Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2015 » Вересень » 18 » Публіцистика » Актуальні публікації на 18/09/2015
11:26
Актуальні публікації на 18/09/2015
Що нам робити, якщо майбутній Синод Єпископів «набере дивних обертів»? - відповідь кардинала Берка викликала хвилю оплесків

В неділю 13 вересня кардинал Реймонд Лео Берк зустрівся з представниками апостольства мирян Сейнт-Льюїса «Кредо католицьких мирян». Промовляючи до більше, ніж 300 присутніх, кардинал говорив про «Істину Христа в подружжі».

Кардинал згадав  духовні, соціальні, доктринальні та канонічні аспекти теперішньої кризи, яка впливає на подружжя і сім’ю у західній культурі, застерігаючи, що ця криза призвела до серйозного замішання і навіть повстання в самій Церкві. Він також наголосив, що у нашому все більше секуляризованій і ворожій культурі, на плечі батьків-католиків падає більший, ніж будь-коли тягар у формуванні своїх дітей, словом і прикладом, таким чином, щоб вони усвідомлювали чим є справжнє християнське подружжя. За його словами, поряд з автентичним і незмінним вченням Церкви, ця здорова сімейна формація стане головним джерелом для проводу дітей і підлітків, як головний засіб, яким батьки зможуть передавати наступним поколінням християнську істину словом і ділом.

Кардинал Берк вкотре висловив свою рішучу незгоду з пропозицією кардинала Каспера допускати до Св. Причастя декотрих розлучених католиків, які живуть в цивільному шлюбі. Його еміненція також зазначив, що можуть виникнути певні проблеми, пов’язані з новою процедурою уневажнення шлюбу, яку 8 вересня оголосив Папа Франциск. Він пояснив, що цей перегляд Кодексу канонічного права, який серед іншого укидає необхідне підтвердження декрету про уневажнення у трибуналі другої інстанції, вимагатиме «дуже обережної інтерпритації та застосування» у світлі тривалої канонічної і доктринальної традиції Церкви.

Кардинал розповів про свій досвід праці в Апостольській Сигнатурі в 1971-1983 роках, коли в США був майже повністю укинутий трибунал другої інстанції підтвердження уневажнення шлюбу. На думку єрарха, американський експеримент у пришвидшенні процесу уневажнення на практиці призвів до серйозної безладності, і його почали сприймати як «католицьке розлучення». І це стало однією з причин, чому в 1983 році у Кодексі було відновлено обов’язковий перегляд справи уневажнення в другій інстанції (його встановив у 1740 р. Бенедикт XIV).

Ще однією точкою, яку наголосив кардинал Берк було те, що сьогодні дуже часто Божий закон щодо подружжя і чистоти представляється просто як «ідеальний» – який дуже часто вимагає рівня героїчних чеснот, яких звичайним християнам важко досягнути. Це, в свою чергу, породжує помилкові ідеї «милосердя», яке б дозволило допускати до таїнств декотрих католиків, які живуть в гріховних ситуаціях, під приводом того, що на даний момент для них неможливо досягнути того «ідеалу» чистоти. Його високопреосвященство наголосив, що навпаки, зрозумілим є вчення Святого Письма і Церкви про те, що Божої надмірної ласки завжди буде достатньо для того, щоб Його діти змогли протистояти усяким спокусам і слухати Його заповідей, за умови, якщо вони навернуться до Нього щиро і в покорі, будуть впевненими у вірі та витривалими в молитві.

Після промови кардинала його запитали, що слід робити католикам, якщо майбутній Синод Єпископів «набере дивних обертів». Кардинал відповів двома словами: «Залишайтесь вірними!». Ці його слова викликали хвилю оплесків.




Два німецькомовні "єпископи" висловили прихильність псевдо-католикам, які перебувають у гомосексуальних союзах

Кардинал Крістоф Шенборн (Відень) заявив, що стабільні гомосексуальні стосунки є кращими від тимчасових зв’язків. А єпископ Франц-Йозеф Боде з Оснабрюк, Німеччина, заявив, що Церква повинна підтримувати цивільні союзи і "супроводжувати їх на їхньому шляху."

Кардинал Шенборн, в інтерв'ю о.Антоніону Спарадаро з видавництва La Civilta Cattolica сказав, що правильним ставленням пастирів є "доброзичливий погляд, який бачить, наскільки багато доброї волі і зусиль є навіть всередині багатьох страждань." У той час як Церква не може визнати гомосексуальні союз, сказав він, гомосексуалісти, які входять в тривалі стосунки роблять "важливий крок для власного блага."

Кардинал наполягав, що цей підхід не підає сумніву вчення Церкви, бо "поки ми ходимо поміж людьми, ми покликані ходити у вірі."

Єпископ Боде, який братиме участь у жовтневому засіданні Синоду Єпископів, був відвертішим. Він сказав, що Церква не може підтримувати одностатеві шлюби, але повинна підтримувати юридичне визнання цивільних союзів гомосексуалістів. Він закликав до "приватної форми благословення" для пар, які перебувають в таких союзах.




Чергове відео про «Planned Parenthood»: за продаж «свіжих» частин дитячого тіла отримують «значний прибуток»

Представники «Planned Parenthood» пишаються тим, що можуть збирати «свіжі» дитячі органи, включаючи очі і геніталії, а також що така практика «приносить значну частину доходів». Про це дізнаємося із свіжого відео, яке оприлюднив «Центр медичного прогресу» (Center for Medical Progress, ЦМП).

У четвертому відео з серії «Human Capital» ЦМП показує представників індустрії абортів, які говорять про те, що національний офіс контролює усі розмови на цю тему, оскільки виявлення цієї жахливої справи могло б стати «величезною проблемою для піару».

Зокрема на відео др. Керолін Вестгофф, старший медичний радник Американської федерації планованого батьківства (Planned Parenthood Federation of America), розповідає слідчим під прикриттям, що організація може надати велике різноманіття органів абортованих дітей.

«Ми працюємо з людьми, які потребують окремі тканини, як наприклад, серцеву або нервову тканину, чи очі або гонади», – розповідає др.  Вестгофф. – «Усе, що ми надаємо – свіже», – хвалиться вона.

Ці слова перекликуються із четвертим відео, в якому технічні працівники перебирають частини тіла абортованих дітей і заявляють: «Це ще один хлопчик».

У новому відео др. Вестгофф пропонує познайомити фейкових покупців органів з «людьми з національного офісу, що займаються абортами», щоб уточнити умови покупки. Однак усі перемовини повинні бути обережними. «Очевидно, що це могло б стати величезною проблемою для нашого піару», – каже вона.

Інших представників аборт-індустрії спіймали на відео під час обговорення можливого витоку інформації. «Такі питання нам не дуже комфортно обговорювати по е-майлу», – говорить Дебора ВанДергай, директор Консорціуму провайдерів абортів при «Planned Parenthood».

Др. Дебора Нукота, яка на першому відео споживала салат під час бізнес-ланчу, висловила схоже припущення. «Немає інструкцій» від національного офісу «Planned Parenthood» щодо постачання органів і їх оплати, – каже вона. – «Інструкцій ніколи не буде».

ВанДергай розповіла слідчим ЦМП, що «ми маємо незалежних колег, які генерують на цьому достатній прибуток». Ці слова підривають постійні заяви «Planned Parenthood» про те, що вони не заробляють на програмі «донації тканин людських плодів», яку представляють як «гуманітарну акцію».

На відео Ванесса Руссо, представниця «Planned Parenthood» у Пенсильванії, від усього серця захищає цю практику – навіть якщо вона суперечить федеральним законам . «Якщо компанія хоче дати нашій організації гроші за тканину – то, на мою думку, це справедливий обмін, і це нормально», – каже вона.

Відповідно до статутного права США, отримувати «цінну зустрічну сатисфакцію», тобто економічний прибуток будь-якого типу, в обмін на людські органи є федеральним кримінальним злочином. Тому аборціоністи з «Planned Parenthood»  заперечують, що отримують від цього прибуток.

«Ми не можемо погодитись з тим, щоб нас залякували абсурдним законами», – каже Руссо.

Девід Дейлейден, керівник проекту ЦМП, зазначив: «Planned Parenthood веде свій бізнес абортів та продажу частин дитячого тіла у повній суперечності закону і їх треба неодмінно притягнути до відповідальності».

Лідери Американської федерації планованого батьківства стурбовані тим, який резонанс в суспільстві може викликати їх торгівля органами. Др. Ванесса Каллінз, віце-президент зовнішніх медичних справ АФПП, на камеру висловила своє хвилювання: «Це може зруйнувати вашу організацію і нас, якщо ми не будемо правильно формулювати ці розмови».

Однак ВанДергай зазначила, що намагалась дати раду можливому витоку інформації із індустрії абортів загалом. Вона сказала, що «розмовляла з виконавчим директором Національної федерації абортів. Ми намагаємось вирішити це, як індустрія, і як нам розподілити дохід, бо якщо це потрапить на перші шпальти – це буде катастрофа».

На думку Дейлейдена, це повинно зірвати маски з брутальності організації. «Від темників е-майлів до викривлених словесних структур типу «донація за винагороду», те, як далеко піде керівництво «Planned Parenthood», щоб прикрити свою незаконну торгівлю частинами тіла абортованих дітей, є нічим іншим як розпачем нечистої совісті», – вважає він.

Найновіше відео було опубліковане під час розслідування Конгресу, яке було спровоковане випуском попередніх відео, а також боротьби на Капітолійському пагорбі з метою позбавити фінансування головного провайдера абортів в країні.

«Генеральний директор «Planned Parenthood» Сесілія Річардз відкрито заявляє, що вони отримують «$60 за зразок тканини», а їх контракт з «StemExpres» передбачає оплату за плід, «яку визначають в клініці, яка проводить співпрацю», – розповідає Дейлейден.

«Їх фінансування з податків слід перевести кваліфікованим федеральним центрам охорони здоров’я, які надають ширшу сферу послуг, а кількість їх центрів перевищує «Planned Parenthood» у співвідношенні 20 до 1», – запропонував Девід Дейлейден.




Притягувати «Planned Parenthood» до відповідальності потрібно не за продаж, а за розчленованих немовлят

Завжди є ризик у підході, який "Центр за медичний прогрес"(американська анти-абортна організація, далі ЦМП) вибрав для того, щоб притиснути до стіни організацію "Planned Parenthood"(одна з найбільших американських мереж, яка серед іншого надає послуги абортів). Щоб довести свою правоту, вони використовували приховану відеозйомку, на якій показано як "Planned Parenthood" порушує закон, нелегально отримуючи прибуток від продажу "абортативного матеріалу". Ризик в тому, що, наголошуючи на питанні законності дій "Planned Parenthood", може бути відвернена увага від більш актуального питання: чи взагалі те, що робить "Planned Parenthood" є допустимим.

Я чудово розумію, чому ЦМП вибрав такий підхід, і я знаю, що це, мабуть, найкращий варіант. Закон (теоритично) є чорно-білий, і якщо ви можете зловити "Planned Parenthood" на нахабному порушені закону, наслідки (теоритично) також будуть чорно-білими. Крім того, майже всі інстинктивно ненавидять злочинця. Навіть багато тих, хто виступає "за вибір" (право жінки на аборт), хто б не мав в іншому випадку ніяких докорів сумління щодо прибирання тканини плоду для досліджень, не можуть відкинути чіткі докази, що"Planned Parenthood" незаконно переступив межу і ставить жінок в небезпечну ситуацію робити так само.

І все ж, знову, зосередивши увагу на правовому питанні, завжди є ризик, що потужному лоббі "Planned Parenthood" може бути дано шпаринку, необхідну для того, щоб відвернути увагу громадськості від тієї частини відео ЦМП, що дійсно має значення - шокуючі зображення людських істот, розірваних на шматки, як фон для вишуканої дискусій з приводу їх якості та цін на "зразки", або холодні клінічні розмови, які видають як гостре усвідомлення людяності ще не народженої дитини, так і черству байдужість до значення цієї людяності.

Для громадськості "за вибір", що неодноразово повторяла, практично як мантру, що абортована дитина - просто "клубок тканин," вигляд одного тільки епізоду з відео, де пінцетом з лотка, наповненого чимось супоподібним, виловлюють частини тіла розчленованого 20-тижневого абортованого плоду і піднімають прекрасно сформовані розчленовані руку чи ногу, безсумнівно, викличе гострий дискомфорт - примушуючи глядача зробити моральний вибір з важкими реальними наслідками.

Замість цього ми отримали в засобах масової інформації  нескінченні і нескінченно засмучуючі вправи в семантиці: заумні дебати про точне тлумачення та застосування різних федеральних законів, звіти похвилинного аналізу багатогодинного відеоматеріалу і сумніви в точності тієї чи іншої цитати або заяви, що стверджують, що відео було (так ніби там могло б бути що-небудь ще) "в значній мірі відредаговані", і тонко завуальовані натяки на садистські нахили активістів за життя, які зняли відео.

Все це, звичайно, абсолютно не стосується справи.

Навіть "Planned Parenthood" не заперечує існування розчленованих немовлят. Ніхто не заперечує це. Вони просто заперечують, що вони отримують прибуток від продажу розчленованих немовлят. Розчленовані немовлята є тим, з чим всі згодні. Вони там є, це ясно як день.

Мені наплювати чи продаж розчленованих немовлят законний чи ні. Я дбаю про те, щоб дітей не вбивали і не розчленувавали взагалі.

Це абсолютно вірно, звичайно. "Planned Parenthood", StemExpress, ЗМІ: жоден з них не стверджує, що розчленовані кінцівки в цих відео не є реальними ... тому що вони знають, що вони реальні. Вони можуть повторювати "сильно відредаговані" до посиніння, однак вони не можуть змінити, що це - ноги, руки, пальці, серце, печінка, кишечник, і голова. Девід Далейден (David Daleiden) з ЦМП не чарівник відеообробки. Він не може за бажанням створити на швидку руку криваві кінцівки. Ніхто не збирається навіть стверджувати, що він це робить. Найкраще, що вони можуть зробити, це переконатися, що ніхто не говорить про ті закривавлені кінцівки.

І, по великому рахунку, вони успішні в цьому. Вони роблять все для того, щоб ми обговорювали чи цитати вирвані з контексту, чи ціни "Planned Parenthood" для різних "зразків" відповідають духу федерального закону, що забороняє торгівлю ембріональною тканиною, про те, чи велика частина відео була відредагована, або чи активістам "за життя", які створили відео, можна довіряти.

Але врешті-решт, Девід Далейден та інші активісти "за життя", які створили відео можуть бути такі нечесні і скажені, як про них говорить піар "Planned Parenthood", що відео самі по собі можуть бути так сильно відредаговані, як стверджує дослідницька контора, найнята "Planned Parenthood", і закон може дозволяти практики "Planned Parenthood", як наголошують їхні правозахисники. Але, безумовно, так не є. Навіть якби вони були такими, це усе мало б небагато значення, бо незаперечною істиною залишилося б те, що "Planned Parenthood" відриває частини від тіла повністю сформованої людської істоти, водночас брехливо заявляючи, що абортують лише «краплини тканин».

Це могло б бути законним, однак так не має бути.

У всякому випадку, якщо "Planned Parenthood" порушує закон, як на то виглядає, зробімо все для того, щоб вони самі платили за свої злочини. І не даймо відволікти нашу увагу. Якщо "Planned Parenthood" притягнуть до відповідальності за незаконне отримання прибутку від продажу тканин абортованих дітей, то цього замало. Бо якщо у світі є справедливість, то "Planned Parenthood" слід притягнути до відповідальності за масове вбивство шляхом масового шахрайства.

"Planned Parenthood" хоче, щоб ми говорили про все, що завгодно, окрім тих рук і ніг, відірваних від тіл абортованих близнюків, окрім абортованих дітей, в яких б’ється серце в той час, коли їх мозок видаляють, окрім «цілком неушкоджених» тіл, які можуть налякати працівників технічних лабораторій, коли останні відкриють коробку і буквально стикнуться обличчя-в-обличчя з реальністю того чим – чи швидше «ким» - є предмет їх дослідження. Не граймо в їх гру. / http://catholicnews.org.ua





Швейцарская католическая церковь заявила о своей открытости для геев

Швейцарская конфедерация епископов выпустила официальное заявление, извинившись за антигейские высказывания одного из прелатов и заверив, что церковь открыта для всех — вне зависимости от сексуальной ориентации.

Представители католического духовенства заверили, что намерены «продолжать искать чувствительные способы выражения этого убеждения». Это было первое выступление на чувствительную тему после того, как в конце июля епископ Вито Хуондер из швейцарского города Кур в своем выступлении на католическом форуме в Германии привел цитаты из Ветхого Завета о том, что гомосексуализм должен караться смертью, пишет baznica.info.

Позже епископ Хуондер извинился и заявил, что ему стоило посоветоваться с коллегами прежде, чем делать такие резкие заявления. Как отмечает 20min, епископу пришлось столкнуться сразу с тремя уголовными обвинениями в свой адрес, в том числе швейцарской ЛГБТ-организации «Розовый крест», которая утверждает, что он «призывает людей к преступлениям». Бастиан Бауманн, руководитель «Розового креста», отверг извинения представителя церкви и напомнил, что тот делал антигейские заявления и в прошлом, и в позапрошлом году.

Он полагает, что «епископ и его сторонники проповедуют ненависть, а потом всегда говорят, что они ошиблись». Ранее издание «Благовест-инфо» со ссылкой на сайт Cath.ch сообщало, что епархия Кура обратилась к властям с просьбой обеспечить безопасность, поскольку прелат стал получать угрозы в свой адрес. В частности, ему прислали пистолетный патрон. 





Суд в штате Кентукки освободил Ким Дэвис из тюрьмы

Суд в американском штате Кентукки освободил муниципального работника Ким Дэвис, которая на прошлой неделе была отправлена за решетку за отказ регистрировать однополые браки по религиозным убеждениям.

Об этом сообщает Христианский Мегапортал invictory.com со ссылкой на mirvam.org и Fox News.

Судья Дэвид Л. Баннинг выпустил Дэвис с условием не вмешиваться, когда ее заместители будут выдавать лицензии брака, уточняет телеканал.

В случае нарушения судья пригрозил женщине «соответствующими санкциями».

Суд в Кентукки 3 сентября отправил за решетку муниципального работника Ким Дэвис за отказ регистрировать однополые браки по религиозным убеждениям. Тогда судья заявил Дэвис, что она будет находиться в заключении, пока не пересмотрит свою позицию.

Дэвис занимает кресло клерка округа Роуэн в Кентукки, и суд не имел полномочий отстранить ее, поскольку данная должность является выборной. Ее освобождение стало возможным, поскольку заместители Дэвис показали под присягой, что будут регистрировать однополые браки в соответствии с законодательством штата, сообщает агентство Ассошиэйтед Пресс.

Суд также обязал помощников Ким Дэвис каждые 14 дней подавать отчет о положении дел в отделе регистрации, сообщает christianpost.com.

«Я просто хочу воздать славу Богу… Мы служим Живому Богу, который знает каждого из нас и где мы находимся. Просто продолжайте настаивать, не сдавайтесь, потому что Он здесь. Он достоин. Он достоин, - произнесла Ким Дэвис на выходе из тюрьмы, где ее встречало множество народа. – Я люблю вас, ребята. Спасибо большое».

Один из ее адвокатов, Мэт Стэйвер, заявил, что «она не пойдет против своей совести, ничего еще не закончено».

На мероприятии выступил республиканский кандидат в президенты США и бывший губернатор Арканзаса Майк Хакаби, который заметил, что не хочет того, чтобы Соединенные Штаты стали «тлеющими остатками великой республики». Он также заявил, что Верховный суд США, который принял решение о легализации однополых браков по всей стране, «состоит из никем не избранных должностных лиц», сообщает «Российская газета». / http://prochurch.info




Ким Дэвис продолжает борьбу за отказ регистрации однополых браков

Областной клерк Кентукки Ким Дэвис в понедельник 14 сентября вернулась к работе и в первый же день подала заявление в апелляционный суд США (Sixth Circuit U.S. Court of Appeals) с просьбой о выдачи ей и сотруднику ее конторы официальной лицензии на отказ в регистрации однополых браков.

Адвокаты Ким Дэвис потребовали у судьи официальную лицензию для всех сотрудников ее офиса, позволяющую не регистрировать однополые браки. Ее адвокаты утверждают, что во время судебного разбирательства по делу Ким Дэвис, сотрудники ее офиса вынужденно регистрировали однополые браки, выдавая лицензии без ее ведома. Адвокаты требуют считать эти браки недействительными, так как выданная сотрудниками лицензия является незаконной и недействительной без печати и ведома главного клерка.

Юристы также добавили, что дело можно считать закрытым, лишь после того, как суд согласиться выдать лицензию офису Дэвис, дабы не нарушать закон о свободе вероисповедания.

Напомним, что клерк Ким Дэвис была арестована за отказ регистрировать брак гей-пары из-за своей веры. После принятия закона о разрешении однополых браков в США это считается нарушением закона.




Борьба с экстремистами: все религиозные деятели Британии попадут под учет

В Великобритании готовят законопроект, по которому имамы, священники, раввины и другие религиозные деятели страны будут включены в национальный реестр. С ними будут проводиться специальные тренинги в британском министерстве внутренних дел.

Подобный законопроект будет введен в рамках новой правительственной стратегии по борьбе с экстремизмом, сообщил накануне сайт газеты «The National Post». Все религиозные группы, представленные в стране, должны будут вести национальный реестр религиозных деятелей, а правительство укажет на минимальный уровень подготовки, которому они должны соответствовать, чтобы иметь право на место в новом реестре.

Все религиозные деятели, которые желают работать в общественном секторе, в том числе и в университетах обязательно пройдут регистрацию. Эксперты утверждают, что подобный шаг поможет перейти к более значительному участию государства в религиозных делах и может встретить неприятие у представителей религиозных общин.

Но несмотря на мнение экспертов, Маулана Шах Раза, член Национального консультативного комитета мечетей и имамов, призвал правительство не вмешиваться в религиозные дела и не распространять полномочия государства на принятие религиозных или богословских решений: «Государство должно сконцентрироваться на том, чтобы сотрудники охраны всегда были на месте и защищали людей, а также обеспечить равное отношение ко всем религиозным сообществам».

В связи с появлением законопроекта издание приводит слова британского премьера Дэвида Кэмерона, который назвал борьбу с исламским экстремизмом «битвой нашего поколения» и сравнил его с нацизмом.

«Мы слишком долго оставались толерантным, пассивным обществом и обещали нашим гражданам не трогать их, пока они не нарушают закон. Наше правительство перевернет эту страницу и откажется от этого провального подхода», — заявил он.

Со своей стороны, представитель Римско-католической церкви сказал, что с ее представителями новый законопроект не обсуждался, и высказал мнение, что контроль над священниками встретит «жесткое противостояние».




Водителя уволили за отказ водить «гей – автобус»

Христианин, водитель автобуса из Калгари, Канада, был уволен со своей должности после того, как отказался вести окрашенный в радужный символический цвет ЛГБТ сообществ автобус. 

Однако компания «Калгари Транзит» заявляет, что христианина Джесси Рау уволили за ложные заявления в средствах массовой информации, а не из-за его отказа езды на автобусе.

В августе Джесси сказал, что не сядет за руль автобуса гей-парада, потому что это против его религиозных убеждений. В эту пятницу он был уволен с должности водителя.

«Я знал, что меня уволят на 100 процентов», — сказал Рау журналистам.

В объяснительном письме компании утверждается, что водитель был уволен из-за ложных обвинений в СМИ: «Вы можете свободно высказывать свои религиозные убеждения, — говорится в письме. — Но вы пошли дальше и сделали ложные и вводящие в заблуждение комментарии во время различных интервью. Это привело к неоправданным спорам и положила под угрозу репутацию города».

В письме также говорится, что Рау не подходит для работы в городе и ему поставлен статус «не нанимать».

10 октября в Калгари ожидается митинг в поддержку водителя-христианина. Пастор Рау, Артур Павловский в Черч-стрит заявил, что он ожидает сотни людей, которые придут поддержать их.




Йемен: террористы сожгли последнюю католическую церковь в Адене

Группа террористов в масках подожгла 16 сентября католическую церковь св. Иосифа в Адене – втором по значению городе Йемена. Накануне с церкви был сбит крест. По предварительным данным, вандалы являются членами Аль-Каиды.

Католические приходы Йемена входят в состав апостольского викариата Южной Аравии, включающего также ОАЭ и Оман. Эту церковную область возглавляет швейцарский епископ-капуцин Пауль Хиндер, его резиденция находится в Абу-Даби.

Сожженная церковь – один из последних действующих христианских храмов в Йемене – расположена в историческом центре Адена, который находится под контролем сил, лояльных правительству в эмиграции во главе с бывшим президентом страны Али Абдуллой Салехом.

Население Йемена на 99% состоит из мусульман (шиитов и суннитов). На севере страны нет ни одной христианской церкви, тогда как в Адене до последнего времени действовали четыре храма – три католических и один англиканский. Большинство прихожан этих церквей – выходцы с Запада, трудовые мигранты из Юго-восточной Азии, некоторые арабы, а также беженцы – в основном эфиопские. В 1967 году, когда Южный Йемен получил независимость от Великобритании, в Адене было 22 церкви.

В мае этого года в ходе бомбардировки, осуществленной саудовскими ВВС, сильно пострадала еще одна католическая церковь Адена – храм Непорочного Зачатия.




Венгрия закрыла границы для беженцев

Во вторник вечером Венгрия закрыла свои границы, единственный сухопутный маршрут для беженцев из Ближнего Востока и Африки.

Власти уверены, что этим шагом они остановят поток мигрантов в страны ЕС. После этого план Германии об обязательном принятии квот мигрантов рухнул окончательно.

За день до закрытия границ канцлер Германии Ангела Меркель призвала Европу объединиться, чтобы принять мигрантов.

Но дабы остановить поток людей, Венгрия закрыла все возможные пути для беженцев и заявила, что если кто-то незаконно проникнет в страну, то окажется в тюрьме.

Несмотря на все угрозы люди продолжают свое долгое путешествие на север к границе Германии с плакатами: «Мама Меркель, пожалуйста, помогите нам». Семьи с маленькими детьми сидят у 5-метровой стены, надеясь, что их впустят за границу: «Бесконечные забастовки. Нет ни продуктов, ни воды. Откройте границу», — говорят мигранты.

Венгерские власти заявили, что отказали уже 16 заявлениям о предоставлении убежища на границе в течение нескольких часов. Полиция арестовала 174 беженцев за попытку пробраться через границу.

Отметим, что в недавнем интервью «Вашингтон Пост» венгерский прелат заявил, что значительная часть «так называемых беженцев» является на самом деле экономическими мигрантами и не нуждаются ни в какой помощи, поскольку «у них есть деньги».

А что касается остальных стран ЕС, то несмотря на то, что Папа Римский Франциск занял четкую позицию по отношению к беспрецедентному притоку в Европу беженцев, спасающихся от войны и насилия, католические иерархи Польши, Чехии и Словакии тоже высказывают по этому поводу мнения, подчас диаметрально противоположные.

До закрытия границ ряд польских, венгерских и словацких епископов заявляло, что интегрироваться в общество их стран гораздо легче смогут беженцы-христиане, нежели мусульмане. Такое мнение, в частности, высказал архиепископ Варшавы-Праги Хенрик Хосер. Как и ряд словацких епископов, польский прелат убежден, что приоритетным правом на получение убежища должны обладать беженцы христианского исповедания. Мусульмане, считает Хосер, смогут впоследствии создать свое «гетто» и стать источником «насилия и терроризма». «Будем реалистами!» — заявил архиепископ в интервью KAI. / http://mirvam.org



 

 

 


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1517 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ліберастія, ісламізація, Переслідування християн, актуальні публікації, публіцистика, масонерія і антихрист, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика