Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2013 » Червень » 16 » Публіцистика » АКТУАЛЬНІ ПУБЛІКАЦІЇ
14:09
АКТУАЛЬНІ ПУБЛІКАЦІЇ
РЯТУЙМО СІМ’Ю

Всі інформаційні агентства ось уже більше тижня розпочинають свої повідомлення з надзвичайно аномальних погодніх умов, що склалися останнім часом у Європі. Спершу потужний травневий сніг накрив Іспанію, Італію, Францію та інші країни старого континенту (очевидці розповідають, що такої хурделиці, зокрема, в Іспанії не буває навіть взимку), тепер небувалі повені бушують у Центральній Європі, забираючи людські життя. Також і з інших точок планети надходять повідомлення про серйозні відхилення від кліматичних норм.

Звичайно, віруюча людина сприймає ці та інші природні катаклізми як Господнє попередження людству, яке надто близько підійшло до забороненої межі, за якою настає неминуче покарання. Прикро, але сумне лідерство у відступі людини від Божих заповідей, у нав’язуванні аморальності і розпусти взяла на себе саме Європа, у центрі якої знаходиться Україна.

Не так давно відбувся всесвітньовідомий 66-й Каннський кінофестиваль. Перемогу, тобто «Золоту пальмову гілку» здобула стрічка про… одностатеву любов. Режисер після отримання нагороди зазначив, що хотів би присвятити цей приз і цей фільм тим прекрасним молодим людям з Франції, яких він зустрів під час зйомок картини. „Вони навчили мене надії на свободу і вмінню жити разом. А також — іншим молодим людям, з побажаннями вільно жити, вільно виражати себе, вільно любити”, — сказав лауреат премії.

У Великій Британії, а від 18 травня цього року і у Франції, схвалені законопроекти, які легалізують в цих країнах одностатеві шлюби і дозволяють таким сім’ям всиновлювати дітей. Відтак у Франції вже з’явилася перша „ластівка”: 29 травня в місті Монпельє, що на півдні країни, відбулося „весілля” двох чоловіків віком 30 та 40 років.

Вдумайтесь тільки, що каже з цього приводу представник влади: „Закон (про одностатеві шлюби. — Авт.) — закон свободи, що робить кожного вільним у своєму виборі. Це закон рівності, рівності прав усіх, хто живе зараз, а також майбутніх поколінь. Це закон братства, який об’єднав наше суспільство і відкрив для нас пору відродження”, — заявила мер міста, яка проводила церемонію „одруження”.

Інший гріховний захід відбувся 27 травня у столиці Хорватії Загребі — марш прихильників різноманітних ґей-організацій. Метою акції був протест проти організації загальнонаціонального референдуму стосовно визначення сім’ї, як життєвого союзу одного чоловіка та однієї жінки. Основними транспарантами демонстрантів були богохульні гасла та образи в адресу християн, і навіть звучали заклики до вбивства (!) католицьких священиків. Чому такі нападки на священнослужителів — зрозуміло, адже згідно з вченням Церкви, гомосексуальна поведінка є важким гріхом, що кличе про помсту до неба. По тяжкості гріх гомосексуалізму прирівнюється до вбивства. Тобто якщо говорити про право на гомосексуальні стосунки, то це означає говорити про право на вбивство.

Гомосексуалізм піднімає голову і в Україні. 25 травня у Києві, незважаючи на заборону суду, все-таки відбулася спроба гей-параду. У день міста зібралися близько 50 представників секс-меншин, з них з десяток українців, решта — іноземці. На акцію приїхали навіть мер Мюнхена та представниця Європарламенту (!). Тривожно те, що міліція надійно охороняла цих збоченців, натомість затримала близько 10 осіб, які спробували перешкодити проведенню „маршу рівності”.

У одному зі своїх послань у Междугор’ї Матінка Божа говорить до візіонерів такі слова: „Найбільше своєї люті та злоби диявол за останні часи спрямовує на знищення християнських сімей, віри і моралі молодих людей”. А у Святому Євангелії про цю загрозу знаходимо такі слова: „Називаючи себе мудрими, стали дурними і перемінили славу нетлінного Бога на подобу, що зображує тлінну людину… Тому й видав їх Бог на поталу похотей їхнього серця на нечистоту, щоб вони самі сквернили власні тіла між собою… Тому то видав їх Бог пристрастям ганебним, бо їхні жінки змінили природні зносини на протиприродні; так само і чоловіки, лишивши природні зносини з жінкою, запалали своєю пожадливістю один до одного, чинячи ганьбу, чоловіки на чоловіках, і приймаючи на собі самих належну плату свого блуду” (Рим. 1, 22-27).

Якщо ми, українці, хочемо бачити нормальними людьми наших дітей, внуків і правнуків, мусимо бути пильними. Не можна впускати цю біду у наші домівки. А нашою всемогутньою зброєю проти ганебного занепаду нехай стане молитва до Пресвятої Тройці, Богородиці і всіх святих на захист християнських та моральних цінностей людини.

Михайло ЗАХАРЧУК / novazorya.if.ua


Папа Римський Франциск: християнин не може вести переговорів зі світом

«Спасіння в тому, щоб жити втішаючись Святим Духом, а не духом цього світу", – наголосив Папа Франциск під час ранкової Євхаристії в Домі св. Марти 10 червня. На початку своєї проповіді Папа звернув увагу на те, що св. Павло, у Другому Посланні до Коринтян, багато разів використовував слово "втіха" щодо спільноти перших християн. Святіший Отець наголосив, що саме втіха, яку вони отримали від Бога, була причиною їхнього навернення. "Утіха – це присутність Бога в нашому серці", тому "потрібно тримати серця відкритими", – наголосив Папа. «Спасіння в тому, щоб жити втіхою Святого Духа, а не втіхою цього світу, бо останнє – не порятунок, а гріх. (...) Не можна вести переговори – ще трохи тут, трохи там. Нібито робити фруктовий мікс. Трохи Святого Духа, трохи духу світу. Ні. Або одне, або інше", – сказав Папа. Святіший Отець зазначив, що тільки якщо будемо відкритими на Духа Господнього, почнемо розуміти сенс заповідей блаженства, про які йшлося в сьогоднішньому Євангелії.

"Це нові заповіді. Але якщо не маємо відкритого на Святого Духа серця, вони нам будуть здаватися шокуючими. "Дивися: адже бідність, лагідність, милосердя здається не ведуть до успіху". Якщо не маємо відкритого серця і не зазнали смаку втіхи Святого Духа (...), не зрозуміємо цього. (...) це закон вільних свободою Святого Духа", – наголосив Папа.

Можна "регулювати своє життя, систематизувати списком заповідей і приписів", але це буде "тільки людський" список, який "не веде до спасіння", оскільки до нього можна прийти тільки маючи відкрите на Бога серце.

Святіший Отець зазначив, що багато людей закривають свої серця через страх віддати Богові все і бажання самим керувати своїм життям. У зв'язку з цим він закликав у молитві просити Бога про благодать відкритого серця і втіху, яка походить саме від Святого Духа.


Папа Римський Франциск: Християнин не повинен вживати так звану політкоректну мову

Християнин не повинен вживати так звану політкоректну мову, схильну до лицемірства, але бути речником Євангельської істини з прямотою, властивою дітям. Таке повчання Папа Франциск висловив, проповідуючи під час ранкової Святої Меси, яку він очолив у вівторок, 4 червня 2013 р., в каплиці резиденції «Дім Святої Марти». З Єпископом Риму, серед інших, співслужив блаженніший Нерсес Бедрос ХІХ, вірменський католицький Патріарх.

Основою папських роздумів став євангельський уривок, який розповідає про те, як фарисеї намагалися впіймати Ісуса на слові, ставлячи підступні запитання. Одним з них було запитання про те, чи слід юдеям платити податок поганському кесареві. Святіший Отець зазначив, що своє запитання вони ставлять «ласкавими словами, аж надто підсолодженими», намагаючись «показати себе друзями». Але все це – фальш, тому що вони «не люблять істину», а лише самих себе, «а тому й намагаються обдурити, втягнути ближнього у свою брехню, свій обман».

«Це мова зіпсуття, лицемірства. В той же час, коли Ісус промовляє до Своїх учнів, то каже: "Ваша ж мова нехай буде: Так, так! Ні, ні!”. Лицемірство не є мовою істини, тому що істина ніколи не ходить самотня. Ніколи! Вона завжди ходить з любов’ю! Без любові не існує істина. Любов – це перша істина», – наголосив Папа, зазначаючи, що фарисеї «бажають істини, підпорядкованої своїм інтересам». У цьому випадку також існує любов, але «любов до себе самих», яка веде «до зради інших, до зловживання довірою».

Ця мова, яка здається «переконливою», веде до помилки, до брехні. Зрештою, сьогодні солодкі слова линуть з уст тих самих людей, які вже наступного четверга ввечері заарештують Ісуса в Оливному саду та поведуть до Пилата. Христос, натомість, вимагає від того, хто йде за Ним, цілком протилежного, прямолінійної мови, «слова істини з любов’ю». «Лагідність, якої Ісус вимагає від нас, немає нічого спільного з цією запопадливістю», – підкреслив Святіший Отець, додаючи, що справжня лагідність є простою, як в дитини, «яка не лицемірить, бо ще не зіпсута».

Проповідник також звернув увагу на певну «внутрішню слабкість», підтримувану марнославством, яка полягає в тому, «що нам подобається, коли про нас говорять гарні речі». І «зіпсуті знають про це», а тому «такою мовою намагаються нас послабити».

 «Задумаймося сьогодні: якою є наша мова? Чи промовляємо в істині, з любов’ю, чи може послуговуємося тією суспільно «коректною» мовою, коли говоримо гарні речі, яких не відчуваємо? Нехай же наша мова буде євангельською, браття!», – закликав Папа Франциск, заохотивши просити в Господа Бога того, щоб «наша мова була простою, мовою дитини, мовою Божих дітей, які промовляють в істині та з любові».

www.banderivets.org.ua


ЛИЦЕМІРСТВО ВЛАДИ: проти життя, але - за РПЦ

Тиждень, що минає, ознаменувався черговим фарисейським лицемірством „власть імущих” в Україні. Профільний комітет Верховної Ради остаточно відхилив проект закону про заборону абортів, який раніше подали депутати-свободівці Прикарпаття Олександр Сич, Руслан Зелик, Руслан Марцінків.

Народні депутати від правлячої партії регіонів вирішили, що закон про заборону абортів призведе до збільшення кількості нелегальних операцій, а, відповідно, - до ще більшої кількості випадків жіночого безпліддя. Депутат від провладної політичної сили (колишній „християнський демократ”(!) Віталій Журавський називає себе головним ініціатором відхилення законопроекту від «Свободи».

На фарисейське переконання Журавського, заборона легальних абортів призведе до стрімкого зростання кількості кримінальних абортів, насильницької смертності новонароджених, сирітства, що надалі лише поглибить демографічну кризу.

Як вже повідомляла „Нова Зоря”, народні депутати від фракції «Свобода» пропонували законодавчо заборонити штучне переривання вагітності в Україні, а за проведення абортів, окрім випадків, передбачених законодавством, ввести кримінальну відповідальність. У пояснювальній записці парламентарі відзначали, що в даний час близько 1 млн. подружніх пар в Україні безплідні, з них 868 тис. пар - у зв’язку з безплідністю жінки (причиною жіночої неплідності у 80 відсотках випадків є аборт). В результаті, за останні 20 років населення України зменшилося на 5 млн. осіб (із 52 млн. до 47 млн).

Однак, правлячу в Україні владу демографічна катастрофа, яка нависла над Україною через масові аборти та жебрацький рівень життя, а тим більше – духовна криза не лякає. Навпаки, виглядає, що урядовці зацікавлені у фізичному та духовному виродженні української нації: набагато легше найняти дешеву і безпретензійну робочу силу з Азії чи Африки, аніж вовтузитися з українцями, які постійно, хоч і спонтанно, домагаються захисту своїх національних та соціальних прав. Але найстрашніше те, що для партії регіонів не є авторитетом навіть Божа заповідь „Не убий!”, хоча майже всі вони є адептами московського православія, яке публічно декларує свою принципову позицію щодо захисту і збереження ще не народженого життя у лоні матері.

Натомість провладні депутати зайняті іншим: як забезпечити панівну в Україні УПЦ московської патріярхії нерухомим майном, яке є історичною спадщиною українського християнства і перебуває у власності та під захистом держави.

Так, у Верховній Раді днями зареєстровано проект закону № 2993 «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для повернення культових споруд релігійним громадам», ініціаторами якого виступили народні депутати від партії регіонів. На думку регіоналів, прийняття відповідного документа допоможе відновити історичну справедливість, повернувши церкві відібрані у неї в радянський час культові споруди.

Про що ж йдеться насправді? Законопроектом передбачено, що Кабмін у тримісячний термін повинен розробити порядок передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям (читай – для УПЦ МП) без права відчуження та зміни їх призначення. Зокрема, це стосується українських святинь, розташованих у Кременецькому районі на Тернопіллі, а саме: Свято-Богоявленського жіночого монастиря і Почаївської Свято-Успенської лаври, а також Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які правляча влада пообіцяла подарувати патріярху РПЦ Кірілу у зв’язку з його приїздом до Києва з нагоди 1025-річчя Хрещення України.

Політична верхівка, яка нині править в Україні, вкотре постала у ролі дволикого януса: з одного боку – через відхилення законопроекту про заборону абортів – вона фактично кидає напризволяще і на знищення майбутнє української нації, а з іншого – зміцнює та утверджує імперські позиції північного сусіда, віддаючи українські святині у приватну власність московській патріярхії, яка є ідеологічним рупором старої-нової доктрини „руского міра”.

Тепер слово за нами, українськими християнами: чи ми рішуче проявимо громадянську позицію і відстоїмо право ненароджених дітей на життя та захистимо від брутального привласнення чужинцями наших національних святинь, а чи вкотре проявимо генетичну байдужість і вчинимо зазвичай - „моя хата скраю”?!

о. Ігор ПЕЛЕХАТИЙ / novazorya.if.ua


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1431 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Україна, УПЦ МП, сім'я, публіцистика, європа, гомодиктатура, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика