Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2010 » Вересень » 15 » Суспільні проблеми » Позашлюбні діти, як дзеркало релігійності держав
00:17
Позашлюбні діти, як дзеркало релігійності держав
Статистика наука точна, але невблаганна. В Европі невпинно зростає кількість дітей народжених поза шлюбом. Одночасно – знижується рівень регілійності населення. То може над цим варто задуматись.

Після цікавої статистики про релігійність різних країн й народів (від агенції Ґелапа), натрапив на данні Евростату про народження позашлюбних дітей в країнах ЕС.

Виявляється, кожна третя дитина в Евросоюзі народжується поза шлюбом. А «лідирують» за цим показником Естонія – 59% дітей народжених поза шлюбом, Швеція – 54,7%, Словенія – 52,8%, Франція – 52,6%, Данії – 46%, Великобританія – 45,4%.

І що дивовижно, це саме ті країни в яких є найменший показник проникнення релігії в життя людини. Та сама ж Естонія та Швеція є лідерами з показниками 78% та 82% населення, яке не вважає релігію частиною свого повсякденного життя. У Франції цей показник 69%, у Данії – 80%, у Великобританії – 73%, у Словенії – 52 %. Звісно, тут мають вплив й законодавство, й рівень життя та соціального забезпечення, й особливості культури різних країн.

Але статистика держав з найменшим рівнем позашлюбних дітей також красномовна. В Італії їх 17,7%, в Польщі – 19,9%, в Македонії – 12,2%, Хорватії – 12 %, на Кіпрі – 8,9 відсотків дітей народжуються поза шлюбом. Найменше таких дітей є в Греції – 5,9%.

В той же час, в Італії й Греції релігію вважають вагомою частиною свого житті 72 й 71 % населення відповідно. В Польщі цей показник складає 75%, в Македонії – 76%, на Кіпрі – 75 %, Хорватії – 70%.

Звісно, є й винятки. Так, у Литві народилося 28% позашлюбних дітей, а рівень населення, яке не вважає релігію важливою складовою свого життя становить 49 %. Але, якщо такі винятки й є, то вони дійсно поодинокі.

Загалом же, як свідчить статистика, відсотковий показник рівня народжуваності позашлюбних дітей цілком корелюється з рівнем релігійності або антирелігійності суспільства тієї чи іншої країни.

Як кажуть в «русском мире» - нарочно не придумаешь. Або, як говорять у нас в Україні: за що боролись на те й напоролись.

До речі, у дослідженні Евростату наголошується, що у всіх країнах ЄС число позашлюбних дітей в останні десятиліття помітно зросло. То може вже Европі час задуматись не лише про підтримання високого рівня матеріальних статків власних громадян, але й подумати про хліб духовний. Й про те, що залишиться в цій самій Европі після. Років так через 30.

кредо



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1288 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Позашлюбні діти, європа, статистика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика