Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Травень » 22 » Публіцистика » Актуальні публікації на 22/05/2016
11:52
Актуальні публікації на 22/05/2016
Церкву у Флориді осквернили сатанинськими символами

Поліція розслідує акти вандалізму стосовно католицькій церкві у Флориді.

За існуючими даними, церква Богоматері Цариці Миру в Делрей-Біч у Флориді була понівечена у вівторок ввечері невідомими вандалами, які розмалювали сатанинськими символами та іншими зображеннями кілька скульптур і стіни церковних будівель. Адміністратор храму, який першим виявив злочин в середу вранці, стверджує, що пентаграми й інші "сатанинські" знаки було намальовано на стінах. Крім того, три скульптури мали чорні маски і накидки, нанесені  на них спреєм.

Ці злочини є найновішими в низці актів вандалізму щодо католицьких церков по всій країні. В кінці березня ряд нападів стався в архиєпархії Бостону, де правопорушники спреєм розфарбували  кілька скульптур і навіть відрізали голову і руки скульптурі Богоматері. В кінці минулого року у парафії в Лівонії, штату Мічиган були також акти вандалізму, коли злочинці розмалювали червоним скульптуру Св.Колетт  і написали на дверях церкви "Рим впаде".




Адміністрація Б. Обами зобов’язує лікарні робити аборти та операції зміни статі

Департамент охорони здоров’я та соціальної політики США (HHS) опублікував остаточні правила для так званої Obamacare – нової системи страхування здоров’я в США. Серед цих правил є припис, що медичні заклади, які беруть участь у програмі страхування здоров’я зобов’язані на вимогу пацієнта робити аборти та операції зміни статі, інформує pro-life сайт «Life Site».

У випадку невиконання цих вимог Адміністраці президента Обами погрожує закладам відмовникам відключенням від програми страхування здоров’я та судовими позовами.

Це розпорядження американської Адміністрації не тільки відмовляє медпрацівникам у свободі віросповідання та права на закид сумління, але й також повністю ігнорує вимоги релігійних організацій США, які вимагали не включення в програму обов’язкового медичного страхування виконання абортів та операції по зміні статі.




Техас не прийме вимог Адміністрації Б. Обами дозволити у школах використання жіночих туалетів та душових біологічними чоловіками

Віце-губернатор американського штату Техас Ден Патрік заявив, що Техас не піддасться на шантаж Обами 30 срібняками, щоб запровадити у школах можливість біологічним чоловікам користуватися жіночими туалетами та душовими. Про це інформує pro-life сайт «Life Site».

Ден Патрік вважає, що не можна за 30 срібняків продавати безпеку дітей і тому Техас готовий відмовитись від федерального фінансування державних шкіл.  Ден Патрік заявив, що погрозами скасувати федеральне фінансування шкіл, через не сприйняття ними екстремістських вимог Обаминої Адміністрації, президент Обама, насправді, погрожує відібрати гроші в найбідніших. Оскільки, те що школи Техасу отримують із федерального бюджету йде в першу чергу на оплату безкоштовного шкільного харчування дітей із бідних сімей.




Італія: Гомодиктатура нищить останні барикади старої Європи

Під гомосексуальною навалою впала ще одна велика країна Заходу, основа і опора моральних цінностей, колиска і столиця християнства – Італія. Цими днями, 11 травня, в Італії прийняли закон, який надає юридичне визнання одностатевим союзам, по суті – узаконює гомосексуалізм. Тут постає логічне запитання: Невже в християнській Італії більшість людей – гомосексуалісти? Чи принаймні більшість підтримують гомосексуалізм, що для них впроваджують такі закони? Звичайно, що – ні, і про це яскраво засвідчили недавня 100 тисячна маніфестація за охорону традиційної сім’ї в Римі та багато подібних акцій по всій Італії. Тут бачимо цікаву картину: в той час, коли італійський народ маніфестує за збереження традиційних сімейних цінностей, більшість депутатів, які по суті повинні представляти його інтереси, приймають гомосексуальний закон, що буде дискримінувати італійське суспільство. Знову запитуємо: Як так сталося, що ті, які мали б виступити на захист людей, навпаки винищують їх прийняттям подібних законів? Відповідь проста – глобалізаційна система Нового Світового Прядку не вбачала перешкод в тому, щоб підкупами, маніпуляцією і позитивними поняттями віднайти аж стільки зрадників серед представників італійського суспільства, одні з яких активно, інші – пасивно, але водночас впевнено просовують геноцид своїх же. Здавалося б, коли вже депутати відвернулись від сумління, то на кінець мали б заговорити ті, які є найпершими його захисниками – представники Церкви. Але виявилося, що й тут більшість зрадили, і то не лише прості священики чи навіть кардинали, але і сам папа.  Своїм мовчанням він дав кричущу згоду на те, щоб в Італії панувала гомодиктатура, бо і тут і в будь-якій іншій подібній ситуації мовчати чи просто бути байдужим на такі речі, це те саме, що виразно говорити: «Я нічого поганого в тому не бачу». А коли ми згадаємо інтерв’ю дворічної давності на борту літака, то на запитання про священиків гомосексуалістів у Ватикані папа приблизно так і відповів. Не менш переконливими жестами схвалення гомосексуалізму з його боку були неодноразові зустрічі з гомосексуальними парами, а також богохульне обмивання і цілування ніг у великий четвер транссексуала, мовляв: Вони теж мають спільну частку з Ісусом Христом. Висновки з цих сумних подій, нехай кожна людина, яка щиро шукає правду зробить сама, тільки при цьому не забуває про те, що здорова традиційна сім’я – це основа будь якого здорового суспільства і як показує історичний досвід – існування суспільства загалом.




Вірус Зіка не мусить викликати мікроцефалію в новонароджених

В столиці Нікараґуа Манаґуа п’ятеро вагітних жінок, інфікованим вірусом Зіка, народили цілком здорових дітей. Повідомляє агенція «Fides».

Вірусу Зіка приписують виникнення мікроцефалії у немовлят, якщо матері у часі вагітності були носіями цього вірусу. Народження здорових немовлят в Нікараґуа у матерів, інфікованих цим вірусом, ставить під питання твердження спеціалістів ООН про пряму пов’язаність цього вірусу і мікроцефалії у новонароджених. Зокрема це ставить під питання спроби ООН прикрити про-абортну кампанію в Латинській Америці епідемією вірусу Зіка.




В Англії й Валії щодня вбивають 509 ненароджених дітей

Останні статистичні дані свідчать, що у 2015 році в Англії та Валії здійснено 185824 аборти, тобто, у цих частинах Сполученого Королівства у 2015р. вбивали по 509 ненароджених дітей, інформує pro-life сайт «Life Site».

Ці дані 17 травня цього року оприлюднило Міністерство охорони здоров’я Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії.  

38% абортів були зроблені жінками, які уже мали один або й більше абортів перед тим. 68% абортів були проведені у так званих незалежних клініках. 98% абортів були профінансовані із медичного страхування, тобто платниками податків.




Спікер Палати представників Конгресу США: Ми мусимо стати в обороні нашої віри

Виступаючи на Національному католицькому молитовному сніданку (США), спікер Палати представників американського Конгресу Пол Райан закликав учасників до активної позиції у питаннях збереження свободи віросповідання в США: «Ми зобов’язані стати в обороні нашої віри». Про це інформує pro-life сайт «Life Site».

«Хоча релігійна свобода в Америці зараз знаходиться під серйозною загрозою, я переконаний, що її буде повернуто, бо на даний момент у цій країні зростає потреба у вірі», - висловив своє переконання американський законодавець. Цитуючи св. Тому Аквінського Пол Райан зауважив, що в яких обставинах би людина не знаходилась вона все одно потребує Бога, бо Бог є кінцевою метою людського існування – «Ми всі відчуваємо самотність на якомусь рівні. Ми всі відчуваємо відділеність від Бога. І тільки навернення до Нього приносить на втіху й зцілює нас».

Пол Райан зазначив, що кожна людина без Бога відчуває духовну порожнечу, яка має бути заповнена і цілковито є недостатнім підняти зарплати і дати людям робочі місця, потрібно заповнити цю духовну порожнечу.

Спікер Палати представників також зазначив, що йому доводилось спілкуватися з людьми, які перемогли наркоманію і майже всі вони свідчили, що причиною їхньої наркоманії була духовна порожнеча, відчай, спустошення. Але перемогу над цим злом вони називали дією Бога у своєму житті.

«Кожне добро у нашому житті – це робота Бога. Це Його милість працює у нас в середині. І коли ми це розуміємо, це приводить до втрати гордості й відчаю. Не існує інакшого способу змінити на краще своє життя, як тільки прийти до Господа» - завершив свій виступ Пол Райан.




Кардинал Баньяско: сучасні суспільства намагаються усунути правду про батьківство і материнство

Голова конференції єпископів Італії піддав різкій критиці уряд за форсування закону, який легалізує цивільні партнерства між особами однієї статі. Він також зазначив, що влада країни витрачає занадто багато зусиль в ідеологічній боротьбі, і зовсім забуває про реальні проблеми людей. Кардинал Баньяско говорив про це на пленарному засіданні єпископату, яке 16 травня відкрив Папа Франциск.

"Нещодавньо прийнятий закону про партнерські відносини практично зрівняв їх зі шлюбом і сім'єю, навіть якщо він говорить, що це різні речі. Насправді, однак, ці відмінності є лише невеличкими хитрощами, які юридично дуже легко обійти, в очікуванні  остаточного удару, про що заявляється навіть публічно, в тому числі практику "матки в оренду", яка використовує тіло жінки користуючись її бідністю", - підкреслив президент італійського єпископату.

Посилаючись на вчення Пап про шлюб та сім'ю кардинал Баньяско нагадав, що сучасні суспільства намагаються усунути правду про батьківство і материнство. Він також згадав про право кожної дитини мати маму і тата. Кардинал закликав владу займатися реальними проблемами італійців. Він зазначив, серед іншого, поглиблення бідності (що зачіпає 7 відсотків населення), економічну кризу, найнижчий в історії природний приріст населення (у 2015 році померло 653 тис. чоловік, народилося 488 тис. і 100 тис. емігрували за кордон), і величезну залежність суспільства від азартних ігор (прибуток від грального бізнесу збільшився на 350 відсотків., 84 млрд євро в 2015р.).

Гомосексуальні союзи були легалізовані в Італії 11 травня. Противники заявили, що будуть вимагати референдуму стосовно законопроекту.




Верховний суд США визнав часткову перемогу Малих Сестер Убогих

Верховний суд США відмовився винести рішення з ключового тестування контрацептивного положення Obamacare, даючи, принаймі, тимчасову перемогу Малим Сестрам Убогих і іншим позивачам у справі.

У короткій, але одностайній оцінці, Верховний суд повернув справу Зубик проти Бервелл  до судів нижчих інстанцій з проханням до них визначити, чи може бути досягнено компромісу для задоволення вимог католицьких установ, які кинули виклик політиці, що вимагає протизаплідного страхового покритя в програмі охорони здоров'я.

Несподіване рішення було прийняте після того, як думки суддів Верховного суду розділились порівно (4 - 4) після смерті судді Антоніна Скаліа, що завадило винести остаточний вердикт у даній справі. Випадок Зубик може досягти Верховний суду знову після винесення рішення в судах нижчих інстанцій, але це майже напевно станеться тільки після призначення нового судді до складу Верховного Суду США. б

"Суд не висловлює думки з суті справи," сказано в постанові 16 травня. Проте, Малі Сестри Убогихх -  найбільш помітні позивачі у справі - вбачають у цьому рішенні перемогу. До тих пір поки остаточне рішення не видано, позивачі не будуть підлягати покаранню за недотримання положень законодавства Obamacare.

Незабаром після слухання в березні усних аргументів у справі, Верховний суд попросив і позивачів і адміністрацію Обами надати додаткові короткі представлення з зазначенням, якого роду компроміси вони знайшли б задовільними. Судді тепер попросили суди нижчих інстанцій шукати компроміси на основі цих представлень.




В Нідерландах евтанізували жертву сексуального насильства

Нідерландські лікарі дозволили евтанізували 20-ліьню жінку, яка у своїх 15 років стала жертвою сексуального насильства. Після жахливого досвіду в 15-річному віці жінка страждала від посттравматичного стресового синдрому, анорексії та хронічної депресії. Про це повідомляє видання «Independent».

Нідерландські лікарі погодились на евтаназію жінки, не зважаючи на те, що її психічний стан значно покращився. Лікарі вирішили, що вона повністю компетентна і не знаходиться у стані глибокої депресії, а бо іншого розладу, який впливає на її вирішення здійснити асистоване самогубство. Цей випадок викликав гострі дискусії в Великобританії.

Цей випадок також викликав масу запитань до нідерландської влади у зв’язку з компетентність осіб, які дають дозвіл на евтаназію.




Хмельничани багатотисячною ходою підтримали родинні цінності

На Марш сім'ї прийшли родинами, релігійними та громадськими організаціями, цілими школами. Марш сім'ї "Чоловіком та жінкою Бог створив їх" пройшов вулицями Хмельницького, аби утвердити прихильність містян до інституції сім'ї, повідомляє Depo.Хмельницький.

Єпископ Кам'янець-Подільської дієцезії Лєон Дубравський ділиться своїми думками: "Держава християнська, святкуємо і пасху і різдво і зелені свята - свята всі святкуєм і раз – живем як без Бога. Такі закони дурацькі впроваджуєм, которі, ну, вони не вкладаються сьогодні в голові, розумієте?! Візьміть Святе письмо, відкрийте – Бог створив Адама і Єву, ну і ми повинні цього дотримуватися. Ідіть - розмоножуйтесь...".

Десять релігійних та національних організацій разом із парочкою громадських своєю присутністю підтримали ходу в Міжнародний день сім'ї.

Зібравшись біля костелу Христа – Царя Всесвіту, хода пройшла майже 5 кілометрів містом. У неї вливалися перехожі і вже біля кінотеатру ім.Шевченка розпочалося свято: співи, розваги, виступи, забавлянки. Під час акції організатори збиратимуть підписи під зверненням до влади всіх рівнів щодо недопущення змін в Конституції, які стосуються одностатевих шлюбів.




У Парижі назвуть площу на честь вбитих ісламістами трапістів

Одну з площ Парижа назвуть на честь семи трапістів, яких 20 років тому вбили ісламісти в монастрі Tiбірине в Алжирі. Монастир розташований в одному з районів, в яких християни постраждали від нападів джихадистів у листопаді минулого року.

Площа, яку перейменують у присутності мера Парижа Анн Ідальго і родичів монахів, яких викрали і вбили в ніч з 26 на 27 березня 1996 року, розташована недалеко від театру Батаклан.

Урочистість відбудеться 30 травня – саме на 20-ту річницю віднайдення відтятих голів семи трапістів, які поховали на цвинтарі їхнього монастиря. Інших частин тіл так і не знайшли.

У 1994-1996 роках ісламісти вбили в Алжирі 19 осіб, серед яких був і  єпископ Орану П'єр Клавері, домініканець.

Дев’ять років тому на єпархіальному рівні розпочався беатифікаційний процес цих алжирських мучеників, який сьогодні ведуть в Конгрегації з канонізаційних справ.




Франциск коронував Матір Божу з Ля Салетт

Під час загальної аудієнції 18 травня Папа Франциск коронував статуетку Матері Божої з Ля Салетт.

На цьогорічний Ювілей Милосердя припадає 170 років марійного об’явлення, яке відбулося у французькій місцевості Ля Салетт, що в Альпах. Головні увілейні святкування відбудуться в день спомину об’явлень, 19 вересня, коли Діва Марія об’явилася двом пастушкам: 15‑річній Мелані Кальва та 11‑річному Максиміліанові Жирару.

Скульптуру до Ватикану привіз ректор марійного санктуарію о. Мануель Дос Дейр Бонфім MS. Його супроводжували пані бургомістр Жильда Перрен та Генеральний настоятель салетинів о. Сільвано Маріса MS.

Гості з Франції подякували Папі за коронування статуї та запросили його відвідати санктуарій Матері Божої в Ля Салетт.





Священников Молдавии хотят привлекать к ответственности за дискриминацию секс-меньшинств

Член Совета по недискриминации в Молдавии Дойна-Иоана Стрэйстяну прокомментировала журналистам вынесенное накануне решение Конституционного суда республики, который признал соответствующими Основному закону положения закона об обеспечении равенства.

Она считает, что после этого вердикта священников можно привлекать к ответственности за дискриминацию сексуальных меньшинств, пишет grehu.net.

“До сих пор было непонятно, как применять закон об обеспечении равенства в отношении служителей Церкви. Считалось, что к ним этот закон в отдельных случаях неприменим. Но теперь ясно, что закон не распространяется лишь на религиозные учреждения и религиозную практику, а священники обязаны соблюдать его положения”, – приводит портал “Интерфакс-Религия” слова Стрэйстяну.

По ее словам, решение КС поможет добиться справедливости в деле священника Геннадия Валуцы и обязать его выполнить решение Совета по недискриминации. Она обратилась с запросом в КС, будучи стороной судебного процесса по дискриминации представителей сексуальных меньшинств.

Причиной для разбирательства в суде стал инцидент, произошедший в 2014 году в эфире одного из телеканалов. Лидер организации православных деятелей “Pro Ortodoxia” священник Геннадий Валуца во время словесной перепалки в студии окропил святой водой активистку движения сексуальных меньшинств, члена правозащитной организации “GenderDoc-M” Анжелику Фролову. При этом он заявил, что “святая вода поможет вывести нечистую силу” из всех представителей ЛГБТ-сообщества, а также приверженцев других религий.

Анжелика Фролова пожаловалась на действия священника в Совет по недискриминации. Она отметила, что не является прихожанкой Православной церкви и не хочет быть участницей христианских ритуалов. В соответствии с законом о равенстве шансов Совет признал священника виновным в дискриминации по религиозным убеждениям и сексуальной ориентации. Совет подчеркнул, что “свобода выражения и вероисповедания не абсолютны и могут быть ограничены, если это необходимо для защиты безопасности, порядка, морали, прав и свобод других людей”.

Священник отказался выполнить решение Совета принести извинения и оспорил его в суде, сославшись на статью закона об обеспечении равенства, которая гласит, что “положения закона не распространяются и не могут быть истолкованы как наносящие ущерб религиозным культам”.

В этой ситуации адвокат обратилась с запросом в КС, требуя либо отменить статью закона, либо добиться соблюдения ее положений со стороны всех граждан.

“Хотим подчеркнуть, что окропление святой водой – это ритуал, который священнослужители проводят по отношению к людям того же вероисповедания. Валуца знал, что Фролова не разделяет его убеждений, и он не хотел нести ответственность и принести извинения, так как считал, что закон защищает его. Конституционный суд внес ясность: священники несут такую же ответственность за свои дискриминационные действия и заявления, как и другие граждане”, – заявила адвокат.

Согласно решению КС, “право иметь убеждения защищает внутренний мир граждан, а не внешнее выражение их убеждений”. В этом контексте, говорится далее, закон об обеспечении равенства следует применять “относительно учения, канонов и традиций религиозных культов по отношению к собственным верующим в специально отведенных для этого местах, не затрагивая основные права и свободы человека”.

Закон об обеспечении равенства был принят парламентом Молдавии 25 мая 2012 года и вступил в силу с 1 января 2013 года. Это было одним из условий либерализации для граждан Молдавии визового режима с ЕС, которое вступило в силу с 28 апреля 2014 года.




Боец «Айдара» рассказал, как священники УПЦ (МП) сдавали их террористам

Боец «Айдара» Богдан Лесоруб, который провел в зоне АТО два года, заявил, что Украинская Православная Церковь (Московского Патриархата) способствует действиям террористов в оккупированном Донбассе.

Богдан Лесоруб после контузии проходит реабилитацию в киевском госпитале. Он говорит, что на фронте приходилось бороться не только с боевиками и российскими оккупантами. Врагом Богдан называет и настоятеля местного храма Трехизбенки отца Александра, пишет РИСУ.

"Он не приходил, он народ присылал, чтобы нас оттуда выгнали. Против нас народ настраивал. Несколько раз он с колокола, пару раз мы видели, как из села фонариком подавал сигналы – САУ в Славяносербске стояли. Танчики у них там были. Так они нас обстреливали после этого", - вспоминает боец.

Настоятеля "айдаровцы" сдали СБУ. Но спустя три недели его отпустили. И таких историй на восточном фронте сотни.

К примеру, в Изварино местные батюшки открыто благословляли террористических наемников. По стечению обстоятельств, все такие примеры касаются священников Московского Патриархата. Но там наказали только одного – отца Владимира Морецкого из Славянска. Еще в 2014 года он вступил в ряды боевиков. Его взяли в плен, а впоследствии боевики его забрали в обмен на украинских бойцов. В "ДНР" его наградили звездой героя. Церковь возмутило лишь то, что он брал в руки оружие – и его отстранили от службы. Временно, пока не покается.




Дональд Трамп: женщин нужно наказывать за незаконные аборты

Дональд Трамп, кандидат в президенты США от Республиканской партии, навлек на себя гнев активистов и некоторых медиков, заявив, что аборты нужно запретить, а женщин, нарушивших запрет, нужно наказывать за искусственное прерывание беременности, сообщает “Vademecum”. К слову сказать, против Трампа выступили и противники, и сторонники абортов.

И позднее он внес коррективы в свою точку зрения. "Если Конгресс одобрит закон, запрещающий аборты, и федеральные суды признают этот закон или какому-нибудь штату позволят запретить аборты по местному и федеральному законам, врач или любой другой человек, который делает незаконную процедуру женщине, понесет наказание, а не женщина. Женщина - заложница обстоятельств, также как и ребенок в ее утробе", - прокомментировал Трамп.

Напомним: аборты разрешили в США в 1973 году. Тогда Верховный суд объявил, что гарантированное конституцией право на неприкосновенность частной жизни оправдывает решение женщины прервать беременность. Сейчас в некоторых штатах вопросы, касающиеся абортов, решаются отдельно. Пример - в 2013 году законодательное собрание Техаса одобрило внедрение жестких ограничений на аборты (запрет распространялся на сроки после 20 недель беременности).




Атеисты России объединились под коммунистическим знаменем

В Москве прошел учредительный съезд общественной организации “Атеисты России”, созданной для “пропаганды идей атеизма и защиты светского характера общества”.

"Одна из целей организации - это развертывание по всей стране массовой пропаганды за научно-естественное мировоззрение и научный анализ действительности против суеверий и мракобесия", - заявил глава новой организации Илья Ульянов, заместитель председателя партии "Коммунисты России", поддержавшей проведение съезда. сообщает newsru.com

Всего в мероприятии участвовали 289 делегатов партии из различных регионов страны. Их средний возраст, согласно озвученным данным, составил 50 лет. Согласно принятому на мероприятии уставу, среди задач "Атеистов России" будет в том числе "объединение и координация работы атеистов, пропаганда идей атеизма, защита светского характера общества". Обращение о регистрации в Минюст России пока не подано, это планируется сделать вскоре.

В информации сайта "Коммунистов России", посвященной открытию съезда атеистов и опубликованной от имени его оргкомитета, отмечается, что "впервые с 1991 года крупная политическая партия выступает с инициативой объединения сторонников научно-естественного мировоззрения, которые планируют прямо заявить о готовности противостоять стремлению религиозных институтов оказывать влияние на образование и культуру, их стремлению беспардонно вмешиваться в жизнь российского общества, их тяге к роскоши и обогащению".

"Наша цель, - говорится далее в публикации, - разоблачить лицемерие отдельных служителей церкви, остановить клерикализацию страны, защитить права всех атеистов и создать влиятельную и активно действующую организацию, которая дала бы политический бой мракобесию".

"В то же время мы с уважением относимся к чувствам верующих всех конфессий и будем рады диалогу с ними, но не с церковной бюрократией, которой мы намерены жестко противостоять", - подчеркивают в оргкомитете съезда.




Барак Обама разрешил школьникам выбирать туалет М или Ж по внутреннему ощущению

Президент США Барак Обама одобрил директиву, согласно которой школы должны будут обеспечить доступ учеников-трансгендеров в уборные, которые они сами выберут.

Соответствующее письмо, подписанное руководством Минобразования США, разослано руководству государственных школ в пятницу, 13 мая. Об этом сообщает The New York Times.

В тексте описаны меры, которые необходимо предпринять для того, чтобы ни один из учеников не подвергался какой-либо дискриминации. В их числе — разрешение детям-трансгендерам посещать туалет в соответствии с их восприятием своей гендерной идентичности.

Трансгендеры — люди, внутреннее ощущение пола которых не совпадает с физическим. В отличие от транссексуалов, они не принимают мер по физическому изменению своего тела для соответствия представлениям о своей половой принадлежности.

Как говорится в письме, с того момента, как родители ребенка или его законные опекуны соглашаются с тем, что ребенок имеет гендерную идентичность, отличную от физического пола, ученик должен рассматриваться в соответствии с его новым гендером, без предъявления каких-либо требований о прохождении медицинской диагностики или свидетельства о рождении.

Хотя письмо не имеет обязывающей силы, оно, как отмечает издание, подразумевает, что те учебные заведения, которые не будут следовать рекомендациям президентской администрации, могут столкнуться с судебными процессами или лишиться финансирования из федерального бюджета.

Таким образом президентская администрация отреагировала на решение властей штата Северная Каролина, которые в марте обязали детей и преподавателей-трансгендеров посещать туалеты в соответствии с тем полом, который указан в их свидетельстве о рождении. Министерство юстиции США потребовало отменить этот закон, но в ответ власти штата подали иск против самого Минюста, пишет  afmedia.




Итальянские католики выступили против легализации однополых «браков»

Принятый в среду 11 мая Нижней палатой Парламента Италии закон об официальном юридическом признании однополых гражданских союзов вызвал массу протестов в стране со стороны католических, общественных семейных организаций, а также политиков.

По уточненным данным, за закон, вызвавший массу протестов, проголосовали 372 депутата, против — 51, еще 99 человек воздержались.
 
В ответ на принятие закона парламентариями один из инициаторов движения «Family Day», выступающего за защиту традиционной семьи, Массимо Гандольфини заявил, что «голосованием по закону о гражданских союзах была убита демократия», передает РИА Новости.
 
Ряд организаций заявили о неконституционности данного закона, призвав к его пересмотру, пишет Седмица.
 
— Мы обращаемся к президенту республики, поскольку у нас есть сомнения относительно конституционности этого закона, и просим его потребовать от палаты депутатов более тщательного обсуждения документа, — сказал президент Форума семейных ассоциаций Джанлуиджи Де Паоло.
 
О противоречии принятого закона конституции заявил и католический комитет «Защитим наших детей».
 
В свою очередь, глава Ассоциации итальянских католических врачей Филиппо Мария Бошиа считает, что нельзя уравнивать традиционную супружескую пару с другими формами сожительства.
 
«Пощечиной семьям» назвали легализацию гражданских однополых союзов в ассоциации Agesc, объединяющей родителей, чьи дети учатся в католических школах.
 
Что касается политиков, то сообщается, что сразу же после принятия закона представители нескольких оппозиционных партий заявили о намерении собрать подписи за проведение референдума по вопросу о гражданских однополых союзах.
 
Напомним, что согласно «Основам социальной концепции» Русской Церкви (п. Х.1.), «различие между полами есть особый дар Творца созданным Им людям. «И сотворил Бог человека по образу Своему, по образу Божию сотворил его; мужчину и женщину сотворил их» (Быт. 1. 27)». Именно поэтому брак — это союз мужчины и женщины.




«Прости их» — последние слова 12-летней девочки-христианки, сожженной ИГИЛ

Умирая на руках матери, после того, как боевики ИГИЛ подожгли их дом, иракская девочка-подросток сказала: «Мама, прости их».
Эта история стала одной из тех, которые звучали в Нью-Йорке на Международном конгрессе о преследовании христиан в прошлом месяце, пишет Christian Today.

Как уточняется в статье, джихадисты ворвались в дом семьи в Мосуле (Ирак) и сказали: «У вас есть два варианта: вы должны покинуть страну или вы заплатить джезья (налог с иноверцев в мусульманских государствах – ред)». Мать сказала, что заплатит и попросила дать ей несколько секунд.Но в этот момент боевики ворвались в дом с криками «у вас нет нескольких секунд». Они подожгли дом и ушли. Матери и дочери удалось выбежать из горящего здания, но ребенок получил серьезные ожоги четвертой степени и был доставлен прямо в больницу. Девочка умерла на руках у матери в больнице. Последние слова, по ее словам, были: «Прости им».

Эту историю на конгрессе поведал правозащитник Жаклин Исаак, вице-президент правозащитной группы Road of Success. В завершение он добавил: «Даже среди тьмы мы можем зажечь свет, а когда есть свет, есть надежда».

Также отмечается, что другим оратором конгресса была 15-летняя Самиа Слемн, которая рассказала о своем опыте пребывания в плену ИГИЛ в течение шести месяцев.

«Мужчины и женщины были разделены. Девушки в возрасте семи лет были изнасилованы и вынуждены принять ислам, – сказала она. – Некоторые пожилые женщины были убиты, как недостойные быть сексуальными рабынями».

Как пишет Christian Post, политические и христианские лидеры разных стран, а также международные организации признали действия ИГИЛ как акт геноцида.

Независимо от конфессий и деноминаций религиозные лидеры всего мира призывают к постоянной молитве за тех, кто находится в зоне риска и регулярно подвергается нападениям и притеснению за веру в Христа.

http://catholicnews.org.ua  http://www.pokrov.lviv.ua  http://www.credo-ua.org  http://mirvam.org  http://prochurch.info


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 978 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: християнофобія, ісламізація, Переслідування християн, публіцистика, гомодиктатура, ліберастія, дітовбивство, актуальні публікації, масонерія і антихрист, аборти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика