Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Січень » 15 » Публіцистика » Актуальні публікації на 15/01/2016
20:26
Актуальні публікації на 15/01/2016
В Італії зафіксовані масові випадки актів вандалізму різдвяних атрибутів

Обезголовлена фігурка св. Йосифа і викрадена фігурка Дитятка Ісуса, яку, втім, знайшли, але теж зламаною, – так невідомі знищили різдвяну шопку в італійському містечку Серіана. Акт вандалізму, що стався у новорічну ніч, зараз розслідує італійська поліція.

Подібне святотатство скоїли на площі св. Рокко у м. Фаббіана, де обезголовили та розтрощили фігурку Ісуса, а шопку закидали петардами та феєрверками.

У містечку Пітеллі, біля Спеції, навіть благодійні цілі різдвяної збірки, яка була призначена на лікування лейкемії, не зупинили невідомих, які вчинили напад на шопку.

Подібний випадок стався в м. Амелія, де шопку розтрощили, а деякі частини навіть забрали зі собою.



Італійська асоціація "Руки геть від сім'ї" виступила проти пропаганди всиновлення гомо-парами

Італійська асоціація «Руки геть від сім'ї» виступила з протестом проти однобічної телевізійної пропаганди одностатевих «шлюбів» і усиновлень гомосексуальними парами.

Промоакція на користь одностатевих «сімей» проводиться на каналах телекомпанії РАІ, а також на каналі «Disney Junior», де пропонується ролик із зображенням різних сімей, серед яких одностатева пара з дитиною. Він з'явився якраз в різдвяні дні під час показу мультфільму «Фрозен», тобто був призначений для дітей. Сенатор Моніка Чирина, що просуває в Італії гомосексуальні союзи і усиновлення ними дітей, заявила, що в січні, ймовірно, до законопроекту вже буде включена «Stepchild adoption», що передбачає усиновлення біологічної дитини партнера також і в одностатевих парах.

Асоціація «Руки геть від сім'ї» стверджує, що відбувається політичне маніпулювання національними телеканалами, за які платять платники податків. Односторонній характер промоакції не залишає простору для полеміки і аргументів іншої сторони.

Гомосексуальна «сім'я» нав'язується дитячій уяві за допомогою позитивних зображень щасливих сімей різних рас і народів, серед яких з'являється і одностатева пара з дитиною. Поступово подібний образ закріплюється в сприйнятті дитини та її картині світу. Представники асоціації вважають, що особливо для Італії це не може залишитися непоміченим: у червні на площу Сан-Джованні вийшли мільйон чоловік, які побажали нагадати можновладцям, що дитині потрібні батько і мати і що вона має право знати, хто його справжні батьки. На жаль, прихильникам традиційної сім'ї не надається ефірний час, їм відмовлено в можливості показати навіть простий ролик на цю тему, оскільки в Італії зараз відбувається очевидна маніпуляція мас-медіа. Прихильники сімейних цінностей організували комітет «Захистімо наших дітей», який бореться за право голосу в ЗМІ.

«Ми дуже добре розуміємо, що означає законне бажання двох людей, які люблять один одного, мати дітей, - стверджує президент асоціації «Руки геть від сім'ї» Джузі Д'Аміко. - Бажання батьківства та материнства знаходиться всередині нас. Але ми продовжуємо підкреслювати, що це бажання, яке можна зрозуміти, не може самостійно перетворитися на право і на закон, що визнає його невід'ємним, оскільки тут порушується основне право - право дитини мати матір і батька».



Глава Верховного суду Алабами заборонив гей-шлюби в штаті

Голова Верховного суду штату Алабама (США) Рой Мур в середу, 6 січня, наказав суддям штату припинити видачу шлюбних ліцензій одностатевим парам, незважаючи на рішення Верховного суду США, прийнятого в минулому році, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Charisma News.

Його рішення зазнало негайної критики з боку гей-активістів і різних експертів у галузі права, які стверджують, що рішення Верховного суду США, прийняте минулого червня, дає право одностатевим парам одружуватися у всіх 50 штатах країни.

Суддя Мур, у свою чергу, підкреслив, що відповідно до елементарних принципіви федеральної юрисдикції це рішення не має юридичної сили в Алабамі, тому що поширюється тільки на штати Мічиган, Кентуккі, Огайо і Теннессі, де судовий розгляд було ініційовано спочатку. А ось Верховному суду штату Алабама ще належить вирішити, як йому ставитися до аргументів Верховного суду США. Про це повідомив офіційний сайт Південної Баптистської Конвенції Baptist Press.

А на сайті Noticias Cristianas нагадали, що ще в березні минулого року Верховний суд Алабами прийняв рішення про припинення реєстрації одностатевих шлюбів на території штату. При цьому судді відзначили, що протягом двохсот років закони штату Алабама дозволяли шлюб лише між чоловіком і жінкою. Вони особливо підкреслили, що ніщо в Конституції США не змінює і не скасовує сформовану практику.

На сайті Baptist Press зазначили, що вже 7 січня, на наступний день після нового рішення голови Верховного суду Алабами, як мінімум у трьох відділеннях службовці відмовилися видавати ліцензії на шлюб одностатевим парам.

Нагадаємо, що 3 вересня, федеральний суддя штату Кентуккі відправив на кілька днів за грати чиновницю округу Роуен 49-річну Кім Девіс звинувативши її в неповазі до суду, тому що вона відмовлялася реєструвати одностатеві шлюби і забороняла це робити іншим співробітникам свого офісу.



У Франції вбивають 96% дітей з синдромом Дауна

96% дітей з синдромом Дауна вбили після виявлення цього захворювання пренатальною діагностикою – розповідає Тьєррі де ла Вілледжегу, генеральний директор Фонду імені професора Жерома Лежена, відомого генетика, який відкрив синдром Дауна.

Директор Фонду Лежена додає, що захист осіб, що мають синдром Дауна, є невідкладною справою із життєво важливим значенням. Він пояснює, що люди з цим типом неповносправності добре інтегруються в суспільстві, здатні працювати і розвивати свою людськість. Хоча їхні інтелектуальні можливості є дещо знижені,  їхній  емоційний розвиток і здатність співпереживати дуже сильні, завдяки чому вони реалізуються в міжособистісних взаєминах. «Загалом їх характеризує вразливість серця, простота і довіра», – говорить він.

Тьєррі де ла Вілледжегу в інтерв'ю порталу Алетейя повідомляє, що фонд, який він очолює, створений 1996 року, за рік після смерті професора Лежена, піклується про 8 тис. пацієнтів, з яких 80% мають синдром Дауна. Їм допомагає міждисциплінарна медична команда, що складається з приблизно 20 професіоналів високого класу. Фонд не отримує допомоги від держави, 100% фінансування надають доброчинці, як правило, це французькі католики.

На запитання, як він бачить майбутнє людей з синдромом Дауна, Вілледжегу відповів, що боротьба за їхні життя, яку провадить Фонд, завжди буде актуальною. І це тому, що в сучасних суспільствах є «щораз більше людей, які хочуть убивати людей слабких, неповносправних». Він додає, що «варто діяти, щоб захистити життя найуразливіших, коли ж ми капітулюємо, то спочатку ліквідують найслабших, а потім нас усіх».



Випадки переслідування християн значно збільшилися по всьому світу

Випадки переслідування християн значно збільшилися по всьому світу, країною з найгіршим ставленням до християн залишається КНДР, при цьому велика кількість загиблих за свої релігійні переконання християн - в Нігерії, йдеться в щорічній доповіді міжнародної організації із захисту християн від переслідувань Open Doors.

«Заголовки ЗМІ в основному приділяли увагу Близькому Сходу, але найбільше християн було вбито за свої переконання в північній частині Нігерії в 2015 році - більше, ніж у всіх інших разом узятих країнах; 4028 з 7100 випадків по всьому світу», - йдеться в доповіді.

Країною з найгіршим ставленням до християн, як і в минулому році, була названа Північна Корея. Тим не менш, велика частина християн була вбита в шести африканських країнах: Нігерії, Центральноафриканській Республіці, Кенії, Камеруні, Демократичній республіці Конго і в республіці Чад.

«У цьому регіоні було вбито більше християн, ніж на Близькому Сході. Хоча в останньому більша ступінь жорстокості гонінь», - робиться висновок в доповіді.

Також в доповіді сказано, що «існує реальна загроза християнству через переслідування по всьому світу»



У німецьких таборах для біженців мусульмани переслідують християн.

Про це повідомляє о. Даніель Ірбітіс, преор православного монастиря св. Григорія, а також член німецької ради у справах інтеграції. Кожного дня він допомагає одновірцям з Дамаска. На його думку, масштаби переслідувань настільки великі, що багато християнських біженців воліють повернутися на батьківщину, охоплену війною, аніж жити в таких умовах.

Про становище християн у таборах для біженців у вересні повідомляв щоденник «Die Welt», пишучи, що мусульмани трактують їх як тварин і погрожують їм смертю. Тепер о. Даніель написав про це в листі до федерального міністра Петера Альтмаєра. Він зазначає, що християни Сирії, Еритреї та інших країн зіткнулися в німецьких таборах з образами, переслідуванням та насильством. На жаль, це не поодинокі випадки. У найгіршому становищі є колишні мусульмани, які охрестилися. Для мусульман вони відступники і не мають права жити. Ось чому вони бояться ночувати в таборах для біженців і часто шукають ночівлі в церкві.

У листі до міністра Альтмаєра о. Даніель вказує, що німецький закон не повинні бути поблажливими щодо мусульман. Він вважає неприйнятним те, що поліція не втручається в ці справи.



У Польщі організували публічну, щоденну молитву за батьківщину, президента та уряд

Оскільки ми бачимо реальну загрозу для правого уряду, який обрала більшість поляків, загрозу не тільки від внутрішніх чинників, а й зовнішніх, іноземних, вирішуємо дати відсіч – зазначає місіонер о. Єжи Гарда, ініціатор молитовних пікетів у Варшаві.

З понеділка до п'ятниці на Площі Спасителя у Варшаві, опівдні, починається молитовне чування за батьківщину, президента Польщі та уряд.

Ми хочемо, щоб наша молитва була духовною підтримкою для президента Анджея Дуди та прем'єр-міністра Беати Шидло і її міністрів. Ми хочемо, щоб вони відчули, що мають підтримку народу у всіх заходах, які роблять для відновлення Польщі – наголошує о. Гарда.

Священик пояснює, що його ініціатива пов'язана також з 1050-річчям хрещення Польщі та Роком Милосердя.
Якщо ми разом з Богом, батьківщина має шанс на майбутнє – сказав священик в інтерв'ю «Нашому Щоденнику».



В Ізраїлі осквернили християнський цвинтар

Невідомі вандали осквернили кладовище Бейт-Джамаль, розташоване на захід від Єрусалима.

Прес-служба Латинського патріархату Єрусалима опублікувала заяву патріарха Фуада Туаля, звернену до світової громадськості і, зокрема, до ізраїльської влади.

«Монахи-салезіянці, відповідальні за територію монастиря Бейт-Джамаль, що знаходиться неподалік від міста Бейт-Шемеш, донесли нам про напад, вчинений невідомими на кладовищі монастиря. Десятки хрестів були розбиті і зламані. Щось подібне вже мало місце двадцять сьомого вересня 1981 року і в березні 2014 року, коли, крім усього іншого, на стінах обителі з'явилися й антихристиянські гасла», — зазначає ієрарх.

Засуджуючи акт вандалізму, владика висловив своє обурення бездіяльністю правоохоронних органів Ізраїлю, де-факто ось уже кілька років залишають злочинців без належного покарання.

«Ми хочемо нагадати всім про те, що ця подія — далеко не перший епізод в цілій серії подібних злочинів, скоєних за минулі роки; при цьому винуватцями вкотре оголошуються якісь «невідомі». Тому патріархат просить поліцію Ізраїлю і владу країни зробити все можливе для притягнення вандалів до суду найближчим часом, приділивши також належну увагу і вихованню наших співгромадян, покликаних поважати один одного, незважаючи на релігійні відмінності», — резюмував Фуад Туаль.



В Китае усиливаются нарушения религиозной свободы

Репрессии в отношении верующих и нарушения религиозной свободы в Китае в настоящее время сильнее, чем когда-либо, начиная со смерти Мао Цзэдуна в 1976 г.

В восточной провинции Чжэцзян к Рождеству 2015 г. 1 000 церквей или были полностью уничтожены, или утратили свои кресты (годом ранее эта участь постигла 500 церквей).

28 декабря крест был удален со здания известной протестантской церкви в Вэньчжоу — городе с населением 9.1 млн. человек в провинции Чжэцзян, сообщило радио «Свободная Азия».

Тибетские буддисты и уйгурские мусульмане также испытывают репрессии со стороны государственных властей при Си Цзиньпине, который в 2012 г. стал генеральным секретарем Центрального комитета Коммунистической партии Китая.



Боевик "ИГ" казнил свою мать, которая уговаривала его уехать из Ракки

 Боевик «Исламского государства» казнил собственную мать за то, что она просила его покинуть сирийский город Ракка, который стал оплотом террористической организации.

Как сообщает расположенный в Британии Сирийский наблюдательный совет по правам человека со ссылкой на местные источники, 40-летняя женщина утверждала, что возглавляемая США коалиция скоро уничтожит «Исламское государства», и просила сына уехать из города вместе с ней. Она была задержана после того, как 20-летний сын рассказал группировке о ее словах.

Казнь состоялась возле здания почтового отделения, где работала мать молодого джихадиста. За кровавой расправой наблюдали сотни зевак.

За все время оккупации Ирака и Сирии боевики террористической группировки «Исламское государство», известной также под названием ДАИШ (запрещена в России), казнили множество людей за сотрудничество с врагом или за нарушение их ультраконсервативной интерпретации ислама, передает Reuters.

По информации Сирийского наблюдательного совета, с момента объявления так называемого исламского халифата боевики ИГ убили более двух тысяч гражданских лиц в Сирии. Среди убитых были те, кого террористы обвинили в гомосексуализме, магии и вероотступничестве.



В 2015 года в мире были убиты 22 миссионера Католической Церкви

В продолжение 2015 года были убиты 22 пастырских работника Католической Церкви, сообщила информационная служба Fides.

Жертвами насилия стали тринадцать священников, четыре монахини и пять церковных сотрудников из числа мирян.

Большинство из них погибли в результате инцидентов, которые были квалифицированы как грабежи или попытки ограбления. Некоторые из них были убиты преднамеренно. Несколько человек были убиты людьми, которым они пытались помочь.

Fides отмечает, что количество погибших пастырских работников увеличивается с каждым годом. Эта тенденция отражает опасность работы в бедных районах, а также нарастающую волну антихристианского насилия в мире.

Наибольшее число жертв отмечено в Америке (Северной и Южной, они рассматриваются как единый континент в статистике Ватикана): семь священников и одна монахиня. В Африке погибли три священника, одна монахиня и один мирянин; в Азии - один священник, две монахини и четверо мирян. В Европе (в Испании) были убиты два священника.

С 2000 по 2015 г. во всем мире в общей сложности были убиты 396 пастырских работников Католической Церкви, в том числе - 5 епископов.
 
 


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1059 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ліберастія, ісламізація, Переслідування християн, актуальні публікації, публіцистика, масонерія і антихрист, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика