Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Травень » 8 » Публіцистика » Актуальні публікації на 08/05/2016
09:51
Актуальні публікації на 08/05/2016
У Бангладеш невідомі закидали бомбами будинок християн

Невідомі закидали саморобними бомбами житловий будинок в області Багхаданга Гірьяпара (Бангладеш), де проживають переважно християни, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

«У результаті вибуху отримали поранення двоє людей. Один з них, чоловік 45 років, отримав травму стегна і руки від шматків огорожі, що розлетілася від вибуху. Обидва постраждалих є християнами», – цитує видання Ліаката Хоссейна, начальника місцевої поліції.

За його словами, місцеві жителі намагалися зловити нападників, однак їм вдалося сховатися. Видання уточнює, що це вже не перший напад на християн у країні, де 90% населення сповідує іслам.

Раніше широкий резонанс викликало вбивство 58-річного викладача англійської мови Резаула Каріма Сиддіка. Його вбили мачете. Відповідальність на себе взяли бойовики «Ісламської держави» (ІДІЛ). У своїй заяві вони наголосили, що професора вбили «за заклики до атеїзму».




Англіканська церква просить католиків приєднатись до молитов за навернення Великобританії

Англіканські єпископи Англії та Валії попросили католиків країни приєднатися до молитви за навернення Великобританії. Отець Крістофер Томас, генеральний секретар єпископської конференції Англії та Валії, повідомив, що католиьцкий єпископат прихильно поставився до прохання англікан приєднатися до молитовного тижня «Нехай прийде Царство Твоє», який завершиться урочистостями П’ятидесятниці. Повідомляє «Catholic Herald».

Англіканська церква закликала своїх вірних молитися за євангелізацію свого народу, щоб усі могли пізнати Ісуса, як свого Господа.




Президент «Planned Parenthood»: Найвеличніше це те, що ми змусили християн платити за контроль над народжуваністю

Президент «Planned Parenthood» Сесіль Річардс каже, що найвеличнішим моментом в її житті це те, що через Обамину реформу медичного страхування, християн змушено платити за аборти та контрацепцію. Інформує «Church Militant».

Сесіль Річардс похвалилася, що їй особисто зателефонував американський президент Барак Обама, щоб повідомити, що його Адміністрація змусить усіх роботодавців сплачувати страхування яке покриває аборти  і контрацепцію.  

Не варто забувати, що «Planned Parenthood» заснувала Марґарет Сенґер – феменістка, яка дотримувалася расистських поглядів і просувала евгеніку. ЇЇ евгеністська програма передбачала знищення євреїв, циган, негрів, розумові відсталих та інвалідів. Трохи згодом її напрацюваннями широко користувалися нацисти.




«CatholicVote» закликала американських виборців-католиків до подальшої боротьби

Американська громадська ініціатива «CatholicVote» розповсюдила звернення до своїх прихильників, у якому йдеться про подальшу поведінку ініціативи у президентських перегонах після того, як стало очевидним, що Дональд Трамп має усі шанси бути іменованим кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

Автори звернення ставлять питання: що в даній ситуації мають робити вірні католики? Адже є три можливості 1) не брати участь у голосуванні; 2) голосувати за третього кандидата; 3) голосувати за «менше зло».

На переконання «CatholicVote» не брати участь в голосуванні є повністю аморально.

Стосовно голосування за Дональда Трампа висуваються наступні застереження: Трамп публічно до недавнього часу підтримував «право» на аборт, фінансував відвертих ворогів Церкви, він не має ніяких фундаментальних принципів. Трамп, як президент, на думку «CatholicVote» може стати катастрофою для країни.

У той же ж час Гілларі Клінтон ставиться вороже до всього у що католики вірять – від святості людського життя до недоторканості релігійної свободи.  У «CatholicVote» вважають, що більшого ворога ніж президент США Гілларі Клінтон американська сім’я не буде мати. Голосування за Клінтон цілковито противиться католицькому сумлінню.

Для «CatholicVote» ситуація, що склалася, виглядає складною, але покищо не безнадійною. На їхню думку багато залежить від того кого Трамп обере собі у віце-президенти, хто є його кандидати в судді Верховного суду. Тому, «CatholicVote» не виключає можливості, що Трамп може стати «меншим злом», за яке буде необхідно голосувати.

Оскільки на переконання «CatholicVote» сьогодні у США свобода віросповідання залишається серйозно загороженою у першу чергу через медичне страхування, запроваджене Бараком Обамою та засиллям ЛГБТ-лобі, а також серйозною проблемою залишається державне фінансування мережі абортивних клінік у власності «Planned Parenthood», католики мусять продовжувати боротьбу за свої права, в тому числі й у політичній площині.




Канзас проводить законопроект про постійне позбавлення Planned Parenthood фінансування

Штат Канзас, можливо, повністю припинить одержання Planned Parenthood коштів з федерального бюджету.

Законопроект, що запобігає провайдеру абортів  доступ до потоку доходів, пройшов обидві палати законодавчих зборів штату: 87-34 в палаті представників і 32-8 в Сенаті штату.

Хоча такі фонди були відрізані від річних бюджетів починаючи з 2011 року, нова міра зробить заборону постійною державною політикою, яка не потребує щорічної повторної авторизації.

Другий законопроект також схвалений в неділю ввечері робить  незаконним акушерам "виконувати, спонукати або призначати препарати для аборту".  Він пройшов сенат одноголосно, 40-0 і палату представників голосуванням 115-7.

Деякі кажуть, що заборона не була необхідною, так як акушери зазвичай не виконують абортів. Проте, Kansans for Life зазначив юридичну мову, якою можна було б інтерпретувати як надання акушерам такої здатності. Існучий закон штату визначає акушера як того, хто надає послуги, пов'язані з "нормальною, неускладненою вагітністю."

Судді активісти могли б витлумачити це формулювання як "включати можливість здійснювати аборт при нормальній, неускладненій вагітності", що охоплює переважну більшість абортів.

Група також зазначила існування документу, створеного національною федерацією абортів для полегшення акушерам, які хочуть робити аборти: "Надання абортного догляду: Професійний набір інструментів для медсестер-акушерів, практикуючих медсестер і помічників лікарів."

Очікується, що губернатор Сем Броунбек, pro-life республіканець,  підпише обидві міри.




Військовий капелан: священики УПЦ МП стріляли в українських вояків

Священик УПЦ КП, о. Дмитро Поворотний, військовий капелан полку «Дніпро-1» у своєму інтерв’ю виданню «Апостроф» серед іншого зазначив, що священики УПЦ МП на Донбасі – убивці українських вояків.

Священик свідчить: Я знаю, що в зоні бойових дій деякі їхні (УПЦ МП – прим. перекладача) були коригувальниками вогню, брали до рук зброю і стріляли в наших бійців. Я цих бійців знаю особисто».




В Австралії вперше католики оштрафовані за …. молитву

Австралійська поліція оштрафувала 75-річну Керрі Меллор та ще сім католиків за те, що вони молились Богородичну вервичку біля абортивної клініки в центрі австралійської столиці Канберри, повідомляє pro-life сайт «Life Site».

Поліція розцінила їхню молитву як протест. Проте, Керрі Меллор не збирається здаватися, а спробує в суді відстояти своє право на молитву. Штраф накладений австралійською поліцією на Керрі Меллор становить суму у розмірі 75щ доларів США. Такі ж штрафи поліція виписала й іншим учасникам молитви.




Ще одна поразка проабортних активістів у США

Національна організація жінок (NOW) програла в судовому процесі, який вона провадила проти pro-life активістів, ще з 1986 року. Суд зобов’язав NOW сплатити 63 тис. американських доларів судових витрат проти pro-life активісті, яких NOW пробувала звинуватити у змові проти абортивних клінік. Про це інформує «CatholicCulture.org».

Позов NOW проти pro-life активістів, після низки апеляцій, був відкинений Верховним судом США, а 7 окружний суд зобов’язав NOW сплатити 63 тис. американських доларів жертвам їхнього позову.




У Великобританії pro-life група «40 днів за життя» осягнула черговий успіх – закрито ще один абортивний центр

У Сполученому Королівства Великобританії та Північної Ірландії діє pro-life група «40 днів за життя». Члени групи протягом 40 днів моляться біля абортивних центрів. Цього разу кілька членів групи 40 днів молилися біля абортивного центру в Лімінґтоні. Інформує pro-life портал «LifeSite».

Після 40-денної молитви, центр припинив свою роботу. Щоправда, учасники молитовно пікету ще не мають інформації що саме стало причиною закриття цього абортивного центру. Роберт Колхаун із групи «40 днів за життя» каже, що активістам його групи вдалося домогтися закриття 71 абортивної клініки у Великобританії і радіє черговому успіху.




Італійські єпископи: гей-партнерства руйнують фундамент громадянського суспільства

Глава Італійської єпископської конференції кардинал Анджело Баняско від імені католицької єпископату Італії заявив, що Церква і надалі проти будь-якої форми легалізації гей-«подружь». Про це інформує агенція ANSA.

Кардинал Баняско також заявив, що італійські парламентарі на задні двері пробують легалізувати усиновлення дітей гей-парами, через введення законодавчої норми, яка б надавала можливість гей-партнерам усиновлювати дітей своїх партнерів.

На переконання Глави Італійської єпископської конференції, законодавче запровадження інших форм співжиття послаблює традиційну сім’ю, а тим самим руйнує фундамент громадянського суспільства.




Феміністична партія в Іспанії засудила ярмарок сурогатного материнства

Феміністична партія Іспанії подала скаргу до суду стосовно ярмарку сурогатного материнства, як складову незаконної практики в країні, що сприяє торгівлі людьми.

Surrofair буде проходити  7-8 травня в Мадриді. Ярмарок буде надавати інформацію про різні способи контракту з сурогатною матір'ю.

Подія, організована Babygest, провідним журналом з питань сурогатної вагітності, матиме різні презентації і інформацію щодо правових аспектів цієї практики, особливо в Росії, Греції та Україні, в яких вона є законною за певних умов.

Феміністична партія засудила ярмарок, який, на її думку, сприяє торгівлі людьми.

"Нужденне становище жінок, які вдаються до орендування матки за відповідну ціну, не відрізняється від сексуальної експлуатації" заявлено партією у цій скарзі. Марта Ногуеролес, професор Автономного університету Мадриду, погоджується, на її думку, "наймання сурогатної матері не дуже відрізняється від проституції, тому що "це торгівля людьми, вони продають дітей." Ногуеролес, яка пов"язана з феміністичною партією, стверджує, що ця практика "користується важким становищем жінок", щоб привести на світ дитину, від якої пізніше їм доведеться відмовитися. Вона також зазначила, що в Загальній декларації прав людини, "ні в одному з 30 пунктів не ідеться про право мати знайдених дітей" і заохочувала що, "якщо природою вам не дано, ви можете їх усиновити."

На даний час є близько 17 тисяч дітей в іспанських сиротинцях, тому що у них немає сім'ї.

Питання сурогатного материнства все частіше піддається критиці на тлі скарг про полювання на вразливих жінок. У минулому році Індія оголосила про бажання закінчити свою практику дозволів іноземцям укладати контракти на сурогатну вагітність.

Критика сурогатної індустрії включає в себе звинувачення в недостатній прозорості, так як бідні та неписьмені жінки, що беруть участь у цьому, часто не розуміють умов договору, який  вони підписують.

Інші ускладнення, що виникають в результаті сурогатності, включають примусові аборти і підвищений ризик для здоров'я дитини і сурогатної матері.




Перша мусульманка, що стала міс США, прийняла християнство

Рима Факіх, що стала в 2010 році першою в історії мусульманкою, яка виграла титул Міс США, навернулася в християнство, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Today.

Про те, що Міс США-2010, мусульманка Рима Факіх прийняла християнство, стало відомо зовсім недавно. Зараз вона в Лівані готується до весілля з музичним продюсером, християнином-маронітом. В кінці березня Факіх в своєму твіттері процитувала вірш із послання до Филип'ян (4:13).

Рима Факіх зросла в родині шиїтських мусульман, але в дитинстві відвідувала католицьку школу. В інтерв'ю Huffington Post в 2010 році вона сказала, що її сім'я досить ліберальна і поважає різні релігії. Чоловік її сестри - християнин. Її дядько навернувся в християнство і став священиком. Вона зазначила, що в родині прийнято ходити до церкви на Великдень, наряджати ялинку на Різдво, дивитися "Чудо на 34-й вулиці" - один з найпопулярніших різдвяних фільмів в США. При цьому святкувалися і деякі з ісламських свят.

З ісламом майбутня Міс США стикнулася ближче під час навчання в університеті штату Мічиган. Після перемоги в головному американському конкурсі краси ЗМІ цитували Риму Факіх: "Я хотіла б сказати, що в першу чергу я американка, і я арабо-американка, я ліванська американка, і я мусульманка-американка".

Підписники Міс США-2010 в твіттері в більшості своїй висловлюють підтримку її наверненню до християнства.




Бразильський католицький єпископат продовжує боротьбу проти сексуального використання дітей

Президент комісії за Амазонію Бразильської єпископської конференції кардинал Клавдіо Гуммес завершив свої душпастирські відвідини бразильського острова Марахо, який знаходиться у дельті Амазонки. Інформує хорватський католицький портал «Bitno.net».

Кардинал Гуммес повідомив, що реальність на цьому амазонському острові є просто жахлива – неймовірна бідність та знущання, особливо над найменшими є щоденною реальністю життя на цьому острові.

Кардинал також заявив, що в Амазонії процвітає сексуальне використання дітей, яке залишається повністю безкарним. Особливо такі сексуальні «послуги» процвітають на великих суднах, які курсують Амазонкою. Такий стан речей кардинал охарактеризував, як повністю неприйнятним. Єпископ Азкони, до компетенції якого належить цей регіон, єдиний хто провадить боротьбу з цим жахливим явищем. На сьогоднішній день він знаходиться під захистом держави, оскільки окрім погроз смертю за його діяльність, на нього було вчинено кілька спроб атентатів.   




Арканзас: Аборт – це смерть ненародженої дитини

Департамент охорони здоров’я американського штату Арканзас офіційно у своїх документах стосовно аборту визнав, що аборт – це не переривання вагітності, а – смерть ненародженої дитини. Це визнання – один із пунктів реалізації законодавства, прийнятого в Арканзасі минулого року. Про це інформує «ChurchMilitant».

Як заявив член правління Департаменту Ґреґ Гарпер: «Жінки мають право знати що таке аборт і які його наслідки, перед тим, як вирішать зробити це хірургічне втручання».  




Похитителем епископа в Индии оказался священник из его диоцеза

Главным подозреваемым в похищении и избиении индийского епископа монс. Галлелы Прасада является священник из его диоцеза — о. Раджа Редди, известный также как «Папочка» («Daddy»), директор Международной школы Пуджи и основатель благотворительного учреждения «Daddy Home», сообщает агентство AsiaNews. По версии полиции, похитители, которые в настоящее время арестованы, отвезли епископа в дом, принадлежащий священнику, подвергли избиению и потребовали от него выкуп в 5 миллионов рупий (около 65 000 евро), угрожая в противном случае его убить. В похищении был замешан также родственник о. Раджи, Говардхан Редди, являющийся главарем преступной группировки. Как сообщалось ранее, католический епископ диоцеза Кадапа в Южной Индии был похищен неизвестными 25 апреля, когда возвращался домой из храма Карунагири, в котором он служил Мессу. Похитители заблокировали машину епископа, завязали ему глаза и отвезли в тайное место, где жестоко избили его и отобрали бывшие при нем деньги — около 2 тысяч рупий (25 евро), а также три кредитные карты, серебряный крест с цепью и мобильный телефон. Они также ограбили и избили водителя епископа Прасада. Злоумышленники удерживали и избивали епископа в течение нескольких часов, отпустив его лишь 26 апреля после того, как он согласился заплатить 2 миллиона рупий (около 26 тысяч евро). Они оставили монс. Прасада на трассе в нескольких десятках километров от центра его диоцеза.

http://catholicnews.org.ua  http://скг.рф/


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1129 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнофобія, Переслідування християн, публіцистика, гомодиктатура, ліберастія, актуальні публікації, масонерія і антихрист, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика