Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Січень » 4 » Публіцистика » Актуальні публікації на 04/01/2016
19:57
Актуальні публікації на 04/01/2016
Сім'ю пекарів у США оштрафували на 136 тис. доларів за відмову спекти торт одностатевій парі

У США сім'я, що має пекарню, була змушена заплатити штраф у розмірі понад 136 тис. доларів за відмову обслужити у своєму закладі лесбійську пару, повідомляє британське видання «Metro».

Власники пекарні «Солодкі тортики» в штаті Орегон, подружжя Аарон і Мелісса Кляйн, на початку 2013 року відмовилися зробити весільний торт для лесбійської пари – Рейчел і Лорел Бойман-Краер – на знак особистого протесту проти порушення християнських цінностей, що забороняють одностатеві союзи.

У результаті, 2014 року Кляйнів визнали винними в дискримінації геїв, а в червні 2015 року суддя по адміністративних справах Бюро праці та промисловості штату Орегон Алан Маккалоу постановив оштрафувати Кляйнів на 135 тис. доларів. Аарон і Мелісса відмовилися сплачувати штраф через фінансові труднощі, при цьому, завдяки християнському сайту фандрайзингу, їм вдалося зібрати від однодумців близько півмільйона доларів.

Після цього Бюро штату заморозило всі рахунки сім'ї Кляйн, навіть 7 тис. доларів особистих заощаджень, і постановило, що з урахуванням пені та відсотків сума штрафу зросла до 136,927 доларів.

Згодом вони все ж погодилися сплатити штраф. Незважаючи на це, власники пекарні залишилися при своїй думці та закликали християн відстоювати свої переконання до кінця і бути готовими до громадянської непокори. За словами їхнього адвоката, рішення судді про накладення штрафу буде оскаржено. «Вони мають намір захищати в суді конституційні права жити і працювати на основі своїх цінностей і переконань», – зазначив адвокат.




Зірка американського спорту відмовився зустрічатися з Б. Обамою через свої католицькі переконання

Колишня зірка американського футболу Метт Бірк, відомий не тільки своїми спортивними досягненнями, але й також, як один з найголосніших противників абортів серед американських спортсменів. Він належить до 10 американських спортсменів, яких часопис «Sporting News» проголосив найінтелігентнішими спортсменами США.

Метт Бірк є практикуючим католиком, батьком шести дітей. Метт Бірк удруге відмовився зустрітися з американським президентом Бараком Обмамою через те, що американський президент підтримує діяльність абортивної структури «Planned Parenthood». Повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

Перший раз Метт Бірк відмовився зустрічатися з Обамою у 2013 році, коли американський президент організував прийом для спортсменів «Baltimore Ravens» - клубу, в якому тоді Метт був гравцем.

Свою відмову зустрітися з теперішнім американським президентом Метт Бірк пояснив ось так: «Я шаную інститут президенства, але кілька тижнів тому наш президент заявив: «Бог нехай благословить Planned Parenthood». Ця організація щороку робить 300 тис. абортів. Я – католик і член pro-life руху, така поведінка президента для мене є неприйнятною. Я це не можу підтримати.».

2016 року в першій половині січна Метт Бірк буде одним з головних спікерів на Марші за життя, який пройде у Вашингтоні. Він щорічно бере участь у різних акціях американського pro-life руху де дає свідчення своєї католицької віри, яка є причиною його антиабортних переконань, а також дає свідчення про радість свого батьківства. «Того моменту коли я прийняв свою першу дитину на руки, я зрозумів, що це таке – дар життя. Ми можемо цей дар тільки прийняти» - заявив у одному із своїх свідчень американський спортсмен.

Метт БІрк є частою метою гострих вербальних нападів лібералів та ЛГБТ лобі не тільки через свою антиабортну позицію. Він також відомий, як противник легалізації одностатевих «шлюбів».



Страта 21 єгипетського християнина була «тільки початком»

Вбивство у лютому 21 єгипетського коптського християнина ІДІЛ-ом відкрило двері для більш широких переслідувань, які набирають обертів в нових формах ісламського авторитаризму.

Маріс Тадрос, автор і дослідник питання переслідувань в арабському світі, минулого тижня виступив на конференції в Римі, назвавши жахливі обезголовлення "тільки початком".

Вбивства  розв'язали нову хвилю фізичних та економічних переслідувань проти християнської меншини країни.

Після обезголовлення 21 християнина сталось більше нападів, фізичного насильства і вбивств ефіопів, які не подаються явно в пресі, але в основному демонструють стратегію цілеспрямованого прицілу на християн.

Збільшення гоніння також відбувається через початок експлуатації християн у економічних інтересах.

У той час, коли всі - християни і нехристияни включно - страждають від великого "вакууму безпеки", відсутність національного засудження обезголовлення і відсутність повідомлення про  нульову толерантність за такі діяння є "великим замішанням".

Зараз ісламістські рухи почувають себе дуже піднесено, відчуваючи  мінімальну відповідальність, і, таким чином, мовчання тільки ширше відкриває двері для вкорінення  екстремістських настроїв.

Революція 2011 року, як частина арабської весни, скинула Хосні Мубарака, військового офіцера, який був президентом Єгипту з 1981 року. Наступного року Мурсі з ісламістського руху Брати-мусульмани, став першим демократично обраним президентом Єгипту.

3 липня 2013 р. військові Єгипту скинули Мурсі, а в серпні почалися гоніння на Братів-мусульман. Насильство потім поширилося по всій країні, ісламісти вбили сотні людей з серпня по жовтень. Церкви осквернили, спалили, розграбували і те ж сталося з будинками та бізнесами християн.

У січні 2014 року Тимчасовий уряд затвердив нову конституцію, за якою у травні 2014 р. Абделя Фаттах Ель-Сісі було обрано  новим президентом країни. Вибори бойкотували Брати-мусульмани, а також інші політичні групи.

З моменту свого обрання Сісі отримав високу оцінку з боку представників як православних, так  і католиків, а також протестантів.

Тим не менш, незважаючи на те, що ситуація "офіційно" покращилась за Сісі, який говорив  і робив правильні речі, однак багато християн надалі переслідують, особливо в сільських районах, де вони в значній меншості.

Більшість католиків в Єгипті відносяться до коптської обряду, і більшість християн в Єгипті є православними коптами. Християни становлять близько 10 відсотків населення Єгипту.

Багато чиновників ООН та правозахисні організації визнали, що християни піддаються в Іраку і Сирії геноциду, і не називати його таким означало б говорити про різні речі.

Для офіційного прийняття терміну «геноцид» важливо розпізнати і потім відповісти за це, бо якщо ці дії не визнати тим, чим вони є, тоді як притягати до відповідальності у сенсі незаконності, моральності чи критичності пізніше.



Про викраденого о. Дхійю Аззіза досі нічого невідомо

– Ми не знаємо, хто викрав його, і навіть не можемо сказати, чи він ще живий, – сказав агентству «AsiaNews» о. Пьєрбаттіста Піццабалла, OFM, про зниклого 23 грудня францисканця.

– Цими днями ми намагалися встановити контакт з викрадачами, але безрезультатно, – сказав настоятель францисканської Кустодії Святої Землі. О. Дхійя Аззіз, OFM, що походить з Мосулу в Іраку, зник без сліду, коли повертався до своєї сирійської парафії Якубійї з передсвяткового візиту до родичів, які після окупації так званою Ісламською Державою Рівнини Ніневії сховалися в Туреччині. Його вже викрадали джихадисти в липні, але тоді йому вдалося вийти на свободу.

Францисканського священика викрали в північній Сирії, недалеко від кордону з Туреччиною. Це, як зазначив кустодій Святої Землі, місце, розташоване між  територіями, які контролює уряд і різні повстанські групи, де бойові дії ще тривають. Ситуація незвичайна, зовсім інша, ніж під час його липневого викрадення. Зазвичай, коли викрадають францисканців, викрадачі сконтактовуються з їхніми братами – повідомив о. Піццабалла. Він також попросив помолитися за викраденого священика.




В 2015 года в мире были убиты 22 миссионера Католической Церкви

В продолжение 2015 года были убиты 22 пастырских работника Католической Церкви, сообщила информационная служба Fides.

Жертвами насилия стали тринадцать священников, четыре монахини и пять церковных сотрудников из числа мирян, пишет Седмица.

Большинство из них погибли в результате инцидентов, которые были квалифицированы как грабежи или попытки ограбления. Некоторые из них были убиты преднамеренно. Несколько человек были убиты людьми, которым они пытались помочь.

Fides отмечает, что количество погибших пастырских работников увеличивается с каждым годом. Эта тенденция отражает опасность работы в бедных районах, а также нарастающую волну антихристианского насилия в мире.

Наибольшее число жертв отмечено в Америке (Северной и Южной, они рассматриваются как единый континент в статистике Ватикана): семь священников и одна монахиня. В Африке погибли три священника, одна монахиня и один мирянин; в Азии - один священник, две монахини и четверо мирян. В Европе (в Испании) были убиты два священника.

С 2000 по 2015 г. во всем мире в общей сложности были убиты 396 пастырских работников Католической Церкви, в том числе - 5 епископов.

http://catholicnews.org.ua

http://prochurch.info


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1100 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ліберастія, ісламізація, Переслідування християн, актуальні публікації, публіцистика, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика