Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Січень » 20 » Публіцистика » Актуальні публікації на 20/01/2016
16:56
Актуальні публікації на 20/01/2016
Дрімуче пострадянське суспільство ковтає

"Церква стримувала прогрес, пригнічувала свободу думки, переслідувала вчених" - одна з улюблених тем сучасної публіцистики. Дрімуче пострадянське суспільство ковтає. Дивно, що це пролазить також і в Європі.
Може церква щось там і пригнічувала, але до середини XVIII ст. найкращу освіту давали Єзуїти (це зауважував Вольтер).
Як пише енциклопедія, ченці-цистерціанці у XII — XIII ст. заклали підвалини промислового освоєння головних рудних родовищ Центральної Європи, створили базу гірничо-металургійних знань і культурних традицій гірників.
Церковники породили майже всі архітектурні стилі до модерну включно (найвидатніша будівля модерну - собор Сагарада Фамілія в Барселоні).
Римські папи були продюсерами ренесансу, адептами гуманізму.
Єзуїти й домініканці мужньо боролися проти рабства за права й виживання автохтонного населення обох Америк (індіанці були знищені там де перемогли протестанти).
Ці приклади можна множити нескінченно.
Терор проти інакомислячих - улюблена розвага протестантів та атеїстів. Саме любові до свободи вони не можуть пробачити церкві. / Дмитро Корчинський



Індія: у минулому році зафіксовано понад 200 актів насильства по відношенню до християн

Більше 200 актів насильства по відношенню до християн було вчинено у 2015 році в Індії. Було вбито сімох протестантських пасторів і одного мирянина, а загальна кількість потерпілих близько 8000 чоловік, включаючи жінок і дітей, було зруйновано багато церков.

Такі дані наводяться в доповіді «Гоніння на християн в Індії», опублікованому католицькою правозахисною організацією «Catholic Secular Forum»(CSF). За даними доповіді, акти насильства чинили екстремісти, які проповідують ідеологію «хіндутва», відповідно до якої в Індії є місце тільки індуїстам. Послідовники цієї ідеології відчувають ненависть до християн і мусульман і організовують кампанії, які нерідко завершуються насильством.

За даними авторів доповіді, найбільше поширення хіндутва отримала в штаті Махараштра, тоді як за кількістю актів насильства по відношенню до християн лідирує інший штат - Мадх'я-Прадеш. Далі йдуть Таміл Наду, Джарканд, Чаттісгарх, Харьяна, Одіша і Раджастхан.

Найчастіше християн намагаються звинуватити в «насильницькому наверненні» у свою віру і у використанні «шахрайських методів». У зв'язку з цим влада Мадх'я-Прадеш посилила так званий «закон проти навернень», ввівши додаткові заходи покарання за його порушення. При цьому, підкреслює глава CSF, католицький мирянин Джозеф Діас, християни не займаються «насильницькими наверненнями».

Навпаки, «церемонії навернення», в ході яких християни - в основному представники касти далітів (недоторканних) і племінних меншин - масово «повертаються» в індуїзм, значно почастішали.

Християнські правозахисники зазначають, що в минулому році націоналістична індуїстська організація «Раштрія Свайямсевак Сангх» зміцнила свій вплив на політичну систему Індії. Сьогодні вона налічує більше 15 млн. активістів, які об'єднані в 50 000 осередків, і подекуди може розраховувати на підтримку з боку поліції, судової системи та державної влади.

Автори доповіді також нагадують, що останнім часом компетентні органи Індії все частіше відмовляли в продовженні віз християнським місіонерам і членам монаших чинів, які надають допомогу бідним і знедоленим.



Бойовики ІДІЛ в Сирії продають будинки християн на аукціонах

Вигнавши християн-жителів у місті Мосул (Сирія) з  їхніх власних будинків, бойовики ісламістської терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ) починають активну торгівлю захопленим майном нинішніх біженців - і, зокрема, нерухомим, повідомляє християнський Мегапортал invictory.com.

Згідно зі свідченнями очевидців, які надійшли до редакції світових ЗМІ минулої суботи, 16 січня, бойовики ІДІЛ приступили до реалізації «трофеїв», нерухомого майна християн, які  колись жили в Мосулі. За словами місцевих жителів, бойовики заздалегідь оголошували про дату і час проведення відповідного аукціону, об'їжджаючи квартали міста. Місцем ж проведення торгів була призначена площа Касіма аль-Хайята, що знаходиться на заході Мосула.

Під час аукціону терористи представили увазі покупців більше 400 приватних будинків, 19 торгових центрів і 169 магазинів, офісів і складів. Тим не менше, точна кількість об'єктів, проданих на даний момент, джерелами не уточнюється.



Архиєпископ Вашингтону: аборти і насильство в суспільстві мають одну і ту ж причину

«Аборти і неповага до людського життя - це ключове питання в наступній кампанії з обрання президента США», - заявив телеканалу «Ньюсмакс» архиєпископ Вашингтонський кардинал Доналд Вільям Вюрл. «Ми стали практично байдужі до насильства, і ми бачимо, з якою легкістю воно чиниться, з якою зневагою до людського життя», - підкреслив кардинал.

Він переконаний, що нинішнє покоління громадян США, що виросло після легалізації абортів, було «з дитинства навчено, що вбивати можна», що можна позбавити життя людину, коли вона  незручна, як це відбувається у випадку з зачаттям дитини, - але не тільки. «Ми створили менталітет, вкрай знецінюючий людське життя», і наслідком цього менталітету є спалахи насильства, свідками яких останнім часом стали жителі різних регіонів країни.

Кардинал Вюрл згадав також про судовий процес, в який залучені монахині з конгрегації «Малі сестри бідних». Він поставив під питання застосування деяких положень Реформи охорони здоров'я та захисту пацієнтів у США, згідно з якими навіть релігійні організації зобов'язані купувати для своїх співробітників страхові поліси, що включають послуги з контрацепції і переривання вагітності. «Ми вважаємо, - стверджує кардинал Вюрл, - що уряд не має права вказувати нам, що можна, а чого не можна робити, коли мова йде про речі, які ми вважаємо аморальними.



Вандали розписали антихристиянськими графіті католицький монастир в Єрусалимі

Невідомі нанесли антихристиянські написи на стіни одного з найвідоміших католицьких монастирів Єрусалима, продовживши низку актів вандалізму проти релігійної святині, бенедиктинського абатства Дорміціон, яке католики шанують як місце успіння Богородиці. Головні підозрювані, як завжди в таких випадках, - представники ультраправих єврейських кіл.

На стінах і воротах монастиря, а також сусідніх греко-православного і вірменського кладовища вандали залишили більше десятка написів на івриті з погрозами та прокльонами на адресу християн, сказано в заяві монахів-бенедиктинців. Графіті нанесені різними почерками, даючи підстави для версії про те, що в акції брали участь декілька осіб.

«Ми закликаємо правоохоронні органи вжити необхідних заходів проти цього злочину ненависті та поліпшити ситуацію з безпекою на горі Сіон», - йдеться в заяві.

За даними ЗМІ, мішенню для вандалів абатство ставало в 2012, 2013 і 2014 роках. На Сіонській горі, в історичному центрі Єрусалиму,  також розташовані світлиця Таємної вечері й могила царя Давида, яка шанована послідовниками юдаїзму.

Із засудженням злочину виступив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. «Цей вчинок гідний усілякого осуду ... Ізраїль є єдиною державою на Близькому Сході, де росте християнське населення, де є свобода віросповідання - і для християн, і для представників всіх релігій. Поліція проводить оперативні заходи щодо розшуку винних», - йдеться в заяві глави кабінету.



В Соединенных Штатах снижается количество абортов

В Соединенных Штатах снижается количество абортов. Ежегодное число прерываний беременности сократилось до миллиона (в 1989 году в стране совершили 1,6 млн. абортов), сообщает сайт британской газеты «The Catholic Herald» со ссылкой на доклад Национального комитета в поддержку права на жизнь (США).

В настоящее время на тысячу родившихся младенцев в США приходится 210 абортов.

В свою очередь католический архиепископ Нью-Йорка кардинал Тимоти Долан заявил, что большинство американцев противостоят абортам, и призвал верующих принять участие в кампании «Девять дней за жизнь», которая завершится 24 января.

«Большинство желает защитить еще не рожденных детей на поздней стадии беременности, регулировать или ограничить практику абортов и положить конец использованию долларов налогоплательщиков для разрушения нерожденных детей», — заявил прелат.

Он выразил сожаление, что в 2015 году Конгресс не принял закон, который был призван защитить право медиков на отказ в совершении абортов по религиозным и нравственным причинам.

http://firtka.if.ua http://catholicnews.org.ua http://mirvam.org


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1053 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнофобія, суспільні проблеми, Переслідування християн, актуальні публікації, публіцистика, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика