Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2014 » Грудень » 9 » Пресвята Богородиця » «ДІВА ВХОДИТЬ У СВЯТЕЄ СВЯТИХ»
09:15
«ДІВА ВХОДИТЬ У СВЯТЕЄ СВЯТИХ»
«В Єрусалимському храмі — новина
Богові на службу прийшла Дитина.
Чиста і біла, мов та лелія,
Пренепорочна Діва Марія»

Так у піснях сповіщає нам Свята Церква про значення і велич свята. Хто на світі знає, що десь у маленькому Назареті перебуває хоч і праведне, але тихе, непомітне Святе подружжя Яким та Ганна? Кому відомі скорботи душ їх і обітниці, які вони дають у палкій молитві та в сльозах Богові, якщо Він здійме з них ганьбу неплідства і благословить їх Дитятком? Знає те лише один Господь, перед Яким ті обітниці складені. І ось їх безмежна радість: неплідна, постаріла Ганна, на диво всім, народжує донечку і знає, що це – Дар Божий, наслідок їхньої палкої молитви. Але достойне здивування не тільки те, що ця неплідна народила Дитятко в такі роки старості, коли вже взагалі не  народжують, а ще більше те, що її природня материнська любов до народженої втіхи не перевищила любов до Бога.

Три роки втішалися святі батьки своїм так дивно народженим Дитятком, але дана Богу обітниця – посвятити  Дитя своє Богу – перевищує їх любов. Вони з усією готовністю збираються виконати обітницю, зі всією відданістю не тільки без жалкування, а й з найбільшою радістю. Дане Богом – Йому ж вони хочуть повернути. І, мовби у сні, справджуються слова пророка Давида: «Приведені будуть до Царя діви і рідні її будуть приведені до Тебе. Приведені будуть у веселощах і радості, введені будуть у Храм Царя” (Пс.44, 14-15).

І ось споряджується велике свято. Дивна процесія наближається до храму. А тут відбувається незвичайне приготування. Дух Святий зворушує первосвященика Захарію зо всім кліром своїм вийти назустріч Святій Діві, і він виходить. Високий ґанок до храму. Це головний вхід, в нього входили тільки у великі свята, і то в урочистих процесіях. Багато було сходів. Коли йшла процесія, то на площах тих сходів священнослужителі із співцями і трубачами та гуслистами співали окремі псалми з 18-ої катизми «Пісні ступенів». По цих сходах піднялася Пренепорочна Діва, введена Духом Святим до храму. Первосвященик Захарія взяв цю трилітню дівчину і, по натхненню Духа Святого,  ввів її у найголовнішу частину, у Святеє Святих, куди й сам мав право заходити тільки раз у рік. Тому-то Церква співає: «Ангели входження Пречистої, бачучи, здивувалися, що Діва входить у  Святєє Святих».

Що ж робила Марія? Навчалася Богознання, слухала праведних наставників, навчалася Слова Божого – Святого Письма, законів і пророків. Вчилася молитись і сама часто-густо усердно молилась та просила у Бога помочі. Вчилася плести, прясти, шити і працювала. Вона так любила Господа, що, здавалось, вся була виткана з любові та відданості Йому. Вона вся була така одухотворена Духом Святим, що ніякі земні думки не займали її серця.

Чому увесь християнський світ, крім богоподібного благоговіння та пошани до Пречистої Діви, виявляє до Неї таку палку та безмежну любов? Відповідь проста: — За чистоту, за святість Її, за те, що Вона найближча до нас і найрідніша. Вона найдосконаліше знає всі наші потреби, Вона сама була сиротою. Отже, чи не почує Вона сироту? Вона була самотня, чи не почує Вона вдову? Вона страждала муками за Сина Свого, чи не почує Вона матір? Почує. Тому до ніг Її увесь світ складає горе, коло ніг Її усі нещасні виливають свої сльози.

Отож, щоденно благаймо, щоб любов Пресвятої Діви Марії до Господа,  до Її святих батьків, до нас, грішних,  передалася нам та нашим дітям.

о. Богдан ЗІНЧЕНКО / http://www.novazorya.if.ua



Схожі матеріали:

Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 1443 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: СВЯТО, Пресвята Богородиця, празник, Введення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика