той день був днем свята П'ятидесятниці. Тоді міць Святого Духа надприродним чином вилилася на апостолів, і вперше в історії вони почали викладати Благу Звістку.

Апостол Петро, який був головним речником апостолів того дня, звернувся із пропозицією до тих, хто зібрався в Єрусалимі і були в гріху. Він сказав до них: «...Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете! » (Дії 2.38).

Лука — той, хто записав цю подію — пише, що людей, які радо прийняли слова Петрові, було охрещено, і всього таких людей того дня було майже 3000.

 

З того часу, як ми бачимо з книги Діянь, Церква почала існувати. До того часу, все, що говорилося про Церкву, стосувалося майбутнього. Ісус саме до апостола Петра, сказав: « І кажу Я тобі, що ти скеля і на скелі оцій  побудую Я Церкву Свою » (Мат.16.18).

 

Отже, можна зробити висновок, що Церкву було встановлено саме того часу: рік — приблизно 30 н.е.; день -  неділя. Люди приєднувалися до Церкви, підкорюючися Євангелії. Ті, хто намагаються стати християнами у будь-який інший спосіб, не є, логічно, членами духовного тіла Христового.

Першим папою римським, був святий апостол Петро. Римський, оскільки проповідував і був убитий в Римі. Любов Петра, сам Ісус Христос, знайшов більшою ніж у інших апостолів і дав йому владу бути головою і пастирем над людом Божим. Про це свідчить Святе Писання: «…Ісус промовляє до Симона Петра:               « Симоне, сину Йонин, чи любиш ти мене більше цих? » Той каже Йому: « Так, Господи, відаєш Ти, що люблю Тебе! » Промовляє йому: « Паси ягнята мої! »» (Ів.21.15). Петра призначив Ісус Христос бути батьком і пастирем першим серед рівних, тобто нічим не вищим серед інших апостолів, однак першим і у якого є ключі від царства небесного: « І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі! » (Мат.16.19). Після Петра папою був Ліній, Анакліт, Климент і аж по сьогоднішній час завжди вони були і є.

1. Чому ж отже, немає жодної згадки про такі організації, як Свідки Єгови (засновник Чарльз Тейз Рассел у США в 1979 р.), Адвентистів сьомого дня (засновник Уільям Міллер у США в 1830-х роках), християн віри Євангельської «п’ятидесятники» (утворенa від реформи француза Мартина Лютера 1590 рр. і розвинулась у 20 ст.), Посольства Божого (засновник нігерієць Сандей Аделаджи у Києві в 1994 р.), Церкви Ісуса Христа святих останніх днів «мормони» (заснованик Джонатан Сміт у США в 1830 р.) і безліч інших ???

2. Де ж ви всі були, коли скріплювалось християнство у перших століттях?

3. Де ж ви всі були, коли правдивих і святих християн переслідували різні імператори, диктатори, агресори та різні політичні ідеології за Христову віру?

4. Де ж ви всі були, коли християн мучили та жорстоко вбивали за Святе Євангеліє і передання Церкви?

5. Чи страждали тоді поряд із правдивими християнами, дияконами, священиками та єпископами ваші засновники,  пастори, попередники чи може ви; і як можна до вас застосувати ці слова Христа: « Переслідували мене переслідуватимуть і вас » (Ів.15.20)? Знаємо як Переслідували Христа, апостолів та їх наступників.

6. А коли ж це вас хто переслідував?

7. Як вас тоді називали і хто були ваші засновники? « І в Антіохії вперше християнами названо учнів » (Діянь 11.26).

8. Де можна було на вас подивитися, чи послухати вашого вчення?

9. Хто з ваших представників був хоча б на одному Вселенському Соборі, де правдива Церква закладала символи віри і захищалась від різного роду єресей?

10. Як ви можете сьогодні навчати про хрест, ікони, душу, воскресіння, ангелів, Бога … коли до вас велике число стовпів Церкви вже це зробили? Запитали б тоді і вашої поради однак померли, не змогли почекати кільканадцять століть; вибачте їм за це.

11. У якій книзі про вас йдеться і який автор описує вас чи ваше вчення?

12. Якщо лише ви одні праві, то де ж була Христова Церква цілих 18 соліть?

13. Чому Господь мовчав такий довгий період часу, якщо сам сказав: « Ось Я з вами по всі дні і до кінця віку» (Мт. 28.20)?

14. З ким був Господь кожного дня на протязі вісімнадцяти століть?

15. Хто провадив народ Божий, поки вас ще не було? « І росло слово Боже і дуже множилося число учнів у Єрусалимі і дуже багато священиків були слухняні вірі » (Діяньё і добре їм буде»! (Мрк. 16. 17-18)

19. Чи є у вашій практиці чуда у вигляді нетлінних мощей святих людей, та мироточивих ікон, котрих визнає навіть сучасна світська наука?

Чи не занадто архиважливих питань щодо вас, вашої історії та вашого вчення? То чому ж ви, нещодавно виникнувши, не здатні дослідити, чи навчитись правди, відхиляєтесь від апостольської, католицької (вселенської) Церкви, та її здорової науки і Христової віри, засіваючи кукіль де вже є зерно пшеничне, тобто самі не йдете за світлом істини, ще й інших не пускаєте? Чому бувши сліпими, ведете людей за собою?

20. Невже ви настільки вчені, та глибоко вкорінені у вірі, що лише тепер з’явившись, пояснюєте Святе Письмо? Хіба це не абсурдно, що до вас цілих 18 століть ніхто не міг цього зробити? Навіть сам апостол Петро говорив про науку апостола Павла «… В них є дещо трудне до зрозуміння, що люди без освіти й не зміцнені у вірі перекручують, як і інші писання, на свою власну погибель » (2Пт. 3.16).

Вже все зроблено, вистраждано і напрацьовано віками до вас, тому радше укріпляйтсь в тому, що провірено часом та практикою і не здолано пекельними воротами, а не вигадуйте щось своє, нове, сумнівне, людське, антихристиянське, не тривале лжевчення ! Адже, якщо подумати логічно, то вас всіх вище перелічених (та інших), не було, а якщо не було, а з’явились, то значить ви прийшли, а про тих, хто прийдуть пише Святе Письмо: « Бо ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть. Із вас самих навіть мужі повстануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою » (Діянь 20.29-31).

Справжні християни і без вас мають кого боятися, це сатану, а тут ще й вас треба стерегтися.

« Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а в середині вовки хижі » (Мат.7.15)

Скільки було до вас подібних лжепророків і де вони є зараз? Звертаюсь до вас словами Біблії, якою ви так «вправно» оперуєте: « Учиніть гідний плід покаяння! Бо інакше – вже й сокира при корені дерева: кожне дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та й у вогонь буде вкинене» (Мат. 3. 8, 10).

Юрій Свищ / http://www.kyrios.org.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Секти, культи, окультизм | Переглядів: 1447 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: секти, секти і культи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика