Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Серпень » 11 » Публіцистика » Актуальні публікації на 11/08/2015
08:37
Актуальні публікації на 11/08/2015
Богородиця Фатімська захистила єзуїтів від атомної бомби в Хіросімі

Сьогодні минає 70-річниця з жахливої трагедії японського міста Хіросіми – американського атомного бомбардування 6 серпня 1945 року. У перших секундах після вибуху загинуло від 70 до 80 тисяч мирних мешканців. А ще 140 тис. від наслідків радіації. Але трагедія Хіросіми має й іншу сторону.

Єзуїт отець Гумберт Шіффер був одним з дев’ятьох німецьких єзуїтів, які пережили атомне бомбардування Хіросіми. Отці єзуїти в момент вибуху перебували усього в кількох кварталах від його епіцентру. Але не тільки вижили в атомному пеклі. Вони також абсолютно не постраждали від руйнівного впливу радіації. Лікарі, які їх оглянули й пізніше спостерігали за їхнім станом здоров’я, були здивовані тим, що отці не показували жодних ознак променевої хвороби.

В часі вибуху 06.08.1945р. отці перебували в парафіяльному будинку в своїх кімнатах. Єдине ушкодження отримав о. Шіффер, на якого впала стіна. У той же ж час єдиним більш менш вцілілим будинком в їхньому кварталі виявилась парафіяльна церква. Слід зауважити, що вони перебували у зоні найбільшого ураження. Після атомного бомбардування о. Шіффер прожив ще 33 роки.  Але й інші члени єзуїтської спільноти, ніколи не мали жодних проблем зі здоров’ям після пережитого атомного вибуху.

Це чудо о. Шіффер приписував заступництву Фатімської Богородиці, яку він в особливіший спосіб почитав щоденною молитвою Вервиці.



Італійці проти гендеру

Італійські батьки продовжують боротися за право вирішувати про виховання своїх дітей і не піддавати їх в освітніх установах ідеологічній колонізації.

Хоча після Маршу на захист сім'ї, в якому в Римі взяли участь більше мільйона осіб, деякі норми уряд вилучив і надав батькам право вирішувати питання освіти своїх дітей, батьки є не до кінця задоволеними і побоюються, що гендер й так прийде до шкіл задніми дверима. Отже, комітет «Оберігаймо наших дітей», який організував римську маніфестацію, підготував довідник для батьків. Він має допомогти їм захистити дітей від гендерної ідеології. Документ, з огляду на десять пунктів, в яких був написаний, названо батьківським антигендерним декалогом.

Він заохочує, насамперед, уважно стежити за шкільними програмами і перевіряти, що насправді знають діти. Він пояснює також права батьків, коли йдеться про контролювання підготованого кожною школою плану формації, а також пояснює правила не посилання дітей на заняття, що суперечать принципам, які вони сповідують. При цьому нагадують, зокрема, що гендерна ідеологія подається головним чином на заняттях з приготування до сімейного життя і боротьби з насильством. Творці декалогу, однак, звертають увагу, що деякий зміст намагаються переосмислити на лекціях біології. Крім того, в цьому випадку, батьки мають право висловлювати свою незгоду, яку треба представити в письмовій формі в секретаріаті школі. Після цілої серії додаткових консультацій про те, як захистити свою дитину від гендеру в школі, текст закінчується нагадуванням, що право на виховання дітей відповідно до їхніх цінностей гарантує батькам конституція Італії. Декалог можна знайти на www.difendiamoinostrifigli.it.

Комітет «Оберігаймо наших дітей» оголошує наступні антигендерні ініціативи. У вересні має відбутися ще один Марш на захист сім'ї.



Чи зроблять з вбитих священника та черниці "мучеників за віру"

Російськими соцмережами вже котиться дев'ятий вал звинувачень на адресу "хунти".
В Києві за два дні сталося два вбивства представників УПЦ МП. 26 липня стріляли у священника (помер за два дні в лікарні), 28 липня була знайдена мертвою зі слідами тортур черниця Фролівського монастиря УПЦ МП. "Щільність" цих вбивств та їхнє співпадіння з днем пам'яті князя Володимира та Хрещення Русі вже стали поживою для російської пропаганди.

Звісно, перше, про що говорять коментатори в українських соцмережах - провокація. В російських - релігійна війна фашистської хунти. Дійсно, після резонансних вбивств проросійських політиків та українофобів, після десятки разів повторені представниками Московської патріархії (і повторені представниками Київської митрополії) слів про "війну з Православ'ям" священнослужителі Московського патріархату - майже очікувані жертви. Єдине питання - "накаркали" чи щось знали?

У схему провокацій ці вбивства вкладаються надто добре. Насторожує, наприклад, "приуроченість" цих вбивств до "спірного свята" - дня пам'яті князя Володимира. Православні коментатори в Росії вже використали їх в якості аргументу, чому Київ більше не може вважатися спадкоємцем Володимирового хрещення, тобто всі права - за Москвою. Колосальний пропагандистський потенціал у вбивства черниці - літня хвора жінка, вбита з особливою жорстокістю. Так, це вам вже не "розгромлені церкви Донбасу", де іде війна, а на війні як на війні. Це в самому серці цілком "мирного" Києва. Тут вбивають священиків та черниць УПЦ Московського патрірхату. Тут, у Києві, іде війна проти Православ'я. Так, все це дуже в дусі останніх виступів патріарха Кирила про розкол та унію як справжню причину "українського братовбивства". От вам живі - тобто мертві - ілюстрації до цієї тези.

До речі про Боїнг та російське вето на Радбезі ООН, яке сьогодні витіснило все на світі з новинарних стрічок (ніби щось неочікуване сталося). Росія, бачте, вимагає "симетричності", тобто трибуналу по Україні. Вона сама готова провести такий трибунал - без всякої ООН. Бо в Україні кояться злочини проти людства - вбивства за релігійною ознакою. Намагання провести трибунал за Боїнгом і не визнати російський трибунал з приводу злочинів "хунти" тепер буде яскравою ілюстрацією "подвійних стандартів" Заходу. Принаймні, для російського ТБ та симпатиків на Заході. А симпатиків - особливо у православній частині Європи - в Росії ще є чимало.

Між іншим, обидва вбивства можуть виявитися звичайнісіньким криміналом. У цю сумну статистику потрапляють представники найрізноманітніших верств - і священнослужителі, на жаль, не виняток. Але хто стане розбиратися і чекати висновків правоохоронців, коли такий сюжет пропадає. Це вам вже не розіп'ятий хлопчик - це справжня смерть, справжні тортури, справжнє мучеництво. І це вам не якісь одіозні журналісти чи замарані політики - це стара слабка людина, яка поплатилася виключно за свою приналежність до Православ'я.

До речі, в російських медіа вже звучать прогнози щодо того, що "от побачите, вбивства виявляться криміналом - але хіба можна вірити українським правоохоронцям?"

До речі про українських правоохоронців. Дотепер ми не почули з їхнього боку ніяких гучних заяв щодо цих вбивств. А вони мали бути. Тому що ці злочини - навіть якщо точки зору працівників МВД є очевидним криміналом - виглядають політичними і мають колосальний пропагандистський потенціал. Тому варто було зробити якусь публічну заяву - хоча б формальну - про "особливий контроль", "вчасне інформування", "максимальну відкритість" і т.ін. Навіть прес-службу не обов'язково напружувати - наші керівники відомі любителі соцмереж. Рядка у Твіттері було би досить.

Ну, добре, силовики не зобов'язані орієнтуватися у питаннях пропаганди. Але ж в нас діє ціле міністерство інформполітики, яке створювалося, власне, для того, аби протистояти ворожій пропаганді. Де воно? Роздумує, як би отримати побільше бюджетних коштів на канал іномовлення? Чи воно не розуміє, яку пропагандистську атаку можуть провести їхні російські візаві за рахунок нещасної замордованої жінки?

Загалом, час для превентивного удару по пропаганді втрачено. Російськими соцмережами вже котиться дев'ятий вал звинувачень на адресу "хунти". Кісєльов, треба думати, не забариться. Все, на що ми можемо сподіватися - на ефективне та прозоре розслідування. Втім, знаючи "спритність" наших правоохоронних органів, їхню "любов" до відкритості та "захоплення", яке вони завжди демонструють, маючи до справи з церковниками, нажаль, сумніви у гучному успіху завеликі. / Катерина Щоткіна



Американські єпископи проголосили 54-денну молитву за шлюб і сім’ю

У США католицькі єпископи проголосили молитовний марафон від Успіння Богородиці (за новим стилем) до Богородиці Вервичкової – 7 жовтня, в наміренні за шлюб і сім’ю. Цей молитовний марафон триватиме 54 дні.

Молитву організовує Апостолят вервички за євангелізацію, який провадить Архиєпископ Мілуокі владика Джеронім Лістецкі.

Архиєпископ Лістецкі виразив бажання, щоб ці молитовні дні посприяли духовній віднові у США. Він також закликав вірних, щоб окрім намірення за шлюб і сім’ю, вони молилися за захист людського життя від першої хвилини зачаття, аж до природної смерті, а також за свободу віросповідання. / http://catholicnews.org.ua





Разводы и проблемы бойцов АТО в семьях - последствия посттравматического синдрома

Тенденция разводов, а также проблемы в семьях украинских военных, вернувшихся из зоны боевых действий, связаны с посттравматическим стрессовым расстройством у бойцов.

Об этом говорит глава сектора опеки воинов-интернационалистов и участников боевых действий при Военном отделе Украинской Православной Церкви протоиерей Вячеслав Яковенко.

Об этом порталу НХМ сообщает Центр информации УПЦ.

«Все это последствия посттравматического синдрома. Здесь может быть и агрессия, и непонимание между супругами. Чтобы сохранить семью, нужно найти себя. Все это пережили «афганцы». Некоторые и до сих пор переживают. Но им было тяжелее, ведь проблему замалчивали, а реабилитацией не занимались», - отмечает отец Вячеслав.

По его словам, легче преодолеть посттравматическое стрессовое расстройство, когда близкие окружают любовью.

«Многое чего внешнего тогда уходит, но душа как была травмирована, так и остается. А кто целитель душ наших? «Придите ко Мне все труждающиеся и обремененные, и Я успокою вас ...», – призывает Господь. Разумеется, это относится и к тем, кому после возвращения с войны сложно заново начать мирную жизнь», – говорит священнослужитель.

Как сообщалось, по данным Научно-исследовательского центра гуманитарных проблем Вооруженных сил Украины, 80% украинских военнослужащих, задействованных в АТО, вследствие интенсивности боевых действий и времени пребывания в зоне АТО получили психологические травмы. Также, по статистике, около 40% браков, заключенных в Украине, распадаются. По количеству разводов наша страна занимает третье место в Европе, после России и Беларуси.




Жителя Белгорода, надругавшегося над распятием в соборе, пошлют лечиться

Суд вынес приговор жителю Белгорода, осквернившему распятие в соборе областного центра, говорится в информации пресс-службы региональной прокуратуры.

В августе прошлого года молодой человек на глазах у прихожан одного из белгородских храмов ударил хозяйственным ножом по деревянному кресту с изображением распятия. По его словам, тем самым он совершил религиозный ритуал, сообщает "Интерфакс-Религия".

Выяснилось, что мужчина на протяжении нескольких лет употреблял марихуану и курительные смеси, что и привело к острому психическому расстройству.

Во время преступления молодой человек находился в невменяемом состоянии. Однако признаки психического расстройства после проведенного лечения полностью исчезли, и он перестал нуждаться в стационарном лечении.

Суд, посчитав, что в случае дальнейшего употребления наркотиков у молодого человека вновь может возникнуть расстройство психики, назначил ему амбулаторное принудительное наблюдение и лечение у врача-психиатра по месту жительства.



Недалеко от Мадрида по приказу мэра удалены Станции Креста

Недалеко от столицы Испании по приказу властей удалены Станции Креста Vía Crucis, сообщает Седмица.

Наталиа Нуньес - недавно назначенная мэр муниципалитета Сенисьентос, с улиц которого пропали каменные стелы, объяснила свое решение нежеланием «оскорблять мусульман» и «неудобством для доступа на тротуары и стоянки транспорта».

На встрече со священником Энрике Хесус Гутьеррес Солана группа чиновников предложила перенести станции на территорию приходов.

Пресс-секретарь «Народной партии» Хектор Аньовер, комментируя ситуацию, заявил: «Нас беспокоит тот факт, что с наших улиц без уважительной причины и предварительных уведомлений удаляют религиозные символы». Некоторые местные жители также выразили свое недовольство решением властей, пишет a21.es.

Согласно информации гражданской платформы HazteOir.org, мусульмане не имеют ничего общего с историей демонтажа Станций Креста, и ни один из них не жаловался на «оскорбительные» стелы. «Светский фанатизм мэра-социалиста является единственной причиной этой новой атаки на свободу вероисповедания», - считают правозащитники. На сайте гражданской платформы предлагается оставить подпись в обращении к мэру с просьбой вернуть Станции Креста на их место.




В США служителям запретили называть гомосексуализм грехом

Департамент ювенальной юстиции штата Кентукки (США) запретил служителям в тюрьмах для молодежи называть гомосексуализм грехом, потребовав от них подписать соответствующую инструкцию.

Об этом сообщает invictory.com со ссылкой на Charisma News.

Инструкция Департамента ювенальной юстиции (ДЮЮ) штата Кентукки гласит, что  сотрудники ДЮЮ и волонтеры не должны говорить или намекать молодым людям с гомосексуальным образом жизни, что они могут или должны поменять пол или сексуальную ориентацию. В то же время данная инструкция запрещает говорить или даже намекать на то, что такое поведение не является нормальным, что это отклонение от нормы, тем более называть это грехом.

Информация получила огласку после того, как один из волонтеров-консультантов был уволен за отказ подписать данную инструкцию. В тюрьме, о которой идет речь, молодые люди отбывают наказание именно за сексуальные преступления. Баптистский пастор Дэвид Уэллс проработал здесь волонтером более 10 лет, прежде чем его попросили подписать обещание воздерживаться от каких-либо упоминаний о том, что гомосексуализм – это грех. Когда он отказался подписать такое обещание, ему вручили уведомление, что он больше не сможет работать «религиозным волонтером, оказывая помощь молодым людям». Уведомление было подписано суперинтендантом тюрьмы со ссылкой на пункты и параграфы инструкции Департамента ювенальной юстиции Кентукки.

Общественная юридическая организация «Совет Свободы» (Liberty Counsel), защищающая право христиан свободно выражать свою веру, направило официальный запрос в ДЮЮ, в котором было отмечено, что подобное увольнение является антиконституционным.

Мэт Стейвер, президент «Совета Свободы» сказал, что пастор Уэллс должен был иметь возможность обсуждать вопросы сексуальности с теми молодыми людьми, которым он старался помогать.

«Забрать Библию из рук пастора – это все равно, что убрать скальпель из рук хирурга. Без своих инструментов они не могут принести исцеление», — отметил он.




Руслан Кухарчук: Украина не будет исполнять решения Европейского суда для легализации однополых браков

Лидер движения «Любовь против гомосексуализма» Руслан Кухарчук прокомментировал invictory.com решение Европейского суда по правам человека (ЕСПЧ)благодаря которому ЛГБТ-сообщества стран-членов Совета Европы получили повод требовать легализации однополых браков.

«Мы живем в мире, где несколько судей с превратным умом готовы навязать свое мировоззрение целым обществам и странам. Такие люди в мантиях своими решениями унижают целые народы, покушаясь на их права, на их свободы, на их убеждения», — отметил лидер движения «Любовь против гомосексуализма» Руслан Кухарчук.

Кухарчук также заявил, что Украина не будет исполнять решения ЕСПЧ, которые противоречат украинским традициям и украинскому законодательству. «Гражданский протест против попыток навязать нам идеи об однополых гражданских партнерствах или «браках»  будет однозначным и решительным», — подчеркнул лидер движения «Любовь против гомосексуализма».

21 июля Европейский суд по правам человека (ЕСПЧ) принял решение, которым обязал Италию узаконить союзы однополых пар.

Как говорится в статье издания «Европейская правда», решение ЕСПЧ принято по искам трех итальянских гей-пар. Они пытались юридически оформить свои отношения, но власти Италии отказали, ссылаясь на то, что браки и гражданские союзы могут заключаться исключительно между женщиной и мужчиной. Решение было принято на основе статьи 8 Конвенции о правах человека, в которой говорится, что Каждый имеет право на уважение своей частной и семейной жизни и органы государственной власти не могут вмешиваться в осуществление этого права

В судебном органе Совета Европы, членами которого также являются Украина и Россия, действует прецедентный принцип. То есть, если решение по Италии вступит в силу, тогда ЕСПЧ сможет принять подобное решение по отношению к другим странам-членам Совета Европы. / http://prochurch.info/





Одесса готовится к проведению гей-парада

Программа мероприятий довольно насыщенная.

8 августа проект «Одесса Прайд 2015» организовывает мероприятия, целью которых является построение диалога между ЛГБТ–сообществом и населением города.

В программе мероприятий – дискуссионные площадки на тему «Гей туризм как элемент территориального брендинга Одессы», «Как Одессе-маме привлечь ЛГБТ-туристов?», «Гей образы в массовой культуре», «Контроль сексуальности как инструмент управления обществом» и другие.

Также организаторы обещают выставки, фуршеты и ярмарку сувениров и поделок. / http://hronika.info





Бывший имам-экстремист: «Библия стала моим оружием»

Бывший мусульманский служитель, который раньше нападал на церкви и христиан, а затем обратился ко Христу, говорит, что теперь Библия стала его оружием, сообщает invictory.com со ссылкой на Christian Today.

В интервью, которое Тофик (имя по понятным причинам изменено) дал World Watch Monitor, он описал ту подготовку, которую проходил в качестве экстремистского мусульманского служителя в Западной Африке. Еще в юном возрасте он был научен ненавидеть христианство и всех, кто с этим связан. Поэтому он и ребята, которые с ним учились, выбирались в соседний город, находили там верующих, избивали их и громили церкви.

«Наши учителя всегда рассказывали нам, где появлялась новая церковь, чтобы мы нападали на людей и разрушали здание, что мы потом и делали», — отметил Тофик. Многие из его товарищей сжигали Библии. Но Тофик говорит, что его что-то удерживало от этого, он даже хранил у себя одну Библию много лет, сам не понимая зачем. «Сейчас я понимаю, что Бог держал меня за руку», — подчеркнул он.

Дальнейшее его обучение происходило в Саудовской Аравии. На родину он вернулся уже известным имамом, ведущим строительство 16 новых мечетей. Он препятствовал проповеди Евангелия. Но ему приходилось вместе с представителями других религий сажать деревья в рамках межконфессионального проекта. В это время у него и произошла личная встреча с Иисусом, которая навсегда изменила его жизнь.

Как-то около трех часов ночи ему было видение, в котором Кто-то позвал его следовать за Собой. На вопрос «кто Ты?» последовал ответ «Иисус Христос». Заснув снова, Тофик еще раз увидел Иисуса. Христос повторил Свой призыв следовать за Ним, говоря: «Когда ты пойдешь за Мной, ты будешь платить цену – тебя будут преследовать в жизни. Но в конце ты выйдешь победителем. Я с тобой».

После своего обращения в христианство, Тофик начал посещать церковь. Но его семья была слишком напугана, чтобы присоединиться к нему. Для мусульман он теперь был хорош только мертвым. Они разрушили, а затем сожгли его дом и угнали скот. Когда Тофик основал церковь на месте своего дома, его избили до такой степени, что он чуть не умер.

Сейчас Тофик говорит, что он научился прощать своих обидчиков. «Библия стала моим оружием. Я проповедую по многим местам, учу о христианской вере, — говорит он. — Голос Христа сказал мне в моем видении о преследованиях, так что я знаю, что это будет, и я готов… Когда я сталкиваюсь с гонениями, я знаю, Бог сделает нечто новое и это еще не конец». / http://mirvam.org





Митрополит УПЦ (МП) купив будинок і землю на Печерських пагорбах за 3 мільйони

Помічник покійного Предстоятеля УПЦ(МП) Володимира митрополит Олександр (Драбинко) має земельну ділянку і будинок у так званому Царському селі на Печерських пагорбах. Про це повідомляється на сайті проекту «Гарна хата» з посиланням на Державний реєстр речових прав, інформують «Наші гроші».

Владика Олександр у 2012 році придбав там будинок вартістю 2,59 млн грн. (близько $300 тис).

Будинок загальною площею 545 кв м розташований на ділянці площею 0,1 га. Цю ділянку владика придбав у 2013 році, її вартість не оприлюднена. / http://risu.org.ua/



Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1547 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: суспільні проблеми, ісламізація, московська психіатрія, публіцистика, гомодиктатура, Україна, ліберастія, гейропа, актуальні публікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика