Меню сайту

Категорії розділу
Публіцистика [341] Демонологія, містицизм [81]
Молитви-екзорцизми [15] Рідкісні молитви [18]
Екзорцизм [25] Книги [21]
Молитви [191] Секти, культи, окультизм [183]
Підпілля, історія УГКЦ [65] Християнський софт [5]
Часопис "Пізнай Правду" [22] Життя Святих [117]
Творчість [16] Масонерія і антихрист [245]
Відео Online [36] о. Піо "Щоденник Любові" [5]
Християнський націоналізм [104] Безбожники [36]
Папа Бенедикт ХVI [49] Московська психіатрія (МП) [105]
Культура [17] Життя у чистоті [40]
Роздуми про віру [108] Суспільні проблеми [450]
Пророцтва, об'явлення [55] Повчання, настанови [391]
Образки, ікони [5] Пресвята Богородиця [130]
Християнська містика [27] Українознавство [76]
Наука Церкви [424] Профанації [18]
Екологія [7] Цікаво... [68]
Традиціоналізм [63] Криза Церкви. Модернізм [70]
Повчальні історії, притчі [173] Паломництво [10]
о. Габріель Аморт "Нове визнання екзорциста" [26] Подружжя [132]
Християнська етика [39] Апокрифи [2]

Друзі сайту
Унійна Традиція УГКЦ
УГКЦ (Скала-Подільська)
В обороні католицької віри
Джублик в Закарпатті
Персональний сайт Павлюк
Молитва
Промінь Любові
Голодомор-геноцид 1932-33
Аве Марія
Українська благодійницька мережа
Благодійний Фонд «ТИ – АНГЕЛ»
Допомога онкохворим дітям

Форма входу
E-mail/Login:
Пароль:

Головна » 2016 » Лютий » 2 » Публіцистика » Актуальні публікації на 02/02/2016
10:58
Актуальні публікації на 02/02/2016
Італія повстала на захист традиційної сім’ї

Більш як 2 млн. італійців зібралися сьогодні в Римі на захист традиційної сім’ї. З цілої Італії сьогодні до Риму цілий день прибували поїзди та автобуси наповнені людьми, які повстали проти спроб італійської влади протиснути закон, який би зрівнював у правах одностатеві пари та традиційні сім’ї. Організатором зібрання, яке відбулося на місці староримського іподрому Ціркус Максімус, виступив Комітет «Захистимо наших дітей» (Comіtato Difendiamo i nosri figli). Про це повідомляє pro-life портал «Narod.hr».

Акція покликана показати італійській владі, що італійці сприймають сім’ю, як життєвий союз чоловіка і жінки та що нормальна традиційна сім’я є найкраще місце для дітей.

Виступаючи на цьому двохмільйонному зібрані один з організаторів цього зібрання Сімон Піллон наголосив, що італійці вимагають від влади відкликати скандальний законопроект цілком. Він також наголоси, що найбільшою жертвою цього закону стануть діти, яких зможуть всиновлювати одностатеві пари.  

Італійський прем’єр Маттео Ренці є одним із ініціаторів прийняття закону, який би фактично зрівняв в правах сім’ю та одностатеві пари. Але навіть у правлячій італійській коаліції багато хто виступає проти прийняття цього законопроекту. Протестуючих цілком і повністю підтримав міністр внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано, очільник партії Новий правий центр.   

Протестувальникам від імені Італійської єпископської конференції висловив підтримку глава цієї Конференції кардинал Анджело Баньяско.

Італійське ґей-лобі та ліво-ліберальні партії чинять шалений тиск на італійську владу, щоб протиснути закон про реєстровані одностатеві партнерства.



Потрібно відмовитись від помилкового екуменізму

Екуменічний рух став катастрофою в Католицькій Церкві, практично, з самого початку. Замість того, щоб дотримуватись того що приписує ІІ Ватиканський собор, а потім й Екуменічний Директорій, велика частину клиру спробували осягнути ложну єдність, просуваючи якийсь «екуменізм без навернення».

Але християнська єдність, така, як її бачать прихильники «екуменізму без покаяння», є неможливою через саму природу протестантизму. Протестантизм є домом розділеним у собі і як такий буде постійно ділитися.

Одним з прикладів цього є питання гомосексуалізму. Протестантський світ глибоко поділений на питанні одностатевих «шлюбів», через це Англіканська церква опинилася на грані розколу, скільки те що англіканська Африка засуджує, американські англікани приймають: не тільки одностатеві шлюби, як такі, але й одностатеві шлюби між своїм клиром. Якщо ліберальні групи серед єпископальної деномінації приймають одностатеві шлюби, то скажімо баптисти і п’ятидесятники рішуче налаштовані проти цього.

І які це має наслідки? Ось які: щоб Церква не говорила про гомосексуальність (Вона може тільки засуджувати гомосексуальну поведінку), велика кількість протестантів будуть згіршені. І як результат – учасники екуменічного руху про це просто мовчать, щоб не руйнувати ілюзію єдності.

Екуменізм можна будувати тільки в один спосіб – сповіщенням істини. Адже не існує способу, щоб догодити всім. Тому, єдиним раціональним рішенням є голошення істини Євангелія, не дивлячись на наслідки.

Протестанти і католики не перебувають у єдності, і не перебуватимуть без навернення. А для цього потрібно сказати, що Католицька Церква права, а протестанти неправі, але це – смертельний гріх в очах екуменістів «без навернення».  Тобто, протестанти мають погодитись, що католицька Церква є Істиною Церквою заснованою Христом.



Кардинал Скола: всиновлення дітей одностатевими парами – руйнація суспільства

Архиєпископ Мілану кардинал Анджело Скола висловив підтримку протесту прихильників традиційної сім’ї, який 30 січня цього року зібрав у Римі більш як 2 млн. людей. Кардинал Скола заявив, що захист сім’ї має величезне значення для захисту суспільства. Архиєпископ Мілану назвав усиновлення дітей одностатевими парами руйнацією суспільства. Повідомляє сайт «CathatolicCulture.org».

«Сім’я, як фундамент суспільства, це – постійний союз між чоловіком і жінкою, який відкритий для життя і несе тягар виховання дітей та несе у собі дві фундаментальні різниці – різницю між статями і різницю між поколіннями» - заявив Архиєпископ Мілану.



У США християнським командам не дозволили помолитися перед матчем

Спортивна Асоціація Шкіл Флориди, FHSAA, не дозволила командам двох християнських шкіл помолитися перед матчем. У результаті приватна християнська школа з міста Тампа (штат Флорида, США) зажадала письмових вибачень від FHSAA і загрожує судовим позовом.

У фіналі футбольного чемпіонату середніх шкіл штату Флорида, який відбувся 4 грудня минулого року, зійшлися команди двох християнських шкіл – Кембриджської  Християнської Школи і Університетської Християнської Школи.

У процесі підготовки до матчу Університетська  Християнська Школа попросила FHSAA дозволити командам помолитися з використанням гучномовця перед початком матчу. Школі було відмовлено. Тоді друга школа (Кембриджська  Християнська Школа) спрямувала письмове прохання на ім'я Роджера Дірінга (виконавчого директора FHSAA), попросивши «дозволити двом християнським школам вшанувати свого Господа перед початком гри і помолитися» з використанням гучномовця.

Цей запит також був відхилений. Роджер Дірінг аргументував свою відмову тим, що стадіон, на якому буде проходити матч, - громадське місце, побудоване, в основному, на гроші платників податків, а тому на ньому заборонені будь-які публічні прояви релігійної віри.

Тім Ейлер, директор Кембриджської Християнської Школи, заявив, що молитва дуже важлива для школи: «Ми вчимо наших студентів, що молитва - це підстава в їх ходінні з Христом. Наша віра заснована на молитві».

Джеремі Діс, адвокат Інституту Свободи (консервативна християнська адвокатська організація), що представляє інтереси Кембриджської Християнської Школи, назвав заборону молитви безглуздою: «Двом християнським школам сказали, що вони не можуть молитися ... Я думаю, що ми далеко відійшли від того, хто ми є як країна, якщо у нас держава починає вказувати християнським школам, що вони більше не можуть молитися публічно».

«Заборонивши молитву, FHSAA відправило повідомлення цим дітям, що молитва - це неправильно і їм (дітям) повинно бути соромно за це ... Ми вважаємо своїм обов'язком відновити права цих студентів і всіх студентів по всьому штату Флорида - право молитися без державної цензури», - заявив Джеремі Діс.

У вівторок, 26 січня, Інститут свободи надіслав офіційний лист в FHSAA з вимогою письмово вибачитися перед Кембриджською Християнською Школою. Якщо вибачення не надійдуть до 26 лютого, школа подасть позов до суду.



Важкі питання. Який сенс покаяльних практик?

ПИТАННЯ: Мені незрозумілий сенс християнських покаяльних практик. У життєписі святого Арсського пастиря розповідається, що він бичував себе до крові і втрати свідомості. Чи виправдані такі практики Святим Письмом?

ВІДПОВІДЬ: Біблійна основа покаяння, вираженого постом та іншими аскетичними практиками, в першу чергу знаходиться в описі 40-денного спокушення Ісуса в пустелі. Сам Господь закликав до покаяння на початку Своєї проповіді: «Покайтеся і віруйте в Євангеліє» (Мк 1,15).

«Умертвлюю і поневолюю  я тіло своє, щоб, звіщаючи іншим, не стати самому негідним» (1 Кор 9,27): ці слова святого апостола Павла, безсумнівно, надихали багатьох святих. Тома Аквінський так описував сенс покаяльних практик: «всяка чеснота, виділена особливим чином, викорінює звичку протилежного їй гріха, подібно до того як білизна стирає чорноту одного і того ж предмету. Покаяння ж ... викорінює гріх, оскільки гріх відпускається благодаттю Божою за сприяння людини».

Навіщо ж умертвляти плоть, якщо Ісус, Син Божий, на Хресті приніс Себе в остаточну і досконалу жертву? Святий апостол Павло пише: «Тепер я радію в стражданнях своїх за вас, і доповнюю недостачу скорботи Христової в тілі своїм за тіло Його, що воно -  Церква» (Кол 1,24).

Своєю жертвою Христос повністю здійснив справу порятунку. Але Його жертва здійснюється в нас, якщо ми приймаємо її, маючи ті самі думки, що й Христос. Тобто, говорячи про «нестачі», Павло вказує на нашу особисту участь у цій жертві, адже ми - члени Тіла Христового.

Коментуючи євангельське оповідання про зцілення розслабленого, святий Тома Аквінський помічав, що за допомогою слів «Прощаються тобі гріхи твої» Христос зцілив насамперед душу, а потім вже і тіло, оскільки було необхідно спершу видалити перешкоду, що заважає прийняти благодать зцілення.

Покаяльні практики мають на меті якраз зробити нашу душу готовою до прийняття милостей Божих. Вони служать для того, щоб очистити і викорінити причини гріха, для того, щоб зростити нашу здатність любити і зробити нас готовими прийняти Христові обітниці.



Португалія: гомовсиновлення заборонено

Пов’язаний із Соціал-демократичною партією президент Португалії Анібал Каваку Сілва на завершення своєї каденції наклав вето на законопроект, який полегшував абортування, а також заблокував одностатевим парам право всиновлювати дітей.

Це рішення було схвально прийняте пролайфістами Португалії.

Відкинутий президентом законопроект суперечив, на його переконання, праву громадян на інформацію, оскільки він скасовував обов’язок розмови жінки, що зважувалася на аборт, із психологом і соціальним працівником. Також цей законопроект порушував клаузулу сумління.

Представники рухів на захист життя підкреслили в офіційній заяві, що громадянське суспільство має підтримувати жінок у їхньому материнстві, а «не змінювати законодавство через еліту, яка керує під тиском ідеології, та з браку знання реальних проблем жінок».

Відкидаючи декрет про всиновлення дітей одностатевими парами, глава держави пояснив, що найважливішим є благо дітей, а їхні права стоять вище за права усиновителів. Законопроект, ухвалений у листопаді минулого року в португальському парламенті голосами лівацької більшості й частини центроправих, викликав тоді сильний спротив єпископів помісної Церкви. Єпископат підкреслив безсумнівну роль і матері, й батька у вихованні дитини.



Социологи назвали самую неверующую страну в Европе

 Социологи назвали самую неверующую страну в Европе. Ею оказалась Исландия. Как показало исследование, 0 (ноль) процентов молодых респондентов – то есть, никто из участников опроса в возрасте до 34 лет – не верят в то, что Землю создал Бог.

Об этом сообщают «Вести.Ru».

Еще 20 лет назад 90% исландцев признавались, что считают себя верующими. Сегодня таковыми себя называют менее 50 процентов населения. Примечательно, что, например, в Африке и на Ближнем Востоке религиозностью, напротив, отличаются молодые люди. Там верующими себя считают восемь из десяти человек в возрасте до 34 лет.

В США чуть больше четверти молодых людей (от 18 до 29 лет) верят в то, что Бог создал человека в его нынешнем виде. Таковы данные опроса, проведенного в 2014 году.

Что касается последних данных из Исландии, то, как отмечают эксперты, секуляризация там происходит действительно очень быстро. Это связано с повышением уровня образования среди населения и научным прогрессом.

Впрочем, как отмечает профессор теологии из Университета Исландии Сольвейг Анна Боасдоттир, 40 процентов молодого населения страны все еще считают себя христианами. Просто многие респонденты не верят в сотворение Земли Богом. "И молодежь, и люди зрелого возраста одинаково разделяют современные научные теории. Но это не мешает им верить в Бога", – отметила профессор.

По словам Боасдоттир, исландские священнослужители не удивлены и не обеспокоены результатами опроса. "Они не видят противоречия между верой в Бога и принятием научных теорий о сотворении мира", – пояснила эксперт.

Основная конфессия Исландии – евангелистская лютеранская церковь. В прошлом году 75 процентов населения значились в числе последователей этой церкви. Впрочем, эти цифры – не показатель. Дело в том, что до 2013 года новорожденных детей в стране автоматически регистрировали в церкви, к которой принадлежала их мать. При этом в Исландии действует налог, который платят все, даже атеисты, а собранные средства идут на нужды всех религиозных организаций, представленных в стране. Поэтому весомых причин для того, чтобы официально расторгать отношения с церковью, у исландцев нет, даже если они и не считают себя верующими.

Примечательно, что в 2015 году в стране начало набирать популярность языческое движение, основанное на поклонении древним шумерским богам. За две недели оно привлекло примерно один процент жителей страны (около 3 тысяч человек). Но, как отмечает Washington Post, их интерес вызвали, скорее, не духовные ценности, а тот факт, что организация пообещала возмещать своим последователям ежегодные траты на "религиозный налог". Эта сумма составляет порядка 80 долларов.

http://catholicnews.org.ua  http://www.credo-ua.org  http://prochurch.info


Схожі матеріали:

Категорія: Публіцистика | Переглядів: 1875 | Додав: Anatoliі☩UCT☩ | Теги: ліберастія, суспільні проблеми, ісламізація, публіцистика, актуальні публікації, гомодиктатура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Присвячений Святому Йосифу - Обручнику Пресвятої Богородиці

Відправляємо:


Молитовні прохання
500

Підпишіться на оновлення:





Пошук на сайті



Даний сайт синхронізовано під браузери Mozilla Firefox та Opera
2008-2024©Ukrainian Catholic-Traditionalist
Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв www.traducionalist.at.ua дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.traducionalist.at.ua. Увесь матеріал, представлений на сайті www.traducionalist.at.ua, взятий з відкритих джерел. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.
Яндекс.Метрика