Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Липень » 25 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 25/07/2015
13:18
Актуальні публікації на 25/07/2015
В Індії ще один католицький храм постраждав від вандалізму
В Індії ще один католицький храм зазнав нападу вандалів. У церкві св. Томи в Таепуре, округ Надіа, Західна Бенгалія, зруйнований вівтар, пошкоджена Дарохранительниця.

За даними поліції, з церкви нічого не вкрадено. Храм знаходиться в районі з високою щільністю населення, але ніхто з місцевих жителів не чув нічого підозрілого.

Президент Глобальної ради індійських християн Саджан Джордж засудив акт вандалізму і повільну реакцію влади в подібних ситуаціях. На його думку, відсутність рішучих дій з боку поліції створює атмосферу безкарності та сприяє збільшенню числа злочинів проти крихітної християнської громади Індії. Джордж також уточнив, що Таепуре знаходиться всього за 25 км від Ранагхата, де в березні була зґвалтована літня католицька монахиня.



Жорстоке вбивство священика в Колумбії
В колумбійському місті Монтерія у храмі жорстоко вбили священика Луїса Альфонсо Леона Перейру. Вбивство літнього священика відбулося ввечір 14 липня, коли він готувався відправляти літургію. Зловмисником виявився безхатченко, котрий ввірвався до храму з метою грабежу. Коли він почув, що в захристії є священик, то напав на нього з розбитою пляшкою, нанісши смертельний удар в шию.

Зловмисник намагався втекти, однак його затримали місцеві мешканці. Вони хотіли здійснити над ним самосуд, однак їх стримала поліція, утворивши кордон навколо злочинця. Згодом його відвезли до в’язниці за межами міста.

Місцевий єпископ оголосив у всій єпархії три дні жалоби. Впродовж цього часу у всіх парафіях будуть відбуватись спеціальні Літургії та виставлення Пресвятих Тайн в намірі надолуження за вбивство священика. 



Німецькі християни проти самогубства при лікарському сприянні
Тверде «ні» легалізації самогубства при лікарському сприянні сказали Католицька і Євангельська Церкви Німеччини. Вони виклали свою позицію у спільній декларації у зв'язку з дискусією в Бундестазі по чотирьох законопроектах про кінець життя і можливості законодавчого врегулювання самогубства при лікарському сприянні.

«Ми повинні зробити все, щоб в нашій країні самогубство не стало буденним фактом», - заявляють кардинал Райнхардт Маркс і єпископ Хайнріх Бедфорд-Штром, які підписали декларацію. Одночасно з цим підкреслюється необхідність розвитку мережі хоспісів та паліативного догляду. «Суспільство і особливо наші політики, - заявляють предстоятелі християнських Церков, - покликані захищати життя при всій його слабкості та вразливості, сприяючи створенню умов для належного медичного обслуговування людини, в тому числі в кінці життя».

Монс. Петер Неер, президент німецької «Карітас», заявив, що необхідно чітке законодавство, яке перешкоджає своєрідному бізнесу, сформованому навколо питання про самогубство при лікарському сприянні, в той час як термінальні хворі потребують хорошого догляду і людської турботи. «Життя хворих, інвалідів та престарілих повинно завжди вважатися священним і недоторканим», - заявив у свою чергу архієпископ Бамберга Людвіг Шик.



Єпископи США: як християни ми покликані протистояти культурі смерті
«Для творення культури життя повинна бути скасована смертна кара», - підкреслюють у спільній заяві голова Комісії справедливості і розвитку людини монс. Томас Венські та президент Комітету захисту життя кардинал Шон О'Меллі. Заява прозвучала в десяту річницю кампанії Єпископської конференції США проти смертної кари.

У документі єпископи висловлюють сподівання, що в їхній країні «перестануть вчити не вбивати, страчуючи при цьому вбивць»: «Це замкнене коло насильства принижує все людство». Відзначаючи значний поступ у боротьбі зі смертною карою, прелати заявляють, що «вища міра покарання неприйнятна, будучи злочином проти святості життя і гідності людської особи». Католицька віра пропонує унікальний погляд на злочин і покарання на основі милосердя і спасіння, а не винесеного вироку. «Якщо суспільство в змозі захистити себе, не знищуючи людського життя, то, маючи таку можливість, воно зобов'язане це робити незалежно від тяжкості злочину».

Монс. Венські і кардинал О'Меллі відзначають, що «всі ми грішники», але через спокутну силу Свого Хреста Ісус Христос «дарував нам вічне життя». Смертна кара «позбавляє будь-якої перспективи перетворення душі засудженого до нового життя». Таким чином, «опозиція католиків щодо смертної кари корениться в милосерді» і захисті самого життя, тому що «залишає шанс для навернення навіть найзатятіших грішників».

Висловлюючи братську солідарність і глибоке співчуття жертвам злочинів та їх сім'ям, єпископи Сполучених Штатів Америки закликають «визнати людську гідність людей, які вчинили злочин, тому що навіть коли ті зобов'язані сплатити свої борги перед суспільством, їм повинно бути надано співчуття і милосердя».

У спільній заяві пропонуються чотири практичні рекомендації: молитися за жертви злочинів, за засуджених до смертної кари і за працівників судових органів; знаходитися поряд з сім'ями загиблих, несучи їм любов і співчуття Христа; освоювати вчення Церкви про смертну кару і популяризувати його в суспільстві; і, нарешті, закликати політиків до відповідних дій із захисту суспільства та скасування смертної кари.

«Як християни, - йдеться в заяві, - ми покликані протистояти культурі смерті, засвідчуючи про щось більше і досконале: про Євангеліє життя, надії і милосердя». / http://catholicnews.org.ua/



 

Індія виганяє християн разом із мусульманами?

Індуїстські націоналісти проголосили намір вигнати мусульман і християн. Очільник радикальної організації Vishva Hindu Parishad (Всесвітня організації індусів) Ашок Сінгал планує, що до 2020 року Індія буде країною однієї віри — своєї.

За інформацією в індійській пресі, 18 червня у промові до провідних діячів радикальної індуїстської організації Rashtriya Swayamsevak Sangh (Національний корпус добровольців) та правлячої партії Bharatiya Janata (Індійська народна партія) у Делі, Сінгал закликав їх до кампанії проти мусульман і християн. Серед учасників зустрічі була також міністр закордонних справ Індії та провідна діячка RSS Сушма Сварай.

Минулорічну перемогу на виборах націоналістичної партії BJP Сінгал назвав «початком революції», скерованої до «визволення з рабства, що триває 800 років», тобто згадавши близько 800‑річне панування мусульманських султанів та монголів над Індією.

Вже кілька десятиліть говориться про те, що VHP i RSS стоять за актами насильства індуїстів-екстремістів щодо мусульман і християн. Правляча партія прем’єра Нарендри Моді скидається на політичну силу бойових індуїстських організацій. Їхня мета — вигнати з Індії «іновірців» і збудувати істинно індуїстську державу.

Кількість нападів на християн і мусульман значно збільшилася від часу вступу на посаду прем’єра Моді (травень 2014). На це звертає увагу оприлюднений у червні ц. р. рапорт індійської організації з прав людини Act Now for Harmony and Democracy (ANHAD). Із нього випливає, що за перший рік правління нового прем’єр-міністра сталося близько 600 випадків насильства щодо християн та мусульман, смерті в них зазнали 43 особи. Також зріс рівень переслідувань з боку властей щодо християн і мусульман, як і кількість примусових навернень на індуїзм.

Понад 80% з-посеред 1,2 млрд. мешканців Індії сповідують індуїзм. Близько 13% становлять мусульмани, а християн там менше 2,3%. Окрім них, там ще існують меншини сикхів, буддистів і парсів.




Сьогодні люті напади на Католицьку Церкву сильніші, ніж будь-коли

Історія організації «Католики за вільний вибір» (Catholics for Choice, чи CFC) демонструє групу т.зв. католиків, які відійшли від церковного вчення. Свою позицію члени цієї групи виражають публічним шляхом ще від початку свого заснування 1973 року. Тому їхня остання акція не дивує, а швидше бентежить.

У той час, коли релігійні свободи в Америці перебувають у небезпеці, здається, що навіть ті, хто використовує свою свободу слова для знущання над Богом і Його владою, прагнуть захистити права всіх американців на ту ж свободу. Зрештою, всі, незважаючи на релігійні чи не-релігійні погляди, повинні розділяти ці права.

Однак, зачекайте хвильку.

Абортативний картель ніколи не поважав і не поважає права, дані Богом. І нещодавні дії організації «CFC» це повністю підтвердили. Організація опублікувала образливу рекламу в газеті «Тhe Washington Post Express», де зобразила католицького єпископа з надмірною вагою, який тикає пальцем у читача, а під картинкою написано: «Ми хочемо, щоб ТИ допоміг нам у дискримінації». Мета оголошення — наштовхнути читачів на думку про те, що католицьке вчення дискримінує жінок, які абортують своїх дітей. Організація стверджує на своєму веб-сайті, що «кампанія єпископів щодо так званої ‘релігійної свободи’ це помилка, вона відверто становить небезпеку для нашого здоров'я і свобод як американців».

Якщо висловитися простіше, то організація «CFC» прагне безконтрольного доступу до абортів та щоб Католицька Церква мовчала зі своєю правдою про мерзенний акт убивства невинних немовлят до народження, не кажучи вже про зло контрацепції та запліднення in vitro.

Публікація оголошення саме в цей час становить спробу протистояти двотижневій кампанії Свобод Конференції католицьких єпископів США. На щорічному з'їзді єпископи зосереджуються на різних аспектах загроз релігійним свободам в Америці. Цьогорічною темою була «Свобода свідчити». Кампанія завершилася минулого тижня, але такі програми залишаються необхідними для тих, хто плекає свободи, гарантовані американським громадянам як частину конституційної спадщини.

Сьогодні люті напади на Католицьку Церкву сильніші, ніж будь-коли. І в цей критичний момент в історії Штатів, здається, не залишилося нічого святого.

Хоча багато медсестер свідчать про дітей, які народжувалися живими навіть після абортів, організація «CFC» та інші фанатики мають сміливість перекрикувати правду за свободу вбивати і калічити. Прихильники абортів стверджують, що Католицька Церква дискримінує права жінки на вибір. Ті з нас, хто ціле життя бореться за захист прав ненароджених знають, що «свобода вибору» базується на брехні та злі.

Ці люди просто професіонали у вмінні переконувати майбутніх мам у тому, ніби їхні діти насправді ще не людські істоти, хоча наука стверджує протилежне. Вони вигадують експертизи і водночас приховують правду про можливість тяжких психологічних та фізичних побічних ефектів у жінки внаслідок аборту — аборту, якого можна було б уникнути, якби майбутні мами почули про нього правду.

На мою думку, така брехня є найгіршою дискримінацією — смертельною.

У підсумку, ті, хто ненавидить Бога, схожі на бездонні ями сміття. Вони докладають усіх зусиль для того, щоб суперечити істині, і злобно суперечитимуть тим, хто сповідує віру в Бога і Його істини.

Тому вперед! Адже ми одягнули Божу броню і не відступимо. / http://www.credo-ua.org





Католики протестуют против портрета Бенедикта XVI, выполненного из презервативов

Более 13 тысяч человек подписали в интернете петицию, адресованную Художественному музею в Милуоки (штат Висконсин, США) с требованием не демонстрировать в экспозиции недавно приобретенный для этого собрания портрет Папы Римского Бенедикта XVI, ушедшего два года назад в отставку.

Портрет выполнен из 17 тысяч разноцветных презервативов.

Сбор подписей был организован порталом CitizenGo.org, базирующимся в Мадриде и представляющим точку зрения консервативно настроенных христиан, сообщает newsru.com.

Как отметила Кэролайн Крэддок, представляющая CitizenGO в США, решение Художественного музея Милуоки показать это "отвратительное произведение искусства" являет собой двойной стандарт, коль скоро дело доходит до оскорбления религиозных групп. "Они никогда не посмели бы оскорбить Мухаммеда или лидеров других религий таким способом, каким унижают последователей Христа".

Сайт, где размещена петиция, не идентифицирует подписантов, поэтому не представляется возможным определить, кто из них живет в штате Висконсин. Крэддок попытается уточнить эту информацию. Попытки связаться с музеем оказались безуспешными.

В июне музей подтвердил, что приобрел вызвавший неоднозначную реакцию публики портрет экс-понтифика, выполненный художницей Ники Джонсон. Показать его предполагалось по завершении реконструкции галереи постоянных коллекций.

Эта новость вызвала широкий протест среди местных католиков, включая архиепископа Джерома Листеки. Официальные представители музея пытались защитить свою позицию, подчеркивая, что они считают необходимым представлять искусство и художественные идеи в широком диапазоне. Кроме того, было сказано, что число людей, проявивших интерес к портрету, столь же велико, как и число тех, кому он не понравился.

Напомним, что Ники Джонсон вдохновилась на "резиновый" портрет в 2009 году, когда ушедший Папа во время своего турне по Африке заявил, что СПИД - "трагедия, которую нельзя побороть путем распространения презервативов, которые даже усугубляют проблему". Как рассказала художница журналу Focus, услышав это спорное заявление, она решила "что-то сделать, чтобы начать дискуссию".

На портрете Джонсон изобразила понтифика в облачении и с молитвенно сложенными руками. "Картина производит впечатление мозаики из разноцветных узелков. Джонсон протянула презервативы сквозь петли сети, как при вязании ковра. Она растягивала презервативы, складывала их в длину и связывала узелками, чтобы получить как можно больше цветовых нюансов", - говорилось в публикации. С "изнанки" портрет напоминает разноцветную радугу презервативов, отмечает Focus.




В США Федерация планирования семьи занимается продажей органов абортированных младенцев

Как показало обнародованное на днях видео, сделанное скрытой камерой, Американская Федерация планирования семьи – крупнейший поставщик абортированных услуг в стране – секретно занимается торговлей органами нерожденных младенцев, прибегая при этом к «аборту путем частичного рождения», сообщает портал «Lifesitenews».

Видео показывает встречу представителей «Центра за развитие медицины», занимающегося расследованиями проблем в области медицинской этики, со старшим директором по медицинским услугам Федерации планирования семьи Деборой Нукатолой. Люди из Центра, как было задумано, представились членами компании по биотехнологиям, встреча состоялась 25 июля 2014 года.

В ходе беседы за обедом Д. Нукатола сообщила, что один «экземпляр» (орган абортированного плода) стоит от 30 до 100 долларов США. Она рассказала, что сегодня особенно пользуется спросом печень младенцев, «хотя сердце, если оно в отличном состоянии, тоже весьма востребовано». Она также получает заказы на легкие и «нижние конечности» младенцев, убитых посредством абортов, пишет Православие.

Функционирующие по всей стране клиники Федерации планирования семьи «охотно» предлагают эти органы, добавила Дебора.

Нукатола призналась, что акушеры делают все возможное, чтобы Федерацию не заподозрили в спекуляции. «Они стараются, чтобы это не воспринималось таким образом: «вот, та или иная клиника продает ткани младенцев… Она делает на этом деньги»».

Как отмечает издание, в США торговля человеческими органами является тяжким уголовным преступлением и наказывается тюремным заключением сроком до 10 лет и штрафом в размере 500 000 долларов. Причем, метод, к которому прибегают клиники в совершении описываемых Нукатолой абортов, тоже карается законом.

«Многие делают эту процедуру с использованием УЗИ, чтобы точно видеть, куда направлять хирургические щипцы, - рассказала она, продолжая описывать, как акушеры расчленяют младенцев. – Они, например, решают так: здесь я резать не буду, но буду резать ниже и еще буду резать выше, потому что мне надо видеть, чтобы сохранить нужные органы в целости и сохранности».

«Некоторые акушеры пробуют изменить предлежание плода, чтобы это не было головное предлежание… Так вот, если начнете с тазового предлежания, то в последнюю очередь вытащите полностью сохранившуюся головку», - продолжила Дебора.

Напомним, что президент Джордж Буш младший в 2003 году подписал закон, запрещающий аборты путем частичного рождения. Нарушение этого закона предусматривает лишение свободы сроком на два года и штраф в размере 250 000 долларов.

В ходе беседы Дебора призналась, что хотя существует федеральный закон, запрещающий такие аборты, «но есть пути, позволяющие его обойти».

А когда представители «Центра за развитие медицины», обратившись к президенту Федерации планирования семьи Сесиль Ричардс, сказали, что госпожа Нукатола им  «очень помогает в получении органов нерожденных детей», та ответила: «Великолепно! Дебора просто замечательная!»

Сразу после обнародования вышеупомянутого видео последовала реакция со стороны национальных организаций, выступающих в защиту жизни.

«Это видео показывает шокирующую реальность – отвратительный и бесчеловечный бизнес Федерации планирования семьи. При руководстве Сесиль Ричардс абортов стало больше, прибыль заметно возросла, и идет торговля органами неродившихся младенцев… Мы призываем к немедленному расследованию этого вопиющего преступления на уровне Конгресса! И еще сейчас самое время лишить финансирования Федерацию планирования семьи – американские налогоплательщики не должны иметь ничего общего с этими бесчувственными спекулянтами», - сказано в заявлении организации «Американцы, объединенные в защиту жизни». / http://prochurch.infо



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1145 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: Переслідування християн, публіцистика, гомодиктатура, ліберастія, актуальні публікації, масонерія і антихрист, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика