Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Травень » 14 » Публіцистика » Актуальні публікації на 14/05/2016
10:40
Актуальні публікації на 14/05/2016
Шизофренія гендеризму: Обама вітає трансгендерів з Днем матері

Президент США Барак Хусейн Обама привітав з Днем матері, не лише фізичних жінок, але й так званих трансгендерів, тобто фізичних чоловіків, які фізіологічно не здатні до материнства. Це перше у світі офіційне послання, яке вітає трансгендерних чоловіків, які виконують роль «мами». Про це повідомляє pro-life портал «Life Site».

Американський президент вважає, що матір’ю людина може бути незалежно від своєї фізіологічної статі. «Незалежно від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, або сімейного стану матері завжди сприяли прогресу нашої нації своїм прагнення кращого і світлого майбутнього для своїх дітей» - пише Обама.

У своєму привітанні американським матерям Обама заявив, що біологічні і небіологічні матері – перші зразки для наслідування.




Християнам Пакистану загрожує смерть

Пастор Ніколас Джавед Масіх повідомляє, що християнське місто Манді-Бахауддін в штаті Пенджаб в Пакистані, знаходиться під контролем ісламістів, які заявили про намір спалити це християнське місто разом з християнами, що  живуть в ньому, передає 316NEWS.

Це повідомлення на своїй сторінці Facebook опублікував Єпископ Євангельсько-Лютеранської Церкви  Костянтин Андрєєв.

«Тисячі християн, жінок з дітьми можуть бути вбиті протягом найближчого часу. Де західні і глобальні ЗМІ? - пише єпископ. - Ніхто не закликає, щоб врятувати це безневинне християнське місто. Християни на Заході роблять вигляд, що нічого не відбувається. Все повторються як за часів Голокосту...»

За інформацією сайту nation.com.pk в місті Манді-Бахаудін у християн відібрали продукти харчування та інші засоби для прожиття. Минуло вже шість днів з моменту інциденту, але ніхто не відгукнувся на їхній заклик допомоги. Проти пастора Масіха було висунуто звинувачення в богохульстві і місцеві жителі зараз вимагають покарання. Тим часом християни отримують погрози, що їх будинки будуть спалені.




Католики і опозиція Італії виступають проти закону про одностатеві союзи

Кілька днів тому депутати нижньої палати італійського парламенту підтримали закон про заснування в країні інституту громадянського союзу між особами однієї статі. Цей документ викликав в Італії широку дискусію. Католицькі організації і опозиційні сили називають його «неконституційним», «незаконним» і характеризують як «ляпас сім'ям».

За закон проголосували 372 депутати, проти - 51, ще 99 народних обранців утрималися. Оголошення результатів голосування було зустріте гучними оплесками з боку депутатів правлячої Демократичної партії. Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці подякував своїм однопартійцям за прийняття такого важливого закону і сказав, що вони «допомогли написати ще одну сторінку історії».

Головне положення нового закону - введення так званого інституту цивільних союзів між особами однієї статі, і з його прийняттям в Італії повинен бути введений новий сімейно-правовий інститут, відмінний від традиційного шлюбу, але еквівалентний йому. Подружжя в одностатевому цивільному союзі зможуть вибрати спільне прізвище, на них будуть поширюватися ті ж права, що зазвичай мають чоловік і дружина. При цьому, однак, одностатеві пари не зможуть усиновляти дітей, і у них не буде зобов'язань зберігати один одному вірність.

Між тим, Массімо Гандольфіні - один з ініціаторів руху День сім'ї, що виступає за збереження традиційних сімейних цінностей, заявив, що голосуванням за законом про громадянські союзи була вбита демократія.

Кілька католицьких організацій, зокрема комітет «Захистимо наших дітей», направили президенту Італії Серджіо Маттарелла і всім депутатам досьє, що доводить, що цей законодавчий акт суперечить конституції. Зокрема, на їхню думку, прийнятий закон про громадянські одностатеві союзи в майбутньому відкриє таким парам можливість усиновлювати дітей.

«Ми звертаємося до президента республіки, оскільки у нас є сумніви щодо конституційності цього закону, і просимо його вимагати від палати депутатів більш ретельного обговорення документа», - заявив глава Форуму сімейних асоціацій Джанлуїджі Де Паоло.

З ним згоден голова Асоціації італійських католицьких лікарів Філіппо Марія Бошіа, який заявив, що не можна зрівнювати традиційну подружню пару з іншими формами співжиття.

Асоціація Agesc, яка об'єднує батьків, чиї діти вчаться в католицьких школах, назвала прийнятий закон «ляпасом сім'ям».

Відразу після підсумкового голосування в парламенті представники кількох опозиційних партій заявили про намір зібрати підписи для проведення референдуму з питання про громадянські союзи між особами однієї статі.

Сенатор Гаетано Квальярьелло, лідер Руху ідеї, на своїй сторінці в мережі Facebook напередодні написав: «Наша боротьба продовжиться, і ми підемо до кінця. Разом з народом. І почнемо з референдуму, про який ми оголосимо завтра».

Лідер Ліги Півночі Маттео Сальвіні, виступаючи на радіо, закликав своїх однопартійців, які займають крісла мерів італійських міст, до «непокори» цьому закону.

«Цивільні союзи - це провісники гей-усиновлення, тому я від імені Ліги Півночі закликаю всіх мерів і службовців місцевих адміністрацій до непокори цьому неправильному закону», - сказав Сальвіні, який зараз є одним з найпопулярніших політиків на Апеннінах.

Опозиційні партії в Італії мають намір домагатися проведення референдуму, щоб на ньому поставити питання про скасування схваленого парламентом закону про юридичне визнання одностатевих союзів, повідомляють в четвер місцеві ЗМІ.

Зокрема, над організацією референдуму будуть працювати праві партії «Вперед, Італія» і «Ліга Півночі». В опозиції мають намір дочекатися, коли закон підпише президент, а потім почнуть збір 500 тис. підписів, необхідних для організації референдуму.

При цьому противники закону підкреслюють, що в даному випадку їх не влаштовує не стільки сам закон, скільки те, яким чином він був прийнятий.

«Ми виступаємо за референдум, так як прем'єр країни не дав нам можливість провести дебати щодо законопроекту і запропонувати поправки до нього», - сказав сенатор Карло Джованарді.

Позиція Римо-Католицької Церкви щодо одностатевих союзів неодноразово і досить виразно була виражена в численних висловлюваннях ватиканських єрархів. Вона відображена і в підсумковому документі Генеральної асамблеї Синоду єпископів Римо-Католицької Церкви, де було підкреслено, що зберігається заборона на одностатеві шлюби.

Рік тому, коментуючи підсумки референдуму в Ірландії про легалізацію одностатевих шлюбів, представники Ватикану заявили, що вибір ірландців ставить під загрозу традиційні цінності. Про це, зокрема, заявив тоді голова Конференції італійських єпископів кардинал Анджело Баньяско.

«Референдум в Ірландії ставить під питання здатність передавати новим поколінням цінності, в які ми віримо», - сказав кардинал, який підкреслив, що сім'єю може вважатися тільки союз між жінкою і чоловіком, «союз, якому не існує альтернативи».

Правда, кардинал Баньяско тим не менше, вказав на те, що Церква готова вести діалог з усіма і реагувати на «зміни, що відбуваються в суспільстві». «Але будь-який діалог повинен бути рівноправний, позбавлений ідеологічних установок, враховувати почуття і ґрунтуватися на здоровому глузді», - вказав католицький єрарх.

Більш жорстко прокоментував підсумки ірландського референдуму держсекретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін. «Думаю, що ми можемо говорити про поразку не просто християнських принципів, але всього людства», - сказав він.

«Ірландський референдум - це поразка для людства. Я засмучений результатом, Церква повинна посилити свою діяльність з проповідування Євангелія», - підкреслив кардинал.

«Архієпископ Дубліна сказав, що Церква повинна враховувати реальність, але, на мою думку, вона повинна її враховувати в сенсі посилення діяльності з проповідування Євангелія. Я думаю, що можна говорити не тільки про поразку християнських принципів, але і про поразку людства», - сказав Паролін.

«Сім'я, - заявив Паролін, - залишається в центрі, і ми повинні робити все, щоб захищати, охороняти її, заохочувати створення сім'ї, оскільки вона - майбутнє людства і Церкви, в тому числі перед обличчям відомих подій, що відбулися в ці дні».




40 000 християн біженців піддаються дискримінації в Німеччині

Близько 40 тисяч християнських біженців піддаються дискримінації з боку мусульман в наметових містечках для мігрантів, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Німецьке відділення міжнародної організації із захисту християн від переслідувань Open Doors провело дослідження, опитавши більше двохсот християн, які прибули в Німеччину з Сирії, Іраку та Афганістану. Дані опитування наводить ЗМІ.

"Близько 32% респондентів сказали, що вони отримували погрози. 37% заявили, що отримували тілесні ушкодження. Майже половина респондентів заявила, що стикалася з дискримінацією і переслідуванням з боку охоронців в центрах для біженців, а 88% заявили, що вони піддавалися утискам з боку мусульманських біженців через свою віру", йдеться в статті.

Глава Open Doors в Німеччині Маркус Роде заявив виданню, що наведена інформація є "лише верхівкою айсберга". Очолювана ним організація виступила із заявою, в якій закликає німецьку владу "забезпечити дотримання права на свободу віросповідання".

Видання також наводить слова сирійського біженця на ім'я Фаді, який заявив журналістам, що "покинув рідну країну з метою порятунку від ісламських екстремістів", однак він "був вражений", коли зустрівся з ними біля свого житла в Німеччині.




Коптська церква спалена в Верхньому Єгипті

Коптська церква була спалена екстремістами 12 травня в верхньоєгипетському селищі Ісмаїлія (провінція Ель-Мінья), повідомляє сайт «Аль-Ахрам».

За словами керівників місцевої коптської громади, «екстремісти підпалили приміщення, яке тимчасово служить церквою». Воно використовувалося для богослужбових цілей протягом року з дозволу влади. Головний храм Ісмаїлії ще в 2009 був закритий з міркувань безпеки.

«Ми знаходимося в контакті з правоохоронним органами та робимо все можливе для запобігання зіткнень між мусульманськими і християнськими жителями села, які традиційно підтримують добрі відносини один з одним», - заявили в коптській громаді.

Після революції 2011 року, коли був повалений режим Хосні Мубарака, багато коптських церков стали об'єктами нападів і актів вандалізму з боку мусульманських екстремістів. Після повалення президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі влітку 2013 року акти насильства в Єгипті почастішали.

І хоча їх головними об'єктами стали військові і поліцейські, вранці 14 серпня 2013 по всій країні були одночасно підпалені 86 коптських храмів і монастирів. Цілий ряд антихристиянських погромів мав місце в провінції Мінья, де проживає значна коптська громада.

Починаючи з серпня 2014 року, влада Єгипту надає матеріальну допомогу у відновленні церков, спалених ісламістами.




Невідомі розбили статую Матері Божої біля джерела в Івано-Франківську

В Івано-Франківську на міському озері невідомі розбили статую Матері Божої біля джерела.

Фото з місця, де побували вандали виклала у соцмережі директор КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк, інформують ”Вікна”.

”Вчора на міському озері біля джерела якась мерзота розбила статуетку Матері Божої. Звісно, що ми замінимо розбиту, але це вже не вперше таке відбувається...Сумно”, — написала вона.

Не минуло і кількох днів після того, як невідомі розбили статую Матері Божої біля джерела на міському озері в Івано-Франківську, як її уже відновили. Зробив це Йосиф Аннюк, який вирішив відновити скульптуру.

Про це сьогодні повідомила директор КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк за словами якої, статуетку розбитої Матері Божої уже замінено, пишуть ”Вікна”.

”Вчора я писала про варварський вчинок невідомих біля джерела на міському озері. В той самий день зателефонував небайдужий мешканець і запропонував відновити статуетку розбитої Матері Божої. Сьогодні все вже встановлено. Щиро дякую п. Йосифу Аннюку”, — написала Руслана Василюк.




Італійський Архиєпископ: узаконення одностатевих партнерст – поразка демократії

Архиєпископ Кієті-Васто монс. Бруно Форте заявив, що визнання Італією одностатевих партнерств – це поразка демократії. Про це повідомляє «CatholicCulture.org».

Реагуючи на законодавче затвердження італійським парламентом одностатевих партнерств, Архиєпископ Форте зазначив, що узаконення цих партнерств відбулося без широкої суспільної дискусії та проти волі більшості італійців. Архиєпископ також зазначив, що зміна в італійському законодавстві ніяк не вплине на ставлення Церкви до одностатевого співжиття.




Алабама (США) заборонила аборт через розчленування дитини

Алабама стала п’ятим американським штатом, який заборонив аборт, який вершиться розчленуванням дитини в лоні матері. Про це повідомляє pro-life сайт «Life Site».

Американські штати Канзас, Оклахома, Західна Вірджинія та Міссісіпі уже заборонили такі аборт. У шатах Айдахо, Луїзіана, Міссурі та Небраска подібне  законодавство знаходиться на стадії розгляду законодавцями.  




Адміністрація Обами вимагає від шкіл дозволити учням відвідувати туалети без огляду на стать

Адміністрація американського президента Барака Обами розіслала листи до кожного шкільного округу США з вимогою уможливити використання шкільних туалетів для трансгендерних учнів згідно з їхнім бажанням, повідомляє «FoxNews».

Тобто, американська президентська Адміністрація вимагає від шкіл дозволити учням використовувати шкільні туалети без огляду на їхню фізіологічну стать. У випадку відмови від виконання цієї вимоги Адміністрація погрожує відмовникам судовими позовами та припиненням фінансування з федерального бюджету.

Генпрокурор США Лорета Лінч уже заявила, що в школах нема місця для дискримінації за будь-якою ознакою, в тому числі й за гендерною ідентичністю.




Німеччина: масове навернення мусульман в християнство

5 травня в Гамбурзі (Німеччина) більше 80 біженців-мусульман з Ірану і Афганістану прийняли водне хрещення, повідомляє 316NEWS з посиланням на invictory.com і Christian Today.

«Мотив зміни віри один для багатьох - вони розчарувалися в ісламі», - заявив в інтерв'ю німецькому журналу Stern пастор Альберт Бабаджан, який провів це масове хрещення.

Шима, біженка з Ірану, сказала, що іслам ніколи не давав їй свободу, вона жила в постійному страху гріха. «Все своє життя я шукала миру і щастя, але в ісламі я цього не знайшла», - підкреслила Шима в інтерв'ю Stern і додала, що для неї справжнє щастя стати християнкою.

Солмаз, ще один біженець з Ірану, заявив: «В ісламі ми завжди жили в страху. Страх перед Богом, страх перед гріхом, страх перед покаранням. Але Христос - Бог любові».

Церемонія хрещення відбулася в міському парку Гамбурга. Одягнені в білий одяг колишні мусульмани хрестилися в озері, сповідуючи Христа своїм Господом і Спасителем.

Перехід біженців з мусульманства в християнство не рідкість для Німеччини. З початку 2016 року пастор Бабаджан вже хрестив 196 колишніх мусульман і очікує, що до кінця року таких хрещень буде не менше 500.

Німеччина в першу чергу надає притулок саме християнам. Тому скептики підозріло ставляться до біженців-мусульман, які переходять в християнство вже в Європі. Але пастор Бабаджан підкреслив, що він не хрестить людей, в чиїх мотивах чи намірах сумнівається. «Якщо у мене є відчуття, що хтось не вірить в своєму серці, тоді я не хрещу таких людей ..., - заявив він. - Це дуже просто, той, хто не вірить, не буде хрещений».

Він не питає людей про вірші з Біблії, які вони запам'ятали, він запитує про те, як змінилися їхні життя.

«Християнська віра змінює мислення людини, погляди на світ. Якщо хтось говорить мені, що він знову може спати ночами, або про те, що він зміг пробачити старого ворога, тоді я знаю, що в своєму серці він християнин», - пояснив пастор.

Він уточнив, що в дійсності тільки 20-30% біженців хочуть почути Добру Новину, і він намагається послужити саме таким людям.




Церква отримає нового святого, страченого французькими революціонерами

Папа Франциск уповноважив Конгрегацію з канонізації проголосити святим блаженного о. Соломона Леклерка, страченого в часі так званої Великої французької революції за його вірність Католицькій Церкві – повідомляє «Catholic Herald».

Ґійом-Ніколя-Луї Леклерк народився у 1745 році у французькому містечку Ла Салл. У 1767р. вступив до новіціяту Братів християнських шкіл, де прийняв монаше ім’я Соломон. Коли у Франції революціонери заборонили Католицьку Церкву 250 тис. клиру залишились вірні Церкві й продовжили діяльність у підпіллі.

У 1792р. революціонери арештували майже дві тисячі священиків та єпископів. У перших тижнях вересня 1792р. французький революційний уряд влаштував масову різанину клиру, який залишився вірний Церкві. Було вбито 1368 священиків та єпископів.

Блаженний Соломон був заарештований 2 вересня і одразу страчений ще з 200 мирянами, бо вони не хотіли відректися Католицької Церкви. Папа Пій ХІ у 1926р. проголосив усіх цих мучеників блаженними.




Польські активісти домоглися заборони виконання абортів у Лікарні Pro-Familia

Жешувська лікарня Pro-Familia, в якій здійснювалися аборти дітей-інвалідів і котра подала до суду на  активістів Фонду Про-Право на життя за  поширення цієї інформації серед громадськості, більше не вбиватиме ненароджених дітей.

Підставою для зупинення абортивної діяльності  лікарні стало використання права на спротив сумління всіма працюючими у лікарні гінекологами. У зв'язку з цим у лікарні більше не будуть проводитися аборти, оскільки жоден з лікарів не хоче брати в цьому участь.

Нагадаємо, що першими проти абортів у лікарні Pro-Familia протестували працюючі там акушерки, а найвідважніша серед них, Агата Рейман, представила громадськості інформацію про здійснювані лікарнею аборти. У лікарні намагалися залякати акушерку, погрожували їй фінансовими санкціями. На захист акушерки стали волонтери Фонду Про-Право на життя, організовуючи пікети біля лікарні та в інших місцях Жешува. Лікарня відреагувала на це судовими позовами проти організаторів пікету, Яцека Котули і Премислава Сича. Однак, це не налякало активістів: зібрання і далі організовувалися, було викуплено рекламний білборд поблизу лікарні для інформування про процедури, що відбуваються у закладі, а один із останніх пікетів транслювався на національному телебаченні TVP Info.

Цивільний суд виніс рішення про те, що активісти Фонду порушили добре ім'я лікарні, стверджуючи, що у ній вбивають хворих дітей. Натомість кримінальний суд постановив, що Котула і Сич не винні у знеславленні лікарні, а називати аборт вбивством дітей є найбільш виправданим. В обох випадках захисників життя представляв адвокат Єжи Кваснєвський з Інституту Ordo Iuris. У цивільній справі Котула і Сич подали касаційні скарги.

Відмова лікарні Pro-Familia від абортів показує, що пікети під лікарнями є ефективним інструментом у боротьбі проти абортів.

У 2014 р. один із керівників лікарні Pro-Familia заявив, що "цей тип процедури (аборту) має виконуватися у кожній лікарні". Десятки пікетів, організованих жешувськими активістами Фонду, мабуть, призвело до пробудження сумління гінекологів лікарні і, врешті, до відмови від убивчої практики. Якби Котула і Сич дали керівництву лікарні себе залякати, цього, найвірогідніше, не відбулося б. Сміливість і завзятість пробудили совість.

Мета активістів полягає у тому, щоб пробудити сумління всіх поляків. Саме тому вони продовжують кампанію "Лікарні без абортаріїв". Оскільки найагресивніша до pro-life волонтерів  лікарня змушена була зупинити вбивства дітей, то це означає, що можна зупинити аборти у кожній лікарні. Потрібні лише мужність і витривалість.




Афера в Бельгії: Розірвала стосунки з хлопцем, вимагала евтаназію і отримала її

У Бельгії набирає розмаху афера пов’язана з евтаназією. Ще у 2010 році 37-річна Тіна Ніс після розриву стосунків із хлопцем, з яким вона певний час перебувала у сексуальному зв’язку, висунула вимогу лікарям на дозвіл на евтаназію. Комісія лікарів дозволила евтаназію та 24 грудня 2010 року Тіна Ніс була евтанізована. Зараз її рідні сестри Лотт і Софі, які роками добивалися правди, розтиражували цю історію у ЗМІ. Повідомляє pro-life сайт «Narod.hr».

Бельгійські закони дозволяють евтаназію пацієнтам, якщо вони терплять тяжкі психологічні муки. Тому, строго за законом Тіна Ніс була евтанізована законним способом. Стикнувшись із цим сестри Тіни Ніс пробують повести кампанію за обмеження доступу до евтаназії.




Дружина ірландського президента зловжила службовим становищем для просування абортів?

Сабіна Гіґґінс – дружина ірландського президента Майкла Д. Гіґґінса стинулась із серйозними звинуваченнями: її звинувачують у зловживанні службовим становищем  з метою просування скасування 8-ї поправки до ірландської Конституції, яка, фактично, забороняє аборт у цій країні. Про це інформує pro-life портал «Life Site».

Сабіна Гіґґінс, використовуючи свій статус дружини президента, неодноразова пропагувала в ірландських ЗМІ широке запровадження аборту в Ірландії, чим порушила вимогу політичної нейтральності офісу президента країни.

Також Сабіну Гіґґінс звинувачують в образі неповносправних дітей та їхніх батьків, у принижені людської гідності неповносправних людей. Батьки неповносправних дітей уже звернулися з вимогою до офісу президента Ірландії з вимогою, щоб перша леді вибачилась перед ними. У випадку, якщо вона цього не вчинить батьки погрожують перші леді та офісу президента судовими позовами.




Священик, який рятував дітей може бути проголошений святим

Людовіко Павоні (1784-1849), який приймав активну участь у Рісорджіменту (Боротьбі за об’єднання Італії) може стати новим блаженним Католицької Церкви, повідомляє агенція ANSA.

Ватикан визнав автентичність чуда за заступництвом о. Павоні. В часі автрійсько-пм’ємонтської війни о. Павоні дбав за хлопців. Загинув у Брешії рятуючи хлопчаків від австрійського осбстрілу.




Конгрес США викликає в суд реєстрові записи StemExpress для з'ясування способу визначення цін на органи абортованих немовля

Вибрана  конгресом рада з Життя Дітей видала  повістку для дослідження порушень  StemExpress федерального закону при купівлі органів і тканин абортованих немовлят.

В світлі одержаних від свідків рекомендацій  на слуханні  минулого місяці, видача  повісток необхідна для завершення повного огляду бухгалтерських записів StemExpress. Документи, розкриті розслідуванням наразі вказують на дуже тривожну можливість того, що StemExpress, можливо, порушила федеральний закон, заробляючи на продажах частин тіла дитини.

Planned Parenthood і StemExpress вже давно стверджують, що їх фінансова домовленість не порушує федеральний закон, який визнає кримінальним злочином продаж тканин або органів людини за "грошову винагороду" (прибуток), але дозволяє відшкодування обгрунтованих витрат, пов"язаних з процесом передачі зразків.

Слідчі стверджують, що  Planned Parenthood  не бере на себе ніяких витрат і що StemExpress поштучно оплачує  за орган, щоб дотриматись обіцянки про новий "потік доходів" від співпраці  з провайдером абортів.

Представник Блакбурн сказав, що цей крок був необхідний, бо StemExpress  провалив виконання численних запитів і закликав демократів  Конгресу США на останніх слуханнях комісії відхилити докази проти них.

Соціальні консерватори закликали комісію до продовження наполягання на повному розкритті і покаранні за будь-які порушення закону.




Демократична Республіка Конго: ісламісти вбили близько 40 християн

За повідомленням «World Watch Monitor» на сході Демократичної Республіки Конго ісламістські бойовики напали на християнське село та ножами і мачете вирізали близько 40 мирних жителів – християн.

Це викликало паніку серед місцевого населення, яке рятуючи своє життя, полишило цей регіон. Тисячі людей залишили свої домівки в страху перед нападами ісламістів.




В Танзанії спалено чергову католицьку церкву

Як повідомляє агенція «Fides», на північному-заході Танзанії невідомі підпали католицьку церкву. Інцидент стався в провінції Каґера в поселені Н’ярвеле. Це уже другий підпал католицької церкви у цій африканській країні за останній рік часу.

«Ті що думають, що спаливши нашу церкву, змусять нас перестати молитися – помиляються. У нас є велике дерево біля тепер уже церковних руїн, ми продовжуватимемо молитися там» - заявив парох о. Фортунат Біджура.




Амазонія: єпископу загрожують смертю за боротьбу проти сексуального насильства над малолітніми

Кардинал Клаудіу Хуммес, президент Єпископської комісії Амазонії, днями повернувся з поїздки на бразильський острів Маражо, розташований в дельті річки Амазонки. На жаль, на цьому острові однією з злободенних проблем є сексуальна експлуатація малолітніх.

Якраз в цей же час Папа Франциск в черговий раз підняв свій голос проти таких злочинів, закликаючи під час недільної молитви «Цариця Небесна» до захисту дітей від насильства.
Кардинал  Хуммес розповів, що на Маражо сексуальні злочини проти дітей відбуваються безкарно. Слова Папи Франциска спонукають докладати ще більше зусиль по боротьбі з ними. Католицька церква на Маражо, яка викриває зловживання дітьми, терпить переслідування, а помісному єпископу монс. Аськоне погрожували смертю.




Електронна пошта Гілларі Клінтон свідчить про її близькі стосунки з «Planned Parenthood»

Не тільки скандал довкола використання службової пошти в приватних цілях в якості Держсекретаря США та можлива брехня під присягою ускладнюють президентські амбіції Гілларі Клінтон. Як виявилось, пані Клінтон перебуває у дуже близьких стосунках з скандальновідомою організацією «Planned Parenthood», але також вказують і на її симпатії до пропагандистів євгеніки. Повідомляє pro-life портал «LifeSite».

Також, виглядає на те, що представники «Planned Parenthood» фінансують передвиборчу кампанію Гілларі Клінтон.




Арканзас: Аборт – це смерть ненародженої дитини

Департамент охорони здоров’я американського штату Арканзас офіційно у своїх документах стосовно аборту визнав, що аборт – це не переривання вагітності, а – смерть ненародженої дитини. Це визнання – один із пунктів реалізації законодавства, прийнятого в Арканзасі минулого року. Про це інформує «ChurchMilitant».

Як заявив член правління Департаменту Ґреґ Гарпер: «Жінки мають право знати що таке аборт і які його наслідки, перед тим, як вирішать зробити це хірургічне втручання».  




Важкі питання. Чи дійсний шлюб, укладений в стані відлучення від Церкви?

ПИТАННЯ: Якщо жінка зробила аборт і, таким чином, вона відлучена від Церкви, а потім одружується, чи дійсне Таїнство Шлюбу в такому випадку чи ж шлюб недійсний?

ВІДПОВІДЬ: Перш за все слід зазначити, що відлучення від Церкви latae sententiae має місце в тому випадку, якщо, здійснюючи аборт, людина знає, що цей вчинок веде до відлучення, тобто той, хто згрішив в курсі церковного покарання. Згідно з каноном 1398 Кодексу канонічного права, «той, хто робить аборт ... підлягає відлученню за заздалегідь винесеним судовим рішенням», тобто сам факт аборту автоматично веде до відлучення від Церкви.

Згідно з каноном 1331, відлученому «забороняється приймати Таїнства», тобто прийняття Таїнств буде незаконним. Але незаконне прийняття Таїнства не означає, що воно є недійсним. Вчинення Таїнства Шлюбу в той час як ще не знято відлучення, - це важке порушення і святотатство, але узи шлюбу при цьому є дійсними.

http://catholicnews.org.ua   http://vikna.if.uа


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1129 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнофобія, суспільні проблеми, ісламізація, Переслідування християн, публіцистика, гомодиктатура, ліберастія, актуальні публікації, масонерія і антихрист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика