Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Травень » 24 » Суспільні проблеми » Актуальні публікації на 24/05/2015
21:01
Актуальні публікації на 24/05/2015
106 осіб звинуватили у спаленні християнського подружжя

Антитерористичний суд у Пакистані звинуватив 106 осіб у вбивстві християнського подружжя в провінції Пенджаб 2014 року.

28-річного Шахзада Масіха та його 25-річну дружину Шаму, яка була вагітна п'ятою дитиною, каменували, а потім спалили живцем начебто через богохульство.

Серед обвинувачених, яких тепер судитимуть, є три мусульманські священнослужителі, які підбурювали натовп до злочину. Підсудні заперечують звинувачення і стверджують, що вони невинні, серед них і Юсуф Гуяар, власник цегельного заводу, де дійшло до лінчування. Ще 32 підозрюваних перебувають на волі.

Натовп із 400 осіб напав на подружжя Масіх 4 листопада 2014 року в селі Чак 59, за кілька днів до цього колега Шахзада начебто бачив, як його дружина Шама спалює сторінки Корану і звинуватив її у богохульстві. Насправді, палила вона сторінки із зовсім іншим текстом.


Поблизу Торонто втретє за місяць вандали напали на католицький храм

Вже втретє за місяць вандали атакували католицький храм в м. Міссісаґа поблизу Торонто, Канада. Поліція відкрила кримінальне розслідування на фоні злочину з мотивів ненависті.

Останні два напади на церкву Св. Катерини Сієнської відбулись в неділю та вівторок, а перший 19 квітня, інформує City News.

В неділю статую Ісуса з білого каменю помалювали чорною фарбою, – розповів парох храму о. Камілло Ландо.

«Наше послання  є посланням любові. Якщо це злочин проти релігії, то ми скажемо: «Слухайте, ми повинні жити разом». Вони визнають свою релігію, і ми їх поважаємо, тому вони повинні поважати нас», – сказав о. Ландо.

Камера спостереження записала відео недільного нападу на храм, де видно 3 чи 4 жінок-підозрюваних. Один із підозрюваних на відео йде вздовж храму, вириваючи сторінки з Біблії і кидаючи їх на престіл, а потім знімає хрест і кладе на підлогу.

У вівторок ввечір на стіні храму та сусідньої школи було нанесене графіті з образливим написом.

Парох також розповів, що під час нападу місяць тому нападники  викрали з храму $2 000 пожертв, а також відламали руки від статуї Пресвятого Серця.

 


Викрадений в Сирії священик: Ісламісти стинають голови, моліться за нас

Озброєні нападники викрали 21 травня о. Жака Мурада з монастиря св. Іллі в Ель-Кар’ятейн, понад 100 км від Пальміри в Сирії. За день до цього сирійський священик відправив повідомлення: «Екстремісти з Ісламської держави наближаються до нашого міста. У Пальмірі вони вбили багато людей, відрізаючи їм голови. Прошу, моліться за нас».

Місто Ель-Кар’ятейн є оазисом у пустелі, ототожнюється з біблійним Карнаімом.

О. Мурад, сирієць, оселився в Ель-Кар’ятейні кілька років тому, щоб відновити діяльність монастиря св. Іллі. Під час війни він прийняв кілька сотень людей, які шукали там прихисток, щоб пережити зиму. Серед них були також мусульмани. http://catholicnews.org.ua



В Египте рядом с церковью взорвали бомбу

В египетской провинции Эль-Фаюм у церкви взорвалась бомба. Поскольку время взрыва не совпало со временем богослужений, никто не пострадал, сообщает портал Watani.

Бомбу заложили у стены церкви Мар-Гиргис в селении Тамийя, расположенном в 100 км к юго-западу от Каира, пишет Седмица.

По словам священника Рафаила Сами, бомба взорвалась в конце дня, разбив оконные стекла храма и близстоящих зданий.

"Мы сообщили о случившемся в полицию, которая, прибыв на место, проверила район на наличие бомб. Сейчас идет расследование”, - рассказал священник.

"Камеры на церковной стене четко записали лица преступников, т. к. они были не в масках”, – поделился обстоятельствами дела клирик. – “Двое мужчин на мотоцикле приблизились к храму. Один из них слез с мотоцикла и положил пакет возле стены. Затем они уехали. Через несколько минут прогремел взрыв”.

Священник предполагает, что бомба, была подложена местными исламистами в отместку за смертный приговор, вынесенный ранее предыдущему президенту Египта Мухаммеду Мурси. http://prochurch.info



Ірландія на крок ближча до Содому

В п’ятницю 22 травня 2015 р. в Ірландії завершилося голосування на референдумі в справі т. зв. одностатевих подружжів. Голосувати «так» із цього питання закликали всі політичні партії а також зірки світу спорту, музики й кіно, серед них — актор Колін Фарелл і лідер U2 Боно.

Це перший у світі загальнодержавний референдум із цього питання. Підрахунок результатів референдуму розпочався сьогодні зранку.

За попередніми даними екзит-полів, справу укладення одностатевих «шлюбів» в Ірландії схвалено з загальним результатом 2:1. Таким чином Ірландія може стати першою країною світу, в якій ці зв’язки набрали б легальності на підставі загальнонаціонального референдуму.

2010 року в Ірландії легалізували одностатеві партнерські зв’язки, 2013 року комісія з питань конституційної реформи порадила повну легалізацію одностатевих зв’язків, а прем’єр Енда Кенні цю рекомендацію підтримав.

Учасникам референдуму представили пропозицію зміни конституції так, щоб відповідний запис говорив про подружжя як про зв’язок «двох осіб, без розрізнення статі». Аби це стало фактом, у референдумі потрібна проста більшість голосів.

Згода вирішити це питання загальнодержавним схваленням означатиме, що Ірландія приєднається до групи 18 країн (із них 13 — у Європі), де «шлюби» партнерів однакової статі — легальні. Такі зв’язки були легалізовані 2014 року у Великій Британії, за винятком Північної Ірландії.

Голосувати на підтримку цієї поправки до конституції закликали всі політичні партії та зірки спорту, музики й кіно. Натомість противники такого рішення провадили енергійну кампанію, переконуючи людей, що подружжя має бути зарезервоване для зв’язку чоловіка й жінки, які прагнуть заснувати родину. http://www.credo-ua.org

 


Церковь Шотландии будет рукополагать геев в священники

Церковь Шотландии 17 мая одобрила ординацию гомосексуалистов, состоящих в гражданском союзе. При голосовании по этому вопросу, прошедшем в рамках генеральной ассамблеи в Эдинбурге, «за» высказались 309 делегатов, «против» – 182, сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на Благовест-инфо.

Как говорится в заявлении, опубликованном пресвитерианской конфессией, объединяющей более 40% населения Шотландии, сегодняшнее решение стало «итогом многолетних размышлений. Голосованию предшествовали дебаты, в ходе которых каждый мог выразить свое мнение… Церковь подтвердила традиционный взгляд на брак как союз между мужчиной и женщиной, однако разрешила отдельным общинам, которые этого желают, разделять такой взгляд не во всей его полноте».

Процесс интеграции пасторов-гомосексуалистов проходил в несколько этапов. В 2011 высший орган ЦШ проголосовал за признание пасторских прав геев и лесбиянок, посвященных до 2009 года. Прошлая генеральная ассамблея постановила окончательно решить вопрос в 2015 году.

Церковь Шотландии (ЦШ) возникла в XVI веке в ходе Реформации под влиянием проповеди Джона Нокса, последователя Жана Кальвина. В отличие от Церкви Англии, Церковь Шотландии не подчинена государству и, являясь национальной по своему характеру, юридически не признается «государственной церковью». Монарх Великобритании не является главой ЦШ, а при коронации он обязан поклясться защищать безопасность этой церкви.


Бывшие гонители церкви восстанавливают дома христиан в Ориссе

Индийские христиане в штате Орисса продолжают восстанавливать свои дома при поддержке Фонда Варнава. Некоторые даже получают помощь от тех самых людей, кто разрушал их дома в 2007-2008 годах, сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на сайт «Фонда Варнава».

Местные партнеры «Фонда Варнава» в Ориссе сообщают о том, что многие индусы извинились перед христианами за участие в антихристианских погромах. Они признались, что находились под влиянием алкоголя и были подстрекаемы со стороны. «Многие не только извинились, но и лично помогают восстанавливать дома своими руками. Местные верующие рассказали партнерам «Фонда Варнава», насколько тронуло их такое покаяние и вдохновило то, как Господь изменяет сердца гонителей», — говорится в сообщении фонда.

В августе 2008 года в Индии вспыхнуло жесточайшее антихристианское насилие, самое сильное за 60 лет. Индуистские эктремисты совершили множество нападений на христиан в Кандхамале, штат Орисса. В конце 2007 года повторилось похожее. Эти нападения оставили 60 000 христиан без крова.

Около 400 деревней в Кандхамале подверглись насилию от рук индуистских радикалов: 91 христианин был убит, около 18 000 ранены. Многим пришлось бежать в джунгли и прятаться там. Жестокие условия джунглей привели к еще большим жертвам.

С тех пор прошло 6 лет, а жители Кандхамала все еще не оправились от случившегося. «Фонд Варнава» помогает в восстановлении свыше 1300 домов.



В Нигерии за перевозку наркотиков арестован пастор

В Нигерии арестовали пастора, который попытался перевезти через границу наркотики на сумму 3 миллиона долларов, сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на Сhristian Рost.

60-летний Майкл Раджи, пастор церкви «Вечного Священного Орден Херувимов и Серафимов» в Лагосебыл арестован Национальным агентством соблюдения законов о наркотиках за соучастие в работе наркосиндиката.

«Наркотики были доставлены в аэропорт для экспорта в южную Африку, где их обнаружили во время досмотра багажа. Мы отследили движение груза, что привело нас в церковь», — рассказал начальник агентства Хамза Умар.

Работники агентства также обнаружили у пастора три заграничных паспорта, оформленные на разные имена.

«Еще мы обнаружили, что церковные помещения использовались как склад для наркотиков», — заявили власти.

Раджи объяснил агентам, что это дьявол искусил его совершить преступление.

«Мой друг передал мне наркотики, и я хранил их в церкви с октября 2014 года. Для меня это большое искушение, и я пытаюсь преодолеть его», — сказал пастор.

Весь груз был оценен в 3 миллиона долларов и содержал около 83 кг эфедрина и около 90кг метамфетамина.
http://mirvam.org



Схожі матеріали:

Категорія: Суспільні проблеми | Переглядів: 1096 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: суспільні проблеми, Переслідування християн, публіцистика, актуальні публікації, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика