Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Грудень » 12 » Публіцистика » Політика і люди
08:40
Політика і люди

Коли українці починають говорити про політику, то відчувається обурення і гнів, розпач і недовіра. Недовіра до людей, які стоять на чолі нашого народу, нашої держави. І не дивно, так як за 25 років самостійності, ми зробили крок вперед і три кроки назад... Але ж всі політики, які керують і приймають рішення, в якому напрямку буде розвиватися країна, народились і навчались в нашому суспільстві. Кожен з них є одним із нас. Ми самі створили СИСТЕМУ, яка привела нас в глухий кут. Знаходячись ззовні, ми знаємо, що потрібно робити і як змінити світ. Та попавши всередину СИСТЕМИ, спокуси перемагають добрі наміри і тоді маємо те, що зараз маємо... Іноді гроші засліплюють людей і жадоба наживи відбирає рештки здорового глузду й душевної доброти. Якщо хтось живе в достатку, але не має внутрішнього балансу, духовної сили, то важко втримати той фінансовий і енергетичний потік, приймаючи рішення на основі сили і вигоди. Фінансовий світ тримається на трьох китах:

- гроші (хто платить той і музику замовляє);

- влада (розділяй і володій);

- зв’язки (блат).

Багато років назад я читав одну книгу. В ній детально описується як влада знищила одного, на той час популярного, політичного діяча. Перед черговими президентськими виборами стало зрозуміло, що цей політик може перемогти діючого президента. Oдного разу, у вузькому колі довірених осіб, президент (ніби випадково) пожалівся, що його головний конкурент з кожним днем стає більш відомим і, що найгірше, балакучим.

Це загроза для нас, потрібно з’ясувати цю проблему – сказав Хазяїн (так називала між собою його свита).

Так як там знаходились люди, що керували державою і мали можливість включити важелі влади, використовуючи це також і в приватних цілях, то вже наступного дня всі потрібні служби були задіяні.

Виконання поставленної задачі відбулось на відмінно (політик «випадково» загинув в автокатастрофі), так як там були задіяні кращі сили, спеціалісти високого класу. А всією операцією керував один офіцер, зять друга президента (тесть також займав високу посаду в уряді). Хоча все сталося як було заплановано, не «підкопаєшся», але народ у випадковість аварії не вірив. І влада, щоб приховати злочин, почала винищувати всіх виконавців, задіяних в операції. Відчувши, що смерть загрожує близькій людині, друг президента попросив Хазяїна залишити зятя живим.

Він буде мовчати. Якщо потрібно, він покине нашу країну, виїде за кордон. Моя дочка обожнює свого чоловіка. Ще й, до того всього, ми з ним великі друзі.

Вислухавши все уважно, президент відповів:

Ти пригадуєш ту розмову у мене на дачі, коли я лише сказав, що мені вже набрид той балакун? Я ж не називав імен, не віддавав ніяких наказів. Це було просто моє розуміння тієї ситуації, моя думка. А механізм виконання, викорінення з тіла держави непотрібної мені особи закрутився.Ти можеш зрозуміти вагу слів коли керуєш країною? Це як наркотик, це величезна енергія і заради цього потрібно чимось жертвувати. Ти маєш зробити вибір – або ти зі мною і приймаєш все, що кажу і думаю, або я відправляю тебе на почесний відпочинок і можеш спокійно насолоджувуватись родинною ідилією.

Після такої розмови мало хто знайде в собі сили залишитись самим собою. І, звичайно, чиновник прийняв рішення на користь влади. Як бачите, гроші і влада разом – це велика сила. І ця сила, в основному, використовується для вигоди вузького кола людей.

Може я романтик (або як кажуть в народі:«простий як двері»), але я вірю, що справжня людина, займаючи високу посаду, робить світ кращим і добрішим, справедливішим і безпечнішим. І коли громадяни країни повірять в можливість жити в достатку, коли появиться довіра до уряду, віра в майбутнє – ця держава здатна на великий прогрес.

Наприклад, США. В далекому минулому на пост президента заступив Франк Рузвельт. Він майже відразу розпочав проводити в країні великі реформи. Впорядкував робочий день, узаконив різні соціальні виплати, зобов´язав платити відповідні податки всіх багатіїв. Побачивши в ньому загрозу для свого капіталу, олігархи згуртувалися і на наступних президентських виборах «виставили» свого кандидата. Були задіяні дуже великі кошти в передвиборній компанії, вони провели грандіозний піар. Але весь народ став їм на заваді. Громадяни країни повірили в те, що закон існує, що все можливо, коли влада для людей, коли все по справедливості. І найголовніше, кожен виборець відчув вагу свого голосу. Рузвельт переміг на чергових виборах з великою перевагою і, як показало майбутнє, саме завдяки йому США стало лідером в світовій політиці. Він став ініціатором створення ООН. Тільки за допомогою ряду реформ, прийнятих Франкліном, країна вийшла з важкої економічної кризи.

Ще за багато років до свого президенства Франклін Рузвельт захворів поліомелітом і до кінця життя був прикований до інвалідного крісла. Але якої сили волі була ця людина, який великий слід залишив в історії своїм позитивним зарядом і вірою в щасливе майбутнє. Честь і хвала таким людям! Дуже важливо вірити, що при бажанні можна змінити все – і своє життя, і життя навколишнього середовища. Все залежить від нас, від нашого мислення, від наших бажань, від наших дій.

Я вірю, що в недалекому майбутньому, і в Україні, з’являться справжні люди: справедливі, чесні, патріоти своєї країни. На Бога покладаємо всю нашу надію, йому єдиному все підвладно. Кажуть, що людина живе так, як раніше мислила. Так і держава: якщо громадяни довгий час невдоволені своїм життям, то зневіра і хаос панують там, людям важко повірити в щасливі переміни. Та все можливо, якщо кожен із нас, та весь народ в цілому, вже зараз почне змінювати своє мислення. Позитивні думки сьогодні – щасливі переміни завтра! Майбутнє приходить значно швидше, якщо йти йому назустріч!

Віктор БЕНЕДІТА / http://www.misionar.in.ua

Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1016 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: політики, держава, суспільні проблеми, вибори, політика, влада, олігархи, народ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика