Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Квітень » 23 » Публіцистика » Актуальні публікації на 23/04/2016
13:39
Актуальні публікації на 23/04/2016
Ватикан: Антисімейне лобі користується пасивністю громадян

Антисімейне лобі користується загальною пасивністю демократичних суспільств і з великою силою нав'язує свої погляди, узурпуючи право виступати від імені натовпів, байдужих до всього, – попереджає Архиєпископ Іван Юркович, постійний спостерігач Святого Престолу при відділах ООН в Женеві. Учора він узяв участь у презентації адгортації «Amoris Laetitia» дипломатичному корпусу.

В інтерв'ю «Радіо Ватикану» він вказав на потребу відродити сучасні суспільства, щоб не дозволяли собою маніпулювати, особливо в таких важливих питаннях, як сім'я. Це також в певному сенсі роль папських дипломатів на форумі міжнародних організацій, – каже Архиєпископ Юркович.

«Існує певна група держав, західних і європейських держав, які мають великий уплив на міжнародній арені. Інші держави не мають таких можливостей. Ми, як Апостольська Столиця, не ототожнюємо себе ні з ким, а просуваємо лінію, яка є противагою  силам, які хочуть впровадити нові антропологічні категорії, які для Церкви не є прийнятними. Ми робимо це також від імені інших. Це дуже добре сприймають багато країн, які не у всьому з нами згодні, але близькі до нас, коли йдеться про концепцію антропології, традиції або природи».




Британський єпископ: боротьба за pro-life цінності – це боротьба за збереження нашої цивілізації

Єпископ Шрусбері (Великобританія) Марк Девіс прирівняв боротьбу за недоторканість і святість людського життя до боротьби за знищення рабства та боротьби проти нацизму. Про це повідомляє pro-life портал «LifeSite».

Про це владика Девіс заявив, звертаючись до членів британського Товариства захисту ненароджених дітей. Єпископ закликав членів Товариства продовжити боротьбу за скасування законів, які нищать людське життя, але також і наголосив, що ця боротьба буде важкою. Оскільки, на його думку, боротися за зміну законодавства – замало. Потрібно провадити боротьбу за зміну ментальності суспільства.  

Як приклад витривалості у боротьбі за повагу до кожної людини владика Девіс назвав приклад Вільяма Вілберфорса, який кінцем ХVІІІ – початком ХІХ століття провадив боротьбу за скасування рабства негрів.

Єпископ Шрусбері також зазначив, що хоча Вінстон Черчіль не був релігійною людиною, однак від добре розумів роль християнства у житті нашої цивілізації. Тому, у 1940 році Черчіль заявив, що борячись проти нацизму, британці боряться не тільки за власне виживання, але за саме існування християнської цивілізації.

На переконання владики Девіса, теперішня боротьба проти «культури смерті», яку ведуть pro-life активісти – це сьогоднішня боротьба за збереження християнської цивілізації, аналогічна до боротьби проти нацизму.




Хорватський міністр скандалізував ліберальні ЗМІ привітавшись християнським вітанням

Хорватський міністр будівництва і просторового планування Ловро Кушчевічь розпочав свою сьогоднішню прес-конференцію «Hvaljen Isus i dobar dan» (Слава Ісусу і добрий день), а завершив «Hvala lijepa. Bog vam dao zdravlja!» (Дуже дякую. Бог най Вам дасть здоров’я) ,чим викликав бурю в хорватських ліберальних ЗМІ.

Частина ліберальних ЗМІ уже вимагає відставки міністра, оскільки на їхню думку міністр порушив принцип секулярності.




Пакистанські християни втікаю в Тайланд, рятуючись від переслідувань

За різними оцінками зараз в Тайланді перебуває близько 50 тис. пакистанські християн, які втекли з Пакистану, рятуючись від переслідувань у себе на батьківщині. Про це інформує «Christianity Today».

Тайланд доволі терпимо ставиться до християнської меншини, як своєї власної, так і біженців із мусульманських країн. Ця буддистська нація сама втратила 6000 людей, які з 2004 року стали жертвами мусульманського тероризму. Про те, Тайланд належить до країн, які не підписали міжнародну конвенцію про права біженців, тому статус пакистанських біженців у цій країні є доволі непевним.

Долею пакистанських біженців в Тайланді опікуються християнські місіонери Католицької Церкви та різних протестантських деномінацій.




Єпископи Пакистану наголошують на антихристиянських упередженнях в підручниках

Комісія конференції католицьких єпископів Пакистану закликала до видалення  з шкільного підручника упереджених формулювань щодо християн і інших релігійних меншин.

"Структура шкільної освіти і навчальні програми повинні бути змінені", заявив в нещодавній доповіді член комісії справедливості і миру агентству Fides.




Католицька парафія в Техасі відкрила ресторан, щоб дати роботу безробітним

Ресторан мексиканського гриля «La Tilma», що знаходиться під управлінням однієї з парафій в місті Ель-Пасо, не годує безкоштовно, зате недорого продає смачну їжу і дає роботу і заробіток частині безробітних.

«La Tilma» не отримує прибуток і є благодійною ініціативою - парафія організувала його, щоб просто підтримати людей, які не мають роботи.

Зароблених грошей вистачає на утримання ресторану і зарплату нужденним - цього парафіянам досить. Завдяки цьому «La Tilma» пропонує кращі ціни на мексиканські солодощі у всьому місті.

«Можна називати це соціальним підприємництвом. Наша мета - створити робочі місця для людей в цьому районі», - сказав менеджер ресторану Джеймс Мартінес.

«Люди приходять і купують, тому що ціни дуже низькі. А в разі крайньої необхідності ми можемо і нічого не взяти за їжу», - додає він.

Зараз в ресторані працюють вісім чоловік повний робочий день, а також наймаються тимчасові додаткові робочі при великих замовленнях.

Платять $9,09 на годину, що вище середньої мінімальної зарплати в Техасі - $7,25 на годину.

Крім роботи і зарплати ресторан дає людям можливість отримати нові навички, щоб зайнятися власним бізнесом.




77 католиків стали членами новообраного парламенту Південної Кореї

Після черговий парламентарних виборів у Південній Кореї до парламенту країни пройшло 77 нових парламентарів, які декларують себе католиками. Загальна кількість посланців до парламенту Південної Кореї – 300 осіб. Про це інформує агенція «AsiaNews».

Голова Комісії Iustitia et pax Конференції католицьких єпископів Південної Кореї монсеньйор Лазар Ю Хеунґ Сік закликав новообраних парламентарів-католиків сприяти діалогу в середині корейського парламенту та суспільства, які є поділені через різницю у політичних поглядах.




Палата громад парламенту Великобританії визнала геноцид християн на Близькому Сході

Палата громад Палата громад Парламенту Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії одноголосно визнала що так звана Ісламська держава (Даеш) проводить геноцид над християнами, єзидами та мусульманами шиїтами. «За» проголосувало 278 депутатів, проти – 0. Повідомляє «Catholic Herald».

Британські парламентарі зробили це наперекір позиції Міністерства закордонних справ Великобританії, яке вважає що говорити про геноцид християн з боку не має підстав. Представник Міністерства закликав парламентарів не голосувати за визнання геноцидності Ісламської держави.

Документ, прийнятий британськими парламентарями, також вимагає від уряду Великобританії висунути це питання перед Радою Безпеки ООН, з метою залучення до цієї справи Міжнародного кримінального суду, щоб докласти зусиль для притягнення до кримінальної відповідальності ватажків Ісламської держави.

Член Палати лордів лорд Елтон, вніс аналогічний документ для розгляду в Палаті лордів. Лорд Елтон зазначив, що Великобританіє є одним із підписантів Міжнародної конвенції проти геноциду й тому має певні зобов’язання у цьому питанні. А якщо те що творить Ісламська держава не підпадає під визначення геноциду, як запевняють у британському уряді, тоді, на думку лорда, жоден злочин, проголошений геноцидом з 1948 року, не підпадає під визначення геноциду.




США: священик, який зник тиждень тому, знайдений мертвим

Священик Рене Уейн Роберт, клірик католицької єпархії Сент-Огастін у Флориді, котрий зник минулого тижня, був знайдений мертвим в штаті Джорджія 18 квітня.

«Тіло о. Рене Уейна Роберта було знайдено в місці, яке вказав заарештований поліцейськими чоловік, що їхав за кермом машини священика», - розповів журналістам шериф Девід Шоар. За версією слідства 71-річний о. Роберт був убитий 10 квітня - в день зникнення. Причина смерті поки що остаточно не встановлена, проте, за словами шерифа, який особисто знав покійного, «цілком очевидно, що він став жертвою злочину».

У 80-ті роки минулого століття о. Роберт приїхав до Флориди разом з іншими ченцями-францисканцями і присвятив себе служінню в тюрмах. Через кілька років францисканців направили в інше місце, але він попросив, щоб його залишили в Сент-Огастін, щоб продовжити  душпастирську опіку  ув'язнених. У 1995 о. Роберт був інкардинований в Сент-Огастінскую єпархію і продовжив надавати пастирську допомогу тим, хто опинився на дні суспільства.

Передбачуваний вбивця, 28-річний Джеймс Мюррей, був схоплений поліцією на території штату Південна Кароліна після погоні за автомобілем, яким той керував і який належав зниклому священику. У машині було знайдено декілька одиниць вогнепальної зброї - ймовірно, вкраденої.

Мюррей щойно вийшов з в'язниці. Очевидно, молодий чоловік  зустрівся зі священиком, щоб попросити у нього грошей, знаючи, що о. Роберт надає матеріальну допомогу звільненим ув'язненим і безробітним.




Владика Радослав ЗМІТРОВИЧ: Це справжня трагедія для українського суспільства: у Верховній Раді вже прописані дати впровадження партнерства геїв

В ефірі програми Архіпастир ВІДПОВІДАЄ на Радіо Марія говорили про стан сім'ї в нашій державі.

- Це справжня трагедія для українського суспільства: у Верховній Раді ВЖЕ прописані дати впровадження партнерства геїв.- Переживає єпископ.- Це сумно. Колись Голова парламенту говорив, що такого ніколи не буде, і тут таке. Це колонізація нашого народу! Треба захищатися. Тим паче, більшість народу цього не хоче. Молитва  - велика сила! Не можна таке пропускати!
Інша проблема, душпастирська опіка не сакраментальних шлюбів. Один польский священик назвав пару, що живе у цивільному шлюбі - другим сортом. Не можна цього робити! Важливо, щоб такі люди - відчули себе коханими. Справжній пастир має допомогти досвідчити любов Бога.

 




У Кривому Розі під Леніним знайшли храм Миколи Чудотворця

Під постаментом колишнього пам’ятника Леніну в Центрально-Міському районі Кривого Рогу співробітники місцевого історико-краєзнавчого музею розкопали старовинну церкву. З посиланням на "Перший міський" повідомляє Newsru.ua.

"Як виявилося... храм побудували в дев’ятнадцятому столітті на честь Миколи Чудотворця. Вулицю, на якій спорудили святиню, назвали Миколаївською, проте з приходом більшовиків церкву розібрали по цеглинці аж до фундаменту. До слова, перебувала вона під землею понад 80 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на цьому місці в різний час було три храми. Перший – дерев’яний, який побудували в 1761 році. Але його знищила російсько-турецька війна. Згодом дерев'яний храм Святого Миколи відновили, а через сто років церкву вирішили створити не з дерева, а з білого вапняку. Тут також спочивали мощі священнослужителів.

Цьогоріч у сквері біля пам’ятника Леніну почалася реконструкція, біля постаменту і школи мистецтв зняли асфальт. Саме тоді співробітники краєзнавчого музею спочатку помітили траншеї, а потім сланцеві плити, які колись були підлогою церкви. Науковці розкопали частину фундаменту храму, і навіть знайшли старовинні монети.

Як розповіла старший науковий співробітник Криворізького міського історико-краєзнавчого музею Ірина Стеблина, частину розкопаного фундаменту помістять під ковпак, щоб люди могли побачити, як раніше будували.

Дослідження співробітників музею ніхто не фінансує, допомагають тільки волонтери. Вже розкопали вісім метрів фундаменту завдовжки і шість завглибшки.




В Індії викрили торгівлю дітьми, які народились внаслідок незапланованої вагітності

Поліція в штаті Мадхья-Прадеш (Індія) виявила незаконний продаж немовлят в лікарні Палаш  де Морарь, в районі Гваліор. Медичний персонал, при потуранні директора, заснував "дитячу ферму", в якій жінки можуть отримати послугу - щоб небажана вагітність закінчилася таємно.

Лікарі потім перепродають немовлят за ціною  1500 -1300 євро.

Правоохоронні органи заарештували п'ятьох лікарів, а також інших членів персоналу. Немовлята були продані в основному безплідним парам, які живуть в цьому районі. Пратек Кумар, співробітник поліції, повідомляє, що "троє дітей опинилися в руках осіб, що проживають в штаті Уттар-Прадеш і Чхаттісгарх».

Дослідження показали, що "дитячий" трафік стосується тих немовлят, які народилися у позашлюбних стосунках або в результаті насильства, якому піддавалися жінки. Лікарі організували справжній мафіозний клан і проплачену банду, щоби знайти молодих дівчат, які були вагітні і хотіли позбутися дитини.

Слідчий сказав: "Коли жінки або їх сім'ї йшли в лікарню, щоби позбутися вагітності, лікарі радили їм і переконували не переривати вагітність і запевнили їх  у безпечному і таємному народженні". Тоді після пологів і відмови матері, продовжує він, "лікарняна влада ініціювала пошуки довірливих кандидатів, яким продавали немовлят".

Заарештовані звинувачуються у скоєнні серйозних злочинів: придбання або призведення до рабства людини (ст. 370 Кримінально-процесуального кодексу); Рецидивістська работоргівля (ст. 371); покупка неповнолітніх для цілей заняття проституцією (ст. 373).

Зараз поліція намагається знайти інших дітей, але надії дуже мало. Щороку в країні народжуються на світ тисячі дітей у результаті незаконних відносин або зґвалтування. Серед численних злочинів проти жінок, сексуальне насильство є одним з найбільш поширених в Індії. За останніми  даними - в 2014 році було 33 707 випадків насильства, що на 9% більше, ніж у попередньому році; 38% жертв складали дівчатка у віці до 18 років.




У Польщі дитина народилася за 55 днів після смерті матері

У Вроцлаві, в університетській клінічній лікарні, народився хлопчик, мати якого померла за 55 днів до його народження.

Про це 19 квітня повідомило видання «Nowa Trybuna Opolska». За словами лікарів, це «чудо» стало можливим завдяки сучасному медичному обладнанню. 41-річна полька була хвора на рак. Коли в пацієнтки констатували смерть мозку, вона перебувала на 17-му тижні вагітності, пише «Радіо Польща».

Оскільки серце жінки ще билося, лікарі вирішили, що будуть боротися за життя дитини. Завдяки спеціальному обладнанню лікарям вдавалося підтримувати життєві функції матері.

За 55 днів неонатологи вирішили, що хлопчик уже може народитися і зробили кесарів розтин. Згідно радіо «RMF FM», хлопчик народився 9 січня, він важив тоді близько 1 кілограма і йому була потрібна інтенсивна терапія. За місяць дитину від’єднали від респіратора, а ще за два – виписали додому. Зараз хлопчик цілком здоровий і важить понад 3 кілограми, його виховує батько.




Практикуючі католики є антисемітами? Проект рапорту, винесений на голосування Ради Європи

Представник політичної партії Польщі «Закон і справедливість» у Раді Європи Домінік Тарчиньскі виклав у Twitter проект «Рапорт про антисемітизм», щодо якого має голосувати Рада Європи.

Тарчиньскі перебував на засіданні Ради Європи в Страсбурзі. З одного з пунктів виникає, що ...«практикуючі католики є трохи більшими антисемітами, аніж інша частина населення». Згідно з тим же документом, більш мирно до євреїв налаштовані... ісламісти, а «статистичний антисеміт» є негативно налаштований також до мусульман, ЛГБТ і… жінок.

"Чи напади на єврейські магазини і ресторан в Парижі також скоїли католики, бо ж не ті мирно налаштовані ісламісти?

Що ще придумають безідейні особи з Ради Європи, щоб зогидити католицизм?", - пише Домінік Тарчиньскі




Ватикан в ОБСЄ: У Європі триває дискримінація християн

Дискримінація християн, навіть там, де вони становлять більшість, є серйозною загрозою для всього суспільства, – сказав 14 квітня у Відні представник Святого Престолу в Організації з безпеки і співпраці у Європі (ОБСЄ).

Монсеньйор Януш Урбанчик зазначив, що істотною причиною дискримінації і нетолерантності  щодо послідовників Христа в регіоні, охопленому діяльністю ОБСЄ, є тривожне обмеження релігійної свободи. Про тенденцію до усунення релігії, особливо християнства, з публічної сфери і обмеження її до особистого життя, говорив Папа Франциск на торішній зустрічі сімей у Філадельфії.

Представник Ватикану в ОБСЄ відзначив, що в різних країнах, що належать до цієї організації, відокремлюють релігійні переконання від їхньої практики. Християни можуть вірити в приватному житті й молитися в церквах, але їм не дозволяють діяти згідно зі своєю вірою публічно, і навіть за це їх можуть судити. Обмеженням релігійної свободи є також запобігання впливу віри на формування суспільного життя і політики. Заради «політичної коректності» занадто часто очорнюють послідовників Христа як фанатиків або нетолерантних, – зазначив о. Урбанчик.

Він також висловив надію делегації Святого Престолу в Організації з безпеки і співпраці в Європі, що цього року нарешті видадуть декларацію Ради міністрів про дискримінацію християн. До складу цієї Ради належать міністри закордонних справ держав-членів ОБСЄ. На своїй зустрічі в грудні минулого року в Белграді, на жаль, не вдалося прийняти такої декларації.




Переслідування християн стали питанням нацбезпеки США

Американські експерти з питань сім'ї стверджують, що переслідування християн становлять зростаючу загрозу для національної безпеки США.

Переслідування християн посилюються в усьому світі, згідно з доповіддю організації «Відкриті двері США».

Теракт, спрямований проти християн в Пакистані на Великдень, де загинуло понад сімдесят осіб, став лише одним із нещодавніх прикладів. За нього відповідальність взяло на себе угрупування талібів. Як повідомляє організація «Відкриті двері», понад сім тисяч християн було вбито за свою віру в минулому році. Це майже на три тисячі більше, ніж у 2014 році. Але, за словами президента цієї організації Девіда Каррі, багато американців не розуміють, наскільки гостро стоїть проблема переслідувань християн по всьому світу, і, як очікується, вона буде і далі погіршуватися. Ісламісти все частіше нападають на представників релігійних меншин в ключових регіонах по всьому світу. Нещодавно Дослідницька рада з питань сім'ї зібрала групу експертів, які попереджають, що такі переслідування становлять зростаючу загрозу для національної безпеки США.

Свобода віросповідання залишається нездійсненною мрією для багатьох християн, які щодня зазнають переслідувань.

«Життя представників релігійних меншин, особливо християн, в Пакистані нестерпне. Ми піддаємося переслідуванням, нас вважають громадянами другого і третього сорту», - каже президент організації «Кров за віру» Первез Рафік.

Відбуваються жахливі події, такі як теракт, здійснений талібами в цю Пасху, і християни не отримують майже ніякого захисту з боку влади.

«Уряд Пакистану досі не робить того, що потрібно. А зараз це навіть не питання свободи віросповідання, а питання життя і смерті», - стверджує Первез Рафік.

Кілька експертів зі свободи віросповідання зустрілися у Вашингтоні, щоб обговорити, як релігійні переслідування в усьому світі впливають на Сполучені Штати. Колишній конгресмен Френк Вольф каже, що для Сполучених Штатів це питання національної безпеки і Конгрес повинен «прокинутися» і вжити відповідних заходів.

«Адміністрація і Конгрес повинні зайнятися цим питанням, інакше в світі почне відбуватися щось жахливе», - каже колишній конгресмен Френк Вольф. Він згоден з Папою Римським в тому, що ми живемо в час Третьої світової війни.

«Зараз йде Третя світова війна, і тому Конгрес повинен зайнятися цим питанням, незалежно від адміністрації. Потрібно проводити слухання, запрошуючи на них кращих політичних лідерів, найкращих військових лідерів, і вирішувати ці проблеми», - говорить Френк Вольф.

Вольф також стверджує, що існує безсумнівний зв'язок між низкою терактів, що прокотилися по всьому світу: «Є зв'язок з «Боко харам» - вони присягнули ІГІЛ; є зв'язок з «Аль-Шабаб» в Сомалі. Є зв'язок і з тим, що відбувається в Лівії. І всі ми бачили, що сталося у Франції. Ми бачили, що сталося в Сан-Бернардіно».

Тіна Рамірес заснувала організацію під назвою «Hardwired Global», яка виховує лідерів в сфері свободи віросповідання та закликає їх боротися за зміну законів у своїх країнах, де поки пригнічують представників релігійних меншин.

«Вперше в історії Іраку розпочався рух за свободу віросповідання. З тих пір як ми почали готувати лідерів по всьому Іраку, багато надихнулися цією ідеєю. Вони дійсно стали більше цінувати людей незалежно від їхньої віри і вважають, що представники інших віросповідань повинні мати можливість сповідувати свою релігію», - говорить вона.

Нехай навіть ситуація здається безнадійною, експертів обнадіює той факт, що помітні зміни в житті людей, яким вони служать.




Євхаристійне чудо визнали в Польщі

Єпископ польського міста Легниця Збігнєв Керніковский офіційно благословив 17 квітня почитання «кровоточивої» гостії. Єрарх завив, що надзвичайне явище має ознаки «євхаристійного чуда». Він доручив настоятелю парафії, де відбулося це явище, підготувати належне місце, де б віряни могли помолитися перед гостією.

Історія «євхаристійного чуда» в Легниці така. На Різдво 2013 року освячена гостія впала на підлогу. Її підібрали і помістили в посудину з водою, де, за римо-католицьким звичаєм, її треба було розчинити. Однак незабаром на євхаристійному хлібі з'явилися червоні плями. Тодішній єпископ Легниці Стефан Ціхій створив комісію для розслідування цього феномена. У лютому 2014 року фрагмент гостії передали на аналіз у лабораторію.

За даними дослідження, яке робили в інституті судової медицини, фрагмент містив волокна м'язу, дуже схожого на серце. Аналізи також показали, що це була частина людської плоті, що зазнала поранення.

У січні 2016 року результати аналізів, які свідчили про наявність ознак євхаристійного чуда, представив єпископ Керніковський у Римі, в конгрегації віровчення. У квітні, отримавши відповідні рекомендації з Ватикану, він розпорядився підготувати місце для поклоніння реліквії.




Глава грецьких католиків побоюється зростання насильства в країні в зв'язку з напливом біженців

Глава Конференції католицьких єпископів Греції попередив, що міграційна криза може стати причиною зростання насильства. Про це повідомляє 14 квітня CWN.

За даними Міжнародної організації з міграції, більш 853 тис. мігрантів з 1 млн, які прибули в Європу в 2015 році, в'їхали туди через Грецію, населення якої становить 11 млн. чоловік. На острові Лесбос у вересні кількість біженців перевищила кількість місцевих жителів, повідомив «L'Osservatore Romano» єпископ Франгіскос Папаманоліс. А в зв'язку з тим, що доходи від туризму є основою місцевої економіки, острів несе великі збитки від скасування турів, а у Церкви мало ресурсів, щоб допомогти нужденним.

Нагадавши про випадок, коли жінці довелося мити свою дитину в грязюці, єпископ Папаманоліс висловив розуміння мігрантам, озлобленим гуманітарними умовами, в яких вони живуть. І висловив вдячність католикам, що приносять їжу, воду та інші необхідні речі для біженців.

У той же час глава грецьких католиків зі співчуттям ставиться до місцевих жителів, які побоюються грабежів магазинів в пошуках їжі і до важкого становища уряду, у якого закінчилися кошти.




Головний редактор CNS пішов у відставку через пропаганду ЛГБТ ідей

Головний редактор офіційного інформаційного агенства Конференції католицьких єпископів США Catholic News Service (CNS) Тоні Спенс змушений був подати у відставку після викривальних публікацій в католицьких ЗМІ. У своєму акаунті в Твіттері Тоні Спенс відкрито підтримував і поширював ідеї ЛГБТ руху. Саме це і стало причиною його відставки, інформує хорватський католицький портал «Bitno.net».

Відразу після своєї відставки Спес дав інтерв’ю ліберальним ЗМІ, заявивши, що «Екстремно права блогосфера і їхні легіони знову напали на мене і цього було вже забагато для Конференції католицьких єпископів США. Генеральний секретар Конференції почав вимагати моєї відставки, бо єпископи більше вже не мали довіри до проводу CNS».




Після прийняття закону про евтаназію в Канаді літні люди бояться лікарень

Едмонтонський архиєпископ Річард Сміт з Альберти сказав, що через юридичне визнанання евтаназії літні люди можуть почати боятися лікарень.

"Якщо я не можу говорити за себе, якщо я самотній, без членів родини, чи не вб"ють мене в лікарні?", - архиєпископ стверджує, що подібні питання цілком зрозумілі в світлі рішення суду дозволити евтаназію. Але він сказав, що зростаючі побоювання літніх людей є трагедією, тому що люди, які потребують медичної допомоги, не повинні боятися лікарень. Прийняття закону про евтаназію "підриває довіру, яка повинна бути там".

Архієпископ Сміт продовжив, що коли евтаназія дістала суспільне визнання, літні  і хворі люди можуть відчувати тиск покінчити з власним життям.

"Це коли право померти скочується до обов"язку померти," сказав він.




У США набирає силу рух за законодавче визнання ненароджених дітей особами

В американському штаті Міссурі законодавці розглядають поправку до Конституції штату, яка б мала захисти право на життя ще ненароджених дітей. Про це повідомляє pro-life портал «LifeSite».

Член Палати громад штату Міссурі республіканець Майк Мун, автор цієї конституційної поправки, наголошує, що захисники так званого «права» на аборт знаходяться у конституційно-правовій колізії, оскільки у конституції штату ніде не забезпечене чи захищена так зване «право» на аборт. У той же ж час Конституція штату захищає право людини на життя.

На даний момент у штатах Міссурі, Алабама, Оклахома, Південна Кароліна ативно просувається законодавча ініціатива, яка б мала законодавчо закріпити визначення, що всі люди, в тому числі й ненароджені діти, є особами з відповідними правами. Оглядачі зауважують, що рух за визнання ненароджених дітей особами у США, на даний момент, має позитивну динаміку розвитку.




Філіппінський єпископат закликав вірних молити Вервичку за успішні президентські вибори

Президент Філіппінської єпископської конференції Архиєпископ  Лінґайен-Дагупану Сократес Бонавентура Віллеґас, від імені усіх католицьких єпископів цієї острівної країни, закликав філіппінців молитися щодня Вервицю за успішність виборів президента країни, які мають відбутися 9 травня цього року. Про це повідомляє агенція «AsiaNews».

Молитва Вервиці уже відіграла важливу роль в історії Філіппін. «Революція Вервиці», яка розпочалась всенародною щоденною молитвою Вервиці у 1986 році скинула філіппінського диктатора Фарнандо Маркоса.

Архиєпископ Віллеґас закликав вірних кожного дня молитися проти політичної корупції в країн та за здоровий вибір філіппінського народу: «Молітся усі Таїнства Вервиці – радісні, світлі, скорботні, славні. Моліться кожен день до 9 травня. Моліться сім’ями, в часі подороже, в офісах, на фабриках. Моліться за наші національні вибори».

Наприкінці свого звернення Архиєпископ пригадав вірним слова венеціанських сенаторів пілся христяинської перемоги над османським флотом у битві під Лепанто: «Це не була наша мужність, ні сила зброї, і вправність воєвод, це – Матір Божа від Вервички дарувала нам перемогу».




Бурунді: конфлікт між державою і Церквою загострюється

Політики при владі звинувачують Церкву в Бурунді, що Вона, начебто сприяє поділу нації і заохочує до насильства. Причиною таких звинувачень є позиція католицького єпископату Бурнді, який виступив проти антиконституційної спроби президента цієї африканської країни переобратися на треті термін. Про це інформує «CatholicCulture.org».

Теперішній президент Бурунді П’єр Нкуранзіза, попри протести громадськості, все ж таки оголосив про намір переобиратися на третій термін. Оскільки католицький єпископат відмовився підтримати цей антиконституційний намір президента він та його команда почали звинувачувати Католицьку Церкву в цій країні, що вона начебто, займається розпалювання ворожнечі.



Губернатор Теннесси не утвердил Библию официальной книгой штата

Попытка законодателей американского штата Теннесси провозгласить Библию официальной книгой штата провалилась.

Хотя 4 апреля сенат штата, указывая на историческое и религиозное значение Библии, одобрил соответствующий законопроект за номером HB615 (в его пользу высказались 19 человек, восемь были против), губернатор Билл Хэслем наложил на него вето. Дальнейшее голосование в сенате за снятие этого вето не набрало необходимого количества голосов - законодатели смогли собрать лишь 43 голоса, хотя требовалось 50, сообщает newsru.com

Как пишет The Daily Mail, комментируя свое решение наложить вето, губернатор-республиканец заявил, что "этот законопроект опошляет Библию" и нарушает конституцию США, согласно которой ни одной из религий не может быть отдано предпочтение. На это ранее указывали и несогласные с законопроектом законодатели, требуя разъяснений от его авторов, как этот документ соотносится с конституционным разделением государства и Церкви.

В соответствии с Конституцией США, не может быть отдано предпочтение какой-либо определенной религии, не может быть принят закон, который относится к установлению религии, запрещающий или ограничивающий ее исповедание. Таким образом, предпочтение, отданное Библии, а не, к примеру, Торе или Корану, несет в себе антиконституционные признаки.

Противники законопроекта также приводили в качестве аргумента то, что значение Библии будет принижено, если ее поставить в ряд с другими символами штата - такими как снайперская винтовка Barrett .50 BMG.

Как напомнила телекомпания ABC, попытка объявить Библию официальной книгой в штате Теннесси уже предпринималась в 2015 году, однако тогда она также окончилась неудачей.

Кроме того, аналогичный законопроект пытались поставить на голосование в штате Луизиана в 2014 году, но затем он был снят с рассмотрения как "отвлекающий внимание" законодателей.

Подобный документ безуспешно рассматривался в начале 2016 года и в штате Миссисипи.




В Красном море найдены останки армии египетского фараона

 Каирское министерство древностей объявило о важной находке, сделанной командой подводных археологов на дне Красного моря, сообщает kemokiev.org/

В полутора километрах от берега в районе города Рас Рариб на морском дне обнаружены останки древнеегипетской армии, датируемые XIV столетием до н.э., эпохой фараона Эхнатона.

На площади около 200 квадратных метров обнаружены фрагменты около 400 человеческих скелетов, а также большое количество военного снаряжения эпохи фараонов, включая составные части боевых колесниц.

Руководители научной экспедиции полагают, что расширение района поисков позволит им обнаружить еще несколько тысяч останков египетских воинов и оружия эпохи Исхода евреев из Египта.

Профессор Абед Эль-Мухаммад Гадер из Каирского университета не исключает, что сделанная его командой находка может являться подтверждением Исхода евреев из Египта.

Согласно книге «Исход», фараон долго отказывался отпускать евреев с Моисеем, однако после «десяти казней» был вынужден дать согласие. Когда же евреи ушли, фараон передумал и послал армию, чтобы вернуть их. Тогда Господь, чтобы спасти евреев, раздвинул воды Красного моря, а затем обрушил их на гнавшуюся за евреями египетскую армию.




Более 2 млрд человек рискуют заразиться вирусом Зика

Более 2 миллиардов человек проживают в регионах мира, где существует опасность распространения вируса Зика, говорится в исследовании, опубликованном в журнале eLife.

Первоначально считалось, что приводящий к тяжелым врожденным дефектам вирус Зика передается через укусы одной из разновидностей москита - Aedes aegypti, или комара желтолихорадочного.

В связи со вспышкой заболевания, вызванного этим вирусом, в начале этого года в ряде стран была объявлена чрезвычайная ситуация.

Последние исследования показали, что распространение вируса Зика не ограничивается одним ареалом обитания Aedes aegypti - процесс передачи заболевания более сложен.

На картах, опубликованных в журнале eLife, вероятная область распространения вируса охватывает территории от северной Австралии до южной Азии, всю центральную и части западной и южной Африки, а также большую часть Южной и часть Северной Америки, включая побережье США.

Как рассказал Би-би-си один из авторов исследования, ученый Оливер Брейди из Оксфордского университета, это первые карты, отражающие реальную картину распространения вируса.
"Комары – это только одно условие, необходимое для распространения вируса Зика, но есть и целый ряд других. Погодные условия должны быть достаточно теплыми, чтобы вирус мог воспроизводиться в теле комара. Кроме того, должна быть высокая плотность населения", - рассказал ученый.
Согласно исследованию, в общей сложности в районах, находящихся под угрозой эпидемии Зика, проживают 2,2 миллиарда человек.




В Германии вошли в моду бордели для зоофилов

В ФРГ открываются «бордели для зоофилов». Эту информацию предоставила СМИ чиновница по защите прав животных Маделин Мартин, которая работает при правительстве федеральной земли Гессен.
 
«По действующему законодательству, распространение порнографии с зоофилией наказывается, но сам акт зоофилии - нет. В Германии все больше борделей с животными. Секс с животными становится модой, которую все больше принимает общество», - отметила она в интервью газете Frankfurter Rundschau.
 
Мартин отметила, что зоофилы получают всю необходимую информацию благодаря Интернету, сообщается на сайте delfi.ua.
 
В качестве примера она привела дело мужчины из Гессена, который предлагал в Сети иллюстрированные инструкции по совершению половых актов с животными. Однако прокуратура не в состоянии выдвинуть против него четко сформулированное обвинение.
 
«К сожалению, прокуратура не может выдвинуть против него обвинение. Закон о защите животных требует немедленного пересмотра. Зоофилия должна быть абсолютно запрещена» - отметила чиновница.




В КАНАДІ ВІДКРИВСЯ ПЕРШИЙ ШКІЛЬНИЙ ТУАЛЕТ ДЛЯ ОСІБ НЕВИЗНАЧЕНОЇ СТАТІ

Всім відомо, що в Україні нічого не може бути крім корупції та офшорних скандалів. А от на Заході, де від наших громадян вимагають відбитки пальців ще до в’їзду, все рухається до великої і світлої мети, панує прогрес і нестримний розвиток.

От наприклад, в школі Сейков, що в Північному Ванкувері (Канада) відкрито «гендерно-нейтральний» туалет. На щастя в Україні ще не настала євроінтеграція, тому пояснимо значення цього терміну. Під гендерно-нейтральний означає такий, що не стосується якоїсь певної – чоловічої чи жіночої статі. Отож простою мовою одній з країн яку нам ставлять за зразок в школі відкрито клозет для всіх.

Церемонію відкриття цього великого досягнення лібералізму відвідав керівник місцевого клубу гомосексуалістів Брайян Вільсон (запишіть це ім’я, цілком можливо він може стати міністром, керівником поліції або ж хоча б головою ОДА в новоУкраїні – прим. Зентропа). Так от, цей видатний діяч демократичної Канади заявив: «Старші класи і так є місцем де молоді люди зазнають стресу. Тому для них потрібне місце, де вони зможуть розслабитись. І не важливо, хто ти хлопець, дівчина, бісексуал, гомосексуаліст чи щось по середині».

Дирекція школи пишається, що тепер підлітки яким не комфортно в туалеті виключно для хлопців, чи виключно для дівчат знайдуть собі належне місце для справлення фізіологічних потреб.

Школа Сейков стала першою, що відгукнулась на заклик Відділу освіти міста Ванкувера дати змогу учням обирати той туалет, який їм більш до душі.

Головний «освітянин» цього міста зазначив, що рівень дискримінації осіб, що народились в не відповідному тілі, де мозок та статеві органи не відповідають один одному зазнають страшної дискримінації в юному віці, а тому спільні клозети стануть одним з інструментів поглиблення толерантності.

Хто не вірить, що дана новина таки правдива, а не отримана нами з Кремля от посилання на оригінальну публікацію - http://www.nsnews.com/news/north-vancouver-schools-ge...

Україні далеко до Заходу, і дякувати Богу!

http://catholicnews.org.ua   http://prochurch.info   http://www.drozdovland.ru


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1059 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: суспільні проблеми, Переслідування християн, публіцистика, гомодиктатура, ліберастія, актуальні публікації, ЛГБТ, католикофобія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика