Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Пресвята Богородиця » Чесноти Марії
22:25
Чесноти Марії

Пречиста Діва Марія, перебуваючи на цій долині сліз, осягнула високий ступінь святості. Через вибрану особу Мати Божа звертається до людей, розказує про всі Свої чесноти, пояснює, яким шляхом можна дістатися до Неба. Іди Моїм слідом – просить Марія.

Молитва перед духовним читанням

З великим упованням приходжу до Тебе, найлюбіша моя Мати Маріє. Нехай почують голос Твій мої вуха! З глибини душі люблю Тебе, Вседіво, бо Ти є Матір’ю Божого Сина, Спасителя Мого. Іду до Тебе, щоб у тихій розмові з Тобою навчитися, як мені жити, щоб украсити й спасти свою душу. Виєднай мені Святого Духа, вчителя Твого, що вказував Тобі у святості дорогу праву, щоб зрозумів я добре Твою волю, слухав Твої поради, наслідував Твої чесноти й так освятив і спас свою душу. Амінь.

Покора

У небі вивищено Мене, Марію, головним чином через Мою покору. Особливою ласкою пізнала Я, що Бог одночасно понижує гордих, а вивищує покірних. Відзначення й ласки, що ними Мене обсипав Бог, як Матір Свого Сина, утримували Мене завжди в морі глибокої покори. Це ж були тільки дари Мого Господа! І завдяки тій свідомості дух гордості не міг опанувати Мною, а маловаження себе самої раз у раз Мене вивищувало. Побожна душа, хоча невчена й простодушна, є Богові понад усе дорогою; вона здобуде в Небі більше почесті, ніж усі мудреці цього світу, що в гордості зі своїх здібностей не живуть так, як це велить їм їхній обов’язок. Без покори не сподобаєшся ні Богові, ні людям, ні Мені; бо бажанням Моїм є, щоб покора осінила серця Моїх почитателів. Не вважай себе кращим від інших, бо вони може далеко більше від тебе подобаються Господові. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Скромність

Ціле своє життя на землі проводиш у товаристві людей, тому старайся завжди зразково й скромно жити. Коли показуєшся перед людьми, то будь тоді дуже стриманим; знай, що ця чеснота тобі понад усе потрібна, а навчитися її можна від Мене. Моя поведінка в товаристві була для кожного взором. Не була Я ані прикрою в словах, ані самовпевненою у мові; не давала Я волі язикові й не була легкодушною в ході. У Моїй поведінці не було нічого невідповідного, а довкола Мене ясніла в повній красі чистота, більша за ангельську. Мій зовнішній вигляд був відблиском чистої душі та живим висловом Моєї чесноти. Ніхто не думав зле про Мене, байдуже, чи бачив він Мене під час молитви чи будь-якої іншої праці. Навпаки, усі, що бачили Мене, славили Бога. Моя краса була сповита великою чистотою і розсівала довкола запах невинності. Милою поведінкою багато людей залучиш для доброї справи! Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Терпеливість

У Моєму житті на землі зазнала Я дуже багато прикростей, але Я переносила їх з великою терпеливістю. Моє життя, як і життя Мого Сина, від ранньої молодості було повним хрестів. Також і згодом жила Я завжди в убогості та журбі, а вбогість, переслідування і зневага були Моїм щоденним хлібом, який Мені Господь подавав. Різні незглибимі терпіння і смерть Мого Божественного Сина затопили Мене у морі болю і жалю; та Я не подалася і ані на хвилину не втратила терпеливості. Коли добре зрозумієш, що це таке терпеливість, то ніщо не назвеш кращим від неї! Усе піде тобі легко, коли з любові до Бога зноситимеш прикрощі, пам’ятаючи те щастя, яке за них тебе чекає. Через невеличку годину терпеливості здобуваємо вічне щастя! Якщо хочеш стати учасником обітниць Христа, то терпеливість для тебе є конечною. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Лагідність

Ніколи не опановував Мене гнів, а завжди й з усіма Я була лагідною. Лагідність прийшла у світ разом зі Мною; у цьому переконалися вже навіть Мої вороги. Напевно ніде не вичитаєш, щоб Я кого-небудь прогнівила, навіть тих, що Мого Божого Сина засудили й розп’яли на хресті. З людьми поводилася Я мило, а слова Мої були солодшими від меду. Великі образи зносить Бог від злих людей, а все-таки творить їм добро, щоб здобути собі таким чином їх та навернути. Направду, зовсім несправедливо носиш ім’я християнина, якщо маєш у своєму серці гнів і нехіть та не стримуєш свого язика в розмові з тими, що ображають тебе. Тверде слово може дуже скоро викликати нехіть до тебе, а лагідна мова є в силі успокоїти навіть гнів. Лагідність – це єдина чеснота, що через образи зростає та міцніє, а незгоди збільшують її, бо вона обертає їх на свою користь. Лагідністю можна світ врятувати. Певною запорукою і заплатою за лагідність є Небо. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Чистота

Я - цариця чистоти й ця почесна назва прискорила Мені багато величі й слави. Направду, ніколи не могла б Я стати Матір’ю Божого Сина, якщо б дівоча чистота не була Моїм надбанням і найдорожчою чеснотою! Знаєш, що Мій обручник, св. Йосиф, був досконалим щодо чистоти й дівоцтва, і якраз тому Мій вибір упав на нікого іншого, лише на нього. І це прив’язало до Мене так багато святих, бо всі вони відзначалися цією чеснотою – чистотою. Дуже помиляєшся, якщо думаєш, що зможеш сподобатися без опанування і стримання душі й тіла! Відвертай від себе всяку недобру думку і то чимскоріш; нехай тобі здається, що стрясаєш зі свого вбрання жевріюче вугілля! Ніколи не довіряй собі, своїй силі, бо вже не один, що стояв високо у святості, упав низько саме через те. Люби молитву й будь покірливим, якщо хочеш невинно жити. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Любов до самоти

Ніколи не вдасться втримати в покорі свою грішну природу тому, хто не вміє – коли цього буде треба – відірвати себе від принад світу. Ледве трирічну дитину – віддали Мене Мої дорогі батьки до святині та посвятили Богові; там, на самоті, перебувала Я довго. Душа Моя, хоча завжди й всюди, де Я була, здіймалася до Бога, однаково ніколи так близько не була при Бозі й досконало, як тоді, коли Я проживала далеко від людей і світу. І якраз на самоті прийняла Я посланництво архангела та стала Матір’ю Бога. Якщо б ти засмакував усієї солодкості самотнього життя і зазнав утіх, які воно дає, ти б не пропадав так дуже за товариством людей! Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Послух

Усім, що віддані Моїй опіці, поставив Мене Бог за взір абсолютного послуху. Я ніколи не була самовільною й тому могла йти певно та оминати кожну помилку. Я вповні підпорядковувалася законові та вподобанню Божому. Воно правда, що Син Божий був підкорений Мені, як Своїй улюбленій Матері, але і Я корилася Його волі в усьому, чого від Мене домагався. Я була послушною Своїм родичам у батьківському домі, корилася Своїм настоятелям у храмі та слухала Свого обручника. Нема кращого способу для поборення гордості, як покірний та на все готовий послух. Гордий завжди керується своїми забаганками, а покірний жертвує все й у всьому свою думку та волю своїм настоятелям. О слухняносте! Ти найкраща чесното в здобуванні небесних заслуг! Ти держиш людину при Бозі, ведеш її певною стежкою до Неба! Люби, дитино, цю чесноту і став її понад усі земні скарби, бо вона подає тобі багатства Неба. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Щирість

Нехай ненавидить і втікає твоє серце від усякого фальшу й облуди, а християнська простота нехай буде твоєю прикметою. Ніколи не була Я нещирою й тому ніхто не сумнівався в правдивості Моїх слів, бо всі знали, що Я говорю так, як у глибині серця Свого чую. Коли пізніше стала Я Матір’ю Ісуса, що був самою Правдою, то тоді ще більше не любила Я тієї вади. Я називала речі по імені, добре – добрим, а лихе – лихим. Обходися зі Своїми ближніми завжди щиро та чесно. Коли говориш, то слова твої повинні завжди вповні погоджуватися з твоїми думками. Мої діти нехай будуть далекими від усякої неправди. Нехай знають усі, що Я не признаюся до того, хто лукавить словом чи ділом. Відверту й чесну людину всі люблять, а того, що вдає й лукавить – скоріше чи пізніше пізнають і по заслузі осудять. Нехай далекими будуть від тебе всі підступи й удавання, а безустанно вправляйся в християнській простоті й правді. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Віра

Вірою жила Я й ціле моє поступування відповідало приписам і вимогам віри. Я вірила в Бога й у Його святе слово. Відвести Мене від віри чи ослабити її було неможливо. Коли переглянеш в Євангелії Мого Сина ті місця, що в них є згадка про Мене, то побачиш, що віра було правилом Мого життя. З неї набирала Я сил у терпінні; вона постійно Мене підтримувала, аж до стіп хреста Мого Сина. Мене зовуть і Я є Матір’ю Божою, бо Я породила виконавця віри. Хто твердо й непохитно держиться Божого слова, як це нам мати наша, Свята Церква, подає, той не вагається та й не слабне у вірі. Де тільки зауважиш у себе зло, то будь певний, що там не вистачало правдивої віри! Молися, молися безустанно, щоб не ослабла твоя віра! А в журбі чи нещасті не будь маловірним і не трать духа; міцно стій у вірі й уповай на Бога - і переможеш. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Надія

Як ніколи не тратила Я віри, так теж і надія ніколи не пригасала в Моєму серці. Справді, закуштувала Я великих утіх у тайнах Мого Сина, але терпіння, що Його чекали, про які Я дізналася дуже вчасно, наповняли Моє серце великим болем і смутком. День у день уявляла Я Собі Мого Ісуса серед мук і хресних болів; Я все бачила Мого Сина на Голготі, полишеного всіма й висміяного. А, однак, не тратила Я надії ані на одну хвилиночку. Знала Я, що все те горе таки колись скінчиться та що Син Мій воскресне й Ми знову побачимося у вічній радості й славі! Надія завжди кріпила Мою душу й серед горя і смутку радувала Мене. Той, хто не уповає на Бога, дуже нещасний і скоро упаде. А хто уповає на Бога в терпінні – той житиме навіки. Слабкість, нужду, стид, наругу людей, навіть саму смерть осолодить тобі надія на вічну нагороду в Небі. Тому надійся на Бога й чини все добре, а будеш повік учасником солодкого миру. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Любов до ближнього

Чим же ж, як не світильником без світла є людина без любові? Без неї світ – це розбійницька печера. Я любила всіх людей і для всіх була Я доброю. Розпука Юди та закаменілість розбійника на хресті дуже боляче зранили Моє серце, коли дивилася Я на погибель їхніх душ! Я часто сумувала й жалувала, що так багато буде людей, що не матимуть найменшої користі з терпінь і смерті Мого любого Сина! Коли хто був у біді, Я негайно потішала його словами любові, коли не мала чим його порятувати. Дуже помиляєшся, коли кажеш, що треба любити Бога, а чужа тобі недоля ближнього! Як можеш казати, що любиш Бога, якого не бачиш, коли ти глухий на потреби свого брата? Твоя любов повинна обняти всіх людей без різниці, чи це бідний, чи ні, ворог чи приятель, бо ж усі ми сотворені на подобу Божу. Старайся передовсім цінити та любити душі й ревно дбай і молися про їх спасення. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Любов до Бога

О душе вірна! Ціле Моє серце розгорілося любов’ю до Господа, бо пізнала Я, що Він є гідний Моєї повної і найбільшої любові. В який же інший спосіб могла Я віддячитися Йому, як не Своєю найвищою та безмежною любов’ю? О найсолодший вогню, що так сильно палив Мене; як дуже часто умлівала Я з надміру любові до Бога! Ти не можеш уявити собі Моєї любові, бо ти не бачив, як Я пригортала до Свого серця Боже Дитятко. Мені здавалося, що ввесь світ і ціла земля з усіма своїми багатствами не існують: бо в любові беззастережно віддала Я Господові цілу Свою душу. Ти, може, читав про те, що Я померла з надміру найсвятішої любові до Бога! Тепер хіба зрозумієш, з якою безмірною радістю розпрощалася Я з цим світом, не переживаючи із того, що робить смерть страшною. Нехай Господь стоїть завше перед очима твоєї душі! Часта думка про Нього скріплює святу любов. Іди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Приготування до смерті

Хоч ані первородний гріх, ані ніякий інший гріх не сплямив моєї душі, то все ж таки не уникла Я смерті. Вона є єдиними дверима, якими можна ввійти у вічність. Я і тут хотіла наслідувати Свого любого Сина, що добровільно прийняв на Себе смерть, для спасення людей; але ані для Нього, ані для Мене не була вона карою, тільки переходом до вічного блаженства. Я мала чисту совість та все-таки Я приготовлялася до доброї, святої смерті день у день добрими ділами. Я віддала Свою душу в руки Мого Сина, а водночас – і Моє тіло у славі дісталося до Неба. До нічого не приготовляйся так ревно, як до смерті. Це з усіх твоїх справ найважливіша справа й вона вимагає великої уваги й труду, бо ж від цього залежить ціла твоя вічність!.. Коли жах смерті огорне тебе й покажуться всі ознаки близької смерті, тоді Я не покину тебе, тільки йди Моїм слідом!

Богородице Діво…

Молитва після духовного читання

Дякую Тобі, Маріє, престоле відвічної мудрості й непорочна вчителько чеснот! Вимоли мені ласку: у всьому Тебе наслідувати, так, як це Ти, моя люба Нене, ось тут мене повчила. Як раділа душа моя, слухаючи солодких Твоїх слів: «Іди Моїм слідом!».

Хочу йти Твоїм слідом! Твої шляхи добрі й стежки Твої Богові милі. Вірно наслідуватиму Тебе, як Твоє дитя, доки Тебе не побачу в Небі, у Твоїй величі й славі. Амінь.

За матеріалами видання: Сайлер-Шлєгель. Наслідування Марії (Духовні читання). - Від Апостольства Молитви «Ріки води живої». – Львів, 2005. – 68 с.

www.saintjosaphat.org



Схожі матеріали:

Категорія: Пресвята Богородиця | Переглядів: 4606 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Цариця Небесна, Пресвята Богородиця, Пречиста Діва, Діва Марія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика